![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular A'li İmran 7-190 Bakara 179-187-197-269 Maide 100 Mü'min 54 Sad 43 Talak 10 Yusuf 111 Zümer 9-18-21 Rad 19 İbrahim 52 Ulul Elbab ve Ulul Elbabi olarak toplamda 16 yerde geçer.... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Nahl 12 ulul elbab geçmiyor... Ya'kilun geçiyor. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
Bakara -197.ayette geçiyor.DOĞRU Bakara -269.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Ali İmran-7.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Ali İmran-190.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Maide 100.ayette geçiyor. DOĞRU Yusuf 11.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor.Ulul Elbab olarak da geçmiyor.YANLIŞ Rad 19.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ İbrahim 52.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı. .YANLIŞ Nahl 12.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. .Ulul Elbab olarak da geçmiyor YANLIŞ Zümer 9.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Zümer 18.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Zümer 21.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Mümin 54.ayette "Ya Ulil Elbab" geçmiyor. sadece ulul elbab geçiyor.Hitap cümlesi olması lazımdı.YANLIŞ Bir ayette daha geçiyor. O ayet hangisi? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İnne fi halkis semavati vel ardi vahtilafil leyli ven nehari le ayatil li ulil elbâb. Ali imran 190 da ulil geçiyor |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Mü'min 54 Hudev ve zikra li ulil elbâb. Geçiyor abi |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Sad 43 te geçiyor abi Ve vehebna lehu ehlehu ve mislehum meahum rahmetem minna ve zikra li ulil elbâb. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Yusuf 111 Le kad kane fi kasasihim ibratul li ulil elbab, ma kane hadisey yuftera ve lakin tasdikallezi beyne yedeyhi ve tefsile kulli şey'iv ve hudev ve rahmetel li kavmiy yu'minûn. |
"Ya ulil elbab" olacak |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Zümer 21 de geçiyor abi ... E lem tera ennellahe enzele mines semai maen fe selekehu yenabia fil erdi summe yuhricu bihi zer'am muhtelifen elvanuhu summe yehicu fe terahu musferran summe yec'aluhu hutama, inne fi zalike le zikra li ulil elbâb. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tamam anladım ya ile olacak öylemi abi ey hitabı yani... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Li ulil elbab olan ayetleri değil de "YA" ( EY) hitabı olanları soruyorum |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Talak 10 Abi... |
ArO* |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Buhari'de "Suretü inna erselna" adıyla ismi rivayet edilen sure hangisidir ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular kadir süresi mi... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Hayır |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Evet Abi Hayırdır bu saatte abi sizi görmek :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an 'da "kavlu ma'ruf" sözü kaç ayette geçer? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kavlu Ma’ruf Güzel Söz Bakara-235-263 Nisa-5-8 Ahzab-32 Muhammed-21 |
ArO*ArO*ArO* |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Allah her canlıyı neden yaratmıştır Hangi ayette ? |
Allah bütün canlıları sudan yaratmıştır. Kimi karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayakla yürür, kimi dört ayakla yürür. Allah dilediğini yaratır, Allah şüphesiz herşeye Kadir'dir. (NUR-45) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap Erginlik Çağı hangi ayette geçer ? |
O, erginlik çağına ulaşıp olgunlaşınca, ona bir 'hüküm ve hikmet' ve ilim verdik. Biz iyilikte bulunanları işte böyle ödüllendiririz.(28/KASAS-14) (Yusuf) erginlik çağına erişince, ona (isabetle) hükmetme (yeteneği) ve ilim verdik. İşte güzel davrananları biz böyle mükâfatlandırırız.(12/YUSUF-22) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ey insanlar, şayet öldükten sonra tekrar dirilmek konusunda şüphede iseniz, bilin ki ne olduğunuzu size açıklamak için biz sizi topraktan, sonra insan suyundan, sonra pıhtılaşmış bir kandan, sonra yaratılışı belli belirsiz bir çiğnem etten yaratmışızdır. İstediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde tutarız. Sonra sizi çocuk olarak çıkarırız. Böylece yetişip erginlik çağına gelirsiniz. Kiminiz öldürülür, kiminiz de ömrünün en fena zamanına ulaştırılır ki bildiği halde bir şey bilmez olur. Yeryüzünü kupkuru olarak görürsünüz ama biz ona su indirdiğimiz zaman harekete geçer, kabarır ve her çeşit güzel bitkiden çift çift yetiştirir. (Hac-5) Doğru cevap |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İslam dininin evrensel bir din olduğu hangi ayette geçer ? |
De ki: «Ey insanlar! Doğrusu ben, göklerin ve yerin hükümranı, O'ndan başka tanrı bulunmayan, dirilten ve öldüren Allah'ın, hepiniz için gönderdiği peygamberiyim. Allah'a ve okuyup yazması olmayan, haber getiren peygamberine -ki o da Allah'a ve sözlerine inanmıştır- inanın; ona uyun ki doğru yolu bulasınız.»(7/Araf-158) Allah katında din, şüphesiz İslam'dır. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın ayetlerini kim inkar ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür.(3/Ali İmran-19) Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir.( Ali İmran-85) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Bunlarla birlikte son inen ayetlerden biri abi tamamlanmış din hususu geçiyor ... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular ...Bugün, size dininizi bütünledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim....(5/Maide-3) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Buyur Abim sorunuzu alalım... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da Allah'ın en çok hangi vasfı zikredilir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Rabbil alemin. Alemlerin Rabbi 34 Ayette Geçer... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular ben geldim fecr abi :) soru bekliyorum |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular h.g mecnun seni yeniden burada görmek güzel:) ALLAH ziyaretini kabul etsin. |
|
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Allah aklını işletmeyenleri neye Mahkum eder Hangi ayette? |
10/Yunus-100 |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap abi Buyur |
SAAT: 02:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.