![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Ablacim ben hic kitap yuzu acmadan,maalesef hazirlanamadan girdigim icin pekde ic acici gecmedi sinavim..hayirlisi olsn insallh.. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
Hiç belli olmaz Lalü , şimdi dhbt sınavı daha da önemli bu sınav için biraz gayret göster ablacığım yoksa iki sene beklemen gerekecek. Biz insanoğlunun planları bitmiyor. Asıl Planın Sahibi neyi diliyor , hakkımızda hayırlı olan ne ise o olsun inşallah. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü kpss den önce dhbt konusunda ilerlemiştim sonra ara verip kpss ye ağırlık verdim şimdi tekrar devam... dhbt ye 18 gün kaldı.... bu arada bayram yoğunluğu, öğretmenlik ve ilitam ı da göz önüne alırsak çok da vakit yok, ders çalışabilmek için... rabbim vaktimizi en iyi şekilde kullanıp, sorumluluklarımızı yerine getirmeyi nasip etsin inşallah |
Cevap: DHBT İstişare bölümü arkadaşlar face'de tüm diyanet personeli diye bir site var orda soru-cevap yapıyorlar bir kişi soru soruyor bilenler cevaplıyor bilgilerin pekişmesi için size de tavsiye ederim arkadaşlar o siteden öğrendim size sorayım iki defa şehit olan sahabe kimdir? |
Nevfel b. Abdullah şehit olduktan sonra dirilmiş daha sonra Yemame savaşında tekrar şehit olmuştur |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Zamanımız iyice daraldı. Artık çalışmaları hızlandıralım. Toplam 40 soru sorulacak, bu soruların nasıl ve nereden gelebileceğini tahmin etmek çok zor. Rabbim herkese yardım etsin , güç ve kuvvet nasip etsin..Bende bir kaç soru sorayım, arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 1. Sure Bedir savaşı sırasında gelmeye başladığı ve Bedir de dahil olmak üzere savaşla ilgili bir kısım hükümler taşıdığı için Bedir ismiyle de anılmıştır. Ancak meşhur olan ve Mushaf'ta yazılı bulunan ismi.......dir. Bu isimle ilgili bir hadis bulunmamakla beraber hem ilk ayetinde kelimesi geçtiği hem de ganimetlerin hükümlerine temas edildiği için bu isimle anıldığı anlaşılmaktadır. Bu sure aşağıdakilerden hangisidir? a. Al-i İmran b. Zaiyat c. Enfal d. Şuara |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 2. Tamamına yakınının Mekke'de indiği hususunda ittifak vardır. Abdullah b. Ömer'e ulaşan bir rivayete göre Hz. Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur; '' Bu sure bana toplu olarak indi. 70.000 melek teşbih ve hamd sözleriyle bu surenin inişine eşlik etti. 70.000 meleğin inişine eşlik eden sure hangisidir? a. Maide b. Saffat c. Al-i İmran d. En'am |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü 3. 112. ve 115. ayetlerde söz konusu edilen ve havarilerin isteği üzerine Hz. İsa'nın gökten bir '' yemek sofrası'' indirilmesi için dua etmesi dolayısıyla adını almıştır. Dinin ikmal edilmesinden ve bunun manevi nimet olmasından kinaye olarak bu adın verildiğini kabul edenlerde vardır. Ayrıca 1. ayette akidlerin yerine getirilmesi emredildiği için '' ukud'' ( akidler) okuyanları azap meleklerinin elinden kurtaracağı için '' münkıze'' ( kurtarıcı ) ve dini hükümler çeşitli ayetlere serpiştirildiği için '' muba'sire'' adı da verilmiştir. Bu sure hangisidir? a. Bakara b. En'am c. Zilzal d. Maide |
