![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yarın öğle vakti gibi devam edelim olur mu? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet çok az zamanımız kaldı artık, inşallah öğleden sonra çalışalım |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü tamam inşallah. ArO* ikinizdende abla hayırlı geceler :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü hayırlı geceler... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü inşallah yarın Nurşen abla sende katılırsınRcA* yoksa eyleme başlayacağım....ltfn52 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6-mefulu fihlerin zaman ve mekan zarfları ile car ve mecrurlarını bulunuz_? rakibtüt tairate.... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Mekan zarfları; filmedraseti .... harfi cer sebebiyle sonundaki hareke kesre olarak okunsa da mahallen mansuptur. kad zehebna yevmel nezelesselcu ... kar yağdığı gün gitmiştik. Cümlesinde yevme zarfı mefulün fih olup kendisinden sonraki fiil cümlesine muzaf olmuştur, bu cümle ise muzafun ileyh olarak mahallen mecrurdur. fihe car ve mecrur mekan zarfı anlamında olup mefulün fihdir. havlel erdi ... mekan zarfı. nahvelbehri.. mekan zarfı gibi Zaman zarfları ; yevmel hamisi şehran... dehran gibi... Başında harfi cer bulunmayan mefulün fihler i'rab bakımından mansubtur. Harfi cerler bi, fi ve li olarak gelir. Başında harfi cer bulunan mefulün fihler ise mahallen mansubtur. Benim anladığım bunlar, diğer bilgileri de sizlerden bekliyorum.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben de geldiiiimmmhyyyyyhyyyyyhyyyyyhyyyyy |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü merratin seneten : zaman zarfı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü fi hakıbeti : mekan zarfı sitte seatin : zaman zarfı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman zarfları; senete (buradaki 1938 i alacazmı içine anlamadım) sitte saatin salatel ışeei şehran (oluyor mu bilemedim) mekan zarfları; medari emame dükkenin kahireti fudugı fi meydani hiç bilmiyorum yapabildim mimahcup000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman zarfları:senete elfinve tısimmesin ve semanine bağde sitte saatin şehran evvele merratin mekan zarfları:fi metari emame dukanin fi hakibeti fi meydai liez uğli fiha fi tunisi |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7. sorudaki mefulü fihleri belirtiniz?konuyu bitirelim:) |
2-? 3-sabahan zaman zarfı 4-cenubu mekan zarfı 5-şimele mekan zarfı 6-cenube mekan zarfı 7-yevmelehadi zaman zarfı 8-yevmel ehadi zaman zarfı 9-? 10-? ben böyle yaptım ama ne kadar doğru bilmiyorum |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arkadaşlar ötreli olunca ne zaman nerede sorusuna cevap veremeyince başka bir şey oluyordu....dikkat edin |
sabehan cenube Türkiye yevmel ehad indeke cenubülcezairi yeczibüsseihine (bu cümlenin hepsi mefulün fih diyorum, siz de aynı fikirdemisiniz)4.cüm şimelelcezairi cibelün şamihatünmin eyyemilüsbüi eksikler ve yanlışlar nelerdir, Sevda belirtir misin? |
Soruyu anladığım kadarıyla sorulan soruya cevap veremeyince isim- mübteda mı oluyor.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7,8,9 mübteda mı oluyor o zamn |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 1-gariben ......yakın.....mekan zarfı 2-gurbe..........yakın..........mekan zarfı 3-sabahen...............sabah........zaman zarfı 4-cenubul(harekesi merfu)cezairi..........cezairin güneyi..........mübteda 5-şimalel cezairi...........cezayirin kuzeyinde.......mekan zarfı 6-cenube türkiye..........türkiyenin güneyi...........mekan zarfı 7-yevmel ahadi...........pazar günü...........zaman zarfı 8-yevmul(merfu)ahad...........pazar günü............mübteda değil...mefulü fih değil harekesi merfuAğzı-Açık000ne zaman geldi pazar günü oysa meful fih sorusuna cevap verdi o zaman buna ne diyebilirizdüşünceli000 9-ve yevmül ehadi..............pazar günü...............mübteda 10-indeke...........yanındaki |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Nurşen abla birde mübteda olması için isimle başlayacak ve merfu konumunda olacak |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 8. sorunun cevabıltfn52 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Nurşen abla 4.soruda cezairin güneyi turistleri etkiliyor cümlesinde cezairin güneyi mübteda turistleri etkiliyor ise haberdir benim bildiğim kadarıylamahcup000 |
pazar günü geldi... yevmül ehadi mefülün fih olur.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla pazar günü geldi...kim geldi diye sorsak? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü biraz düşünün arkadaşlar... |
4. soruda mefulün fih yok mu? |
Sevda , gizli özne olduğu için mübteda mı diyorsun, iyice mikser gibi karıştırdım gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü gizli özne yok ki abla pazar günü geldi derken pazar günün geldiğini söylüyor mesela pazar günü bize geldi desek kim geldi o gizli özne deriz ama burada sadece pazar günü geldi derken günün geldiğini belirtiyor fail konumunda |
yok abla mübteda haber dersinde işlemiştik cezairin dağları diyoruz ki bu dağlar hakkında bilgi ver bize ne olmuş bu dağlara ve diyoruz ki turistler etkileniyor burada özelliği niteleniyor bir haber var değil mi? |
Arapça'yı da Türkçe'ye uyarlarsak , Pazar günü geldi deyince birinin geldiği akıllara geliyor gülümseyen000 Cümle de acaba gizli özne mi var dedim, yanıldım...mahcup000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü bende nurşen abla gibi düşünmüştüm |
Esra nasıl çıkacağız bu işin içinden bilemiyorum, işimiz zor görünüyor gülümseyen000 |
ağlasam mı gülsem mi bilemedim düşünceli000 |
Esra'cığım formülleri, ve de mefulün mutlak, mefülun fih , atıf harfleri , sahibul hal ve onun da halini, iletli harfleri vb. gibi bu başlıkların nasıl bulunduğunu bildikten sonra kolaylıkla cevap verirsin. Ben biraz önce espiri yapmıştım, merak etme hepimiz başaracağız inşallah... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü inşallah ... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü inşallah inşallah:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7. üniteye geçeliim mi? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arkadaşlar 174. sayfa 5.soruya dikkat edin bir inceleyin lütfewn |
başlayabiliriz bence nurşen abla da katılacaksa:) |
ancak gelebildim.. |
SAAT: 06:59 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.