Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Diğer Tarifler/ Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/839-diger-tarifler-bilgiler)
-   -   Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) (https://www.forum.medineweb.net/diger-tarifler-bilgiler/31182-medimeweb-uyeleri-bugun-ne-pisirse.html)

Allahın kulu_ 14 Nisan 2015 15:08

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Ne pisirdiniz bugun bakim :) :) düşünceli000

mehmet akif2 16 Nisan 2015 01:38

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
nurşen dgs konusunda da daha ayrıntılı anlatabilirim ama sivası asla kimseye önermiyorum

allahın kulu bu konuda bunlar konuşulmaması gerekiyordu ama sizlere özlemden her konuda konuşuyorum

Allahın kulu_ 16 Nisan 2015 07:36

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Estegfirullah canim olur mu oyle sey bende seni ozledim sadede ne pisirsem diye sesli dudunmustum
Fakat sivas ilitam kolaymis diye duydum

Allahın kulu_ 26 Nisan 2015 20:41

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Evde et olmadığı zamanlarda,köfte ihtiyacınızı giderecek güzel bir seçenektir tavuk köftesi.Kırmızı et yemeyenler içinde çok hafif bir tarif aynı zamanda.Öğrenciler,yeni evliler ve çalışan kadınlar içinde yapımı gayet kolay ve pratik bir köfte.Eee daha ne olsun?bakalım nasıl yapmışım;

Malzemeler

500 gr. tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
karabiber,kimyon,köri,yenibahar,köfte baharı,kekik ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Tavuk köftesinin yapılışı

Tavuk kuşbaşıları soğan ve maydanozla beraber robottan geçirin
Diğer malzemeleride katıp güzelce yoğurun
İstediğiniz şekilde köfteler yapıp kızgın yağda kızartın.
Not:Nişasta köfteye hafif bir çıtırlık vermesi içindir.İçerisine konulan yağ ise köftenin kuru olmasını engeller.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 01Haziran 2015 11:05

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Bugun tavuk ile haftaya basladim hayirli olsun gülümseyen000

Allahın kulu_ 02Haziran 2015 17:59

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Nohut ve pilav:)

Allahın kulu_ 07 Kasım 2015 15:00

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Selamun aleykum Hayirli gunler kardeslerim
Ascilik kursuna basladim resimleri ve tariflerinide paylasicam

Allahın kulu_ 07 Kasım 2015 15:03

Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Tarifleride gelicek

Mihrinaz 09 Eylül 2016 09:35

Medineweb hamaratları,kışlık turşular kurular marmelat reçel soslar hazırlayan yok mu???.forum hep öğrenci oldu,mutfağa giren yok:)
Yinede sorayım neler yapıyorsunuz bakayım..kimsecikler yapmasa mehmet akifle su damlası konservesi kışlık turşusu,tarhanası baslamışlardır kesin..bide makbergülü vardı hamarat hamaratc*kulakları çınlasın...eee neler yapılıyor bu kışa inşaAllahsfhfgshsfhsgh

Mihrinaz 09 Eylül 2016 09:51

Alıntı:

Dur_Hele Üyemizden Alıntı (Mesaj 374769)
[B]
Mustafa abi gece gece bu yapılır mı ya.. acıktım ltfn52




Kürt Keledoş Yemeği Tarifi


Kürt sofrasının eşsiz lezzeti: Keledoş



Yemeğe tadını veren malzemelerden biri olan ve Van yöresinde yetişen otları bulmak çok kolay olmasa da, bu harika yemeğin tadına bakmak için aramaya değer.

Altı kişilik keledoş hazırlamak için birer kilo nohut ve yeşil mercimek bir gün önceden ıslatılır. Önce nohut pişirilir ve ardından yeşil mercimek tencereye eklenir. Bu malzemenin pişmesinden sonra kavurma yapılmış et malzemelerin içine ilave edilir. Daha sonra Van yöresinde yetişen ve sıpi pancar ya da beyaz pancar olarak bilinen ot eklenir. Dağdan toplanan ve kurutulan bu ottan iki karış boyunda bir parça alınması ve tencerenin içine koymadan evvel yarım saat sıcak suda bekletilmiş olması gerekiyor. Ardından tencereye et suyu ve tereyağı eklenip suyunu çekinceye kadar kaynamaya bırakılıyor. İsteğe göre yemeğin içine yeşil biber ve soğanda eklenebilir. Bu işlemi yaptıktan sonra sıra Keledoş’un en zor kısmı olan cacığı hazırlamaya geliyor. Cacık için bir kilo yoğurt kısık ateşe konulur ve sarı suyunun tencerenin üzerinde çıkması beklenir. Daha sonra bu sarı su alınır ve kalan yoğurt bir heybenin içine konularak dövülür. Bu işlemin sonunda elde edilen yoğurda bir baş dövülmüş sarmısak ilave edilir ve yoğurt yemeğin için yavaşça, karıştırarak ilave edilir. Hazırlanan yemeğin üzerine kızdırılmış tereyeğı ilave edilerek servis yapılır.


,bilmediğimiz bir yemekle ilgili,tarifini okuyunca 3 aşağı 5 yukarı bir fikir sahibi olunur,aa evet bu sekilde görünüyordur..tadıda şöyeldir yada şuna yakındır diye yorum yapabiliriz..kardeşim bir yemekle ilgili hicmi fikir yürütülemez..nohut mercimek bi ot var ki var ama hicbir yerde yok..sonra suyu cıkmıs bir yoğurt var.koy torbaya döv dovebildigin kadar..tarife odaklandım...yok bişey çıkaramadım,hakkaten çok değişik ve zor,bilmediğimiz yöresel yemeklerimizden..

tarif için tesekkür ederiz dur hele..yapabilen buyursun...yiyene afiyet şifa olsun..


SAAT: 10:15

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306