Ama Rabbim isterse herşey olur. İnsanoğlunun mantığı belirli bir sınırda. Bu örneği inançsız bir kişiye asla inandıramazsın. Ama inanan kişi delilsiz tevekkül eder. İnananla inanmayanın arasındaki en büyük farkda budur. Allahın kulu Nevfel b. Abdullah savaşta şehit düşer. Medine'ye dönen Hz. Peygamberimiz ve sahabiler hayatta kalanların mutluluğu, şehit düşenlerinde hüznü içindedir. Nevfel b. Abdullah'ın aileside savaştan dönenleri karşılamaya gelmiştir. Annesi, hanımı ve çocukları, onun şehit düştüğünden haberleri yoktur. Hz. Peygamberimizi görünce önüne çıkıp Nevfel b. Abdullah'ı sormuşlar, fakat Peygamber Efendimiz (sav) o kadar üzgündür ki, ailesine nasıl cevap versin, şehit düştüğünü söyleyememiş ve arkasından geleni göstererek ona sorun demiştir. Arkasından gelen Hz. Ömer'de şehit düştüğünü haber vermeyince arkasındaki kişiyi göstererek ona sorun. Bu arada ailesi merak ve sevinçle Nevfel b. Abdullah'ı hemen karşılarına çıkacakmış gibi beklemeye ve sırasıyla sahabilere sormaya devam etmişler. Hz. Osman 'da cevap veremeyip, arkasındaki Hz. Ebubekir'i işaret ederek ona sorun demiştir. Nevfel b. Abdullah'ın ailesi sabırsızlanarak Hz. Ebubekir'in karşısına çıkmışlar ve aynı soruyu ona da sormuşlardır. Hz. Ebubekir durmuş ve düşünmüş. İçinden '' Ya RAbbi Peygamber Efendimiz bu aileye şehitlerinin olduğunu söyleyememiş de ben mi ! bu evlatlarını ve eşini merakla bekleyen hanımlara acı haberi ben nasıl verebilirim ki'' diye düşünürken Ah Nevfel b. Abdullah Ah diye öyle içini çekmiş ki, arkasından beyaz ata binmiş Nevfel b. Abdullah aceleyle gelerek buyur ya Ebubekir (ra) demiş. Bu olayın hemen akabinde Cebrail aleyhisselam Peygamber Efendimize gelerek şöyle buyurmuştur. '' Allah'ü Teala en sevdiği kulunu asla üzer mi? Hz. Ebubekir bir kez daha Ah deseydi bütün şehitleri diriltecekti'' demiştir. Daha sonra Nevfel b. Abdullah Yemame savaşında tekrar şehit düşmüştür. |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü dhbt giriş belgeleri gündüz açıklandı benim bulunduğum yerde olmayacak en yakın sınav merkezini seçmiştik allahtan bildiğim yerde sınav yerim çıktı |
Cevap: DHBT İstişare bölümü arkadaşlar son durumlar nasıl ben bayram dönüşünde bile derslere baktım ama işler ve çocuklarla ne kadar bakabildiysem artık dhbt'den birçok konu bitirdim soru çözüyorum ama daha bitirmem gereken konu var kpss'de çok soru çözmemenin eksikliğini yaşadım diye bu sınava daha çok soru çözerek hazırlanıyorum çözdüğüm sorular ösym tarzı değil ama konuları öğretici sorular bir face sitesinde de ösym tarzı sorulara bakıyorum okul dersleri başladı biraz okul dersleri biraz dhbt çalışıyorum |
alkış000 |
mehmet akif örnek sorulara baktığın sitenin adını vermende , bir sakınca yoksa bize de bildirir misin? Ayrıca çalışmalarında Rabbim kolaylık versin... |
c. Enfal |
|
face'den giriyorum gruba katıldım adı TÜM DİYANET PERSONELİ bulamazsan söyle linkini vereyim |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü dhbt için sınav giriş yerleri belli olmuş..:) sınav sonucu yok elimizde:) |
