www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN ALE OCUK.::. > Kadn-Aile-ocuk > Tesettr Konular

Konu Kimlii: Konu Sahibi Fatma-i Zehra,Al Tarihi:  11 Mays 2014 (16:38), Konuya Son Cevap : 09 Temmuz 2016 (12:29). Konuya 17 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 06 Austos 2014, 06:48   Mesaj No:11
Medineweb Sadk yesi
Durumu:Fatma-i Zehra isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 36712
yelik T.: 22 Aralk 2013
Arkadalar:17
Konular: 67
Beenildi:28
Beendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Cevap: "AL" Takarak Tesettrl Olunabilir mi ?

Alnt:
tevhid_ yemizden Alnt Mesaj gster
Ben yle dnmyorum.nk bende al takyorum ama kaln ve bykce bir ey bunlar hem omzunu rtyor hemde dikkat ekmiyor en aznda ben dikkat ediyorum bu konuya..yinede bu konu hakknda kesin bir fetva vermemek gerek nk biraz ihtilafl bir konu....yle deil mi?
Ben yle dnmyorum diyerek de bir fetva verilmi olunuyor yle deil mi ? ikimizin amacnn fetva vermek olmad aikar bu iin latifesi tabi ki

tevhid kardeim gel seninle bir kssadan hisse yapalm :

benim evimde trl trl allarm vardr.bazlar kaln, bazlar ince, bazlar ak renk, bazlar koyu renk,bazlar uzun,bazlar ksa genelde bu allar namazda yazmamn stnden sarktmak iin kullanyorum. bir gn sanrm tm yazmalarm kirlenmiti ya da baka bir ey olmutu tam net hatrlamyorum yalan olmasn,ben de dz renk bir al takmtm. tabi evde de i yapmak lazm malum beni evde abim yle grd ve bana dedi ki:" ya zge ne gzel olmusun al sana ok yakm,sen hep al taksana !" tam cmleleri hatrlamyorum ama bunun gibi birka cmle... bunu duyunca ben de ardm tabi. nk abim kapalla scak bakan biri deil, laiktir kendisi...bu beni dnmeye sevk etti. yazmalarm renkli ilemeli ama bu allar dz,yazmalarmla ona gre babaanne gibi oluyorum ama bu boyuma doladm alla gen ve gzel bir bayan dnceli000 daha sonra noldu biliyor musun ? birka gn nce beni bir de dar karken taktm epeyce geni siyaha yakn lacivert bartmle grd. tepkisi... tam istediim gibi beni beenmedi bu st ste yasadm olaylar benim bak am daha da kuvvetlendirdi diyebilirim..

Tesettrde ama kadnn gizlenmesi,saklanmasdr. Tesettr setr kknden geliyor. Bu da muhafaza olmak, korunmak, rtmek anlamna geliyor. Bu nedenle bir rt bir bayan gzel gsteriyorsa o rtde tesettr namna hayr yoktur uzgn Bayan mahremiyetini ortaya karmamak, sergilememek zorundadr. sen alnn geni olduunu byk olduunu sylyorsun gzel kardeim, o zaman o dier dediim ayrnty es getik diyelim ama bu bahsettiimiz nokta (aln bir bayan gzel gstermesi) tesettr kavramnn iini doldurmak adna yine skntlar ortaya karyor. imdi diyebilirsin belki, bu sadece senin abinin bak as diye.. fakat biz kadnlar btn erkekler her kadna ehvetle bakyor diye kapanmyoruz bakma ihtimali var diye bize namahrem olan btn erkeklere kar tesettr gibi bir nimeti zrh olarak kullanyoruz. en nemlisi Rabbimiz bizi korumak adna bu emri verdii iin onu ba tac ediyoruz. aslnda bir nedeni olmasna da gerek yok, nk beden mlk "bir" olan Allahu teala'ya aittir.O istedii gibi tasarruf eder. hem al boyna doland iin, deifre olan boyun ister istemez bayan daha alml gsteriyor. tesettrn "sakla" buyruunu gz ard etmeye sebep oluyor. naallah tesettrl bayanlardan klar Rabbim cmlemizi gzel kardeim Rabbim iradelerimizi hr kld, kimse kimsenin iradesine mdahil olma hakkna sahip deil, ben sadece sana meramm anlatmak istedim. Fi emanillah

