www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Fatma-i Zehra,Al Tarihi: 11 Mays 2014 (16:38), Konuya Son Cevap : 09 Temmuz 2016 (12:29). Konuya 17 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 | |
![]() Alnt:
![]() ![]() tevhid kardeim gel seninle bir kssadan hisse yapalm ![]() benim evimde trl trl allarm vardr.bazlar kaln, bazlar ince, bazlar ak renk, bazlar koyu renk,bazlar uzun,bazlar ksa ![]() ![]() ![]() ![]() Tesettrde ama kadnn gizlenmesi,saklanmasdr. Tesettr setr kknden geliyor. Bu da muhafaza olmak, korunmak, rtmek anlamna geliyor. Bu nedenle bir rt bir bayan gzel gsteriyorsa o rtde tesettr namna hayr yoktur uzgn Bayan mahremiyetini ortaya karmamak, sergilememek zorundadr. sen alnn geni olduunu byk olduunu sylyorsun gzel kardeim, o zaman o dier dediim ayrnty es getik diyelim ama bu bahsettiimiz nokta (aln bir bayan gzel gstermesi) tesettr kavramnn iini doldurmak adna yine skntlar ortaya karyor. imdi diyebilirsin belki, bu sadece senin abinin bak as diye.. fakat biz kadnlar btn erkekler her kadna ehvetle bakyor diye kapanmyoruz bakma ihtimali var diye bize namahrem olan btn erkeklere kar tesettr gibi bir nimeti zrh olarak kullanyoruz. en nemlisi Rabbimiz bizi korumak adna bu emri verdii iin onu ba tac ediyoruz. aslnda bir nedeni olmasna da gerek yok, nk beden mlk "bir" olan Allahu teala'ya aittir.O istedii gibi tasarruf eder. hem al boyna doland iin, deifre olan boyun ister istemez bayan daha alml gsteriyor. tesettrn "sakla" buyruunu gz ard etmeye sebep oluyor. naallah tesettrl bayanlardan klar Rabbim cmlemizi gzel kardeim ![]() ![]() ======= Bu arada hanmlar amacm kimseye satamak, kimseye laf etmek deildir. Bu forum bana ok ey katt. bizim de orbada tuzumuz olun istedik atk konuyu... amacm o dehetli gn geldiinde bildiklerin vard da aktarmadn diye sizlerle kar karya gelmemek... eer krc slubum olduysa da hakknz helal edin .. bu konuyu okuyan her bayan iin bir iletim var ![]() ![]() | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:12 |
Durumu: ![]() Medine No : 33478 yelik T.:
09 Kasm 2013 | ![]() insann en yaknndan senin bartn eletirmeleri gerekten ok zor bunu yaayan biri olarak anlayabiliyorum hatta ben trbanl gelinliim bile sorun olmutu bir kere evleneceksin samalama bir kerede lcez dedim al aomuzlar rtmyor fakat imdi kadnlar armineden aldklar o pahal gevur maln balarna tayorlar dier rnlerden 5 tanede alabilirsin sahibi resmen kfr ediyormu sizin kadnlarnz biz rtyoruz diye bu millet akllanmayacakm bilmiyorum millete gldryorlar bizi almayn kardeim pisliklerin maln ne kadar marka merak var sizde almayn allah akna almayn almaynda kfr yemeyin hanm hanmck olun bakn osmanl nasld bakn asr saadet nasl onlar marka bize bizim atamzn izinden gitmemeiz lazm ltfen dikkat
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hreyre'den (r.a.) rivayetle: M'minin durumu yeil ekin gibidir. Rzgar ne taraftan gelse onu eer. Rzgar durduunda dorulur. M'min de byledir. O da bela ve musibetlerle erilir. Kafirin durumu ise am aac gibidir. Allah diledii zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uramaz. |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
Durumu: ![]() Medine No : 14876 yelik T.:
01 Aralk 2011 | ![]() Gzel kardelerim ;Allahn Rahmeti bereketi zerinize ve mmeti Muhammede olsun. Hem yazy paylaan ,hem konuya katlan kardelerimin tesettr konsndaki takvas ve gayreti takdire ayan ..Lakin gzden kardnz,farkedemediiniz baz noktalar oldunu dnyorum. Allahn Kuran Kerimde emrettii ve raz olduu tesettr iin artlar unlardr. Vcut hatlarn belli etmeyecek,dar olmayacak,iini belli edecek ekilde ince olmayacak,erkek kyafetine benzemeyecek,rtden gzel kokular gelmeyecek.kadnn cazibesini ortaya karmayacak.Bu artlar hangi eit ve llerde kuma parasyla rterse rtsn ,tesettr emri yerine getirilmi olur. Kadnl ortaya karan dikkat eken renklerle rtnmek de takvaya uygun bir tesettr olmaz.Teberrc olur.(1) Topuz,topklu aykkablar ,makyaj,ok renkli rtler,teberrc ksmnda deerlendirilir. imdi gelelim AL takanlarn durumuna ;Bir kadn ha 90X90 bir rt kullanm;1.20X60 cm.rt kullanm NE FARKI VAR????? nemli olan tesettr artlarna uyuyor mu ? uymuyor mu???? Kare bir earbnda vakkosu yahudisi ieklileri ok inceleri var. Gzel kardelerim bir arama motoruna giriniz ve Baka milletten mslman kadnlar yazarak resimlere baknz.hepsi ama hepsi al takarlar .kare 90X90 bart sadece Trkiye kadnlarna zgdr .Bulgar romanya azeri kadnlarnda da kk kare barts takanlar grlyor. daha ok Trkilere ait bir tarz . Bunun dnda arap ,bosna msr,alman ,ingiliz,een,amerika ,avustrya tm dnya Mslman kadnlar al tr bir rtyle kapanrlar,rtnrler.ne kullanmazlar .