mehmet akif teşekkür ederim. En sonunda buldum sorulara da baktım. Ama bu yıl olan müfredat farklı olacağı için bu kadar kolay soracaklarını zannetmiyorum. Umarım ki ! ben yanılırım. |
mihrinaz dhbt sınavından sonra kpss sınavınıda hesaplayarak bir puan belirleyecekler. En azından kpss sınavının sonucunu bilseydik belki biraz moral olurdu değil mi? |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Sınava kalem goturecek miyiz |
|
ilk defa gireceğimiz için böyle kaygı çekiyoruz ben ilk defa girdiğim için kpss'yi o kadar gözümde büyüttüm ki daha çok çalışabilseydim ve ikilemde kalıpda 2-3 soruyu yanlış işaretlemeseydim çok net çıkarabilirdim hiç çalışmayan bu sınavda da hiçbir şey yapamaz eğer biz zorlanırsak herkes zorlanır az netle yüksek puan alınabilir |
Cevap: DHBT İstişare bölümü işlerimden ve derslerin online ve arşivine bakmaktan fırsat buldukça face'deki soruları okuyorum elimdeki kitaptan soru çözüyorum konuları bitirsem çok iyi olur ama bitiremesemde az çok konular hakkında malumatımız var sınavda yeterli olmaz ama gerçekten işlerden çocuklardan fırsat çok bulamıyorum dersin başına geçemedikçe strese giriyorum allah hepimize kolaylık versin sınava çalışmak için bize zaman içinde zaman yaratsın inşallah |
Cevap: DHBT İstişare bölümü amin... bu sınavda önlisanslar için önlisans müfredat kitaplarından soru sorulacak liseler için lise müfredatından soru sorulacaksa lise müfredatını nasıl öğrenebiliriz ki bilen var mı? |
Cevap: DHBT İstişare bölümü sevda konular aynı ama anladığım kadarıyla mezun olma derecesine göre sorular kolay veya zor oluyor [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Sevda'cığım dhbt 1 önlisansla orta öğretim aynı sorular ya da benzer sorular olacak. dhbt 2'de ise önlisans ve lisans düzeyinde sınava girenlere ortaöğretime nazaran biraz daha zor sorular sorulacak. Yani yine aynı konular ve kaynak kitapların çalışılması gerekiyor |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Allah razı olsun .. çok sağolun bende lise kitaplarıını teker teker okumam gerekecek sanmıştım... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü DHBT 1 ve DHBT 2 Sınavı için bilgiler; Dhbt 1 20 soru , Dhbt 2 20 soru toplam 40 soru sorulacak. Bu soruların 10 tanesini yanlış yaptığınızda alacağınız puan 75 puandır. Bu açıdan da Ösym'nin her yanlış sayısının az olması ,ayrıca hızlı okuma , okuduğunu anlama ve çıkarım yapma gücünüzün iyi olması gerekmektedir. Dhbt 1 herkese aynı sorular sorulacak. Herkesin bilmesi gereken asgari din bilgisi ve Kur'anı Kerim bilgisinden bir sınav, Dhbt 2 ise herkesin mezun olduğu programına uygun lise ayrı, önlisans ayrı , lisans mezunlarına ayrı soruların bulunduğu bir test uygulanacak. Dhbt 1'den herkese sorulan soruların değeri ile Dhbt 2 'den sorulan soruların puanı farklı. Dhbt 2 sınavı daha kıymetli. Çünkü; herkese bitirdiği okul seviyesinde soru sorulacak. Neticede Kpss ve Dhbt puanları ortak hesaplanarak yeni olan bu puanınız iki yıl geçerlidir. Kazandın ya da kazanamadın, diye bir şey yok artık. Bu iki yılda en yüksek puandan aşağı doğru sıralama ile görevli alınacaktır. Puanın yüksek ise çabuk yerleşirsin. yoksa sıra sana gelinceye