=======

Bu arada hanmlar amacm kimseye satamak, kimseye laf etmek deildir. Bu forum bana ok ey katt. bizim de orbada tuzumuz olun istedik atk konuyu... amacm o dehetli gn geldiinde bildiklerin vard da aktarmadn diye sizlerle kar karya gelmemek... eer krc slubum olduysa da hakknz helal edin .. bu konuyu okuyan her bayan iin bir iletim var : sen zelsin gzel bayan,Allah'n deerli kld bir mcevhersin
Alnt ile Cevapla
Alt 06 Austos 2014, 08:02   Mesaj No:12
Medineweb Emekdar
Allahn kulu_ - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Allahn kulu_ isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 33478
yelik T.: 09 Kasm 2013
Arkadalar:29
Ya:49
Konular: 164
Beenildi:1157
Beendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:

insann en yaknndan senin bartn eletirmeleri gerekten ok zor bunu yaayan biri olarak anlayabiliyorum hatta ben trbanl gelinliim bile sorun olmutu bir kere evleneceksin samalama bir kerede lcez dedim al aomuzlar rtmyor fakat imdi kadnlar armineden aldklar o pahal gevur maln balarna tayorlar dier rnlerden 5 tanede alabilirsin sahibi resmen kfr ediyormu sizin kadnlarnz biz rtyoruz diye bu millet akllanmayacakm bilmiyorum millete gldryorlar bizi almayn kardeim pisliklerin maln ne kadar marka merak var sizde almayn allah akna almayn almaynda kfr yemeyin hanm hanmck olun bakn osmanl nasld bakn asr saadet nasl onlar marka bize bizim atamzn izinden gitmemeiz lazm ltfen dikkat

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hreyre'den (r.a.) rivayetle:
M'minin durumu yeil ekin gibidir. Rzgar ne taraftan gelse onu eer. Rzgar durduunda dorulur. M'min de byledir. O da bela ve musibetlerle erilir. Kafirin durumu ise am aac gibidir. Allah diledii zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uramaz.
Alnt ile Cevapla
Alt 06 Austos 2014, 09:26   Mesaj No:13
Medineweb Sadk yesi
muallime - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 14876
yelik T.: 01 Aralk 2011
Arkadalar:13
Konular: 134
Beenildi:137
Beendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:

Gzel kardelerim ;Allahn Rahmeti bereketi zerinize ve mmeti Muhammede olsun.
Hem yazy paylaan ,hem konuya katlan kardelerimin tesettr konsndaki takvas ve gayreti takdire ayan ..Lakin gzden kardnz,farkedemediiniz baz noktalar oldunu dnyorum.

Allahn Kuran Kerimde emrettii ve raz olduu tesettr iin artlar unlardr.

Vcut hatlarn belli etmeyecek,dar olmayacak,iini belli edecek ekilde ince olmayacak,erkek kyafetine benzemeyecek,rtden gzel kokular gelmeyecek.kadnn cazibesini ortaya karmayacak.Bu artlar hangi eit ve llerde kuma parasyla rterse rtsn ,tesettr emri yerine getirilmi olur.

Kadnl ortaya karan dikkat eken renklerle rtnmek de takvaya uygun bir tesettr olmaz.Teberrc olur.(1)
Topuz,topklu aykkablar ,makyaj,ok renkli rtler,teberrc ksmnda deerlendirilir.

imdi gelelim AL takanlarn durumuna ;Bir kadn ha 90X90 bir rt kullanm;1.20X60 cm.rt kullanm NE FARKI VAR?????

nemli olan tesettr artlarna uyuyor mu ? uymuyor mu????

