![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tekvir ,infitar ve inşikak surelerinde geçer atlas kardeşimin cevabını okumadan yazmıştım..kusura bakmayın |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Allahu Teala,Rasululahtan makamı mahmuda ulaşması için ne yapması isteniyor?.Hangi ayette? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İsra/79 Teheccüd ibadeti |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
doğru cevap Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kıl. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye değer bir makama göndereceği umulur.(17/İsra-79) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an zalimlerin neyini artırır?.Hangi ayette? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular hüsranını arttırır Biz Kur’ândan öyle âyetler indirmekteyiz ki; O, mü’minler için şifâ ve rahmettir; zâlimlerin ise yalnızca hüsrânını artırır.” (İsrâ Sûresi, 17/82) |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular yaşasın bi defada doğru cevap verdim gülümseyen000 |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular esT* abi :) yeni sorularınızı bekliyorum c* |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Her insanın karakterine göre hareket edeceğini belirten ayet hangisidir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular isra 84 mü abi De ki: “Herkes kendi şekline (hüviyetine, karakterine) göre amel eder.” Öyleyse kimin daha çok hidayet yolunda olduğunu en iyi Rabbiniz bilir. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular [QUOTE=mecnun;132206]isra 84 mü abi Doğru cevap msl* Senin mealin biraz değişik,kimin meali acaba? De ki: Herkes, kendi mizaç ve meşrebine göre iş yapar. Bu durumda kimin doğru bir yol tuttuğunu Rabbiniz en iyi bilendir.(17/İsra-84) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular [QUOTE=FECR;132207] Alıntı:
cevabın isra suresinde olduğunu biliyodum ama kaçıncı ayette olduğunu bilmiyodum..google amca :) dan isra suresi yazdım ordan kopyaladım..sürekli ayetlere baktığım başka yerden baktım da sadece orda bu meal vardmış sizin uyarınızdan sonra baktım ama yazmıyo hangi meal olduğu..değiştirdim abi |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ben de senin verdiğin meali kim yazmış merak ederek baktım Google' da,buldum. laiklikveseriat.com sitesinde yayınlanmış:) Meallere bakarken dikkatli olmak daha iyi.Googlenin meallerine fazla güvenmemek lazım,ayetin metnine de bakmak lazım.Google insanı doğruya da yöneltir,yanlışa da götürür. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular abi çok fenasın :) ben tekrar yazdım ama bulamadım inan sen bulmuşsun baktım evet orasıydı :) sanırım yazan kişi kendi yorumunuda eklemişti ama ayet ten ayırmamıştı onun için öle oldu..başka yerde o meal yoktu çünkü..neyse buda ayrı bir ders oldu bana:) buyrun hocam :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'ana göre münafıkların neleri bizleri imrendirmemesi gerekiyor? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular mal ve evlatlarının olması lazım sanırım :) |
Hangi ayette? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Tevbe suresi 69. ayet |
Cevap bu ayet değil. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tevbe 55 abi Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin. Allah bununla ancak onlara dünya hayatında azap etmeyi ve canlarının kâfir olarak çıkmasını istiyor. |
doğru cevap |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular abi kelime verip hangi ayetlerde geçtiğini soruyodunya o şekilde soru sorabilirmisin |
Peki öyle soralım:) Kur'an'da "Subhaneke" diye başlayan dua ayeti/ayetleri hangisi/hangileridir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular subhaneke duası kur'an da geçmiyo diye biliyorum |
|
evet abi mahcup000 kelime olarakmı subhaneke hangi ayetlerde geçer |
