![]() |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Yavrum, işlediğin şey bir hardal tanesi ağırlığınca olsa da, bir kayanın içinde, göklerde veya yerde bulunsa da, Allah onu getirip meydana kor. Doğrusu Allah Lâtif'dir, haberdar'dır. Yavrum, namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten vazgeçir ve başına gelene sabret; doğrusu bunlar azmedilmeye değer işlerdir. İnsanları küçümseyip yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Allah, kendini beğenip böbürlenen kimseyi hiç şüphesiz ki sevmez. Yürüyüşünde ölçülü ol, sesini de kıs! Seslerin en çirkini şüphesiz merkeplerin sesidir Kuran'ı kerimde geçen bu söz kime aittir? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması lokman hekim............................................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması kuralları hatırlatayım... 1.Sorular kesin cevaplı olacak.Yoruma açık olmayacak. 2.Sorular şıklı olacak ve 4 şıklı olacak. 4.Soruyu bilen kişiye soruyu soran kişi ona rep verecek. 5.Soruyu bilen kişi yeni bir soru sorarak yarışmaya devam edilecek. uymayana - rep verilecek.... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması maşallah çok hızlısın kum tanesi rep puanında aynı hızda geliyorgülümseyen000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kum tanesine maşallah rüzgarda savrulan kum taneleri kadar hızlısınız tebrikler....... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması gusül için aşağıdakilerden hangisi doğrudur a- gusle niyet etmek hanifilerde vaciptir. b- oruçlu bir kimse uykuda ihtilam olsa,gusul gerekir ve orucunu kaza etmesi gerekir. c- gusül etmesi gereken bir kimsenin kuran dinlemesinde bir sakınca yoktur. d- gusül etmesi gereken bir kimse kuran a el süremez, fakat camiye girebilir. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması c- gusül etmesi gereken bir kimsenin kuran dinlemesinde bir sakınca yoktur. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Forumunuz ne kadar hızlanmış yetişemiyorum........ maşallah |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması doğru yanıt muhammed can kardeşim..figan geç kaldın üzgünüm... soru sırası sizin muhammed can.... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması mahcup000düşünceli000 klavyeye hızlandırıcı takmak lazım |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması d- Âd, Semûd, Lût, Medyen |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması doğru cevap figan..sıra sizde... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Ebu cehilin oğlu olup babasının vefatından sonra tevbe edip Resullah'ın nur halkasına dahil olan sahabe efendimiz kimdir İkrime Bin osman Hanzala Mus'ab Halid bin velid |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması İkrime Bin ebi cehil...*************************** |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Buyrun efendim sıra sizde.............. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması bir kulun, işlediği amelin şerefini allah teÂla’nın dışında bir şeyde, insanlarda veya benzeri şeylerde arayarak, hayırlı amelini gözünde büyütüp gurura kapılmasına ne denir? a- kibir b- riya c- ucub d- nifak |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması a- kibir ............ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması üzgünüm yanlış cevap...................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Riya......................................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması c- ucub ............. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması figan ne yazıkki yanlış....... fecr abi doğru ancak ikinci denemede...o yüzden + 50:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Dünkü rep borcunu unutma:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
|
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kur'anı ezberleyen kimselere Sahabe zamanında ne ad verilirdi? A-HAFIZ B-KARİ C-TALİ D-KATİB |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması a- hafız mı???----------------- |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Değil maalesef .......... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması kari.............................................. ................ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
|
RE: Takdirli Bilgi Yarışması katib düşünceli000..................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kari doğru cevap En önce Kum Tanesi yazdığı için rep ve soru hakkı onun |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması d- Özellikle günümüzde bu vasıflara sahip olmayan imam/yönetici bulunamayacağından, mecbûren ve fiilî durum olarak kabul edilir.düşünceli000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması b- Zâlim ve fâsık yönetici, mekruh görülmekle birlikte, yöneticiliği câizdir/geçerlidir. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Klasik Ehli Sünnetin Görüşü B şıkkı olması lazım Ama radikal Ehli Sünnetin Görüşü ise a şıkkıdır |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Kur'anda bir şahsiyet İyi niyetli olarak bir amel yapıyor ama "cehennemin iyi niyet taşlarıyla örülü olduğu" gerçeğini unutmuştu. İyi niyetini ayette şöyle ifade ediyordu: "Ben sizin görmediklerinizi gördüm.Peygamberin ayak bastığı topraktan bir parça aldım ve onu mücevherlerin içine attım.ve bunu nefsim bana hoş gösterdi"Ayet Bu kişi kimdir? A-BELAM B-HAMAN C-SAMİRİ D-KAMAN D-HİÇBİRİ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması durun durun!!!! itiraz ediyorum....fecr abi 3 şıktan sonra bulmuş doğruyu....iptal edlmesi gerekir sorunun....hayır000 :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması C-SAMİRİ .................................................. .. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması samiri ............................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Bence tek şık Çünkü soruda sorun vardı bence. Klasik Ehli Sünnetin görüşü Fasık da olsa kim olursa olsun Ululemre itaat gereklidir anlayışı vardır 3 farklı cevap vermedim:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Samir cevabı doğru Soru hakkı Kum Tanesinin ............ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması kum tanesi sorunu soracamısın nerdesin |
SAAT: 11:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.