www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDNEWEB MZAH.::. > MultiMedya-zleme Vb > Videolar/Slaytlar

Konu Kimlii: Konu Sahibi bilinmez,Al Tarihi:  21 Mart 2012 (11:47), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2012 (13:02). Konuya 43 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 23 Mart 2012, 20:24   Mesaj No:41
Medineweb Acemi yesi
Durumu:Mb@rek isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 17481
yelik T.: 21 Mart 2012
Arkadalar:0
Konular: 2
Beenildi:0
Beendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Laik sistemlerinin askerleri ehid olur mu..

Alnt:
la diyebilmek yemizden Alnt Mesaj gster
EL CEVAP ..HAMD VMEK VE VNMEK YALNIZ ALEMLERN RABB OLAN ALLAHA MAHSUSTUR...

Allah peygamberine RAHMET[Bunun bi boyutuda,yardm destektir],meleklerinde gerek savalarda ,gerek zor durumlarnda desteklemilerdir.Allah muhammed bin abdullah, RASUL Seerek vmtr zaten bunun iinde VGDE,VNMEKTE ALLAH a hastr.Bende Allahn kulu Muhammedi nasl vmse yle verim RASUL[peygamber] diyerek,yukardaki verdiiniz bilgilerin HEPS AYETN YORUMUDUR,Ben ayete iman ediyorum ama yorumlara deil.nk hergn be defa kldm namazmda FATHADA DA VGNN NASIL OLDUUNDAN BAHSEDYOR,

RAHMAN VE RAHM OLAN, YCEL VE ULULUU DAM OLAN BR VE TEK OLAN ALLAH (c.c.)'A HAMD.
Resl Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ya ve O'nun Pak Ehlibeytine Salat ve Selam...

El Cevap;

Hem diyorsun ki ben ayete iman ederim yoruma deil, hemde kendin ayeti yorumlama yoluna gidip ayette aka yazan SALAT kelimesini yorumlamaya kalkp, destek olmak demektir diyorsun.

Senin psikolojik bir tedaviye ihtiyacn var, ya ne yazdn bilmiyorsun, yada Trke yi bilmiyorsun.

te tefsiri kabul etmeyen, Kur'ann yorumuna inanmayan la isimli ahsn farknda olmadan tefsir almas

Alnt:
la diyebilmek yemizden Alnt
ilk bata unu izah edeyim,Muhammed peygambere Allah ve melekler salat[destekler],sizde destekleyin,manasndadr ayet,yoksa Allah peygambere NASIL SALAT eder,git hocana sor cevaplasn daha sonra gel yaz...

Bu ne eliki gelde anla...

Madem tefsire inanmyorsun o halde, Kur'anda yazan kelimeleri te'vile, tefsire kalkma, olduu gibi kabul et.
Salat kelimesine anlam yklemeye almann senin dilindeki karl nedir tefsir deilse ?
Alnt ile Cevapla
Alt 23 Mart 2012, 20:53   Mesaj No:42
Meal Gurubu yesi
Medineweb Emekdar
bilinmez - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13966
yelik T.: 27Haziran 2011
Konular: 309
Beenildi:180
Beendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Mbarek,Kurann ayetinin tefsir etme hakknn birinci sras yine KURANINDIR,ben sizin verdiiniz ayetin tefsirini,yine kurann btnlndeki dier ayetler nda deerlendirdim,

ve ylede yaparm,kurana btnleyici bakarm,parac deil,yukarda verdiiniz ahsab sresindeki ayeti benim anladm ekildede tefsir edenler var,ve benim iin en makbul olanda o yndedir,ve ben yoruma iman etmem dememin sebebi,kendi aklm varken B BAKASININ AKLI LE kuran anlamaya almam,ha bende yanla bilirim,benden nceki gerek islam alimleride yanlabilirler,ASHABTAN BLE YANILANLAR olmutur,rivayetleri bir srdr.

Amacm her insann anlayabilecei bi KURANI,yine kendi akllaryla anlamaya ynelmeleridir,

yarn maherde ,sizin yerinize bi bakasm sorguya ekilecek,biraz dnn,salat konusunda sizin verdiiniz YORUMLAR BENM HERGN OKUDUUM FATHAYA UYMUYOR,BEN RABBM PEYGAMBER NASIL VMSE O EKLDE VERM..rasul,derim,rasulun anladmz dildeki karl,peygamber,Allahn elisi dir.
Yalnz,uydurma olan 4444 l tefriciye falan bu trlerine zerre kadarda itibar etmem falan.neyse konu farkl ynlere kayyor ,YOLUNUZ sizin anzda ak olsun...
Alt 23 Mart 2012, 22:34   Mesaj No:43
Medineweb Acemi yesi
Durumu:Mb@rek isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 17481
yelik T.: 21 Mart 2012
Konular: 2
Beenildi:0
Beendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alnt:
la diyebilmek yemizden Alnt Mesaj gster
Mbarek,Kurann ayetinin tefsir etme hakknn birinci sras yine KURANINDIR,ben sizin verdiiniz ayetin tefsirini,yine kurann btnlndeki dier ayetler nda deerlendirdim,

ve ylede yaparm,kurana btnleyici bakarm,parac deil,yukarda verdiiniz ahsab sresindeki ayeti benim anladm ekildede tefsir edenler var,ve benim iin en makbul olanda o yndedir,ve ben yoruma iman etmem dememin sebebi,kendi aklm varken B BAKASININ AKLI LE kuran anlamaya almam,ha bende yanla bilirim,benden nceki gerek islam alimleride yanlabilirler,ASHABTAN BLE YANILANLAR olmutur,rivayetleri bir srdr.