evet |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular bakara 32 Kâlû subhâneke lâ ilme lenâ illâ mâ allemtenâ inneke entel alîmul hakîm(hakîmu). (Melekler): “Seni tenzih ederiz.” dediler. “Senin bize öğrettiğinden başka (hiç) bir ilmimiz yoktur. Muhakkak ki Sen, Alîm'sin (en iyi bilensin), Hakîm'sin (hikmet sahibisin).”ali imran 191 Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard(ardı), rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ(bâtılan), subhâneke fekınâ azâben nâr(nârı). Onlar ayaktayken, otururken, yan üstü yatarken (daima) Allah'ı zikrederler. Ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler (ve derler ki): "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru.maide 116 Ve iz kâlellâhu yâ îsebne meryeme e ente kulte lin nâsittehizûnî ve ummiye ilâheyni min dûnillâh(dûnillâhi) kâle subhâneke mâ yekûnu lî en ekûle mâ leyse lî bi hakk(hakkın) in kuntu kultuhu fe kad alimteh(alimtehu) ta’lemû mâ fî nefsî ve lâ a’lemu mâ fî nefsik(nefsike) inneke ente allemul guyûb(guyûbi). Ve Allah (cc.): Ey Meryem oğlu Îsa! Sen mi insanlara ; “Beni ve annemi, Allâh'tan başka iki ilâh edinin diye söyledin?" dediğinde , Hz. İsa; ''Sen “Subhansın (seni tesbih ve tenzih ederim, Sen yücesin)”, benim için hak (gerçek) olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım o taktirde, muhakkak Sen onu bilirdin, nefsimde olanları da Sen bilirsin, ben ise Sen'in zatında olanları bilemem." Muhakkak ki Sen, gayb'tekileri (görünmeyenleri,bilinmeyenleri) en iyi bilen Sensin.ama sen subhanekeyle başlayan demişsin abi :( |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kalu subhaneke la ilme lena illa ma allemtena, inneke entel alimul hakîm. "Sen kudret ve egemenlikte kusursuz ve eksiksizsin! Senin bize bildirdiğin dışında bir bilgimiz yoktur. Doğrusu yalnız Sensin her şeyi bilen, gerçek hikmet Sahibi!" diye cevap verdiler. (Bakara-32) Kalu subhaneke ma kane yembeği lena en nettehize min dunike min evliyae ve lakim metta'tehum ve abaehum hatta nesuz zikr, ve kanu kavmen bura. Onlar: "Sınırsız kudret ve yüceliğinle Seni tenzih ederiz!" diye cevap verecekler, "Senden başka dostlar, efendiler edinmek bize yakışmazdı! Fakat, (bunlara gelince) Sen bunlara ve babalarına dünya hayatının tadını çıkarmaları için fırsat verdin; öyle ki, onlar da sonunda (Seni) anmayı büsbütün unuttular; çünkü bunlar her türlü iyilikten yoksun kimselerdi". (Furkan-18) Kalu subhhaneke ente veliyyuna min dunihim, bel kanu ya'budunel cinn, ekseruhum bihim mu'minûn. Melekler: "Sen, kudret ve egemenliğinde eksiksiz ve kusursuzsun!" derler, "Bize yakın olan (yalnız) Sensin, onlar değil! Hayır, onlar (bize ibadet ettiklerini zannettikleri zaman, aslında) duyuları ile kavrayamadıkları güçlere (körcesine) tapıyorlardı; çoğu onlara inanmıştı". (Sebe-41) Bu ayetler haricinde Ali imran 191 A'raf-143 Enbiya-87 Maide-116 Nur-16 Yunus 10 ayetlerde geçer.... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular ali imran 191 Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard(ardı), rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ(bâtılan), subhâneke fekınâ azâben nâr(nârı). Onlar (ulûl elbab, lüblerin, Allah'ın sır hazinelerinin sahipleri), ayaktayken, otururken, yan üstü yatarken (daima) Allah'ı zikrederler. Ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler (ve derler ki): "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru. Mecnun Kardeşim Allah'ın sır hazinlerinin sahipleri diye bir anlayış olamaz Lütfen Mealleri alırken dikkatli olalım Kardeşime tavsiyem Muhammed Esed Fizilal'i Kuran Mustafa İslamoğlu ve Elmalılı Hamdi Meallerinden faydalanması vb .... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Subhaneke geçen ayetler: 2/Bakara-32 3/Ali İmran-191 5/Maide 116 Bu ayetleri Mecnun doğru bildi 25/Furkan-18 34/sebe -41 7/Araf-143 10/Yunus-10 21/Enbiya-87 24/Nur-16 Bu ayetleri de Yitik Sevda doğru bildi Toplam 9 ayette geçiyor |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular başka :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Biraz da siz sorun:) |
ben soramam :) demiştim ya sizlere soru soracak bilgide değilim ben..sizin öğrencinizim ben :) |
|
onu bu sitede sizlerin sayesinde yapmaya öğrenmeye çalışıyorum zaten abi..ben ilme açım soruları araştırırken dünyadan tamamen kopuyorum..o an soru ve cevap haricinde hiçbişeyin önemi kalmıyo benim için..tüm dertlerimden feragat ediyorum :) onun için çok iyi geliyo bana da ne sorsam bilmiyorum ki :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Hadi biraz araştır bakalım:) Allah,münafıkların temizlenmesi için rasulullahtan ne yapmasını istiyor? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular maide 41 mi abi? |
SAAT: 06:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.