Kare bir earbnda vakkosu yahudisi ieklileri ok inceleri var.

Gzel kardelerim bir arama motoruna giriniz ve Baka milletten mslman kadnlar yazarak resimlere baknz.hepsi ama hepsi al takarlar .kare 90X90 bart sadece Trkiye kadnlarna zgdr .Bulgar romanya azeri kadnlarnda da kk kare barts takanlar grlyor. daha ok Trkilere ait bir tarz .

Bunun dnda arap ,bosna msr,alman ,ingiliz,een,amerika ,avustrya tm dnya Mslman kadnlar al tr bir rtyle kapanrlar,rtnrler.ne kullanmazlar .(ne de sadece Trklere has bir kullanm tarzdr.Ve Tehlikelidir.)

imdi Trkler haricinde hibir Mslman kadnn tesettr yok mudur ?

Sonu olarak al takanlar gzel oluyor evet,Ama iekli bir earp takan bir kadn da gzel grnyor.

nemli olan metre ve boyutundan ziyade ;Kadnn kadnln gizleyecek,dikkate sunmayacak her rt tesettrdr diyebiliriz.
Bu konuda Sizlere tavsiyem Trkiye snrlar dna karak( ) biraz daha ilmi dnmenz.

Baz cemaatler de araf dnda rty tesettr kabul etmezler. Kuran daki cilbab kelimesinin arafa delalet ettiini kabul eder ve Pardesnn gavur giysisi olduunu vurgularlar.

Halbuki tesettr konusunda geni bir aratrma yapldnda grlyor ki ;zerinde birleilmi bir (araf ,cilbab,abaye,pardes vs.)tesettr isminden ziyade vasflar vardr. Yukarda belirttiimiz gibi.

Hepinizin tesettr konusundaki Hassasiyetinizi takdir ve tebrik eder selam ederim.

Dip not:
1-Teberruc: Kadnn, doutan gelen (tabii) ve edinilen (sun'i) gzelliklerini uygun olmayan yerlerde kastl olarak gstermesi; bunun iin aba sarfetmesi anlamnda bir Kur'n terimidir.

Terim bu kkten olarak Kur'n'da iki yette geer:

1. "Nikh umudu olmayan, oturan kadnlarn, "teberruc" yapmakszn elbiseleri brakmalarnda kendilerine bir vebal yoktur. Iffetli olmalar (ve d elbiselerini dahi brakmamalar) ise kendileri iin daha hayrldr. Allah her eyi iitendir, bilendir. (Nr: 24/60)

2. "Evlerinizde vakarla oturun. nceki cahiliyye kadnlarnn teberruc'u gibi teberruc yapmayn (sslerinizi tehir ederek dolamayn). Namaz kln, zekt verin. Allah'a ve Raslne itaat edin. (Ahzb 33
/33)

Alnt ile Cevapla
Alt 06 Austos 2014, 15:03   Mesaj No:14
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

dikkat eken her rt,her kyafet tesettr kavramnn dsna kmamza sebep olur. bu ister sal olsun, ister esarp... bu konuda yanls anlasldm sanrm ki elestiri almsm yazm gnmzn sallarndan yola karak kaleme aldm. bana epey byke,kaln, rtldnde gs altna kadar kapatacak, boyun ziynetini teshir etmeyecek babaanne sallarndan bahsederseniz size katlrm. (bu sallardan hala var m onu bilmiyorum... ) ama dier trl 1.20 lik sallarda srar eder ve onu takann tesettrl olduu iddiasnda bulunursanz size katlamayacam sylemek zorundaym. bahsettiiniz byklkte bir sal ok kk bir bez parasndan ibarettir.yazmda elestirdiimde tam da bu formdaki sallardr. ayrca boyna dolanan sal, kadnn kilosu hakknda fikir edinmeye sebep olur, bu yine tesettre zarar verir.

