![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
hoş geldiniz abi :) buyrun yeni soru sorun |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da "tekfir" kelimesi hangi ayette geçiyor? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular bakara 102 de tekfurun olarak geçiyo..o mu? geçmiyo sanırım..çünki bulamadım :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Bakara 102,ayette "Fela tekfur" yani "sakın inkar etme" anlamında Tekfir ise birisini ya da müslümanı kafirlikte itham etmek anlamında. Doğru cevap değil |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular geçmiyo mu abi..tekfur olarak var ama tekfir olarak bulamadım..sanırım geçmiyodüşünceli000 |
doğru cevap Bir soruda sen sor:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular abi düşündüm ama bulamadım soru :( sen sor yine |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İnsanları sekara sokan ameller nelerdir?.Hangi ayette? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular müddesir suresi 42 43 44 45 46 47 42 - "Nedir sizi Sekar'a sokan?" diye. 43 - Suçlular der ki: "Biz namaz kılanlardan değildik." 44 - "Yoksula da yedirmezdik." 45 - "Boş şeylere dalanlarla dalar giderdik." 46 - "Ceza gününü yalanlardık." 47 - "Nihayet bize ölüm gelip çattı." |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular مَا سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ Mâ selekekum fî sekar(sekare). MUDDESSİR - 42 1. mâ : ne 2. seleke-kum : sizi sevkeden, sürükleyen 3. fî sekara : sekarın içine, alevli ateşe قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ Kâlû lem neku minel musallîn(musallîne). (MUDDESSİR - 43) 1. kâlû : dediler 2. lem neku : biz olmadık 3. min el musallîne : namaz kılanlardan وَلَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ Ve lem neku nut’ımul miskîn(miskîne). 1. ve lem neku : ve biz olmadık(MUDDESSİR - 44 2. nut'imu : yemek yediririz, doyururuz 3. el miskîne : miskinler, yoksullar وَكُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَائِضِينَ Ve kunnâ nehûdu maal hâidîn(hâidîne).MUDDESSİR - 45 1. ve kunnâ : ve biz olduk 2. nahûdu : bâtıla (boş şeylere) dalıyoruz 3. mea : beraber 4. el hâidîne : bâtıla dalanlar وَكُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ Ve kunnâ nukezzibu bi yevmid dîn(dîni).MUDDESSİR - 46 1. ve kunnâ : ve biz olduk 2. nukezzibu : tekzip ediyoruz 3. bi yevmi : gününü 4. ed dîni : dîn mecnun kardeşim de yayınlamış ama bende o kdr ugrasdım boşa gitmesin:) inş doğrudur |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap Soruyu Esma Nur kardeşimiz sorsun |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ben sorayım hocam...Kur'anda insanların sınırsız hazinelere sahip olsalarda tamahkar olduklarını Allah'ın ise cömert olduğunu belirten ayet ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular De ki: «Rabbimin rahmet hazinelerine siz sahip olsaydınız, tükenir korkusuyla yine de cimrilik ederdiniz. Zaten insanlar pek cimridir.»(17/İsra-100) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Doğru cevap hocam buyrun... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Mecusi ismi Kuranda kaç yerde geçer ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular BİR tane soruda ben sorayım:) İncil Tevrat ve Kur'an birlikte hangi ayette zikir edilmiştir |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular 9:111 - Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alış-veriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. doğrumudur efendim :) |
Doğrusu, inananlar ve yahudiler, sabiiler, hıristiyanlar, mecusiler, ortak koşanlar arasında, kıyamet günü Allah kesin hüküm verecektir. Doğrusu Allah herşeye şahiddir.(22/Hacc-17) |
(Melekler, Meryem'e hitaben İsa hakkında sözlerine devam ettiler:) Allah ona yazmayı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i öğretecek.(3/Ali İmran-48) Ey Kitap ehli! İbrahim hakkında niçin tartışıyorsunuz? Tevrat da, İncil de şüphesiz ondan sonra indirilmiştir. Akletmiyor musunuz?(3/Ali İmran-65) Onların izi üzerine arkalarından Meryem oğlu İsa'yı, ondan önce gelmiş bulunan Tevrat'ı doğrulayarak gönderdik. Ona, yol gösterici, aydınlatıcı olan ve önünde bulunan Tevrat'ı doğrulayan İncil'i sakınanlara öğüt ve yol gösterici olarak verdik.(5/Maide-46) Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve Rablerinden kendilerine indirilen Kuran'ı gereğince uygulasalardı, her yönden nimete ermiş olurlardı. İçlerinde orta yolu tutan bir zümre vardı, çoğunun işledikleri ise kötü idi.(5/Maide-66) «Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni gereğince uygulamadıkça bir temeliniz olmaz» de. And olsun ki Rabbinden sana indirilen, Kuran, onlardan çoğunun azgınlık ve küfrünü artırır. Öyleyse kafirler için tasalanma.(5/Maide-68) Allah, «Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve anana olan nimetimi an» demişti, «Seni Ruhul Kudüs ile desteklemiştim; beşikte ve yetişkin iken insanlarla konuşuyordun; sana Kitap'ı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i öğretmiştim. Sen iznimle, çamurdan kuş gibi bir şey yapmış ona üflemiştin de iznimle kuş olmuştu; anadan doğma körü, alacalıyı iznimle iyi etmiştin. Ölüleri iznimle diriltiyordun. İsrailoğullarına belgelerle geldiğinde, onlardan inkar edenler, 'Bu apaçık bir büyüdür' demişlerdi de Ben onların sana zarar vermelerini önlemiştim.»