Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tasavvuf-Tarikat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Müb@rek,Açılış Tarihi:  24 Mart 2012 (16:45), Konuya Son Cevap : 28 Nisan 2012 (22:42). Konuya 17 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Mart 2012, 16:45   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Müb@rek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17481
Üyelik T.: 21 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

RAHMAN VE RAHİM OLAN, YÜCELİĞİ VE ULULUĞU DAİM OLAN BİR VE TEK OLAN ALLAH (c.c.)'A HAMD.
Resûlü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ya ve O'nun Pak Ehlibeytine Salat ve Selam...

Bir çok insanın şefaat konusundaki sapkın fikirlerini bugün çürüteceğim, biİznillah.

Şimdi sizlere öyle bir kaynak veriyorum ki yıllardır kimse bunu açıklayamadı, kaynağınıda söylüyeyim Prof. Dr. Orhan Çeker'in - Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış isimli kitabının 74. ve 75. sayfaları. İsteyenler kitabı alıp okuyabilir. Muhteşem bir eser. tasavvuf düşmanlarının cevap veremeyeceği müazzam bir eser.

Şimdi gelelim konuya;

Peygamberimiz (s.a.v.), 'den tam 1000 yıl önce Medinede TUBBA adında bir yahudi yaşıyordu. İnançlı bir yahudi idi. Tevrattan ve Zebur'u iyi bilen bir yahudi idi. Son Peygamberin Arap olacağını adının AHMED (s.a.v.) olacağını ve yaşadığı bölgede yaşayacağını biliyordu.
Bir mektup yazdı ve yanındakilere verdi " Eğer O Peygamber (s.a.v) sen hayatta iken buraya gelirse, bunu bizzat kendin ver, yok sen ölürsen çocuklarına vasiyet et onlar versinler. Onlar ölürse, onların çocukları.. ulaştırsın."

Tubba vefat eder ve 1000 yıl sonra Peygamber (s.a.v.), Medineye gelir (hicret.)
Ve bir mucize olarak bu mektubun bulunduğu kişiye Sen yanında Tübbal'in mektubu olan ( ebu leyla) mısın? evet deyince.. Ben Muhammedim (s.a.v.), o mektubu bana getir, diyerek emaneti kendisi istemiştir.
Mektup gelir yazanlar şunladır;

"ALLAH (C.C.)'IN, NEBİSİ VE ELÇİSİ, PEYGAMBERLERİN SONUNCUSU, RABBÜ'L-ALEMİNİN ELÇİSİ ABDULLAH OĞLU MUHAMMED'E (S.A.V.), TUBBA'L'DEN. BEN SANA DA, SANA İNDİRİLEN KİTAB'A DA İMAN ETTİM. BEN SENİN DİNİN VE SÜNNETİN ÜZEREYİM VE SEN'İNDE HER ŞEYİN DE RABBİNE İMAN ETTİM. İSLÂM ŞERİATI/DİNİ OLARAK RABBİNDEN SANA NE GELDİYSE HEPSİNE İMAN ETTİM. EĞER SANA YETİŞİRSEM NE KADAR GÜZEL, NE MUTLU BANA. EĞER SANA YETİŞEMEYECEK OLURSAM, KIYAMET GÜNÜNDE BANA ŞEFÂAT ET VE BENİ UNUTMA. ÇÜNKÜ BEN SEN'İN ÜMMETİNİN İLKLERİNDENİM. SENİN GELİŞİNİN ÖNCESİNDEN SANA BİAT ETTİM. BEN SEN'İN DİNİN VE BABAN İBRAHİM'İN DİNİ ÜZEREYİM."

Evet bu mektup hala elimizdedir...

Evet doğruluğu yüzde yüz olan ve halen sergilenmekte olan bu mektubu okuyunca şok oldunuz tahminimce bin yıl önce birinin şefaat istemesi... bununlada bitmiyor.

