![]() |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Osman ı zinnureyn |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğru yitiksevda kardeşim sıra sen de |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Varlıklar alemini yaratan, terbiye ederek geliştiren, onları maddi ve manevi olgunluğa götüren, terbiyenin bütün gereklerine malik ve her şeye sahip olan anlamına gelen Allah'ın ismi, hangi kavramdır? 1- Allah 2- Rahman 3- Dingününün sahibi 4-Rab |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Rab Bu mudur yitiksevda |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması evet sıra sizde |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Hasan ile hüseyin Efendimizin babası kimdir Hazreti Osman Hazreti ali Hazreti ömer Hazreti Ebu bekr.......... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Evet Muhammed can sıra siz de |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Burayı hareketlendirelim biraz.. Sahabeler karşılaştıklarında ve ayrılacakları zaman birbirlerine devamlı olarak okudukları bir sure vardı.Bu sure hangisidir? a fatiha b inşirah c asr d ihlas |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması C şıkkı Asr surasi nur editim. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması tebrikler...buyur bülbül.. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Peygamberimizin dini islamiyeyi medinelilere öğretmek için gönderdiği genç sahabe kimdir Musab bin umeyr Hamza bin abdulmuttalip Enes bin Malik Selmanı Farisi |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Cvbı bilken soruyu sorsun ben kaçar |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Enes bin Malik düşünceli000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Musab bin umeyr............... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Nergiz kardeşin cvbı doğru devam etsin isterse |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Nergiz kardeşim sorunuzu alabiliriz |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Hz. Ömer Rasülullah’ın arkasında namaz kılarken hangi ayet okunurken hiddete kapılarak yüksek sesle “Ben orada olsaydım, mutlaka Firavunun boynunu vururdum” demiştir? a-)Vettini suresi. b-)Naziat suresi c-)Maide suresi d-)Mülk süresi |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması ......................Naziat............... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Cevabın doğru figan sıra sende :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin damadı değildir Hazreti ali Hazreti osman Ebul as Hazreti ebu bekir |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Hazreti ebu bekir................ |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğrudur nergiz kardeş devam et |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Bir maden ismi olan sure hangisidir? a-) Mürselat suresi b-)Bakara suresi c-)Hadid suresi d-)Enfal süresi |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
|
RE: Takdirli Bilgi Yarışması doğru figan sıra sende Ağzı-Açık000 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Peygamber efendimizin kadınlara öğretilmesi emir buyurduğu sure hangisidir? Nisa Nur Beled Ahzab |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Nur süresi ............................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Allah’ü Teala buyuruyor ki; “Ey insanlar! Zannın çoğundan sakınınız. Zira zannın çoğu günahtır. Birbirinizin suçunu araştırmayınız. Kimse kimseyi çekiştirmesin. Hangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır? Ondan tiksinirsiniz. Allah’tan sakının. Şüphesiz Allah tövbeleri daima kabul edendir, acıyandır.” Mealini okuduğunuz ayet hangi surededir? a-)Hucurat suresi b-)Gafir suresi c-)Felak suresi d-)Rahman suresi. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması a-)Hucurat suresi .................... |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması doğru Fecr abi sıra sizde:) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Ragıb El İsfahani'nin Müfedat adlı kitabını Türkçeye kim,hangi yayınevi ve kaç cilt halinde çevrilmiştir? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Pınar yayınevinin Müfredat kitabı 2007 yılında tercüme edildi.Benim sorudan kasıtım Türkçeye çevrilen ilk çevirisi idi.Onu da söyleyebilirsen iyi olur.2006 yılında çevrildi kitap ve 2 cilt olarak.Yayınevini ve tercüme edeni söyleyebilir misin?(Tercümeyi yapan kişi bu konuda yetkin kişi) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Kur’an’ı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabe’nin yanına vararak Kur’an’ı Azimüşşan’ın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir? a-)Hz. Zübeyr b-)Hz. Bilal c-)Abdullah bin Mesut d-)Abdurrahman b. Yezid Kimse soru sormuyor bir tane sorayım dedim :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması c-)Abdullah bin Mesut .............................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğru Fecr abi sıra sizde |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması İslam Tarihinde okçuların emiri-komutanı olarak meşhur olan sahabe kimdir? A-ABDULLAH B.CÜBEYR B-SAD B.EBİ VAKKAS C-HALİD B.VELİD D-USAME B.ZEYD |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması ABDULLAH B.CÜBEYR ....... mi? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğru cevap sıra sizde .................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Yaşı yirmiyi geçmediği halde, aralarında büyük sahabelerinde bulunduğu, Bizanslılara karşı savaşacak İslam ordusuna Rasulüllah (s.a.v.) tarafından komutan atanan sahabe kimdir? a-)Kab Bin Malik b-)Süfyan İbni Avf c-)Murare Bin Nebi d-)Üsame Bin Zeyd |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması d-)Üsame Bin Zeyd ................................ |
SAAT: 08:43 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.