![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Karun ismi Kuranda 8 yerde geçer |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Alıntı:
|
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Gerçek şu ki, Karun, Musa'nın kavmindendi, ancak onlara karşı azgınlaştı. Biz, ona öyle hazineler vermiştik ki, anahtarları, birlikte (taşımaya) davranan güçlü bir topluluğa ağır geliyordu. Hani kavmi ona demişti ki: "Şımararak sevinme, çünkü Allah, şımararak sevince kapılanları sevmez." (KASAS/76) Böylelikle kendi ihtişamlı-süsü içinde kavminin karşısına çıktı. Dünya hayatını istemekte olanlar: "Ah keşke, Karun'a verilenin bir benzeri bizim de olsaydı. Gerçekten o, büyük bir pay sahibidir" dediler. (KASAS/79) Karun'u, Firavun'u ve Haman'ı da (yıkıma uğrattık). Andolsun, Musa onlara apaçık delillerle gelmişti, ancak yeryüzünde büyüklendiler. Oysa onlar (azabtan kurtulup) geçecek değillerdi. (ANKEBUT/39) Sonunda onu da, konağını da yerin dibine geçirdik. Böylece Allah'a karşı ona yardım edecek bir topluluğu olmadı. Ve o, kendi kendine yardım edebileceklerden de değildi. (Kassas 81) Abi kassas 81 de isim olarak geçmiyor ama benim bildiğim karunu anlatıyor Bu ayet dahil 5 tanede denk geldim bende yanlış bakmış olabilirim... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Firavun'a, Haman'a ve Karun'a. Ama onlar: (Bu,) Yalan söyleyen bir büyücüdür" dediler. (Mümin 24) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap 4 yerde.Kasas 81 de isim olarak geçmez Buyrun sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Duman manasına gelen bu kelime Kur'an'da kaç yerde geçer? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması 8 yerde mi? ....................... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet abi doğru |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da "yakin" kavramının zıddı nedir? ................. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Değil maalesef ...................... |
SAAT: 19:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.