![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü kaynak konusunda baya geç kaldımmahcup000 önlisans derslerini değilde a..Kuran-ı Kerim..tefsir ..baya endişelendiriyor beni..iyibir hazırlık şart yani |
Cevap: DHBT İstişare bölümü mihrinaz önlisans derslerini de tekrar etmekde fayda var daha once bildiğimiz konular olunca tekrar çabuk bitiyor unuttuğumu hatırlıyorum bilmediğim ya da unuttuğum konuları da öğreniyorum kpss'de neyazık ki çok soru çözemedim ama onun eksikliğini sınavda yaşadım bu sınava hazırlanırken daha çok soru çözmeye ağırlık vereceğim elimdeki iki kaynaktan kısa özetli olanına çalışıyorum ama her ikisinde de soru çözeceğim inşallah fırsat bulurum da ayrıntılı bilgili kitaba da bakabilirim kısa özetli soru bankası kitabımda konuların yarısını bitirdim ama tekrar etmem lazım ve bol bol soru çözmem lazım burda paylaşılan dhbt bilgilerini de okuyacağım inşallah |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
allah çalışmalarında kolaylıklar versin |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Bende kaynak kitabımı yeni aldım. Diyanet işleri Dhbt soru bankası kitabı. Çalışmaya başladım ama hazırlanmış sorular çok zor. İkinci sınıf derslerini görmediğim için mi ? bilemiyorum, cevapların hangi şık olacağını tahmin bile edemiyorum. Yeni müfredata göre hazırlanmış sorular. Bu sorulardan bir kaç tane sizinle paylaşayım, kolay ya da zormuş diye yorum yapar mısınız? Problemin bende mi olduğunu öğrenmek istiyorum!.... :) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 1. Yahudilik'te ve Mesih inancının etkileri arasında aşağıdakilerden hangisi sayılmaz? a. Sabataycılığın ortaya çıkması b. Bazı Yahudi guruplarının İsrail'i tanımaması c. Yahudilerin mutlu olacağı bir ahir zaman beklentisi d. Yahudiliğin tüm kurum ve kurallarını devam ettirme e. Kutsal toprak inancı |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 2. Aşağıda Skolastik felsefeyle ilgili söylenenlerden hangisi yanlıştır? a. Scolasticus Latince schola (okul) sözünden gelir b. Orta çağda hem Batı hem de Doğu'ya hakim olan felsefe c. Patristik dönemde şekillenmiş olan düşünce ve doktrinlerden yararlanmıştır d. Orta çağ din adamlarını yetiştiren manastır ve kadetral okullarında geliştirilmiş bir felsefedir e. Severinus Baethius Skolastiklerin ilkidir |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü 3. Dine , dini inanç ve değerlere getirdikleri yorum ve bakış açısıyla yaygın din anlayışının temel değerlerinden sapma temayülü gösterdikleri düşünülen ve sapkın inanç ve uygulamaları nedeniyle cezalandırılmayı hak ettiklerine inanılan akımlar için aşağıdaki ifadelerden hangisi kullanılır? a. Katolik akımlar b. Heretik akımlar c. Geleneksel akımlar d. Ortodoksal akımlar e. Senkretik akımlar |
mihrinaz bu dersler ikinci sınıfın dersleri mi? bu soruları cevaplamak çok zor. ilk sorunun cevabı D şıkkı |
cevapları tam bilmiyorum ama..şıklar konular çok tanıdık..biraz zorlanacaksın gülüm yaaa(: |
Zorlanmak nedemek mihrinaz çatlıyorum...gülümseyen000 Bizler şimdide oturup bütün yılın derslerini çalışacağız. Bu kadar zaman içinde mümkün değil... |