İkinci husus;

Şefâat şu şekilde istenmelidir; YA RESÛLULLAH (s.a.v.) , sana ahirette şefâat hakkı verilecek o gün beni unutma. Niyeti ve Ümidi ile istenmelidir.
Ayetlerle delili;

Rahmân'ın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır. Meryem (87)

O gün, Rahmân'ın izin verdiği ve sözünden razı olduğu kimseden başkasının şefaati fayda vermez. Ta Ha (109)


Göklerde nice melekler vardır ki onların şefaatleri; ancak Allah'ın izniyle, dilediği ve hoşnut olduğu kimselere yarar sağlar. Necm (26)


Ayetlerden de anlaşılacağı ALLAH (c.c.), bazı kullarına şefâat hakkı vermiştir. Bunlardan biride Son peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'dir.



Ayrıca konu ile ilgili videolar: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Konu kesinlikle alıntı filan değildir, kendim yazdım, aslında daha bir çok hadis var onlarıda yazardım ama vakit yok. Yanlış düşünenler umarım araştırıp Ehli Sünnet Alimlerinin kesinlikle kabul ettiği, ŞEFÂAT hususunu sizde kabul edersiniz.


Prof. Dr. Orhan Çeker'in - Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış kitabını kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Okuyun ve bid'at ehlinin ne kadar batıl düşünceli, dini konulara ne kadar basit yaklaştıklarını görün.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Müb@rek 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Unuttuğumuz bir "FARZ" EHLİBEYT SEVGİSİ... Muhtelif Konular Müb@rek 11 4227 25 Mart 2012 19:23
Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız... Tasavvuf-Tarikat Müb@rek 17 5901 24 Mart 2012 16:45

Alt 24 Mart 2012, 20:20   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

bakara süresi..48- Ve hiç kimsenin, hiç kimse adına bir şey ödemeyeceği, hiç kimsenin şefaatinin kabul edilmeyeceği, hiç kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği bir günden sakının.

123- Hiç kimsenin hiç kimse adına bir şey ödeyemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı ve hiç kimsenin şefaatinin kabul edilmeyeceği ve yardım görülmeyeceği bir günden sakının.

Ben şefaati sadece Allahtan istiyorum şefaat ile ilgili ayetlerin hiç birinde İSİM OLARAK KİMİN ŞEFAAT EDECEĞİ olmadığı gibi,Şefaatın olmayacağı gün hakkındaki ayetlerde yukardadır...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 21:22   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bazı ehliyetsiz insanları görüyoruz ki, yalnız Kur'an-ı Kerim'in getirdiği İlâhî hükümleri kabul edip, dinin diğer temel kaynakları olan Sünnet, İcma ve Kıyas'ı reddediyorlar. Maksatları ise, halkın itikadını bozmak ve saptırmaktan ibarettir. Bunlar, Kur'an'ı tek mezhep kabul edip, sünnet-i Peygamberiyeyi ve İslâm'ın diğer delillerini hafife alırken, işlerine gelen hadisleri kabul edip, gelmeyenleri reddederler. Şuurlu Müslümanları aldatamadıkları gibi takdir de göremezler, buna hakları da yoktur.

Malumdur ki, Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'de nazil olan İlâhî hükümlere inanıp onlara uymaya mecbur oldukları gibi, hadislerle buyrulan dinî hükümleri de kabul etmeye mecburdurlar.

Bunlar, asırlardan beri tefsir, hadis, fıkıh ve diğer sahalarda yazılmış olan, bütün ilim ve fikir ehlinin takdirini kazanan çok kıymetli eserleri hiç dikkate almazlar.

Evet, Kur'an-ı Azimüşşan'ın gölgesine sığınarak yanlış yönlendirmede bulunan bir kimse, hiç olmazsa şunu bilmelidir ki, bir Müslüman ne kadar bilgisiz de olsa Kur'an'ı Azimüşşan'ın Allah kelamı olduğununa katiyyen şüphe ve tereddütü olmadığı gibi, sünnet-i seniyyenin de İslâm'ın ikinci bir delili ve dayanak noktası olduğunu kesin olarak bilir ve öyle de inanır.

