![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
amn* |
Cevap: DHBT İstişare bölümü önce harflerin sıfatları kesinlikle çıkması kuvvetli çalıştınız mı? |
dhbt soru cevaptan devam edelim.... Bu sorularını merak ediyorum. Sen anlat biz dinleyelim.. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü abla dhbt sorularından harflerin mahreçlerinden çıkar mesela sad harfi harfin hangi sıfatıdır diye sorarlar:itbak olacak |
Cevap: DHBT İstişare bölümü geçen sınavlarda harflerin sıfatlarını sormuşlardı çok uzun ama çalışın |
Pekala bu sayfadan devam edelim. Gelebilecek konuları bize anlatabildiğin kadarıyla dinliyoruz. En önemli olanlardan başlarsan iyi olur :):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü izlak ve ismat tekrir tefhim safir bunlara birr bakın derim |
Cevap: DHBT İstişare bölümü şimdi cuma namazıyla bayram namazı cok karıştırıyorum ve hep çıkar bunu işleyelim: cuma namazı ....öncesi ........ hutbe dinlemek .farz............dır bayram namazı.....sonrası.............hutbe dinlemek ................sunnettir.........dır .tekbiri.....zevaid.................dır hutbeyi ayakta okumak .......vaciptir......................dır bakalım bilebilecek misiniz? |
Bayram ve Cuma namazlarına katılmayınca ve pratik de olmayınca cevaplarda yanlış oluyor :) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Ben bilemedim |
Cevap: DHBT İstişare bölümü abla bu kesin sorulur çok karıştırılıyor ben karıştırılan şeylerin notlarını aldım bunları ezberle |
Bayanları pek ilgilendirmediğini düşünerek pek bu konularda araştırmalarımız olmuyor. Canın sağolsun , benimde verdiğim cevap doğru değil zaten. Doğrusunu biraz sonra öğreniriz. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü hutbe 2 kısım 1. kısım:hamd,salevat,kelimei şehadet,kısa konuşma 2.kısım:hamd,salevat,dua bu da önemli |
Cevap: DHBT İstişare bölümü hitabet türleri:siyasi,askeri,akademik,hukuki ,dini bu da çıkacak gibi sanki |
Cevap: DHBT İstişare bölümü şimdi cenaze olayını pek bilen olmaz diye sorarlar kamis(gömlek),izar ve lifafe erkekler kamis,izar,lifafe,başörtüsü ve göğüs örtüsü kadınlar bunların anlamlarına bakın karıştırırlar diye gıcıklığına sorarlar |
Cevap: DHBT İstişare bölümü özellikle derler ki bakalım erkekler bayanların bayanlar da erkeklerin hükümlerinde bilgili mi diye şaşırtırlar adamı |
Cevap: DHBT İstişare bölümü rivayet tefsiri :yorumsuz anlatım dirayet tefsiri:yorumlu aklıma diyanet geliyor |
Cevap: DHBT İstişare bölümü mute savaşı:saatül usre(zorluk) Abdullah bin cüdanın evinde hılful fudul cemiyeti kurulmuş |
Güzel şifrelemişsin . evet000 |
Cevap: DHBT İstişare bölümü şimdi zekattan sorarlar maden :5 bal:10 toprak:20 sanayi :25 diye ezberlemek akılda kalıyor yani maden,bal,toprak sanayi küçükten büyüğe doğru |
Cevap: DHBT İstişare bölümü önceden tecrübem var sizinle paylaşmak istiyorum herkes başarılı olsun... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Sevda , Kur'anı Kerim'in herhangi bir suresinden bir cümle verip, devamında hangi cümle gelmelidir? Diye sorular gelir mi? |
Tecrübelerin bizim içinde önemli ArO* |
Cevap: DHBT İstişare bölümü şimdi deve 5 ten 9' a kadar 1 adet koyun 25-35 arası 2 yaş deve 36-45 arası 3 yaş deve koyun 4 ile 120 arası 1 koyun 121 ile 200 arası 2 koyun 200 ile 399 arası 3 koyun fazlasını sormazlar gayri |
kesin gelir abla özellikle ben yasin gibi surelerden tahmin ediyorummahcup000 ayet ya da hadis verirler anlam sorarlar |
Sevda 56 yazılmış yanlışlıkla olmuş o hatayı düzeltelim ... 5 'den 9'a kadar 1 koyun olacak |
Cevap: DHBT İstişare bölümü kuranı kerimi toplama komisyonu başkanı:zeyd bin sabit kuranı kerimi ilk defa noktalama koyan :ebul esved ed dueli daha sonra da haccactır |
