|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 16 Nisan 2020 (14:43), Konuya Son Cevap : 16 Nisan 2020 (14:43). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() Kıymalı Minik Nefis Pide Malzemeleri Hamuru İçin : 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kuru maya 1 yumurta(sarısı üzeri için) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Aldığı kadar un(200ml bardakla 3. 5 su bardağı kullandım) Kıymalı Harç İçin : 150 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet doğranmış sivri biber 1 adet küçük veya yarım adet büyük kapya biber Bir tutam maydanoz Yarım çay kaşığı karabiber Tuz, pul biber Kenar kısımlara sürmek için : Yumurta sarısı Yapılışı Damaklarınızı şenlendirecek, lahmacun tadında nefis pideler hazırlamaya ne dersiniz? Buyrun tarife… Ilık sütü, toz şekeri ve toz mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Ön mayalama için köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip, yavaş yavaş un ilave ederek aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında yoğurun. Üzerini streç folyoyla ardından temiz bir örtüyle kapatıp, iki katı büyüklüğüne ulaşıncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamurları mandalinadan biraz daha küçük boyda yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Fazla yaklaştırmayın. Çünkü tepside elimizle büyüttüğümüzde birbirine değmemeli. Tepsideki hamurları iç harcı hazırlayana kadar biraz mayalandırın. Hamurların kurumaması için üzerlerini temiz bir bezle örtün. İç harcı için kıymayı, küçük küçük yemeklik doğradığınız soğanı, küçük ve ince doğranmış biberleri, salçayı, sıvı yağı, ince ince doğradığınız maydanozu, 1 yemek kaşığı suyu, tuzu ve baharatları ekleyip elinizle tüm malzemeler karışana kadar yoğurun. İç harcı hazırlar hazırlamaz, mayalanan hamurları elinizle şekillendirin. Bunun için önce üzerlerine hafif hafif bastırıp yassıltın. Ardından parmak uçlarınızla kenarlara fazla yaklaştırmadan ileri doğru ittirerek ve ortadaki hamuru elinizle kenarlara doğru iterek çukurlaştırın. Orta kısmını mümkün olduğunca inceltmeye çalışın ki fırında kabardığında ortası fazla kabarmasın. Ardından orta kısımlara çatal batırın. İç harcı hamurlara paylaştırıp elinizle ortalarına yayın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp yaklaşık 10 dakika daha tepside dinlendirin. Pidelerin kıymalı kısmına elinizle tekrar bastırıp(pişince ortası kabarmasın diye) önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz kenarlarına fırçayla sıvıyağ sürüp, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, soğumadan afiyetle tüketin. Afiyet olsun...
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Sebze Yemekleri | su damlası | 2 | 70 | 21 Nisan 2025 20:44 |
![]() | Kurabiyeler | su damlası | 0 | 48 | 21 Nisan 2025 20:38 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Kara Kartal | 2 | 80 | 15 Nisan 2025 15:43 |
![]() | Beslenme | su damlası | 0 | 57 | 02 Nisan 2025 19:07 |
![]() | Tavuk Yemekleri | su damlası | 0 | 73 | 12 Mart 2025 21:33 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Ramazan, pide ayı değildir... | Medineweb | Oruç-Ramazan | 2 | 20 Nisan 2023 16:55 |
Fırında Kıymalı Patlıcan | su damlası | Et Yemekleri | 0 | 02 Mayıs 2021 17:46 |
Güzel yüreklim / minik kuşum.. | su damlası | Makale ve Köşe Yazıları | 0 | 31 Mart 2020 17:25 |
Ramazanda pide yiyen kedi... | ali70 | Komik Paylaşımlar | 0 | 05 Mart 2015 19:37 |
kusbasili pide ev yapimi | Allahın kulu_ | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2015 17:36 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|