![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
eynema edatı sa, se, nereye, her nerede manalarına gelir. eynema şart edatı tekünü şart cümlesi yüdrikküm el mevtü cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tekunu kelimesinde ne dikkatini çekti..birde bu mekan ifade ediyor değil mi? |
tekününe idi aslında ama cümlenin başında eynema olduğu için ve cezm olması gerektiği için nun düşmüş |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet000maşallah |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü türkiyede nereyi ziyaret edersen et,hoşuna gider cümlesini açıklar mısın? burada enna şart edatı hangi anlamlara gelir? |
enna şart edatı tezur fi türkiye şart cümlesi tuacibke cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü haysuma şart edatının anlamları nelerdir.. kalemi nerede bulursan onu alırsın cümlesini açıklar mısın? |
haysuma şart edatı tecidil kaleme şart cümlesi teecüzhü cevap cümlesidir |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü keyfema şart edatı hakkında bilgi verir misiniz?sanki durum bildiyor gibime geldi... insanlara nasıl davranırsan onlar da sana öyle davranırlar cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bu gördüğümüz edatların yarısı zaman yarısı durum yarısı mekan yarısı da yer yön bildiriyor ...bunları birbirinden ayırmak için anlamlarını ezberlememiz lazım... |
keyfema şart cümlesi tüamilünnese şart cümlesi tüamilüke cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü beni ziyaret edersen sana ikram ederim cümlesi yanlış kesinlikle... beni ziyaret edersen seni ziyaret ederim olacaktı bu cümleyi açıklar mısınız? |
tezurni şart cümlesi ezurke cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şart edatlarından hangisi harftir ve irabı yoktur?nedenini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kim tembellik ederse başarısız olur cümlesini açıklar mısın? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü İn edatı harf olduğu için irabdan mahalli yoktur |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Selamun aleykum kolay gelsin canlar |
yeksel şart cümlesi yefşel cevap cümlesi abla ben bu atlında yazan harekelemeyle ilgili yazıları anlamadım normalde meczumdu da men olduğu için mi cezm oldu sonları |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü beni ziyaret edersen seni ziyaret ederim cümlesini mi anlamadın.. |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü aleykum selam buyur Zeynep kolaysa başına gelsin ... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra bu edatlar kesinlikle muzariyi cezm ediyor...biz konumuna göre irabını yapacağız şimdi örneklerle daha iyi anlayacaksın...ve de mahallen yapacağız ..:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kim tembellik ederse başarısız olur cümlesinde ...men mübteda olarak kabul ediyoruz ..harekesi mübtedanın nasıldı diye düşünüyoruz ve ötreydi bundan dolayı lafzen harekesini veremediğimiz için mahallen merfu diyoruz.. kim burada ali ,veli yani öznenin yerine kullanıldığı için de mübteda diyoruz......bu cümle isimle başladığı içinde bundan dolayı da isim cümlesi diyoruz.... karışık mı anlattım ...kafana takılan bir yer var mı burada ? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki kime rastlarsan selam verirsin cümlesini açıklar mısınız? burada şart edatı hangi konumda gelmiştir?irabı neden mahallen mansubtur? |
tüsadıf şart cümlesi tüsellem aleyhi cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki men edatı (kim) neden meful olarak kabul ettik...bu cümlede fail nedir ? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kime rastlarsan selam verirsin... bu cümlede tusadif fiilinin anlamına bakıyoruz...rastlarsan fiil....kim?sen rastlarsan....gizli bir fail var o da ente kime?meful ..yani burada mefulun yerine kullanılmış bu kişi Nurşen abla,zeynep,fedra ,gulsu,dilan......da olabilir.... tusadif ..fiil ente....fail men...meful bu cümleyi tusadifu men tusellimu aleyhi olarak düşünürsek ... tusadifu....fiil ente....fail men....meful yani buradaki men edatını şart edatı olarak kullanıp cümlenin başına getirdiğimizde yine bu men edatı meful olarak kullanmış olduğumuzu görüyoruz .... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü cümlede fiil gördüğümüz zaman fiil fail meful üçlüsünü hemen ayırmamız lazım.... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Zeynep burada mısın? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Ben de böyle düşünmüştüm ama kendim düşündüğümde mantıksız geldi sen böyle anlatınca yattı kafama:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü onlardan hangisi ayağa kalkarsa bende onunla birlikte ayağa kalkarım cümlesini açıklar mısınız? |
Abla bir şeyi açıklama yeteneğim olmadığını keşfettim. Bu site bana beni tanıtıyor resmengülümseyen000 |
|
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bir çözüm yok mu katılman için peki.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra peki isim dedik isimle başlamış... mübteda olduğunu nereden anladın ... |
SAAT: 07:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.