mmetin kadnnn rnei, ldnde defin islemlerinde beden bykl,kemiklerinin yaps belli olur diye dertlenen hz. fatmadr. mmetin kadnn rnei, tek gz grnen hz.aisedir. bunlar bildikten sonra dier milletlerdeki bayanlarn kapanmasna bakmaya gerek olduunu dsnmyorum. her seyi hikmetli yaratan Rabbim, o kadnlar bizim karsmza mmete rnek olsunlar diye kard,buna inanyorum. bu sebeple takva dediiniz boyuta ben takva demiyorum,onu zorunluluk gryorum. benim tesettrden anladm, kadnn kadnlnn brnd rtyle "yok" olmasdr. bu devirdeki ou kyafet ise bunu salamamaktadr. mmetin hanmlar olarak iffetimiz konusunda ok byk imtihandayz, Rabbim sonumuzu hayr eylesin...
Alnt ile Cevapla
Alt 06 Austos 2014, 15:30   Mesaj No:15
Medineweb Sadk yesi
Beytl Ahzan - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Beytl Ahzan isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 44651
yelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadalar:12
Memleket:istanbul
Konular: 96
Beenildi:42
Beendi:0
Takdir Et:

Fatma-i Zehra kardeim, gerek telefondan balandm iin zorlandmdan tr, gerek de terennm etmeyi beceremediimden tr dile getiremediklerimi yle gzel izah ettinki .. Rabbim seni bu ismin sahibine cennette komu etsin ..
(telefondan balandm iin takdir butonunu kullanamyorum ama takdirden fazlasn hak ettiini bilesin kardeim benim ..
Alt 06 Austos 2014, 15:52   Mesaj No:16
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Alnt:
gz_ya yemizden Alnt Mesaj gster
Fatma-i Zehra kardeim, gerek telefondan balandm iin zorlandmdan tr, gerek de terennm etmeyi beceremediimden tr dile getiremediklerimi yle gzel izah ettinki .. Rabbim seni bu ismin sahibine cennette komu etsin ..
(telefondan balandm iin takdir butonunu kullanamyorum ama takdirden fazlasn hak ettiini bilesin kardeim benim ..
dualarnn kat kat misliyle Rabbim sana icabet buyursun gzel kardesim.. Rabbim mmetin hanmlarndan raz olsun
Alnt ile Cevapla
Alt 06 Austos 2014, 17:20   Mesaj No:17
Meal Gurubu yesi
Medineweb Paylamc yesi
tevhid_ - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:tevhid_ isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 19457
yelik T.: 19Haziran 2012
Arkadalar:24
Memleket:Kubbet`lslm
Ya:29
Konular: 84
Beenildi:146
Beendi:141
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alnt:
muallime yemizden Alnt Mesaj gster
Gzel kardelerim ;Allahn Rahmeti bereketi zerinize ve mmeti Muhammede olsun.
Hem yazy paylaan ,hem konuya katlan kardelerimin tesettr konsndaki takvas ve gayreti takdire ayan ..Lakin gzden kardnz,farkedemediiniz baz noktalar oldunu dnyorum.

Allahn Kuran Kerimde emrettii ve raz olduu tesettr iin artlar unlardr.

Vcut hatlarn belli etmeyecek,dar olmayacak,iini belli edecek ekilde ince olmayacak,erkek kyafetine benzemeyecek,rtden gzel kokular gelmeyecek.kadnn cazibesini ortaya karmayacak.Bu artlar hangi eit ve llerde kuma parasyla rterse rtsn ,tesettr emri yerine getirilmi olur.

Kadnl ortaya karan dikkat eken renklerle rtnmek de takvaya uygun bir tesettr olmaz.Teberrc olur.(1)
Topuz,topklu aykkablar ,makyaj,ok renkli rtler,teberrc ksmnda deerlendirilir.

imdi gelelim AL takanlarn durumuna ;Bir kadn ha 90X90 bir rt kullanm;1.20X60 cm.rt kullanm NE FARKI VAR?????

nemli olan tesettr artlarna uyuyor mu ? uymuyor mu????

