![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü neden mahallen mansup dedin abladüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben yine fena uydurdum demigülümseyen000gülümseyen000 neyse olsun böyle böyle öğreneceğim inşaAllahsfhfgshsfhsgh |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Muzafın ileyh , mansubtur. Fakat başına harfi tarif aldığında sonuda esre olur. Yinede irabı esrede olsa mahallen mansub olduğunu bildiğimiz için ismi değişmez. yani esrede olsa mahallen mecrur diyemeyiz, onun irabı mansubtur... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=zeynepnm;368893]ahaaaa.. işte geldi işin en can alıcı kısmına ağlayan000ağlayan000 muzafun ileyh irabı cer ile mecrurdur :) cümledeki konumu daa ...isim tamlaması muzaf yani mefulü mutlak ise mansuptur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Bende Lafzan mecrurları hala anlamış değilim, ne zaman lafzan mecrur olurlar inşallah zamanla onu da anlayabilirim.. |
Alıntı:
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Nurşen abla bende muzaf cümlenin konumuna göre harekesi değişken ancak muzafun ileyhin ise daima mecrur olduğunu biliyorumdüşünceli000 yani irabı lafzen desek daha doğru olmaz mı? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=ademsevda;368899] Alıntı:
Lafzan mecrur , isim tamlaması olduğu için mi mansubtur diyorsun Sevda, aradaki farkı anlamaya çalışıyorum... |
Yok mu bizi aydınlatacak birileri, aslında bu soruyu FECR hocaya sormamız gerekli, daha ayrıntılı anlatsın... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet abla bu bir isim tamlaması yani füze gibi araba ...........araba neye benzetilmiş........füzeye |
bu konuyu yarın nasip olursa fecr hocaya soralım , bizleri bu konuda bilgilendirsin.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla isim tamlaması muzaf ve muzafun ileyhten oluşur.kelimenin kime ait olduğunu hangi şeyden yapılşdığını neye benzediğini belirtir. muzaf....cümlede harf veya hareke olarak değişikliğe uğrar..bazen mübteda bir bakarsın fail olmuş muzafun ileyh ise ne olursa olsun mecrurdur değişmeye maruz kalmaz benim bildiğim bu kadar fecr hocama soralım tabi:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arkadaşlar izin istesemmahcup000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü müsaade szin hocam :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ne demek Sevda abla :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda yalnız izin kısa bir süreliğine mi yoksa bi günlük mügülümseyen000 ona göre bekleyelim yanii.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü tüm alıştırmayı yarın ki çalışmamıza kadar çözmeye çalışıp berabeer kontrol edersek daha verimli olur düşüncesindeyim ne dersiniz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü olur yapmaya çalışalım inşallah |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Ben FECR hocaya sordum, yarın cevabı öğreniriz inşallah senin dediğin gibi de olabilir ben emin değilim, herşeyi karıştıyorum gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü hadi bakalım o zaman hepimize kolay gelsin arkadaşlar..mahcup000 hayırlı geceler hepinize çok çoook teşekkür ederim..c* |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Teşekkürler:):) ArO* hepinizden hayırlı geceler Allah'a emanet olun (: |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Nurşen abla belki benim dediklerimin yüzde 95 'i yanlıştır... ben ne bir hocayım ne de bir uzman.. şimdiye kadar çalıştığımız konulara kadar çok hatam olmuştur hakkınızı helal edin... fecr hocam ve diğer bilgili kişiler hatalarımı bulursa çok sevinirim :) |
