![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ya derste sürekli araya girdiler hep karıştı not alamadım. cümlede bir terslik var ama. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü benim anladığım ismini nefyeden la edatı yani ismini nasb eden la edatı şöyle :tamamen olumsuzluk anlamı veriyor bir grup sevilmez demiyor ya da biri hariç demiyor.. cümlelerde lanın ismi ne olursa olsun nasb halinde lanın haberi ise konumuna göre hareke almış durumdadır.... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü in edatı mı inne mi hangisi ?ben in diye okumuştum... in edatı muzariyi cezm eden edatlardan esra şart edatlarından işleyecektik yarım kaldı... inne ise ismini nasb haberini ref eder... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü in abla Ama benim kafam karıştı anlamıyorum hiçbir şey 25.gif |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bi dahaki derse öğrenip anlatıcam söz. ademsevda hocam işte inne ismini nasb haberini ref kitap in edatını öyle almış. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü inşallah öğrenirseniz paylaşmanızı bekleyeceğiz... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra iki muzariyi cezm eden şart edatlarından olan in hakkında bilgi verir misin?ne anlama gelir bu in edatı... |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü çalışırsan intihamda başarılı olursun cümlesini açıklar mısın? mesela düşün ki bu cümlenin başında in edatı yok anlam nasıl değişir? |
tectehid şart cümlesi tencah fil imtihani cevap cümlesi in edatı kalkarsa mana nasıl olur bilemedimmahcup000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tectehidu...çalışıyorsun tencehu fil imtihani....imtihanda başarıyorsun..... |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü izma şart edatı cümlede hangi anlam da kullanılır? |
eğer, sa, se |
in edatının özelliği birinci muzari fiili (kazanırsan) ikinci muzariye şart yapıyoruz ikinci muzariyi birinci muzariye cevap yapıyoruz düşünceli000(başarırsın) sence doğru mu? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki 1. muzari fiil ne cümesi........ 2. muzari fiil ne cümlesi diyebiliriz?? |
2.si cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü men şart edatı hangi anlamlara gelir açıklar mısınız?hangi varlıklar için kullanılır? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra önceden işlediğimiz konuları da içine alarak soruyorum pekişmesi için... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kim iyilik yaparsa karşılığını alır cümlesini açıklayabilir misiniz? |
yeamel salihan şart cümlesi yücze bihi cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Men şart edatı hangi varlıklar için kullanılır esra |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Evet akil varlıklar için anlamı kim olduğu için muhatapta muhtemel akıllı varlık olacaktır ma ise anlamı ne olduğu için bunun muhatabı da gayri akil cansız,AKILSIZ varlıklar olacaktır... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Ne ekersen onu biçersin cümlesini açıklar mısınız?bu cümlede ma hangi anlamda kullanılmıştır..ma hjangi anlamlara gelir? |
tezraa şart cümlesi tahsudhü cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Mehma şart edatı hangi anlamlara gelir... Ne okursan ondan faydalanırsın cümlesini açıklar mısınız? |
mehma şart edatı tagra şart cümlesi testafid minhu cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Meta şart edatı hangi anlama gelir hava ne zaman soğursa sobayı yakarsın cümlesini açıklar mısınız? |
meta şart edatı yebrudil cevvu şart cümlesi tuşılil midfaete cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Yebrudil olma nedeni ne idi esra? |
yebrud dan sonra elif lam geldiği zaman okuma zorluğu oluyor. Bu okuma zorluğunun kalkması için esre harekesi veriliyor |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Eyyane şart edatı ne anlamlara gelir ne zaman dönersen tiyatroya gideriz cümlesini açıklar mısın? |
eyyane şart edatı terci şart cümlesi nezheb ilel masrahi cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Eyne şart edatı hakkında bilgi verir misiniz? Sen nereye oturuyorsan ben de oraya otururum cümlesini açıklar mısınız? |
eyne şart edatı teclis şart cümlesi eclis cevap cümlesi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü eynema şart edatının anlamı nedir? bu edatlar dikkati çekti mi acaba yer,yön,zaman ,mekan bildiren edatları işlemiştik önceki konularda... nerede olursanız olun, ölüm size kavuşur cümlesini açıklar mısınız? |
SAAT: 07:07 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.