kadar iki yıl beklersin, buna rağmen yerleşemezsin. İki yıl sonra ki, sınava tekrar girmen gerekir. Yanlışlar doğruları götürür ve sözlü mülakat mutlaka olacaktır. Diyanet görevli alacağı zaman örneğin; 3 bin kişi almak istiyor. Sözlü sınav için 9 bin kişiyi en yüksek puandan aşağı doğru çağıracaktır. Önlisans Dhbt'ye giren adaylar için bu sene kılavuz P 123 puanı eklendi. Bu puan % 15 Genel Kültür, % 15 Genel Yetenek , % 30 Dhbt 1, % 40 Dhbt 2'den oluşuyor. Sınav soruları farklı olduğu için mağduriyet olmayacak, fakat kadro tahsisinde örneğin; 500 memur alınacak. * Lise + hafız = 35 kişi * İ.H.L + hafız = 100 kişi * İ.H.Lise mezunu = 40 kişi * İlahiyat Önlisans = 50 kişi * İlahiyat Önlisans + hafız = 110 kişi Gibi kadro tahsisleri yapılıyor. Bize düşen imkan nisbetinde puanımızı yüksek almak. Dhbt 2'den ne kadar yüksek puan alınırsa, puanınızda o kadar yüksek olacağını unutmayın. 40 soru 60 dakika sınav süresince bitirmelisiniz. Aksi takdirde bu önemli sınavda zaman problemi yaşayabilirsiniz. Allah (cc) yar ve yardımcınız olsun, herkese başarılar diliyorum.. Alıntı... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Selamın aleyküm sınav soruları kolay olur inşallah |
Ve Aleyküm Selam gün ışığı uzun zamandır, bizimle değildin. hsgldn Merak ettiklerimiz arasında sende vardın. İyi ki! buradasın... Dualarınıza herzaman ihtiyacımız vardır. Müminin Mümine ettiği dua en makbul duadır. ArO* |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Ederim inşallah kardeşim güzel dileklerin için teşekkür |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 20 şer soru çıkacak diye dip köşe nevar ne yoksa ezberliyoruz ya...:) bilgileri tekrar ettiğimemi sevineyim..20 soru nerden çıkarın cevabını bulamadığımamı yanayım bilemedim vesselam..siz bulduysanız paylaşın barimahcup000 |
Ben artık konu çalışmalarını bıraktım, mihrinaz. Sadece sorular çözüyorum. Bu kadar kitaplar arasından bir kaç soruyu bulup çıkarmak kolay değil. Üzülmeyin , stres de yapmayın, muhakkak ki ! herkes güzel puanlar alacaktır. Rabbim ilmini öğrenen bütün kullarına yardım eder. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü maşallah hanımlar çok güzel çalışmışsınız ki soru-cevapdaki soruları kolayca çözüyorsunuz ben konuları bitiremedim soğuk algınlığım da var hem eve hem çocuklara hem de ders çalışmaya yetişmekde zorlanıyorum benim halim iç açıcı değil çalıştığım yerdeki sorulara burda ve başka sitede bakıyorum hepsini çözemiyorum bazı soruları cevabını hiç bilmiyorum bilmediğim cevaba çok üzülmüyorum bilmediğimi öğrendim diyorum ama sınavda çok az doğru çıkartmaktan da korkuyorum hayırlısı olsun |
mehmet akif geçmiş olsun, c* c* Bebeğe dikkat et ona da geçebilir. Bilgim dahilinde değilse, her soruyu inan bende çözemiyorum. Ama cevaplarına bakınca biraz daha öğrendiklerim çoğalıyor. Haftaya bugün nasipse eğer sınav bitmiş olacak. Biliyorsun ki, bu sınavda kazanan kaybeden diye değil, yüksek puan alan avatajlı olacak. Her şeyin hayırlısı, biz elimizden geleni yapıyoruz, hakkımıza düşeni biz bilemeyiz ,onun da Rabbim bilir... |
SAAT: 02:40 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.