Kendini küçümseme en azından Arapça temelin var. Ben iki senedir Arapça öğreneceğim diye uğraşıyorum. Bildiklerimi de kurs da öğreniyorum, benim Arapça temelim olmadığını biliyorsun, ben tamamıyla vasatım... Allah'a şükür ki, sitede bilen hocalarımız varda yardımlarını esirgemiyorlar. Bilemediklerimizi bilenlere soralım ki, sağlam temeller üzerinde Arapça konularını pekiştirelim. Senin anlatım tarzın ve bilgilerin ne kadar da tecrübeli olduğun açık ve beyan ortada evet000 Herkese hayırlı geceler, Allah'a emanet olun.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla temel olsa da arapça dersi çok ilgi isteyen bir ders inan bir süre ara ver hiç bilmeyen birinden farkın kalmıyor... arapça öğrendim tamam demekle olmuyor aöf olmasa arapçayı tamamen unutacaktım.... bu arada cevabı öğrendin mi abla.... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7. ünite dilbilgisi mefulü mutlak:mefulu mutlak cümlede 3 anlamda bulunur 1-pekiştirme 2-çeşit bildirme 3-sayı bildirme 1-pekiştirme:fiil cümlesinde fiilin mastarı olarak fiilden sonra gelir..daima müfred(tekil) mansuptur (fethalıdır)..yani fiilin mastarını bulup onu kısaca fethalıyoruz.... .şüphesiz,gerçekten,tam ,tamamen,muhakkak,iyi,iyice,çok,öyle,ki..gibi anlamlarla fiili pekiştime görevini yapmış olur... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 2-çeşit(tür)yapılış şeklini bildirme:isim tamlaması veya sıfat tamlaması olarak gelirler Türkçeye gibi,şeklinde,-ce,aynen,tıpkı,tam gibi anlamlar katar.. isim tamlaması muzaf ve muzafun ileyhten oluışur muzaf: nekra....mansuptur muzafun ileyh:marifedir...elif lam takısı alır....daima mecrurdur... sıfat tamlaması:isim ile mevsuf(sıfat) arasında marifelik ve nekralık ,cinsiyet,sayı.....gibi uyumluluk olması lazım...mansupturlar sıfat tamlaması olarak gelen bir cümlede bazen isim(mefulu mutlak) kaldırılır sadece sıfat kalır bu durumda sıfat mefulü mutlak olur... |
Sevda , yabancı diller genelde üzerinde durmadığın müddetçe unutuluyor. Arapça'da çok kolay bir dil değil, çünkü cümle kuralları çok fazla ve çeşitli. Anladığım kadarıyla hocanın verdiği cevapta , muzafun ileyhin irabı cer , konumuna göre değişiyorlarmış. Önemli olan kelimenin cümlede nasıl ve hangi durumda geldiği , irabının da buna göre değiştiğini anlatmış. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla muzafun ileyhin harekesi değişmez sadece muzafun ki cümledeki durumuna göre değişir :) |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla sorunu ben pek anlayamadım:) fecr hocam cevaplar inşallah burayı gördüğünde düşünceli000 |
Alıntı:
Soru şimdi daha açıklayıcı olmuştur inşallah gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla muzafın konumu değişiir bir bakarsın muzaf haber olmuş birbakarsın fail ya da meful.... bu durumlarda bu saydıklarımızdan hangi konumdaysa o konuma göre harekesini alır.... muzafun ileyh ise fail meful mübteda gibi durumları üstlenmez ....harekesi daima mecrurdur ..irabı cerdir...bu bir kuraldırdüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arapça 10.ünite hal nedir? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Hâl, fiilin oluşu sırasında fâilin, mef‘ûlün bihin veya her ikisinin durumunu açıklayan lafzan mansûb, müştak(türemiş) ve nekre bir kelime veya mahallen mansûb bir cümle yada cümleciktir |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü pekii hal'in kaç çeşit unsuru vardır? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü halin 3 çeşit unsuru vardır: 1.Hal: Lafzan mansûb ve nekre bir kelimedir veya mahallen mansûb bir cümle yada cümleciktir. 2.Sahibul hal: Hâl öğesinin, ‘durum’ yönünden nitelediği kelimedir. Hâl unsurundan önce gelir ve daima marife bir isim olur. 3.Rabıt/Bağlaç: Hâl’in cümle olarak geldiği durumlarda kendisi ile sâhibu’lhâl’i birbirine bağlayan unsurdur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 256 Ahmet işe yürüyerek geldi cümlesinde hal hakkında bilgi verir misiniz?irabı nedir_ |
irabı da lafzen mansubdur. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki burada hal müfred mi isim veya fiil cümlesi şeklinde mi yada şibih cümlesi şeklinde mi gelmiştir? |
şibih cümle şeklinde mi gelmiştir ?(bunu attım sevda)ağlayan000 |
SAAT: 17:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.