![]() |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması c) gazaba uğrayanlar yahudiler, sapıtmışlar hristiyanlar |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [B][COLOR=#0000a0][SIZE=2] Aşağıdakilerden hangisi namazın iç farzlarından değildir a-İftitah tekbiri b-Kâde-i âhıre c-Kıyam d-İstikbal-i kıble |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması d-İstikbal-i kıble |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması doğrudur abicim, sorunu alabiliriz.... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Huzurislam abimiz sanırım işi var şuan.Ben sorayım inşaALLAH. Aşağıdakilerden hangisi Yahudiler için kullanılan isimlerden değildir? A)ibrani B)İsraili C)Samiri D)Musevi |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması israili mi acaba? ( son olarak bu diyorum [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Hayır malesef verdiğiniz cevap yanlış |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması ibrani[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] samiri sandım değil...samiri harun as zamanında put yapan bir israiilli... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Evet samiri de israiloğullarına verilen bir isim.lakin bunu deseydiniz kabul ederdik.Diğer şıklar çok bilinen israil oğullarına verilen isimlerdir. Yeni bir soru soralım inşaALLAH. Aşağıdakilerden hangisi Hendek kazılma fikri öne süren sahabedir? A) Selmanı Farisi r.a B) Ebu Ubeyde bin Cerrah r.a C) Musab B. Umeyr r.a D) Hz.Ebubekir r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması "Aşağıdakilerden hangisi 'Mukaddime'adlı eserin yazarıdır." A) İbni Haldun B) İmamı GAZALİ C) İmamı Suyuti D) İbni Sina |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması A) İbni Haldun[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "hayat kitabı kur'an gerekçeli meal-tefsir" adlı kitabın yazarı kimdir..? 1-i.gazali 2-m.islamoğlu 3-s.kutup 4-v.vakkasoğlu |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması 2-m.islamoğlu........................... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Cevap bu inşaALLAH hocam.2-Mustafa İSLAMOĞLU |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması m. islamoğlunun -allah kendisini affetsin- çıkan yeni kitabı. -- benim sorum: [B]hallac-ı mansur, cüneyd-i bağdadi, beyazid bistami ,mevlana celalleddin , yukarıdaki sufiler bir özelliğe göre sıralanmıştır. bu özelliğe göre iki guruba ayrılmak istenirse nasıl bir sıralama olurdu bu? a.hallac-cüneyd, mevlana-bistami b.cüneyd-bistami, hallac-mevlana c.cüneyd-mevlana, hallac-bistami d.mevlana-hallac, cüneyd-bistami Rahmetullahi aleyhim ecmain. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması aman hocam sakın almayın.zati hiç rap verenim yok.soruya gelince, hangisi islamın şartlarından değildir? A.NAMAZ KILMAK B.ORUÇ TUTMAK. C. ZEKAT VERMEK. D.KADERE İNANMAK. biraz kolay oldu ya idare edin soru bulamam şimdi abdulmelik hocam rapini falan geri alır.ALİMALLAH...[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması yelemlem kusura bakma sorudan anlamadım bir şey...hoş geldiniz bu arada.. siyah saydığın şartlardan kaç tanesini yapıyorsun bakalım[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] D.KADERE İNANMAK.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması nasıl anlamadın değerli hocam. neresini anlamadın. hangi çift sufiler benzer akımdandır onu soruyorum. hoşbulduk bu arada. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması yanlış cevap.İbnü'l-Arabî başta olmak üzere vahdet-i vücûdcu mutasavvıflar Bâyezîd'i bu inanca sahip bir sûfî olarak tanıtmışlardır. dolayısıyla cevabınızı kabul edemiyoruz. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangi sahabenin gözleri görmemekteydi. A) Abdullah B. Zübeyr r.a B) Ümmü Mektum r.a C) Halit B. Zeyd r.a D) Ebu zer r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması b şıkkı ümmü mektum r.a...................................... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması MUHİBBİ lakaplı, şair padişahımız kimdir? a)fatih sultan mehmet b)kanuni sultan süleyman c)yavuz sultan selim e)2. Abdulhamid |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması B) Kanuni Sultan Süleyman.Cevap bu inşaALLAH. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması doğru cevap....................................... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması aşağıdakilerden hangisi Kürt kökenli islam Alimi dir..? *bediüzzaman *sadreddin yüksel *şeyh saidi palew *selahadini eyyubi *ahmedi xani *melayı ciziri *hepsi |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Selahaddin eyyubi......mi acaba |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması cıkkk o kürtlerin atası alimdir [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması duruuuuuuun! bu yarışma devam edemez. çünkü siz kardeşsiniz.. replikler karıştı pardon.. benim soruma cevap verilmediği için yürütmenin durdurulması kararını talep ediyorum. yarışma kurallarına muhalefet ediyorsunuz. Alıntı:
|
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
Ali sorunu bidaha oku bu saydığın kişilerin hepsi kürt kökenli :)) Alıntı:
Yelemlem kardeş peygamber gülü bu konuda yetkili o gelsin soruna cevap verecek inşALlah.. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması bırak. bırak. bırak. bana onu övme. bırak. abd'ul bakeey'e yanlış diyorum o hala diyor ki arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. sanki öğretmeniyle konuşuyor. bırak. ben kendi cevabımı vereceğim şimdi. değiştirildi: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] buraya bir gülücük koyalım da ciddi anlaşılmasın. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Burda kimseyi övme gibi bir durum sözkonusu değil. Konuyu kişiselleştirmeyin... Cevabınızı verin Abdulbakinin dediği gibi doğrusunu öğrenelim... |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması kendi soruma cevap veriyorum. c şıkkı. cüneyd-mevlana, hallac-bistami sorunun çözümü için uzmanımıza bağlanıyoruz: bu soru seçici bir soru olarak sorulmuş ve direk sıralamayı etkiliyecek nitelikte. bir çok öğrenci bu soruda takılmıştır. yapanlar da bir adım öne geçecektir diye düşünüyorum. ösym yi bu bağlamda tebrik ederim. soru da çeldirici ifadeler de vardır. soru kökü ise zorlayıcı. burada gruplamada bahsedilen özellik, sufilerin ehli sekr ve ehli sahv özelliğidir. ehli sekr, çoşkun sufiler (drunken sufis) kendinden geçme, manevi sarhoşluk halinin ehli sahv, ayık sufiler (sober sufis) ise sarhoşluktan sonraki ayıklık, gerçek dünyaya dönme halinin efdal olduğunu savunurlar. yukarıda cüneyd-mevlana ayık sufileri, hallac ve bistami ise çoşkun sufileri temsil etmektedir. dolayısıyla doğru cevap c. daha fazla ayrıntılı bilgi için kaynak gösterilebilir. iyi geceler. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Bu yarışmada soruları doğru cevaplayan mı soru soruyor yoksa herkes kendi kafasına göre mi soru soruyor soru sorma hakkı peygambergülünde soruyu Ali sormuş |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Peygambergülü soracak. Alinin sorusu geçerli değil zaten. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Alıntı:
Yine de iyi niyetiniz için Rabbim cc razi olsun inşaALLAH. |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Aşağıdakilerden hangi Peygamber Efendimiz s.a.v güreşip yenmesi üzerine iman eden sahabedir? A) Ebu zer r.a B) Abdullah B. Mesut r.a C) Halit B. Zeyd r.a D) Rukane r.a |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması b) İmamı Gazali (k.s) |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [B][COLOR=#0000a0][SIZE=2] aşağıdakilerden hangisini yapana fasık dıyemeyız? 1-yalan söylemek 2-namaz kılmamak 3-içki içmek 4-gizlice fitne çıkarmaya çalışmak 5-oruç tutmamak |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması [B][COLOR=#0000a0][SIZE=2] aşağıdakilerden hangisini yapana fasık dıyemeyız? 1-yalan söylemek münafıklıktır 2-namaz kılmamak fasıktır 3-içki içmek fasıktır 4-gizlice fitne çıkarmaya çalışmak gizli olduğu çin fasık denilmez.fasık demek açıkça günah işleyendir.. 5-oruç tutmamak fasıktır cevap 4- |
Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması aşağıdakilerden hangisi imam şafiinin eseridir? 1-muvatta 2-el ümm 3-el bidaye vennihaye 4-kısası enbiya |
SAAT: 07:02 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.