zamanında nasıl güzel çlıştıysak(:kitapları elime alınca hepsi o kadar canlı ve taze duruyorki çok sevindim öyle olmasına..o yüzden önlisans kitaplarıma tabiki çalışacağımda,deiğim gibi diğerleri konusunda kaynaksızım..ama halletmeye çalışıcam...mez.tarihi karışıktır diye yazın onu yanıma almıştım.. birde unuttuğumu düşünüyordum..baktım okudukça hepsi hatırlanıyor..o açıdan sevindim yani... |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü 2.sınıfı okumuş olmak tabikide avantaj nurşen...ama sıkma canını bi gayret üstesinden gelirsin sen...bizdede 1.sınıf konuları bulanık:)bakalım nolur |
Cevap: DHBT İstişare bölümü iyiki yaşayan dünya dinleriyle,düşünce tarihinden sorumlu değilizmahcup000 yoksa vay halimizeki ne vay... |
Evet mihrinaz, ben düz lise çıkışlı olduğum için dhbt sınavına ancak ya imam hatipli yada ilahiyat bölümü sınava katılıyor. Bende sizin gibi önlisans İlahiyat mezunu olarak görünüyorum |
Cevap: DHBT İstişare bölümü durmak yok o zaman(:hangi kaynağı kullanıyorsun nurşen |
çalışırken fenalık geçirdik nerdeyse hepimizuzgn |
Mücadeleyi bırakmıyorum asla.. Ama sorular beni ürkütmüyor değil ... Canım sende merak etme 1. sınıfda hep o psikoloji yaşanır. İşte nasıl başaracağım bunun üstesinden gelebilir miyim diye. Fakat işin içine girildiği zaman kendiliğinden her şey kolaylaşıyor. En önemlisi çalışmayı hiç bırakmamak. |
Diyanet işleri dhbt soru bankası diye bir kitap. Güzel bir kaynak tavsiyede edebilirim. Soruların arkasından uzun uzun açıklamalı cevaplarıda veriyor |
çok eğlendik birde üniteleri işlerken..o yüzden ben başta ıyyy deyip sonradan nesli nurun da katkılarıyla baya eğlene eğlene hıfzettik yani... |
Alıntı:
Arkadaşlar çok zorlayıcı bir ders mi? |
|
bizim hazırladığımız ünite sorularına bakarsan arkadaşım eğlenebilinecek bir ders... insanlar okadar garip şeylere inanmış..nesnelere okadar anlam yüklemişlerki..başka türlü işin içinden çıkılmıyor... |
Bu dersden bizim Kur'an kursu hocamızda bahsetmişti. Hatta ben dedim ki, '' hocam bizim ne işimize yarar kafirlerin inançları ben onların inandıkları her neyse öğrenmek istemiyorum'' demiştim. Hocam dedi ki, çok eğleneceksiniz diyerek gülmüştü. Şimdi senin yorumun bu hadiseyi aklıma getirdi..:):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü ben yaşayan dünya dinleri ve düşünce tarihini çok sevdim... ucundan köşesinden bildiğim budizm..yahudilik..hristiyanlık la ilgili elime kitap verseler hayatta okumazdım..ama bu dersler sayesinde baya ilgilenerek öğrenmeye çalışarak okudum ve çok faydasını gördüm.. neyimize lazım denilecek birders değil...tersine en lazım ders..diye düşünüyorum.. tek sıkıntı aöf kitabında çok fazla ayrıntı var..mahcup000 |
bi kere elhamdülillah kelimesini çok kullanmana sebep oluyor.. islam niye varın cevabı çok net ortaya çıkyor..iyiki islamım diyor insan... insanların fıtratındaki inanma eyleminin ,insanları nerelere götürdüğünü, ezilen halkların bir lider etrafında toplanıp onu ilahlaştırmalrı,hurafeleri,seronomileri... çok tefekkür ettiriyor çoook... |
normalde mantığımıza ters gelen inanışları öğrenmeye çalışmak gerçekten yoruyor insanı,ağlayan000 okurken 'yok artık' dedirtiyor bazensopa000 ilahiyat dersleri içerisnde 'buna ne gerek var şimdi' diye bir soru, beyninizin bir kenarında duruyor hepuzgn |