Şu halde, "İslâm dininin esası yalnız Kur'an'dır, biz yalnız onda olan hükümler ile amel ederiz, onun haram dediğine haram, helal dediğine helal deriz" diyerek sünneti dikkate almamak, ona kıymet vermemek, Peygamberimiz (asv)'in değerini ve görevini idrak etmemektir. Kur'an'ı tebliğ eden ve en başta tefsir eden O'dur.

Peygamberimiz (a.s.m.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır:

"Bana Kur'an-ı Kerim ve onunla birlikte, bir onun kadarı daha (yani sünnet) verildi."

Başka bir hadis-i şerifte de, "Bir kişiye, koltuğuna yaslanmışken hadisim ulaşır da, 'Aramızda Allah'ın kitabı var, ondaki helali helal, haramı da haram sayarız.' derse (bilsin ki) Resûllullah 'ın haram kıldığı da Allah 'ım haram kıldığı gibidir." buyurulmuştur.

Ulemanın bir kısmı şöyle der: Sünnetin getirdiği her hükmün, uzak veya yakın, Kur'an'da aslı vardır. Sünnet, sonuçta Kur’ana’a ulaştırır. Onun öz halinde anlattığını açıklar, anlaşılmayan konuları ise açığa kavuşturur.

Şatıbî, Kur'an ile yetinme fikrine sahip olanların sünnetten ayrılan nasipsiz kişiler olduğunu söyledikten sonra, "Bid'at ehlinden bir çoğu hadisi terk edip Allah'ın kitabını yanlış yorumlayarak hem kendileri sapıttı, hem de başkalarını sapıttırdılar." der.

"Muhakkak ki, O zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz, şüphesiz O'nun hıfzedicisi de biziz." âyeti ile bu iki esastan Kur'an-ı Azimüşşan'ın lâfızları gibi manalarını da muhafaza etmeyi garanti altına almıştır. İslâm alimleri buradaki korumanın Kur'an'ı olduğu gibi sünneti de kapsadığını beyan etmişlerdir. Bu âyet-i kerime Kur'an'ın tefsir ve izahı mahiyetinde olan Peygamberimiz (asv)'in sünnet ve hadislerini de yani "Biz sana Kur'an'ı, insanlara indirilen hükümleri beyan etmen için indirdik." âyeti ile teminat altına almıştır. Çünkü âyette bildirilen "beyan" Kur'an'ın manasındandır. Bu beyan ise ancak Peygamberimiz (asv)'in sünnet ve hadisleri ile olur.

"... Resûlullah'ın size getirdiklerine yapışınız. O'nun size yasak ettiği şeylerden de uzak olunuz. Allah'dan korkunuz. Çünkü Allah'ın vereceği ceza ağırdır."(Haşr, 59/7)

Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri tefsirinde bu âyete şöyle meal verir:

"Peygamber size her ne verdiyse onu alın, almayın dediğini almayın, yapmayın dediğini yapmayın ve Allah'dan korkun da Allah'ın ve Peygamber (asv)'in emirlerine karşı gelmekten ve birbirinizin hakkını yemekten, devlete hıyanet eylemekten sakının...."

Şu hale göre Kur'an sünnetsiz, sünnet de Kur'ansız düşünülemez. Bunlardan birini ihmal etmek, İslâm dinini anlamamaktan doğan bir hastalıktır ve bir dalalettir. Tabiri caiz ise Kur'an bir güneş ise sünnet-i seniyye onun ziyasıdır. Birisi için diğeri feda edilmez.

Evet, nasıl Cenâb-ı Hakk, hafızlar ile Kur'an'ı hıfz(muhafaza)etmişse, İslâm alimlerinin vasıtası ile de sünnet ve hadisleri muhafaza etmiştir.
alıntı
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 21:45   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Bazı insanlar vardırki,Kuran ,sünnet,icma,kıyas derler ve hiç bir zaman kuranı ilk sıraya alamaz ve itikatta edemezler,kuranı bozamayacaklarını bildikleri için,hadis yoluyla ,bazende Allahın velisi dir deyip kurandan uzak görüş sahiplerinin görüşleriyle KURANIN ÖNÜNE GEÇER ve bunuda itikat zan ederler...Bu insanlar kuranın şu beyanını bile görememiş veya tevil etmişlerdir...

