![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet doğru cevap Yani Müminler açısından; Peygamberleri üstünlük/fazilet olarak yarıştırmak yoktur. Allah açısından ise;kimimi kimine bazı yönlerden faziletli/üstün kılmıştır. Soru sırası sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması c- şeytan, düşman, yeryüzünde; kelimeler, tevbe; Kur'an, korku, sıkıntı; küfür, inkârcılara, devamlı |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Vahdet kavramı Kur'an'da hangi ayet ve surelerde geçiyor? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması " Hep birden Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bölük bölük olmayın ve anın Allah'ın size verdiği nimeti, anın o zamanı ki düşmandınız birbirinize, kalplerinizi uzlaştırdı, nimetiyle kardeş oldunuz… İçinde ateş olan bir çukurun tam kenarındaydınız sizi kurtardı oradan. Allah, doğru yolu bulasınız diye delillerini böyle açıklar işte." Al-i İmran / 103 ?? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ayette ben vahdet kelimesini bulamadım:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması hmmm, alıntıladığım ayette manen vahdet var ama:) Neyse lafzi olanını bulmaya çalışayım. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Manen değil madden sormuştum:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kardeşlik olarak geçer? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Soruda yanıltmaca yok,"vahdet" kelimesi/kavramı Kur'an'da hangi surede geçer? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Vahdet kelimesi geçmez.? vahdet isminin anlamına işaret eden kelimeler geçer ihlas enam saffat ihlas sad bakara |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet,Yitik Sevda'nın dediği gibi "vahdet "Kur'an'da kelime olarak geçmez. ihlas enam saffat ihlas sad bakara surelerinde geçen "vahdehu" ifadesi "yalnız,tek başına " anlamına gelen bir ifadedir. Soru sırası sende Yitik Sevda kardeşim |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Fecr kardeşim, bizde senin yolunda ilerleyeceğiz:)kavramların kullanımları gerçekten önemli.. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Allah'ın Kuran'da nur konusunda Hz Peygamberimiz için sıfat olarak belirttiği unvan nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması "Siracen münira" diye bir ayette geçiyordu herhalde.yani "nur saçan kandil" anlamında |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması sıfat olarak kardeşim soruyom ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Sıracı münir Işık saçan kandil |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap Muhammed soru sorabilirsin Fecr abi yok |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması a- İnsan açısından gazap; fıtrata ters düşen, tümüyle kötü bir tavırdır. Ahlâklı bir müslüman, hiçbir zaman ve hiçbir kimseye gazap etmez. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması insanın yenilmesine engel olan şey demek olan üstünlük,şeref ,haysiyet, kuvvet ve güç sahibi olmasını ifade eden kişinin alçaklıktan uzak değerini, şerefinin yüceliğini ve galibiyetini içeren kavram? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru izzet buyur kardeş. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru olanın veya doğru bildiğinin aksini söylemeye Arapça'da Kurani kavram olarak ne ad verilir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kizbun(Yalan) mı? .................. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet abi doğru . |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hz.Adem a.s'ın Habil ve Kabil haricindeki üçüncü oğlunun adı nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet doğru cevap sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması İklima diye biliyorum? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması İklima; Habilin ikiz kızkardeşi olması lazım |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması b- Hangi inanca sahip ve hangi hükümlerle hükmederse etsin müslümanların başındaki idareciler |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da hüsn-güzellik kavramının zıddı olarak hangi kavram kullanılır? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Seyyie Kubh Hubs Fahşa Rics Şer Necaset |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Muhammed genelde seyyie kullanılır ama fecr abi yok devam edelim yarın bakar doğru yanlışı söyler soruyu ben soruyom? Allah’ın emanet olarak verdiği ve nasıl kullanacağına bakarak insanları sınava tabi tuttuğu malı ve parayı, canının istediği gibi sınır tanımadan harcayan israfçılara saçıp savuranlara Kuran'i Kerim hangi sıfatı uygun görür? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hayır onları ne isimle adlandırır?İsim ver sıfat olarak |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet ama Google amca işin içinde varmı muhammedim :)? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması İnandım kardeşim şaka olsun diye sordum buyur sıra sende . |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması D- Rasulullah’ın özenle yetiştirdiği Kur’an talebeleri olan sahabeler, dünyaya fazla önem vermiyor, zâhidlere has şekilde yaşıyordu. Ama onların yaşadığı zühd, insanı dünyanın ıslah ve îmârına iten yapıcı bir aksiyondu; dünyayı terk edici, dünya egemenliğini kâfirlere bırakan pasif bir inzivâ hayatı değil! |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Firav'n ölürken iman etmek istemişti bu hangi iman kapsamına girer? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Önceki sorumun cevabı: Hüsn kavramının zıddı KUBUH idi. .................................................. . Firavun'un ölürken iman etmesine YEİS İMAN (İman-i Yeis) denir |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da kötü sözün açıkça söylenmesine sadece nerde cevaz veriliyor? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Allah, zulme uğrayan kimseden başkasının, kötülüğü sözle bile açıklamasını sevmez. Allah işitir ve bilir.4/Nisa-148 Evet doğru cevap sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması d- Allah'a inanmakla birlikte, O’nun yasakladığı bazı haramları işlemek |
SAAT: 19:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.