![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
iyi erkek eş kötü kadın eş Allah, inkâr edenlere, Nûh’un karısı ile Lût’un karısını örnek gösterdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kişinin nikâhları altında bulunuyorlardı. Derken onlara hainlik ettiler de kocaları, Allah’ın azabından hiçbir şeyi onlardan savamadı. Onlara, “Haydi, ateşe girenlerle beraber siz de girin!” denildi. tahrim 10 iyi erkek eş iyi kadın eş hz adem hz havva hz yusuf hz züleyha hz süleyman ve eşi belkıs kötü erkek eş iyi kadın eş Allah, iman edenlere ise, Firavun’un karısını örnek gösterdi. Hani o, “Rabbim! Bana katında, cennette bir ev yap. Beni Firavun’dan ve onun yaptığı işlerden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar!” demişti. tahrim 11 |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular (Kural olarak,) yozlaşmış kadınlar yozlaşmış erkeklere; yozlaşmış erkekler de yozlaşmış kadınlara yaraşır. Tıpkı lekesiz kadınların lekesiz erkeklere; lekesiz erkeklerin de lekesiz kadınlara yakıştığı gibi. (Allah, bu sonrakilerin,) haklarında çıkarılan kötü söylentilerin hepsinden masum ve uzak olduklarını (bildiğine göre), günahlarından ötürü bağışlanma ve büyük/üstün bir rızık onların hakkıdır! (Nur-26) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İbrahim suresinde Yaratılmışların yalnızda güvenmesi/dayanması gereken kimdir ? |
3 şıkkın cevabı doğru ama "Kötü erkek eş-Kötü kadın eş" cevabı verilmemiş |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Onu bulamadım :) |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ebu leheb i biliyordumda karısının kur'an da geçtiğini bilmiyordum.çift olarak onları hiç hatırlamıyorum..teşekkürler abi öğrenmiş oldum |
|
abi sen çok rahatlıkla arapça bilmenin de faydasıyla biliyosun ben daha öğrenciyim öyle hemen senin gibi şıp diye bilemem ben :) sayenizde dikkatim kacanlarida fark ediyorum yine sen sor abi yeni soru:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da çok geçen bir kavram. Bir anlamı da "borç " demektir. Bu kavram hiç çoğul olarak geçmez. Hangi kavramdır bu? |
SAAT: 14:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.