![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Benim istediğim cevap Müzemmil-14 idi. Sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuran'da birinde "bağışlama diğerinde "fazlalık" anlamında olmak üzere iki yerde geçmektedir. "Malın Nisaptan fazla olan kısmına" da denilmektedir. Kuranda hangi sure ve ayette geçmektedir bu kavram? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması AFV kavramı Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. «AFV (İhtiyaç fazlasını)» de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz.2/Bakara-79 Sen AFV-bağışlama yolunu tut, iyilikle emret ve kendilerini bilmezlerden yüz çevir!7/Araf-199 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet Abim doğru cevap sıra sizde Buyrun. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması fecr abiden ümidi kestim ben sorayımmı:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Alıntı:
|
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması gıybet hangi ayette tanımlanıp yasaklanmıştır? a-tahrim b-hucurat c-ali imran d-mücadele |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması B-HUCURAT Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.49/Hucurat-12 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması doğru abi buyur. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'a göre kimlerin sadakası (istekli de olsa,isteksiz de olsa) kabul edilmez? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması bakara süresindeki ayeti düşünerek kafirlerin mi diye sorayım? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kafirler değil |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması sadaka verilen helal kazanç değilse ve sadaka başa kakılırsa diye biliyorum. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ey iman edenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara karşı gösteriş olsun diye malını infak eden gibi minnet ve eziyet ederek sadakalarınızı geçersiz kılmayın. Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiç bir şeye güç yetiremez (elde edemez)ler. Allah, kâfirler topluluğuna hidayet vermez. (BAKARA/264) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Benim aradığım cevap bunlar değil.Ayette açıkça "istekli de verseler isteksiz de verseler onlşarın sadakaları kabul edilmeyecektir" diye geçiyor |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması De ki: "İsteyerek veya istemiyerek infak edin; sizden kesin olarak kabul edilmeyecektir. Çünkü siz bir fasıklar topluluğu oldunuz." (Tevbe 53) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kelime anlamı kadının kocasına, buğz etmesi ve asi olması kocanın eşine eza, cefa ve zulmetmesi, yüksek ve tümsek yer anlamına gelir. Bu kavram Kuran'da 5 defa geçmekte ve üst üste koymak bir yerden kalkmak Kadının kocasına isyanı, baş kaldırması ve kocanın eşine eziyet etmesi gibi ayet numaraları ile birlikte bu kavram nedir ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması NUŞÜZ kavaramı: Ey inananlar! Toplantılarda, size, «Yer açın» denince yer açın ki Allah da size genişlik versin; «Kalkın» denildiği zaman da hemen kalkın ki, Allah, içinizden inanmış olanları ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltsin. Allah işlediklerinizden haberdardır.58/Mücadele-11 Yahut altı üstüne gelmiş bir kasabaya uğrayan kimseyi görmedin mi? «Allah burayı ölümünden sonra acaba nasıl diriltecek?» dedi. Bunun üzerine Allah onu yüz yıl ölü bıraktı, sonra diriltti, «Ne kadar kaldın?» dedi, «Bir gün veya bir günden az kaldım» dedi, «Hayır yüz yıl kaldın, yiyeceğine içeceğine bak, bozulmamış; eşeğine bak ve hem seni insanlar için bir ibret kılacağız, kemiklere bak, onları nasıl birleştirip, sonra onlara et giydiriyoruz» dedi; bu ona apaçık belli olunca, «Artık Allah'ın her şeye Kadir olduğuna inanmış bulunuyorum» dedi.2/Bakara-259 Eğer kadın, kocasının serkeşliğinden veya aldırışsızlığından endişe ederse, aralarında anlaşmaya çalışmalarında kendilerine bir engel yoktur. Anlaşmak daha hayırlıdır. Nefisler kıskançlığa meyyaldir. Eğer iyi davranır ve haksızlıktan sakınırsaniz bilin ki, Allah işlediklerinizden şüphesiz haberdardır.4/Nisa-128 Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür.4/Nisa-34 4 Tane buldum.5. yok gibi |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Sözlükte "kadının kocasına, buğz etmesi ve asi olması; kocanın eşine eza, cefa ve zulmetmesi, yüksek ve tümsek yer" anlamına gelir. Nüşûz kavramı Kur'ân'da 5 defa geçmiş ve üst üste koymak (Bakara, 2/257), bir yerden kalkmak (Mücadele, 58/11), kadının kocasına isyanı, baş kaldırması ve kocanın eşine eziyet etmesi (Nisâ, 4/34, 128) anlamlarında kullanılmıştır. Evlilik hayatında asıl olan eşlerin karşılıklı olarak birbirlerine saygılı olmaları, birbirlerinin haklarına riâyet etmeleri ve iyi geçinmeleridir. Allah kadınların, saliha, itaatkâr ve iffetini koruyan olmalarını, erkeklerin ise eşleri ile iyi geçinmelerini, onlarla dost, sevgili, olmalarını, ünsiyet edinmelerini, hoşlanmadığı davranışlarına sabretmelerini tavsiye etmiştir (Nisâ, 4/19-25, 34). Bununla birlikte eşler arasında huzursuzluk çıkarabilir. Huzursuzluğu başlatan tarafa göre, Allah bunu çözecek öneriler sunmuş, taraflara sabrı ve evlilik birliğini kurmada fedakâr olmayı, olumlu ve iyimser davranmayı, eşiyle iyi geçinmeyi, bütün bunlar mümkün olmuyorsa güzellikle ayrılmayı tavsiye etmektedir. (Nisâ, 4/34-35, 128) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Alıntı:
Ayrıca Nisa/19-25.ayetler aarsına baktım,nuşüz kelimesini göremedim:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması yitiğim yiğidim biraz daha dikkat kuran kürsüsü yutmaz :) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Abdulmelik Abim ben işte iken bu soruyu sordum hata ettiğimi kabul ediyorum çünkü kavram soruları içinde bilgiyi veren yanlışlık yapmıştı bende ordan sordum ...:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'ana göre yeminin keffareti nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Yeminin kefareti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Arada bir şart daha olması lazım |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Birde bildiğim kadarı ile köle azat etme ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Allah size rasgele yeminlerinizden dolayı değil, bile bile ettiğiniz yeminlerden ötürü hesap sorar. Yeminin keffareti, ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on düşkünü yedirmek yahut giydirmek ya da bir köle azad etmektir. Bulamayan üç gün oruç tutmalıdır; yeminlerinizin keffareti budur. Yemin ettiğinizde yeminlerinizi tutun. Şükredesiniz diye Allah size böylece ayetlerini açıklıyor.5/Maide-89 Buyrun sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuranın 7 uzun suresine ne ad verilir Kavram olarak ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması SEB'UT TİVAL(7 UZUN SURE) Bakara-Ali İmran-Nisa-Maide-Enam-Araf-Enfal sureleri |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet abim doğru... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da ayetleri 100 den fazla veya buna yakın surelere ne ad verilir ve kaç tanedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Miun Denir: 12 suredir. Tevbe (129) Yunus (109) Hud (123) Yusuf (111) Nahl (128) İsra (111) Kehf (110) Nisa (120) Enbiya (112) Müminun(118) Ta-Ha (135) Enbiya (112) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuran'i Kerimde Allah'ın Dini anlamında,Allah'ın insanları bu din üzere yarattığı Allah'ın yaratmasında hiç bir değiştirmenin olmadığını ve bu dinin doğru din olduğu anlamında kullanılan ve Kuranda Bir ayeti kerimede geçen kavram nedir ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bakara 138.ayette geçen "SIBGATULLAH" kavramı mı? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması "HABLULLAH" kavramı da olabilir. 3/Ali İmran-103.ayette geçiyor |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hayır ikiside değil abi ipucu vereyim Rum suresinde geçer |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması DİNUL KAYYUM mu? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Hayır abi Sorumun cevabı O hâlde (Ey Resûlüm!) yüzünü hanîf (muvahhid olarak yâni tevhîd inancı üzere olduğun hâlde) dîne, fıtratullaha çevir ki, O, insanları bunun üzerine yaratmıştır. Allah'ın yarattığı bu dîni değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. İşte dosdoğru din budur; fakat insanların çoğu (hak dînin İslâm olduğunu) bilmezler. (Rûm sûresi: 30) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Fecr abim sıra sizde |
SAAT: 21:47 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.