Kare bir earbnda vakkosu yahudisi ieklileri ok inceleri var.

Gzel kardelerim bir arama motoruna giriniz ve Baka milletten mslman kadnlar yazarak resimlere baknz.hepsi ama hepsi al takarlar .kare 90X90 bart sadece Trkiye kadnlarna zgdr .Bulgar romanya azeri kadnlarnda da kk kare barts takanlar grlyor. daha ok Trkilere ait bir tarz .

Bunun dnda arap ,bosna msr,alman ,ingiliz,een,amerika ,avustrya tm dnya Mslman kadnlar al tr bir rtyle kapanrlar,rtnrler.ne kullanmazlar .(ne de sadece Trklere has bir kullanm tarzdr.Ve Tehlikelidir.)

imdi Trkler haricinde hibir Mslman kadnn tesettr yok mudur ?

Sonu olarak al takanlar gzel oluyor evet,Ama iekli bir earp takan bir kadn da gzel grnyor.

nemli olan metre ve boyutundan ziyade ;Kadnn kadnln gizleyecek,dikkate sunmayacak her rt tesettrdr diyebiliriz.
Bu konuda Sizlere tavsiyem Trkiye snrlar dna karak( ) biraz daha ilmi dnmenz.

Baz cemaatler de araf dnda rty tesettr kabul etmezler. Kuran daki cilbab kelimesinin arafa delalet ettiini kabul eder ve Pardesnn gavur giysisi olduunu vurgularlar.

Halbuki tesettr konusunda geni bir aratrma yapldnda grlyor ki ;zerinde birleilmi bir (araf ,cilbab,abaye,pardes vs.)tesettr isminden ziyade vasflar vardr. Yukarda belirttiimiz gibi.

Hepinizin tesettr konusundaki Hassasiyetinizi takdir ve tebrik eder selam ederim.

Dip not:
1-Teberruc: Kadnn, doutan gelen (tabii) ve edinilen (sun'i) gzelliklerini uygun olmayan yerlerde kastl olarak gstermesi; bunun iin aba sarfetmesi anlamnda bir Kur'n terimidir.

Terim bu kkten olarak Kur'n'da iki yette geer:

1. "Nikh umudu olmayan, oturan kadnlarn, "teberruc" yapmakszn elbiseleri brakmalarnda kendilerine bir vebal yoktur. Iffetli olmalar (ve d elbiselerini dahi brakmamalar) ise kendileri iin daha hayrldr. Allah her eyi iitendir, bilendir. (Nr: 24/60)

2. "Evlerinizde vakarla oturun. nceki cahiliyye kadnlarnn teberruc'u gibi teberruc yapmayn (sslerinizi tehir ederek dolamayn). Namaz kln, zekt verin. Allah'a ve Raslne itaat edin. (Ahzb 33
/33)
Allah raz olsun hocam...bizede Kur`an`dan rnek lazmd...Fatmai Zehra hocam da kendince hakl tabi ama al rtme ekilleri vardr...mesela Trkiyedeki deilde yutdndaki lkelere baktmzda a hite yle boazladlar saran grmedim...yani bizde eer yle rtebilirsek bence sorun ...hem nemli olan niyettir biz niyetimizi Allah rzasna balarsak dikkat ekici bir noktada kalmaz
Selam ve Dua ile....
Alt 09 Temmuz 2016, 12:29   Mesaj No:18
Medineweb EDTR
su damlas - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:su damlas isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13055
yelik T.: 18 Aralk 2010
Arkadalar:18
Memleket:sivas
Konular: 706
Beenildi:8971
Beendi:10735
Takdirleri:31112
Takdir Et:

Allah Raz olsun ..ok deerli bir paylam olmu..
Gnmzde hep al modas var u zamanda..Tesettre deilde modaya uyanlar.
Rabbim yardmcmz olsun..

"Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα...
'rftα.....
rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..."
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)