![]() |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Aslında Nebi ve Rasul tanımlaması Kitapların çoğunda bu şekilde tanımlanır ama İsmail a.s'a kitap verilmediği halde ondan rasul diye de bahsedilir(Bir anektod olarak dursun bir kenarda) Hz.Peygamber a.s kendinden önceki peygamberlerin yolundan gitmiş,öğretilerini yapmış bir peygamberdir.Bir çok ayette Allah Hz.Muhammed as. için "Sen İbrahim'ın dinine/yoluna uy" ifadesi geçer. Bu açıdan bakıldığında Nebidir.Aynı zamanda kendisine kitap indirildiği yani Kur'an nazil olduğu için Rasuldur denir. Yani hem nebi hem de rasuldur.Sanıyorum bu ifade yani hem nebi hem de rasul olması bir ayette geçmekteydi. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Evet sizinde verdiğiniz cevap doğru yine sıra sizde |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Benim yerime Yitik Sevda veya Muhammed Can kardeşimiz sorsun. Rep verme hakkım bugün dolmuş.:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Batıl dinlerin gerçek mimarı kimdir? 1:Firavun 2:Nemrut 3:Ebu cehil 4:Şeytan |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması 4:Şeytan****************************** |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Evet doğru ama hakkım yok puan borçlu olayım. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması tamam hocam ben beklerim:D:D |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Soruyu alalım kardeşim. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması “insanlar (mÂnen) uykudadırlar, öldükleri zaman uyanırlar.” sözü kime aittir? a- hz. ebu bekir (r.a.) b- hz. ömer (r.a.) c- hz. osman (r.a.) d- hz. ali (r.a.) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Hz ali |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kumtanesi yok ama cevap doğru Muhammed sorunu alalım. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması c- Sadece sözle dua olmaz. Sebeplere yapışmak, yani fiille dua yapmak da şarttır |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kuran'ı Kerim’de Cennet kelimesi kaç defa zikredilmiştir? 1:66 2:73 3:39 4:81 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Bu soru sorulmuştu galiba cevap 66 mıydı?düşünceli000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Nergiz kardeşim cevabınız Doğru Daha öncesinde sorulup sorulmadığına bakmadım puan borçum olsun borcuda sevmem ama ne yapalım. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması benim bildiğim 66 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Benim yerime muhammed can kardeşim sorabilir mi? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Ben de şimdi saydım, 139 çıkardım.Bunların 7 tanesi bağ,bahçe anlamına geliyor |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması d- tâğut******************************* |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması repimi alayım.....:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması . allahü teala şeytanı bu sıfatla tanıtmıştır. kalbi boş bulunca ona saldıran, kalb zikre geçince hemen sinip kaçan demektir. şeytanın bu sıfatı hangisidir? a- iblis b- mel’un c- hannas d- şeytan |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması C -HANNAS ............ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması doğru yanıt.sıra sizde....evet000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Repim bitmiş.Şimdi çıkacağım Sabah soruyum soruyu inş. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması a- Müstekbirler, halkın inancını bile paylaşmayan, kendi hevâlarından başka ilâh kabul etmeyen menfaatçi tiplerdir |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kuranı kerim ve Sünneti seniye incelendiğinde tüm ibadetlerin amacı aşağıdakilerden hangisidir? 1-kulluk bilinci 2-cennet ödülü 3-güzel ahlak 4-huzur sağlamak |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması kulluk bilinci........................................... ............. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması yarışma kurallarına uyalım uymayanları uyaralım:))))) iki seçenek birden söyleme hakkı var mı ki?düşünceli000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması 2-cennet ödülü bu olabilir gibi geldi ama mantıken ama soruyu tam bilmiyorum |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması cevaplar yalnış :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması 3-güzel ahlak............................................. .... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması ikinci cevap hakkı kuralları ihlaldir.. gitti 5000 lik ::) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması ağlayan000 ağlayan000 ağlayan000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Ayet ve hadisleri yorumsuz olarak olduğu gibi kabul eden mezhep hangisi ? 1-murcie 2-kaderiye 3-ehlü sünnet 4-selefiye 5-zeydiye |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması murcie |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması mürcie..................................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması 4-selefiye |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması selefiye evet000 + 5000 :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kavme nedir ? 1-kıyamda bulunmak 2-rukudan doğrulmak 3-son oturuş 4-hüküm etmek |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Namazda rukudan kalkarken secdeye gitmeden önce iyice doğrulmak |
SAAT: 08:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.