Cevap: DHBT İstişare bölümü hrkes için farklıdır tbiki ama ben inkılap tarihini bile çokisteyerek çalıştım(: son dönem tarihiydi..bizim tanık olduğumuz..anne babalarımzın tanık olup anlattıkları şeylerin tarihini okumak çalışmak çok güzeldi...tak sıkıntı zaman tabiki.. türk dili hariç ne gerek var dediğim bir ders hiç olmadı..o derstede sıkıntı yaşamadım ama gerekliliğini de hiç anlamadım yani... |
Sonrada bu inanca nasıl sahip olmuşlar ki, diyerek düşünmeye de başladım. Şükretmeyi asla unutmamak gerekiyor. Her zaman derim iyi ki müslüman olarak dünyaya gelmişiz . Rabbim hiç kimseyi şeytana ve nefsine uydurtmasın... |
yezidilere gelinceye kadar diğer dinleri de bi okusan akılı duruyor insanın inan.. acımakmı diyeyim ne bileyim garip bir duygu sarıyor insanı..liderlerin insanın özündeki inanma güdüsünükullanmaları...kutsanmaları...daha bir sürü şey...bize mantıksız gelen ama mantıklı bir sürü ritüel.. |
Şimdi daha da merak ettim bu dersi c* İnsanın böyle inançtakileri hemen alıp eğitmek geçiyor aklından değil mi? Öyle olmuyor işte mihrinaz. Rabbimiz (cc) '' bazılarınızı kör, bazılarınızı sağır, bazılarınızı da dilsiz yarattım'' buyurmuştur. İmanı Rabbim kime istediyse yada kim istediyse ona nasip etmiş. İmanımızı her zaman daim kılsın |
eğer yanlışsam bilen arkadaş beni uyarsın mihrinaz senin nurşenle mesajlarını okudum soru-cevabın faydası bende de çok büyük mesela sihizmin kurucusu kim desem anında cevaplarsın değil mi |
doğrusun arkadaşım..evet gözden kaçırmışım.. aah aaah nasıl unutabilirim...guru üzüm guru kayısı diye diye gülümseyen000 guru nanak ı ezber etmedikmihyyyyy şıklarda bu şekilde veriyoduk makbergülü neslinur... iyiki grup dersi yapmışız arkadaşım...dilimiz damağımız ömrümüz GURU duydugülümseyen000ama değdi... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Anlaşılıyor ki, ikinci sınıfında bütün derslerinden sınavda sorumluyuz. :) Az bir zaman kaldı, ben bu sınav için yeterliyim diyen varmı? (: |
son ana kadar çalışmayı bırakmak yok zaten bu hafta bayram memlekete git gel eve yerleş derken zaman çok harcıyacağız nurşen işlerim ve gözlerim müsade verdiği sürece konulara çalışacağım gerisi allahın takdirine kalmış birşey hepinize kolaylıklar diliyorum |
Cevap: DHBT İstişare bölümü arkadaşlar songül abla başka konuda online yeterlilik sorularının olduğu bir site adresi vermiş ben şimdi kuran kursu öğreticisi yerinden çözüyorum da çok güzel ayet anlamı boşluk doldurma bilmediklerimizi de öğrenip soru pratiği yapıyorsunuz tavsiye ederim [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Rabbime sığınıp dua ediyorum. Muhakkak ki yolumuzu açacaktır. Göknur Allah'ü Teala sana da kolaylık nasip etsin, işlerin kolaylaşsın inşallah. Çalışmalarınız konusunda yine bizleri bilgilendirirseniz seviniriz. Benim gibi unutanlar için bir önerileriniz varsa sizleri can kulağıyla dinleriz. :):) |
İNAN HEPİMİZ AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ NURŞEN.. tekrar dönüp baktığımızda unutmadığını farkediyor insan.. hepimiz tek yönlü değiliz ,günlük meşgale içerisinde unutmak çok normalleşiyor.. bizde senin gibi hissediyorduk..çalışıp çalışıp sanki herşey buhar olmuş gibi geliyordu. ama tekrar edince sorun olmadığını görüyor insan..sen ilerleyebildiğin kadar ilerle konularda... unuttum diye ddert etme kendine... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Lalü aşk sınavın nasıl geçti seni de merak ediyorum... |
SAAT: 20:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.