Cevap: DHBT İstişare bölümü peygamberimiz 20 yaşında ficar savaşına katılıyor birde hılful fudul cemiyetine katılıyor |
Cevap: DHBT İstişare bölümü islamda ilk hicret:615 yılında 4 'ü kadın 11 erkek olmak üzere Habeşistan olmuştur 620 yılında ilk akabe biatı musab b umeyr medineye gönderildi |
Cevap: DHBT İstişare bölümü muhtazar:ölmek üzere olan kimse meyyit:ölmüş kimse teçhiz:ölü için yapılan hazırlık gasil:ölü yıkanması tekfin:kefenleme teşyi:tabuta konulup musallaya sonra kabristana taşınması defin:kabre konulması |
Cevap: DHBT İstişare bölümü inanın tırstım..tabiri caizse..o ne koyun deve yaşı başı....devam et sevda devam et |
Cevap: DHBT İstişare bölümü rikak:mucize akaid:iman esaslarından bahseden ilimdir kaynağı kuran ve hadislerdir icmali iman:kısaca ve toptan inanmak şehadet gibi tafsili iman:ayrı ayrı inanmak namaz gibi tekfir:bir Müslümanı kafir saymak |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Tevrat:eski ahit :hz musa zebur:hz davud eski ahid mezmurlar incil:hz isa ahdicedit(yeni ahid) hz adem:10 sayfa hz İbrahim 10 sayfa hz idris:30 sayfa idris 5 harli yani 50 değil hz.şit:50 sayfa şit harfine bakarsanız 30 değil ben böyle karıştırmıyorum |
mihrinaz bende zekat konusunda ne kadar ezber yaptıysam, hep unutuyorum. Akılda kalması gerçekten zor. Şifrelemeye çalıştım o da olmadı. Bu konudan kesin soru gelir diye düşünüyorum. Öğrenmekte sıkıntı hangi konuda yaşanıyorsa herkes bilsin ki! o konulardan sorular gelecek... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü irhasat:peygamber gelmeden önce görülen harikalar ismine bakın hasat ekiyor meunet:iyi müminler harikaları istidraç:küfür insanlarının dünyada mükafatlandırılması ihanet:küfür insanlarının kendi isteği dışında oluşan harikalar |
İhanet için bir örnekte ben vereyim.... Sahte peygamber olan Müseyleme bir gözü kor olan kişinin gözünü açmak için dua ediyor fakat diğer gözüde kör oluyor. Allah'ü Teala'nın adaleti işte :):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü cuma bayramında en az bir kişi olsa yeterli düalizm:laik mestin süresi yolcularda 72 saat onun dışında 24 saat ..mestin müddeti abdestin bozulduğu andan itibaren başlarmış bilgisi olan? necaseti galiza:ağır pislik tavuk kaz gibi kümes hayvanlarının dışkıları yani necaseti hafide isminden dolayı hafif pislik sığır ,koyun,geyik,gibi 4 ayaklılar at eşek katır atmaca kartal güvercin gibi kuşların dışkıları şüpheli sular:eşek ve katırın artığı sular eti yenen hayvanların ve ve kuşların,insanların artığı olan sular temizmiş mekruh olanlar:tavuk,kedi ve yırtıcı kuşların artığı su yoksa olabilirmiş temiz olmayanlar da rengi kokusu değişen köpeğin eti yenmeyen vahşi hayvanların artığı sular |
Cevap: DHBT İstişare bölümü müdrik:namazı tamamen imamla kılan kimse lahik:imamla başlayıp devam edemeyen mesbuk:imama 1.rekatta yetişemeyen daha sonraki rekatlarda imama uyan kimse revatıp:farzlardan önce ve sonra kılınan namazlar regaib:nafile namazlar |
Cevap: DHBT İstişare bölümü zıhar:erkeğin karısını annesine benzetmesi cezası:köle azad etmek,aralıksız 2 ay oruç ve 60 fakiri doyurmak adam öldürmek ise:köle azad etmek,2 ay peşpeşe oruç tutma şartı zamana bağlı değilse mutlak adak şarta bağlıysa mukayyed adak denir lagv yemini:doğru sanılarak edilen yemin keffareti yok gamus yemin:bile bile yalan yemin keffareti yok kul hakkı gerekir birde tövbe.. munakit yemin:geleceğe ait bir konuda yapılan yemin yerine getirilmezse keffaret gerekir inşallah derse gerekmez |
Cevap: DHBT İstişare bölümü ezanı rüyasında gören kişi Abdullah b zeyd bedir savaşında antlaşmayı bozan kaynukalılar hendek savaşında kurayza ihanet etmiştir |
SAAT: 05:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.