![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep ilk iki satır müfred oluyor.. Yani tek kelimeden müsrian hal oluyor veledu ise fail sahibul hal alttakilerden ise 1 satırın ayırım işaretine kadar olan isim cümlesi diğeri mazi fiil onun yanındaki ise muzari fiil bu satırın altındaki bunların ikili ONUN altındaki çoğulu bunun altındaki de yukardakilerin müennesleri |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda alıştırmalarda kelimelrin manalrını bulamıyorum.. anlamadn da olmuyo cevaplamak |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Kelimelerin anlamını bilmeden de kurallara uyarakta yapabilirsin ben genelde böyle yapıyorum yorum yaparak yap en azından dene.. TEKİLLİK ÇOĞULLUK UYUMUNU VE MÜENNES MÜZEKKERLİK UYUMUNU YAKALA |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü o zamn 4. cümlede parantezin içinden ortadakini söylüyorum :) ve gadla başlıyan gerisini okuyamadım yine. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Ve gad inteseraN |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 5. cümlede de ortadaki mi? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6. neşetatun 7.vehiye mubtesimeten 8.sagiran |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 5.cümlede hal meful konumda bundan dolayı mütecavireyni olacak.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6.cümlede müennes müfred cemi....ancak müenneslerde çoğul yapmak için elif ve te ile kesralı yaptığımızdan şaşırtmaca olmuş...neşitatin....neşitatun dememiz yanlış çünkü mansup olacak....neşitatin olmasının sebebi müennes cemilerde kural olarak irab değişmediği için böyle oldu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7-tebtesimun fiil cümlesi muzari ve hiye mübtesimetun olması gerekirdi mubteda haber olması için |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 8-sagiranevet000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 2.sorudaki boşlukları doldurun.... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 1-gökyüzünde ayı belirgin olarak gördüm? zahiran |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 2-mühendisler şirkete ferah içinde döndüler ferihine |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 3-çocuk yemeğini ağlayarak yedi ve hiye tebki |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 4-kız öğrenciler derslerini mutlu şekilde yaptılar ve hünne seidatun.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 5-kuran resule(sav) bir kerede indirilmedi cümleten |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6-güneş saf olarak doğdu safiyeten |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7-ey yahya ıraka hava yolu ile yolculuk etme......cevven 8-müslümanlar cuma namazını korkarak kılar.....haşiine |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 3- 1-hadarat esseyyaratü musriaten 2-ekelnad teamel harran fil fundukil cedidi 3-müsmiraten 4-nacihatin...müennes ...çoğul 5-caliseteyni 6-gaziran 7-nazileten 8-teşrabu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 4- 1-elmüsriatu 2-elmuhtecihetü 3-elhamilune 4-elmutele'ilete 5-elcalise 6-amilel vakife 7-eladuvvul halifu 8-elmesruratu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 8- ünite mefulü leh mefulü lieclih fiilin yapılış sebebini bildiren mefule denir... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Selâm ben arapça 1 ve arapça 3 dersinde kaldım kaç alırım ki geçerim koşullu olarak alırsam kalırım ya da geçermiyim |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü aleykum selam hilal benim bilgim yok ama lütfen kalma korkusu yerine Arapçayı öğrenme hedefin olsun:) inşallah yüksek puanlarla sınavı atlatırsın Allah yardımcın olsun... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Adem bey sadece merak ettim |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
hsgldn hilal öncelikle başaracağına inanman gerekiyor... İnanmakta başarmanın yarısıdır. Nick'ler genelde bayan arkadaşlarımız erkek isimleri kullanırlar, ademsevda arkadaşımızda erkek ismi kullanan bayanlardan. Arkadaşımızın adı Sevda... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Pardon:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Naibul fail olduğunu nasıl anlarız püf noktası Var mı? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
hilal'ciğim önemli değil, bende mehmet akif'i erkek sanmıştım. Ayrıca Erol 71'de erkek sanıyordum. Hepsi bayan arkadaşlarımız. Zamanla sizlerde sitedeki üyeleri tanırsınız. Sevda içimizde en mülayım ve de en anlayışlı hocalarımızdan, bu sohbetimize gülümseyerek bakıyordur. :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü naibul fail olan cümlede sanki bir gizli özne varmış gibi düşünebiliriz... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mefulün fail konumuna geçmesiyle özne görevini yüklenmesi diyebiliriz.. adam kapıyı açtı kim açtı adam kapı açıldı....ne açıldı kapı peki kim açtı? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü birde 3 harfli fiillerde fiilin başına feteha mesela başına ötre ortasına kesra getiriyoruz futiha oluyor.... bunları önceki sayfalarda işlemiştik bulabilirsiniz inşallah.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Hangi sayfa? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü aşağıda 34.sayfaya gidersen bulursun inşallah ... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Teşekkür ederim... Hal ve sahibi hali nasıl anlarım? .... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mefulu leh ....neden niçin sorusuna cevap oluşturur sayfa 208 şimdi mefulu lehi anlamamız için önce cümlede iki tane fiil buluyoruz.. bu fiilerden birincisinin aynısının masdarı gelirse bu mefulu mutlak faklısı masdarda geldi ise mefulu leh dir ben böyle ayırt etmeye çalışıyorum.... örnek....Müslümanlar Rablerine itaat etmek için oruç tutarlar cümlesinde yesumu 1.fiilimiz oruç tutarlar itaaten 2.fiilimiz ve bu gelen masdar itaat etmenin masdarı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 80 buraya bakarmısın birde diğer sayfalarda alıştırmaları yapmaya çalıştım istersen inceleyebilirsin... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mefulu lehler masdar olarak geliyor demiştik ve birde genelde mansup olarak gelirler ki biz bu şekilde anlarız mefulu lehin başına harfi cerrin gelmemesi halinde 1. kural masdar olacak 2.kural kalbi fiillerden olacak.....korkmak gibi 3.kural masdarın faili ile fiilin faili aynı kişi olacak 4.kural masdarın zamanı ile fiilin zamanı aynı olacak |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mefulu lehin masdar olmaması halinde fiilin başına harfi cer getirilir.. 210.sayfa irabı lafzen mecrur mahallen mansuptur diyoruz hiç anlamlarını bilmiyorsak harfi cerden sonraki kelime fiil mi ona dikkat edelim birde cer halinde mi ona bakalım... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü li,key ,likey,hatta bunlarda mefulu lehtir......sayfa 210 diğer adı nasb edatlarıdır...mahallen mansupturlar. çünkü muzari fiilerin başına geldikleri ve bu muzari fiileri nasb ettikleri için.. |
SAAT: 17:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.