(ne de sadece Trklere has bir kullanm tarzdr.Ve Tehlikelidir.) imdi Trkler haricinde hibir Mslman kadnn tesettr yok mudur ? Sonu olarak al takanlar gzel oluyor evet,Ama iekli bir earp takan bir kadn da gzel grnyor. nemli olan metre ve boyutundan ziyade ;Kadnn kadnln gizleyecek,dikkate sunmayacak her rt tesettrdr diyebiliriz. Bu konuda Sizlere tavsiyem Trkiye snrlar dna karak( ![]() Baz cemaatler de araf dnda rty tesettr kabul etmezler. Kuran daki cilbab kelimesinin arafa delalet ettiini kabul eder ve Pardesnn gavur giysisi olduunu vurgularlar. Halbuki tesettr konusunda geni bir aratrma yapldnda grlyor ki ;zerinde birleilmi bir (araf ,cilbab,abaye,pardes vs.)tesettr isminden ziyade vasflar vardr. Yukarda belirttiimiz gibi. Hepinizin tesettr konusundaki Hassasiyetinizi takdir ve tebrik eder selam ederim. Dip not: 1-Teberruc: Kadnn, doutan gelen (tabii) ve edinilen (sun'i) gzelliklerini uygun olmayan yerlerde kastl olarak gstermesi; bunun iin aba sarfetmesi anlamnda bir Kur'n terimidir. Terim bu kkten olarak Kur'n'da iki yette geer: 1. "Nikh umudu olmayan, oturan kadnlarn, "teberruc" yapmakszn elbiseleri brakmalarnda kendilerine bir vebal yoktur. Iffetli olmalar (ve d elbiselerini dahi brakmamalar) ise kendileri iin daha hayrldr. Allah her eyi iitendir, bilendir. (Nr: 24/60) 2. "Evlerinizde vakarla oturun. nceki cahiliyye kadnlarnn teberruc'u gibi teberruc yapmayn (sslerinizi tehir ederek dolamayn). Namaz kln, zekt verin. Allah'a ve Raslne itaat edin. (Ahzb 33/33)
__________________ |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
![]()
dikkat eken her rt,her kyafet tesettr kavramnn dsna kmamza sebep olur. bu ister sal olsun, ister esarp... bu konuda yanls anlasldm sanrm ki elestiri almsm ![]() mmetin kadnnn rnei, ldnde defin islemlerinde beden bykl,kemiklerinin yaps belli olur diye dertlenen hz. fatmadr. mmetin kadnn rnei, tek gz grnen hz.aisedir. bunlar bildikten sonra dier milletlerdeki bayanlarn kapanmasna bakmaya gerek olduunu dsnmyorum. her seyi hikmetli yaratan Rabbim, o kadnlar bizim karsmza mmete rnek olsunlar diye kard,buna inanyorum. bu sebeple takva dediiniz boyuta ben takva demiyorum,onu zorunluluk gryorum. benim tesettrden anladm, kadnn kadnlnn brnd rtyle "yok" olmasdr. bu devirdeki ou kyafet ise bunu salamamaktadr. mmetin hanmlar olarak iffetimiz konusunda ok byk imtihandayz, Rabbim sonumuzu hayr eylesin... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
Durumu: ![]() Medine No : 44651 yelik T.:
03 Temmuz 2014 | ![]()
Fatma-i Zehra kardeim, gerek telefondan balandm iin zorlandmdan tr, gerek de terennm etmeyi beceremediimden tr dile getiremediklerimi yle gzel izah ettinki .. Rabbim seni bu ismin sahibine cennette komu etsin .. (telefondan balandm iin takdir butonunu kullanamyorum ama takdirden fazlasn hak ettiini bilesin kardeim benim .. ![]()
__________________ Rabbim.. namazmn bozulmasna sebep olan gzyalarm...bala... |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 | |
![]() Alnt:
![]() ![]() | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:17 | |
Durumu: ![]() Medine No : 19457 yelik T.:
19Haziran 2012 | ![]() Alnt:
![]() Selam ve Dua ile.... ![]()
__________________ "slm; huzur ve gven" | |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 yelik T.:
18 Aralk 2010 | ![]() Allah Raz olsun ..ok deerli bir paylam olmu.. Gnmzde hep al modas var u zamanda..Tesettre deilde modaya uyanlar. Rabbim yardmcmz olsun..
__________________ ![]() "Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα... 'rftα..... rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..." |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Ey "nsanlktan" istifa eden "nsanlk! "/Muhsin Arslan | Muhsin Arslan | Muhsin Arslan | 23 | 21 Eyll 2023 07:37 |
"Ecir" olmakla " esir" olmak arasnda skan insan | suhtem | Makale ve Ke Yazlar | 10 | 03 Ekim 2021 15:14 |
EN "EV"E BALAYAN ve Evi "Mutluluk Yuvas" Yapmay Baaran Kadnlar | KuM TaNeSi | Evlilik-Nikah Konular | 17 | 28 Ocak 2020 15:05 |
""Mrikleri Tekfir Etmemek/Onlarn Kafir Olduklarndan phe Etmek"" | kamer34 | Tevhid Ve irk Konular | 9 | 13 Mart 2014 23:27 |
Bu Haftann Misafiri "" mevlanaca "" kardeimiz.. | su damlas | Hafta'nn Misafiri | 29 | 09Haziran 2013 13:31 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|