![]() |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Alıntı:
6. ünite sorusu diye ilk sorularında belirttin mi ? yoksa ben mi farketmedim.. Hangi üniteyi çalışmamız önemli daha sonra bu soru ve cevaplarımızı toplayarak paylaşacaklar o yüzden karışıklık olmasın...mahcup000 |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü evet abla doğru cevap=) |
Olur mu hiç ablacığım sırayla soralım. Üniteyi sindire sindire gidelim, çabuk bitmesin...:):) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü bence de abla ;) buyur soruyu bekliyorum :) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü 6. Ünite sorusu ... 1. İnsan deneyim ve birikimlerini kuşaktan aktarak insanın, tarihi olan bir varlık haline gelmesini ayrıca plan ve programlar yapıp onları geleceğe aktarmasıyla da geleceği kurgulayan bir varlık olmasını sağlayan nedir ? a. Dil b. Şive c. Mecaz 2. Bir kelimeyi veya kavramı kabul edilenin dışında başka anlamlara gelecek biçimde kullanma metaforuna ne denir ? a. Kavram b. Mecaz |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü 1 a şıkkı 2) b ? |
2-b mi? |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Soru ; İki veya daha fazla sözcükten oluşan anlatım gücünü arttırmak için az çok mantık dışına kayan gerçek anlamından uzak ilgi çekici bir anlam yüküne sahip bazı sözcükleri değişmeyip bazıları değişebilen, toplum tarafından ortaklaşa benimsenen kalıplaşmış söz gruplarına ne denir? a. Atasözü b. Deyimler |
Alıntı:
alkış000 |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü b) deyimler ? |
Sıra sizde o zaman c* |
Alıntı:
ArO* c* |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Deyimlerin kaynağı nelerdir? |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Nurşen abla devam etsen? |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü esra ben hiç soru bulamıyorum mahcup000 |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü nasreddin hoca fıkraları , masallar, efsaneler, tarihsel olaylar kopya cektim :) ? |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü halk arasında yaşanan olaylar ? |
Deyimlerin büyük bir kısmı dilin konuşurlarının ürünüdür. Çok az kısmı da başka dillerden çeviri yoluyla oluşturur.. Farklı kesimlere ait belirsiz gönderme yapılır. Örnek olarak , hırsız kadı , köylü , memur , tüccar gibi |
|
İlişki sözleri mi... Allah kavuştursun. Allah analı babalı büyütsün, Güle güle git dön gibi |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü yanlış yerden çekmişim kopyayı demekki :) evet canım dediğin doqru cevap |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü evet nurşen abla googleden arama yaptım bunlar yazıyordu :) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü "sıcağı sıcağına, dün bir bugün iki, mürekkebi kurumamak, ateş almaya gelmek, yel yeperek yelken kürek" deyimleri hangi kavramla ilgilidir? |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü acele etmek kavramıyla ilgili ? |
Türkçe'nin deyim varlığı mı... |
Alıntı:
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü ben de kitaba bakmıştım zaten=) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Türkçe yapı bakımından nasıl bir dildir? (galiba sırayı karıştırdım nurşen abla sen mi soracaktın) |
Eklemeli bir dildir |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü sondan eklemeli ural altay dil ailesine mensup |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü kitaba bakıp bulamayanlarda var.. |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü evet buna da şükür sevda :) |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü sınavda kitap olmayacak ama |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü soru cevap güzelmiş ya aklımızda kalıyor böyle yine inşaAllah |
Geçen sene ki, tecrübelerden dolayı ısrarım bu yüzdendi, akılda daha çok kalıcı oluyor.. |
|
SAAT: 15:38 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.