![]() |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Cömertliği ile tanınan, elindeki tüm hurma bahçesini vakfeden ve bir daha oraya girmeyen hatta hanımını dahi bahçe kapısının dışından çağıran, Uhut savaşında iken Efendimiz (s.a.v.)’e fırlatılan oka kolunu siper yaparak çolak kalıp vücudunun bir parçasını da vererek cömertliğini bu noktada da gösteren sahabe kimdir? a- Talha Bin Ubeydullah (r.a.). b- Musab Bin Umeyr (r.a.). c- Erkam Bin Erkam (r.a.). d- Abdurrahman Bin Avf (r.a.). |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması - Talha Bin Ubeydullah (r.a.). [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması doğru cevap..................... ------------------ |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması HALA SORU BEKLENİYOR...:)).............. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması hakkınız helal edin yaşlılık işte.... Mekke'de ilk kez halkın içersinde "La ilahe İllallah" diyen sahabe kimdir? A) Ebu Zer Gifari (r.a.) B) Hz. Sad Bin Ebu Vakkas (r.a.) C) Musab Bin Umeyr (r.a.) D) Talha Bin Ubeydullah (r.a.) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması A) Ebu Zer Gifari (r.a.) .......................... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangi Peygamber Efendimiz s.a.v güreşip yenmesi üzerine iman eden sahabedir? A) Ebu zer r.a B) Abdullah B. Mesut r.a C) Halit B. Zeyd r.a D) Rukane r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması D)Ebu Rukane R.a.... ............................ |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması doğru cevap:)......................... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangisi aşere-i mübeşşereden değildir? A)ABDURRAHMAN b. AVF(R.A.) B)Hz. ÖMER b. HATTAB(R.A) C)TALHA b. UBEYDULLLAH(R.A) D)MUS'AB b. UMEYR(R.A) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması D)MUS'AB b. UMEYR(R.A) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi yanlış olma ihtimali var mı?[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması eyv...[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6. Dönemindeki siyasi çatışmalara katılmamıştır. Tefsir ile ilgili hadis rivayetlerinin çoğu ona dayanmaktadır. Birçok öğrenci yetiştirmiştir. Mekke okulunun kurucusudur. Bu özellikler hangi sahabiye aittir? a) Abdullah b. Mesud b) Ali b. Ebi Talib c) Zeyd b. Sabit d) Abdullah b. Abbas |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması d) Abdullah b. Abbas............................. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [B]tabiki doğru[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] repim yok borcum olsun [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyur sorunu sor kardeşim..... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması cisminatik kardeşim gitmiş soruyu ben sorayım... ***** Peygamberimiz "Allah'ım onu dinde anlayışlı kıl ve ona tefsiri öğret" şeklinde hangi sahabi için dua etmiştir? a) Abdullah b. Mesud b) Ali b. Ebi Talib c) Zeyd b. Sabit d) Abdullah b. Abbas |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması d) Abdullah b. Abbas |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması soru sorma hakkımı başka bir arkadaşa veriyorum .teşekkürler. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Melis senin yerine ben sormak istiyorum izninle.. Aşağıdakilerden hangisi Hz.Aliye karşı savaşmamıştır? a) Talha b) Amr Bin As c) Hz.Aişe d) Muaviye e) Ammar |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması hz ammar bin yasir (r.a) ................................................. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
[COLOR=#7030a0][SIZE=2]Doğru cvp meliscan... +rep Maalesef Hz.Aişe ve Talha Cemel savaşında , Muaviye ile akıl hocası Amr Bin As'ta Sıffinde İmam Ali'ye karşı savaşma talihsizliğine düşmüşlerdir. |
Ya k.bakma sen nasihat vermeye kalkışınca ben cvb görmemişim, tamam sana +rep o zaman.... |
Üfff Abdülbaki sende artık bir karar ver, sıffinde İmam Ali'yi (as) tutarsın Muaviyeye, Amr bin as'a hz dersin. Cemele gelince benim itikadımda İmam Ali (as) ve Ehlibeyt Resulullahtan(sav) sonra en üstün kişilerdir....Ve Cemelde İmam Ali'ye karşı savaşanları (kim olursa olsun) Allah affetsin! |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması İmam-ı A'zam Ebû Hanife(k.s) ---------------------------- |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Peygamber efendimizin benim havarim dediği,cemel olayında şehit olan bu sahabenin adı nedir :?: A) Zübeyr bin avvam (radiyAllahu anh) B) Zeyd b. Sabit (radiyAllahu anh) C) Ebu Hureyre (radiyAllahu anh) D) Ebu Eyyub el-Ensari (radiyAllahu anh) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Resulullah ashabının eşsiz adam olarak nitelendirdikleri bu sahabenin adı nedir :?: A) [B]Zeyd bin Harise (radiyAllahu anh) B) hz.talha (radiyAllahu anh) C) Hz.ebu bekir (radiyAllahu anh) D) Ümeyr b. Sa'd (radiyAllahu anh) |
Soru hakkını devralıyorum [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ehlisünnet" kelimesini tarihte ilk kullanan kimdirrr? (Klasik soru test değilll) |
Üffff melis bir izin ver yaa[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
doğrumu? |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Forum geriye gittiğinden yeni soru ile devam edelim inşaALLAH |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangi sahabenin evinde müslümanlar islamın ilk çıktığı dönemlerde gizli olarak yaşamışlardır. A ) Ebu Eyub El Ensari r.a B ) Erkam B.Erkam r.a C ) Ammar B.Yasir r.a D ) Ebubekir r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması B ) Erkam B.Erkam r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Evet doğru cevap.Buyrun sorunuzu sorabilirsiniz inşaALLAH. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması soru hakkımı başka bi arkadaşa veriyorum....... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Bir rep ver alayım:) |
ayıb ettin can...ama benim 5 puanlık repim sana az gelir:D |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Hadi cevap verene bi ellilik:)) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin(s.a.v) zevcelerindendir? a-)Zeynep binti Huzeyme b-)Ümmü Eymen c-)Ümmü Gülsüm Binti Ukbe d-)Ümmü Varaka |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması a-)Zeynep binti Huzeyme :):) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması a-)Zeynep binti Huzeyme *********** |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması geç kalmışız...hay Allah:))))) *************** |
SAAT: 03:11 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.