Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Diğer Tarifler/ Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/839-diger-tarifler-bilgiler)
-   -   Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) (https://www.forum.medineweb.net/diger-tarifler-bilgiler/31182-medimeweb-uyeleri-bugun-ne-pisirse.html)

Allahın kulu_ 04 Şubat 2018 20:17

Afiyet bal seker olsun.
Su boreginin sahtesini yapiyom

Sut yumurta yag her yufkanin arasina en ustuneemaden sodasi dokuyo ablam nefis oluyo

Hâdimul İslam 15 Nisan 2021 18:06

İftara yakın dolanıyorum buralarda.)

Allah ne verdiysenin sofraya konan halini arıyorum. )

Akşama n'apsak[emoji4]

Allahın kulu_ 15 Nisan 2021 21:33

Biz bu akşam bol yumurtalı galdirik yada diğer sahne adı hodan yaptık yanında yeşil soğan bol salata cacık pidesiz olur mu Allah herkesin orucunu kabul eylesin.amin

Hâdimul İslam 15 Nisan 2021 23:38

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 434014)
Biz bu akşam bol yumurtalı galdirik yada diğer sahne adı hodan yaptık yanında yeşil soğan bol salata cacık pidesiz olur mu Allah herkesin orucunu kabul eylesin.amin

Bahçeden kaldırak otu, çiğdem yani sakarca, ısırgan hepsini topladım Allahın kulu. Memleket şahanemdnwb
Yalnız biz bunları etin yanında katacak ettik dymdm Ağzı-Açık000

su damlası 21 Mart 2025 18:26

Alıntı:

Dur_Hele Üyemizden Alıntı (Mesaj 374769)
rahmet sadece ölülere mi olur abla ? dirilerin rahmete ihtiyacı yok mu :)

Mustafa abi gece gece bu yapılır mı ya.. acıktım ltfn52




Kürt Keledoş Yemeği Tarifi


Kürt sofrasının eşsiz lezzeti: Keledoş



Yemeğe tadını veren malzemelerden biri olan ve Van yöresinde yetişen otları bulmak çok kolay olmasa da, bu harika yemeğin tadına bakmak için aramaya değer.

Altı kişilik keledoş hazırlamak için birer kilo nohut ve yeşil mercimek bir gün önceden ıslatılır. Önce nohut pişirilir ve ardından yeşil mercimek tencereye eklenir. Bu malzemenin pişmesinden sonra kavurma yapılmış et malzemelerin içine ilave edilir. Daha sonra Van yöresinde yetişen ve sıpi pancar ya da beyaz pancar olarak bilinen ot eklenir. Dağdan toplanan ve kurutulan bu ottan iki karış boyunda bir parça alınması ve tencerenin içine koymadan evvel yarım saat sıcak suda bekletilmiş olması gerekiyor. Ardından tencereye et suyu ve tereyağı eklenip suyunu çekinceye kadar kaynamaya bırakılıyor. İsteğe göre yemeğin içine yeşil biber ve soğanda eklenebilir. Bu işlemi yaptıktan sonra sıra Keledoş’un en zor kısmı olan cacığı hazırlamaya geliyor. Cacık için bir kilo yoğurt kısık ateşe konulur ve sarı suyunun tencerenin üzerinde çıkması beklenir. Daha sonra bu sarı su alınır ve kalan yoğurt bir heybenin içine konularak dövülür. Bu işlemin sonunda elde edilen yoğurda bir baş dövülmüş sarmısak ilave edilir ve yoğurt yemeğin için yavaşça, karıştırarak ilave edilir. Hazırlanan yemeğin üzerine kızdırılmış tereyeğı ilave edilerek servis yapılır.

Bi yemek nasip olmadı cicekver

su damlası 21 Mart 2025 18:32

kesme çorba
köfte patates
Cacık
......


SAAT: 19:06

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326