![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ben çok dikkatsizmişim yaa bunu anladımmahcup000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra öyle deme yeni öğrendiğin için çok normal aslnda bu şekilde düşünmen farkındalığın olduğunu gösterirevet000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 2-yuşikü eddersü sinetehi beade kalilin ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra seyentehiye kelimesinin başındaki se nedir ? |
baksana kelimeyi bile düzgün okumamışım gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra hani önceki konularda işlemiştik ...gelecek zaman muzari fiilin başına sin harfi getiriyorduk.. sin getirdiğimizde az sonra ders bitecek cümlesi oluşur..yakın bir gelecek zamanda dersin biteceğini söylüyoruz..şimdi bunu biz : ders az sonra bitmek üzere yapacak olsak mecburen muzari fiilin başındaki sin harfini atmalıyız ki cümle uyumsuzluk göstermesin aksi takdirde ders az sonra bitmek üzere bitecek gibi iki anlamda senin gibi kullanmış oluruz.... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yentehiye olarak mı kullanacağız yani |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 3. soru? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü misafirler az sonra gelecekler... |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra sanki birşeyler unuttun bu cümlede kural hatası ....bir edat olacaktı sanki... |
en yahzura olacaktı |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 4- asa elmusafirune en yesılüü (mi olacak) ilel matari |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra şimdi normalde cümle başına gelseydi bu fiil yehdura olacaktı... ama cümle başında deği onun için duyufu ile uyumlu olması lazım yani çoğul olması lazım o zaman yehdurune diyeceğiz... ancak bu seferde en edatından dolayı sondaaki nun düştüğü için yehduruu oluyor.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 5-kade elüstezi yahrucü min elkülliyyeti |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 6-asal ummu en teafe (mi olacak harekesi) anil beyti |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 7-bedae errakkebü yenzilune minel hafileti |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 8-enşae elhuccecu yetufüne (mi olacak) havlel kabete |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 9-tekade esseyyaratü tesadu alerrasıf |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 9. soru...evet000msl* |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 10-asal esdıgaü en yezuruni (bunun harekesi ne mi olacak ni mi olacak bilemedim) hezel mesei |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bende tam göremedim kitabım yok .. esra bu fiil esdikau dan dolayı çoğul yapmamız lazım...beni ziyaret ettiler diyeceğiz...çoğul en edatından dolayı nun düşecek... yezuruuuni olacak sondaki nun ben demek yani beni demek diyebiliriz... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 5.ünitedeyiz...hayırlı olsun |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü muzari fiili cezm ederken nasıl bir uygulama yapıyorduk? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki esra muzari fiilin başına lem edatını getirdik peki bu muzari fiilde nasıl bir değişiklik yapıyorduk? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki bu fiil ikil ve çoğul olursa? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ya bu fiil illetli olursa nasıl olur? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü illetli harfler nelerdi esra???hatırlıyor musun? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki bu illetli harfler fiilin başında ortasında sonunda olabiliyordu değil mi? sonunda olduğu zaman mesela bir fiilin başında ye harfini düşünelim..bu illetli fiilin sonunu cezimlerken işte o illetli harf bu durumu kaldıramayıp düşüyordu ...hatırlayabildin mi şimdi?* |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tek muzari fiili cezm eden edatları nelerdir? |
lemma emir lası nehy lası |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü lem edatını açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tanıdık geldi değil mi bu edatlar? |
SAAT: 07:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.