![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması ewet abı buyrun... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ali Küçük'ün Nevevi'nin 40 hadisini açıklayan ciltli kitabının adı nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Besairun Hadis olabılırmı? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Besair'ul Ehadis Doğru cevap |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur´an´da sadece ALLAH´ın ve mü´minlerin lanetine uğramış olan Şeytan ve kavimleri tarafından eziyete uğratılan ALLAH elçileri için kullan bir kelıme. ??? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması RECM «Ey Şuayb! Söylediklerinin çoğunu anlamıyor ve doğrusu seni aramızda güçsüz görüyoruz. Eğer taraftarların olmasaydı seni taşlardık(RECMEDERDİK). Esasen bizim gözümüzde pek itibarın da yoktur» dediler.(11/Hud-91) Babası: «Ey İbrahim! Sen benim tanrılarımdan yüz çevirmek mi istiyorsun? Bundan vazgeçmezsen mutlaka seni taşlarım(RECMEDERİM); uzun bir süre benden uzaklaş git.» dedi.(19/Meryem-46) «Beni taşlamanızdan(RECMETMENİZDEN) ötürü, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a sığındım.»(44/Duhan-20) Bunlardan başka ayetler de var |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Açığa vurmak, örtüyü açmak. Akla yatkın bir şeyi izah etmek, kapalı, toplu bir anlamı açıklamak ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması TEFSİR mi? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ciddi, kesin, ihlaslı ve makbul tevbe. Kişinin yaptığı suç ve günahtan kalbinde ciddi ve samimi bir pişmanlık duyup bir daha asla yapmamaya karar vermesi, hatalardan ve günahlardan dönmeye kesin karar vermek. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Nasuh tevbe |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması tabıkııı dogru cevap... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması beş türlü tefsir edilir Yürümek , seyahat etmek,El ya da silah ile vurmak,Vasfetmek benzetme yapmak,örneklendirmek ve zikretmek,Beyan anlamıyla vasfetmek bu kavram nedir ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması DARB Arzda darbettiğiniz (yani, seyahat ettiğiniz} zaman... (Nisâ/101) Onları darbedin (yani, o kadınlara iz bırakmayacak şekilde elinizle vurun I dövün}! Diğer bir kısmının da arzda darbedeceklerini (yani, seyahat edeceklerini}... (Müzzemmil/20) Doğrusu Allah bir sivrisineği mesel darbetmekten (yani, Örnek olarak zikretmekten, sözkonusu etmek*ten} çekinmez. (Bakara/26) Her birine meseller darbettik {yani, beyân ettik ve vasfettik}. (Furkân/39) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap buyrun... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Büyük ve önüne geçilmez ihtiyaç, kaçınılmazlık. Bir hastalığın, bir musibet, bela, yoksulluk, açlık veya başka bir sıkıntının kendisini ALLAH´a dua etmeye ve sığınmaya sürüklediği kimse. Bunalmış, buhran içine düşmüş.Sığınmayı gerektiren kesin bir durum. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Musibet |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması malesef degil abi.... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Muztarr |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Dogru cevap buyrun.. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması sözlükte aylık maaş, rütbe, menzile, derece, makam gibi anlamlara gelen ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması RATİB mi? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Revâtib |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Revatib doğru cevap. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Tefsir kaynaklarına göre Hz. Nuh´un oğlu Yasef´in soyundan gelme iki kabile ismi. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Yecüc ve Mecüc |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması buyrun dogru cevap.......... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Mesturen-Mesturin (Yazılmış) Kuranda kaç ayette geçer ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kurana yaklaşma anlamında Mutekellimi Ta'zim ne demektir ? Mutekellimi Ta'zimin delili nedir ? ayet lütfen ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bu kitap, yüce Kur'an'dır.,Aslı (Allah katındaki) bir kitapta saklıdır,Ona sadece tertemiz kimseler el sürebilir. Vakıa 77-78-79 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Mütekellimi tâzim: Kur'an okuyan kimse, o Kur'an'ın sâhibinin (mütekelliminin) Allah olduğunu düşünmeli, okuduklarının bir beşer sözü olmadığını her an hatırlamalıdır. ”O Kur’an, insanları Hakk’a ulaştırır; helâl ile haramda ve din hükümlerinde hakkı bâtıldan ayırır…” (el-Bakare, 185). |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması doğru cevap.. kurana yaklaşırken tazim etmeli,edeplice yaklaşmalı,abdestli olmalıyız... kuran ile bir roman okumak arasında fark olmalı değil mi...? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Sayın hocam elbette saygı olmalı ama Kuran'a abdestsiz dokunulamaz görüşüne katılmıyorum ama elimden geldiğincede abdestli okumaya çalışırım .benim görüşüm |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması yitiksevda abi soru gelıyormu:)) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Bir şeyden alıkoymak, hapsetmek, tutmak, dayanmak, kefil olmak, kefil vermek anlamlarındaki kavram nedir ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap ... |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Alıntı:
size katılamam sayın YitikSevda. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Teşekkürler benim için bir beis yoktur ben gönül rahatlığı ile abdestsiz alıp okuyabiliyorum ayet necis olanlar içindir müslüman necis olamayacağına göre sorunda yoktur... |
|
mümin pis değil ama cünüp mümin pistir.cünüp kuranı okursan saygısızlık olmazmı. Huda te ıshal ke. sfhfgshsfhsgh |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Yanlış anlama var gibi Yitik sevda cünüp olarak Kur'an okunur mu dedi ki :) |
SAAT: 19:39 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.