Ben bana vahyolunandan başkasına UYMAM...diyen bi RASULU BİLE TANIYAMAMIŞLARDIR...bu itikatta olan insanlar bilsinler ki,Doğru bi Allah,Doğru Bİ DİN ve doğru bi Rasulu tanımak için ilk başta kuranın VAHİYSİNDEN BESLENMEK VE KURANIN GÖR DEDĞİ YERDEN GÖRMEK GEREKİR,YOKSA KURANIN KÖR DEDİKLERİNDEN OLUNUR...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:26   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

siz peygamberimizi çok iyi tanımışsınız ya maşallah
ondan naklonulan hadisleri bile Kurana uymuyor zannı ile kabul etmiyorsunuz
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:30   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Alıntı:
talibetün Üyemizden Alıntı Mesajı göster
siz peygamberimizi çok iyi tanımışsınız ya maşallah
ondan naklonulan hadisleri bile Kurana uymuyor zannı ile kabul etmiyorsunuz
peygambere nispet edilen bi tane söz bile Peygambere ait değilse,Peygambere iftira etmiş olmaz mısınız,veya mahşerde,Kuranın dışında başaka kitaplardanda mı SORULACAĞINIZA İNANIYOR MUSUNUZ...Biraz düşünün..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:36   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

siz kendiniz söylediniz bunları isterseniz yazdığınızı buraya aktarabilirim
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:41   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Ben her sözü kurana götürürüm,ve hak ölçüm kurandır,Peygamber bu gün yaşasaydı ve her sözüne itibar etmek zorunda olurduk ama bu gün peygambere nispet edilen BİNLERCE SÖZ var...neyse neye inanıyorsanız yolunuz açık olsun...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:41   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Syın ablam,ben fikrimi ve pıratiğimi kurandan alır daha sonra gelen bütün ,söz[hadis] ,tarihi malumatıda kuranın anlatımına göre değrlendiririm ,yani kuran metedolojim budur....Kuranın verdiği bilgiye uymayan ve hangi hadis kitabında olursa olsun isterseniz yüzbinlerce sahabiye mal edilen bi bilgiyi asla ve asla kabul etmem...


buyrun efendim bu sizin kendi yazınız

__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 22:44   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
kurtmehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kurtmehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5446
Üyelik T.: 30 Kasım 2008
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:63
Mesaj: 682
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şefaati İnkar Edenler Bunu Nasıl Açıklayacaksınız ?

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben her sözü kurana götürürüm,ve hak ölçüm kurandır,Peygamber bu gün yaşasaydı ve her sözüne itibar etmek zorunda olurduk ama bu gün peygambere nispet edilen BİNLERCE SÖZ var...neyse neye inanıyorsanız yolunuz açık olsun...



kardaş senin halükgümüştabakla bir alakan varmı
__________________
DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı
Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir.
hadis
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Dünya Ahiretin Tarlasıdır Deniyor. Bunu Nasıl İzah Ediyorsunuz? FECR Soru Cevap Arşivi 0 27 Mayıs 2014 17:32
Kurana Saygı Nasıl olmalı ve Kuranın Şefaati Esadullah Kur'ân-ı Kerim Genel 0 24 Temmuz 2013 22:37
Allah'ın Elçileri İman Edenler İçin Rahmet, İnkar Edenler İçin Bir Yıkımdır MusabBinumeyr Makale ve Köşe Yazıları 0 29 Aralık 2011 23:46
Nesih-mensuh varmıdır ,bunu nasıl anlamalıyız YaŞuHa Muhtelif Konular 0 08Haziran 2011 18:10
Peygamberin şefaati var mıdır ? BEDİİ HAMİT Makale ve Köşe Yazıları 27 13 Ocak 2011 03:26

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.