(5/Maide-110) Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber'e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nûr'a (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır.(7/Araf-157) Allah şüphesiz, Allah yolunda savaşıp, öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını Tevrat, İncil ve Kuran'da söz verilmiş bir hak olarak cennete karşılık satın almıştır. Verdiği sözü Allah'tan daha çok tutan kim vardır? Öyleyse, yaptığınız alışverişe sevinin; bu büyük başarıdır.(9/Tebvbe-111) Muhammed Allah'ın elçisidir. Onun beraberinde bulunanlar, inkarcılara karşı sert, birbirlerine merhametlidirler. Onları rükua varırken, secde ederken, Allah'tan lütuf ve hoşnudluk dilerken görürsün. Onlar, yüzlerindeki secde izi ile tanınırlar. İşte bu, onların Tevrat'ta anlatılan vasıflarıdır. İncil'de de şöyle vasıflandırılmışlardı: Filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ekincilerin hoşuna giden ekin gibidirler. Allah böylece bunları çoğaltıp kuvvetlendirmekle inkarcıları öfkelendirir. Allah, inanıp yararlı işler işleyenlere, bağışlama ve büyük ecir vadetmiştir.(48/Fetih-29) |
tşkler hocam :) kur-anda geçen kabir ayetlerinden birini yazarmısınız ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular 3/4- "Sana daha önceki semavi kitapları onaylayan hakk içerikli kitabı indirdi. Daha önce de insanlara doğru yolu göstermek için Tevrat'ı ve İncil'i indirmişti. Doğru ile eğriyi birbirinden ayıran bu kitabı da aynı amaçla indirdi. Allah'ın ayetlerini inkâr edenleri ağır bir azap beklemektedir. Hiç kuşkusuz Allah üstün iradeli ve intikam alıcıdır." İRFAN hocam cevabın doğrudur |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular FECR hocam cevabınız doğru ... Kütlelerin çekim kuvveti (çekme özelliği) Hangi ayette geçer ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular de (daha önce) gözardı ettiğim konularda dürüst ve erdemli işler göreyim!" Yoo, onun söylediği, şüphesiz, yalnızca (boş ve anlamsız) bir sözden ibarettir; çünkü (bir kere dünyayı terk etmiş bulunanların) ardında, yeniden diriltilecekleri Gün'e kadar (aşılması imkansız) bir (ölüm) engeli bulunmaktadır! (Mü'minun-100) Ayeti kerimede ''berzehun'' kabir alemi olarak geçer... Esmanur ablamın sorusunun cevabı |
Biz, yeryüzünü dirilere ve ölülere toplanma yeri (KİFATE-kendine çeken, kucaklayan) yapmadık mı?. (77/Müselat-25) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Gökleri, görülebilir herhangi bir destek, dayanak olmadan yükselten ve sonra da kudret ve hükümranlık tahtına kurulan Allah'tır; her biri -(O'nun tarafından) belirlenmiş bir süre için- kendi seyrini sürdüren güneşi ve ayı (koyduğu yasalara) tabi tutan O'dur; var olan her şeyi (yöneten), çekip çeviren de O. Bütün bu mesajları açık açık dile getiriyor ki, (Yargı Günü'nde) Rabbinizin huzuruna çıkacağınıza yürekten kesin bir biçimde inanasınız. (Rad-2) 4 AYET daha var bu anlamda... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular kalan 4 ayeti bilen yokmu |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular KUR-AN da geçen BİZ kelimesi ne anlama gelir? ALLAH c.c neden BİZ kelimesini kullanmışdır? |
''BİZ'' zamiri çoğulluğun ifadesi olarak karşımıza çıkar..bu çoğul ifade bazı ayetlerde ''evrensel idare mekanizması'' na bağlı olarak çalışan ''ruhsal idare mekanizması'' nın bazı ayetlerde dini literatürde ''kürsi'' yada ''melekut alemi'' olarak geçen,yönetici varlıkların hitabını ifade eder.cebrail tebligatı aktarırken ''biz'' dendiğinde , cebrail in bağlı bulunduğu sistem kasdedilmiştir..yani melekut alemi..(kur'an-ı kerim'in gizli öğretisi kitabından) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tşkler mecnun hoca :) |
esT* abla |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular yeni sorular bekliyoruz |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İlyas a.s kavminin putunun adı neydi? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ba'l |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular yeni soru istiyorum ben tekrar bakana kadar soru sorulmuş ve cevaplanmış oluyor :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Bu bölümüde öksüz bırakmayın lütfen... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'a göre gizli toplanmaların çoğunda hayır yoktur. Ama hangi gizli toplantılarda hayır vardır? Hangi ayette? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Yardımlaşmayı, iyi ve yararlı davranışları ve insanların arasını düzeltmeyi öngören, bunları gerçekleştirmeye çalışan kimselerin yaptığı toplantılar dışında gizli toplanmaların çoğunda hayır yoktur; ve bütün bu güzel eylemleri, Allahın rızasını kazanmak için yapana zamanı geldiğinde büyük bir mükafat vereceğiz. (Nisa-114) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'ana göre ''Fitnenin, katilden/öldürmekten beter olduğu Hangi ayette geçer ? |
SAAT: 15:21 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.