Amacm her insann anlayabilecei bi KURANI,yine kendi akllaryla anlamaya ynelmeleridir,

yarn maherde ,sizin yerinize bi bakasm sorguya ekilecek,biraz dnn,salat konusunda sizin verdiiniz YORUMLAR BENM HERGN OKUDUUM FATHAYA UYMUYOR,BEN RABBM PEYGAMBER NASIL VMSE O EKLDE VERM..rasul,derim,rasulun anladmz dildeki karl,peygamber,Allahn elisi dir.
Yalnz,uydurma olan 4444 l tefriciye falan bu trlerine zerre kadarda itibar etmem falan.neyse konu farkl ynlere kayyor ,YOLUNUZ sizin anzda ak olsun...
RAHMAN VE RAHM OLAN, YCEL VE ULULUU DAM OLAN BR VE TEK OLAN ALLAH (c.c.)'A HAMD.
Resl Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ya ve O'nun Pak Ehlibeytine Salat ve Selam...

El Cevap;

kendinle tezata dyorsun...
sana son szm;
kendi aklna ok gveniyorsunda bunca yldr Peygambere (s.a.v.), salat getirmenin bir vazife olduunu syleyen alimleri niin gvenmiyorsun ? O alimler ki slam dava edinmilerdir.
Eer ehli snnet isen, Mtehid imammz;
mam afii bu yete ve,Hadis-i eriflere dayanarak, namaz klarken son tahiyyatta "Allahmme Salli ve Allahmme Barik" okumann farz olduunu sylemitir.

Kaynaklar yukarda vermitim, yine bir ok hadis ve alimlerin sz bu yndedir.

Enes (R.A)'den rivayetle Resululllah (S.A.V) yle buyurdu:

"Cuma gnnde bana ok salavat getiriniz. Zira biraz nce Rabbim'den Cebrail (A.S) bana geldi ve ALLAH'n u buyruunu bildirdi: Yeryznde bulunan herhangi bir mslman, sana bir defa salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on salavat getiririz." (Taberani)

Hseyin bin Ali (R.A)'den rivayetle Resulullah (S.A.V) yle buyurmutur:

"Cimri kimse, yannda anldm halde bana salavat getirmeyen kimsedir." (Nesai, bn Hbban, Hakim, Tirmizi)

Vesselam.

Alnt ile Cevapla
Alt 24 Mart 2012, 13:02   Mesaj No:44
Meal Gurubu yesi
Medineweb Emekdar
bilinmez - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13966
yelik T.: 27Haziran 2011
Konular: 309
Beenildi:180
Beendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Alnt:
Mb@rek yemizden Alnt Mesaj gster

El Cevap;

kendinle tezata dyorsun...
sana son szm;
kendi aklna ok gveniyorsunda bunca yldr Peygambere (s.a.v.), salat getirmenin bir vazife olduunu syleyen alimleri niin gvenmiyorsun ? O alimler ki slam dava edinmilerdir.
Eer ehli snnet isen, Mtehid imammz; mam afii bu yete ve,Hadis-i eriflere dayanarak, namaz klarken son tahiyyatta "Allahmme Salli ve Allahmme Barik" okumann farz olduunu sylemitir.

Kaynaklar yukarda vermitim, yine bir ok hadis ve alimlerin sz bu yndedir.

cevaben...mam afii nin farz koyma yetkisinin olduunu nerden kardnnz,Allah tan baka ,peygamberin bile FARZ KOYMA yetkisi yokken,imdide dininizde imam afiiyi Allah ortak kldnz..Sizin din anlaynza gre o zaman dier imamlar FARZ DEMEM se,dier imamlar,MAM AFYE MUHALF OLMULARDIR,VEYA MAM AF MUHALF OLMUDER MAMLARA....

Benim kendime gvenimi Rabbimizin beyannda buluyorum,RABBMZ KAMER SRESNN ayr ayr,ayetlerinde,nsanlarn anlayaca ekilde kuran indirdik halen t alan yok mu diyor..Bende ayete iman ediyor kuran anlamaya alyorum, siz ise gidin PEYGAMBERE ,GELEN VAHYNN,aslnda cebrail tarafndan bi perda arkasnda ,cebraile,yine peygamberden verildiini SYLEYEN RK EHL CBBELNZN AKLINA TAKILIN VE AKLINI ONLARA HPOTEK ETTRN...
.................................................. .................................................. ....................................
Enes (R.A)'den rivayetle Resululllah (S.A.V) yle buyurdu:

"Cuma gnnde bana ok salavat getiriniz. Zira biraz nce Rabbim'den Cebrail (A.S) bana geldi ve ALLAH'n u buyruunu bildirdi: Yeryznde bulunan herhangi bir mslman, sana bir defa salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on salavat getiririz." (Taberani)

CEVAB.Bu verdiiniz bilgi eer doru deilse,hem Allah a hemde peygambere,hemde cebraile hemde,enes e iftira etmi olursunuz,bunun farkndamsnz..

Hseyin bin Ali (R.A)'den rivayetle Resulullah (S.A.V) yle buyurmutur:

"Cimri kimse, yannda anldm halde bana salavat getirmeyen kimsedir." (Nesai, bn Hbban, Hakim, Tirmizi)

Vesselam.

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)