![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Mustaz'af insanlar, Kuran'a göre aralarında önemli farklar bulunan çeşitli gruplara ayrılırlar. Allah tarafından yeryüzünde halife ve varis kılınma vaad edilen mustaz'af sınıf hangisidir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da 3 sınıf mustaz'aftan söz edilir. 3.Kısım mustaz'af ve halife ve varis kılınan mustaz'aftır: Bu grub Mustaz’aflar ise vahiyden uzun müddet habersiz yaşamışlar ve bu zamanlarında Müstekbirlere boyun eğmişler,onların yönetimi altında yaşamışlar.Ama kendilerine bir uyarı,davet,elçi geldiği zaman ise tereddüt etmeden Müstekbirleri terk ederek veya onlara karşı çıkarak islama,vahye kulak vermişler,müstekbirlere baş kaldırmışlar,onların yaptıklarını onaylamayıp,elleriyle,dilleriyle karşı koyan kimseler olmuşlardır.Bu kimselere aynı zamanda Müstekbirlerin zulmüne seyirci kalmamışlardır.Onlarla fiili mücadeleye girişmişlerdir.Bu durumdaki Mustaz’aflara Allah liderlik/önderlik vaat ediyor: “Firavun memleketin başına geçti ve halkını fırkalara ayırdı. İçlerinden bir topluluğu güçsüz bularak(mustaz’af bularak) onların oğullarını boğazlıyor, kadınları sağ bırakıyordu; çünkü o, bozguncunun biriydi.Biz ise, o yerde güçsüz düşürülenlere-Mustaz’aflara lütufta bulunmak, onları önderler yapmak ve onları (mukaddes topraklara) vâris kılmak istiyorduk.28/Kasas-4-5 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da tevhid kavramı kaç kere geçmektedir ve hangi surededir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması La ilahe illallah şeklindeki tevhid kelimesi Kuran'da iki yerde geçer Saffat 35 Muhammed 19 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Değil maalesef Sorum kelime-i tevhid değildi.Tevhid kavramı idi. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Senin soruna göre Kurani Kerim baştan sona kadar tevhid den söz etmektedir |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Cevap o da değil özellikle içinde"tevhid" kelimesi /kavarmı geçen ayet ve sure sordum |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Rabb'in, yalnız kendisine kulluk etmenizi... emretti. (İsra 23) Hüküm, hakimiyet yalnız Allah'ındır. O, yalnız Kendisine tapmanızı emretmiştir. İşte dosdoğru din budur.(Yusuf 40) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bu ayetlerde "tevhid" kelimesi geçmiyor ki. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Allahu, la ilahe illa hu Allah, O'ndan başka ilah olmayandır. (Bakara 255) Birlemek babında bu ayet ? Şüphe yok ki Ben, Ben Allah'ım… Benden başka ilah yoktur şu halde Bana ibadet et(Taha 14) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bismillahirrahmanirrahim Merhametli, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla: 1.Kul hüvallahu ahad. (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir. 2.Allahü s-samed. “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir) 3.Lem yelid ve lem yuled. O, doğurmamış ve doğmamıştır. 4.Ve lem yekun lehu kufuven ahad. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Cevap yine doğru değil. "Tevhid" kelimesi diye özellikle belirttim.:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Abi tevhid kelimesi olarak kuranda geçmez ben yanlış anlamışım. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet,geçmez Doğru cevap Sıra sizde buyrun |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuran'da sevgi kavramı en çok hangi kelimelerle ifade edilir? 1Velayet ve zühd 2Endad ve Asnam 3Hubb ve Meveddet 4Aşk ve Sevda |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması 3Hubb ve Meveddet ........................ Şıklı soruya dönmüşsün:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Arada şıklı vereyim ama istiyorsan abi şık kullanmayalım nede olsa sade ikimiz katılıyoz biraz katılım çok olsaydı Ağzı-Açık000 cevap doğru: |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Şıksız olursa daha güzel olur ................................ Kur'an'da iyilik diye çevrilen 4 farklı kavram söyleyiniz |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hayr -Hasene -Tayyiba-Birr |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kurani Kerim'de kendi ifadesiyle gece gündüz kavmini taptıkları putları terkedip şirksiz bir şekilde Allah'a iman ederek O'na kulluk yapmaya davet ettiği halde, dünyevi ölçüler içinde başarısız olan ve kavmi için bu zalim kafirlerin hiçbirini yeryüzünde sağ bırakma diye dua eden peygamber kimdir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hz.NUH a.s ........................... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet buyrun. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bakara ve Ali İmran surelerine,ikisine birlikte ne isim verilir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Elif Lam Mim |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Değil maalesef ................. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap Buyrun sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması d- İslâm, cömertlikte sınır tanımaz; cömertlik din açısından iyi olduğu için, fazlası daha iyi olur. Kur'an, cömertlikte insan ne kadar ileri giderse onu o kadar çok över ......... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'ana göre eve girme adabı nasıldır? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ayete göre; Önce izin,sonra selam sonra da kelam Doğru cevap Sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması a- Allah’ın koyduğu haddi (sınırı), ölçüyü aşıp çiğnemek, aşırı gitmek |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'ana göre ilk fasık kimdir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması İblis doğru cevap sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması a- Akıl, gerçeğin yegâne kaynağıdır. Akla uymayan bir şey, gerçek (hak) olamaz. Onun için İslâm, akıl ve mantık dinidir. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da bir şahsiyet Ayetlerin birinde şöyle diyordu: "Ben sizden beriyim,uzağım.Sizin görmediğiniz şeyleri görüyorum.Ben Allah'tan korkarım" diyen şahsiyet kimdir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Peygamberlerin birbirlerine karşı üstünlüğü/fazileti var mıdır? Varsa nasıl? Yoksa nasıl |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Soruyu tekrar ve dikkatli oku istersen:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kitab verilenlerin Kitap verilmeyenlere üstün olduğuna dair bir ayet bilmiyorum.Var mı acaba? Soruyla ilgili 2 tane ayet var |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bu ayet değil maalesef 2 ayet de bakara suresinde.Hatta birisi genellikle yatsı namazından sonra okunur |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması evet ayetin birisi bu Yani Müminler açısından Peygamberler arasında ayırım yapılmaz İkinci ayette hangisi |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bakara suresi 240-260 arasında |
SAAT: 03:47 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.