![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Mülk Suresi 30 Ayettir Rivayetlere göre Kabir azabından koruduğu bildirilmiştir. (Sizin sorunuza cevap niteliğinde Kabir azabı dedim yoksa Kabir azabına inanmıyorum Kur'anda olmadığı için) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cvb... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
|
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Değerli kardeşim bu kısımda tartışmayalım lütfen bu kısımda sadece soru cevap vardır o konuda sitede tartışmalar mevcuttur bakabilirsiniz selametle kalın. |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Rahman insanı yarattığında ona neyi öğretmiştir ve o öğreti ne ile denk tutulmuştur ? Eflal kardeşimizden önce bir soru sormuştum cevaplamak isteyenlere tekrar bazında hatırlattım. |
rahman 1 2 3 4 Rahman Kur'an ı öğretti.insanı yarattı.ona beyanı öğretti. beyan: düşünüp ifade etmek |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap Buyrun. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Allah'ın huzurunda toplanacakları günden korkanları ne ile uyarmalı ? |
(ENAM 51.AYT) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru Cevap Teşekkürler. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Peygamberimiz (s.a.v.) kıyamet günü cennette bizzat okuyacağı sure hangisidir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Muhammed Suresi |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Hangi ayette insanlardan kimisinin bazı şeyleri Allah'a ortak tuttuğu ve Allah'ı sever gibi sevdikleri belirtilir? |
"İnsanlardan bazıları, Allah'tan başkasını Allah'a endâd/denk tanrılar edinir de onları Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise (onlarınkinden) çok daha fazladır. Keşke zalimler azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çok şiddetli olduğunu önceden anlayabilselerdi." (2/Bakara, 165) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap Vahdeti Vücud anlayışının Şirk olduğu hangi ayetlerde geçer ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Vahdeti Vücud anlayışının Şirk olduğu hangi ayetlerde geçer ?[/QUOTE Yitiksevda] « De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur." (ihls suresi) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Teşekkürler işte bu Kur'anın üçte birine denk gelen İhlas suresinde geçen samed ve ehad kavramları/isimleri Bütün Kur'anın özetidir Bu Sureyi anlamak Kur'anı anlamaktır. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular 1)Kur’an’ı Kerim’deki en uzun ayet hangisidir? 2)Kur’an’ı Kerim’in ilk okunduğu mescit hangisidir? 3)Kur’an’ı Kerim’de “cehennem” kelimesi kaç defa zikredilmiştir? |
1-Bakara suresinin 282. ayetidir. 2-Medinede Beni Zerik mescididir. 3-126 defa zikredilmiş. |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Dilin tevkif yani Allah‟ın öğretmesiyle meydana geldiği anlayışını savunanların delil aldıkları Ayet hangisidir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Bakara-31.ayet Ve Adem'e bütün isimleri öğretti, sonra eşyayı meleklere gösterdi. «Eğer sözünüzde samimi iseniz bunların isimlerini bana söyleyin» dedi. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap . |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da Rahman kelimesi Allah'ın Tevvab sıfatıyla kaç ayette birlikte geçiyor? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Rahman ve Tevvab Kelimesi Beraber geçmez bildiğim kadarı ile Ama Rahim ismi ile birlikte birçok ayette geçer |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ya Eyyuhen Nasu ( Ey İnsanlar! ) Hitabı ile başlayan Kaç Sure Vardır ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İKİ SURE: Ey İnsanlar hitabıyla başlar NİSA HACC |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Darda kalinca kurana göre,aşağidakilerden hangisi yardim eder. A.hızır b.Gavs C.sadatlar E.Allah |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular CEVAP E : ALLAH (D şıkkı nereye kaybolmuş:) ) Yoksa, darda kalana, kendisine yakardığı zaman karşılık veren, başındaki sıkıntıyı gideren ve sizi yeryüzünün sahipleri yapan mı? Allah'ın yanında başka bir tanrı mi? Pek kıt düşünüyorsunuz.(27/Neml-62) Allah'ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kimdir? Çünkü, yalvardıkları şeyler yalvarışlarından habersizdirler.(46/Ahkaf-5) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğrudur abi,bi yandan seyir halinde arabada giderken bu kadar yazabildim:)...ayrica cevap doğru...E.. |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Haramların önüne geçmek için önüne set çekmek, engellemek Önceden tedbiri alıp sonradan olabilecek olumsuzlukları engellemek Harama giden yolları tıkamak Zarara giden yolları tıkamak Gibi anlamları ihtiva eden Fıkhı kavrama ne ad verilir? |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular doğru cevap |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular kocası hakkında peygamberimizle tartışan kadından bahseden sure hangisidir? |
SAAT: 06:37 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.