![]() |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Eşek de Okuma Öğrenir [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Adamın biri korku belası, Timur'a iyi bakımlı bir eşek hediye etmiş. Etraftaki dalkavuklar eşeği öve öve bitirememiş, göklere çıkarmışlar. Hoca'yı gözden düşürmek için fırsat kollayan bu dalkavuklardan biri hemen söze girmiş: -Hükümdarım, bu eşek öylesine cins bir eşek ki, Hoca gibi ağzı öpülecek birinin eline geçse iyi yetiştirilirse alimallah okuma bile öğrenir. Timur bu fırsatı kaçırmamış. Hoca'yı zor durumda bırakmak, biraz da eğlenmek için harekete geçmiş. Tutmuş, eşeğin yularını Hoca'nın eline vermiş. -Eti senin, kemiği benim Hocam, oku, korkut, ne yaparsan yap adam et bunu! Hoca da çaresiz eşeğin yularını tutmuş. Herkes merak içinde şaşkın bakarken, Hoca, evinin yolunu tutmuş. Eve varınca düşünüp taşınmış. Alaya alınmamak, ele güne rezil olmamak, yüzünü kızartmamak için bir çare aramış. Kendine göre bir yol da bulmuş. Kitapçıya gidip deriden bir kitap yaptırmış. Yapraklarının arasına arpa serpiştirmiş. Bu sırada eşeği de bir kaç gün aç bırakmış. Kitabı getirip aç eşeğin önüne koymuş. Kitabı yaprak yaprak açıp arpaları eşeğe yedirmiş. Sabah bir akşam iki derken eşek alışmış buna. Artık kitabın yaprakları diliyle açmaya, arpaları dişiyle öğütmeye, kitabın sonunda arpa bulamayınca anırmaya başlamış. Gel zaman git zaman; aradan tam bir ay geçmiş. Timur'un karşısına çıkma zamanı gelip çatmış. Hoca o günün akşamı eşeğe yem vermemiş. Ertesi sabah, eşeğe gümüş bir gem vurmuş. Eşekle birlikte imtihan yerine varmış. Timur'un karşısına çıkmış. Hoca, saray avlusunun orta yerine bir masa istemiş. Getirdiği kitabı da üstüne koymuş. Dünden beri aç olan eşeği de çekmiş kitabın önüne. Eşek kitaba eğilmiş. Başını hiç kaldırmadan kitabın sayfalarını tek tek açıp çevirmiş, arada bir de zırlayıp durmuş. Kitabın bütün sayfalarını çevirme işi bitince anırmaya başlamış. Hoca: "İşte gördünüz, eşek kitabın bütün sayfalarını çevire çevire okudu. Görenlerin parmağı ağzında kalmış. Ama orada hazır bulunanlardan ve Hoca'yı çekemeyenlerden bazıları: -Canım Hoca, demişler, okumasına diyecek yok da, ne okuduğu anlaşılmıyor, biz bu işten bir şey anlamadık! O zaman Hoca: -Tabi anlamazsın, o eşekçe okudu anlamak için eşek olmak gerek. Orada bulunanların hepsi Timur da dahil dillerini yutup öylece kalakalmışlar. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Hoca ile Hakim [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Hoca, Sivrihisar'da hatip iken, Hakim ile kavga eder. Henüz olayın üstünden fazla zaman geçmemişken hakim döşeğinde ölümle pençeleşmektedir. Hocaya: - Gel, telkin ver, derler. O da: - Başka bir hoca bulun, o benimle kavgalıdır, sözümü tutmaz! |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Hepsini [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Zengin bir adam Hoca’yla alay etmek için: - Hocam sen bu kitapların hepsini okuyor musun gerçekten? der. Hoca: - Senin kaç evin ve koyunun var? diye sorunca, adam: - O kadar çok ki sayısını ben bile bilmiyorum. Deyince Hoca cevabı yapıştırır: - Sen o evlerin hepsinde yaşayıp koyunların da hepsini yiyor musun? |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Yarasa, Sahibine Yarardı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]At nalının insanlara uğur getirdiğine inanan biri, Hoca’ya sormuş: - “Hocam, at nalı insana uğur getirirmiş, evin kapısına assak günah olur mu?” Böyle hurafelerin dine aykırı olduğunu her zaman anlatan hoca, bu sefer farklı bir yolla cevap vermiş: - “Eğer uğur getiriyorsa, asabilirsin. Ama bence getirmez. Çünkü atlarda bir değil, dört nal olmasına rağmen şimdiye kadar bir faydası olduğunu görmedim aksine akşama kadar yediği kamçının, taşıdığı yükün ve koşturulduğu yolun hesabı yoktur.” |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Nasrettin Hoca Alışverişte [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Nasreddin Hoca bir gün çanta almak için pazara gider. Güzel bir çanta görüp pazarcı ile pazarlık yapar ve 1 liraya anlaşırlar. Tam oradan ayrılacaktır ki daha güzel bir çanta dikkatini çeker: - Kaç lira şu çanta muhterem? - 2 lira hocam. - Aldım gitti diyen Hoca, elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir: - Hocam. Bu çanta 2 lira. Sen 1 lira verdin. Hoca sinirlenir: - Bre cahil adam! Sana önce 1 lira verdim. Sonra da 1 liralık çanta bıraktım! İkisi eder 2 lira. Daha benden neyin parasını istersin! |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Dünya Serüveni [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Nasreddin Hocaya sormuşlar; -İnsanlar ne zamana kadar böyle doğup yaşayıp sonrada göç edecekler? -Cennetle cehennem doluncaya kadar, diye cevap vermiş Hoca. Hocanın Vermek İstediği Nasihat: İnsanoğluna cennete veya cehenneme gitmesi hususunda tam bir özgürlük verilmiştir. +Her ikisi de akıl sahipleriyle doldurulacak! +Deliler cehennemden muaftır. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Kavuk [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bir gün Nasreddin hocaya bir mektup gelmiş. Mektup arapçaymış. Mektupu ez çevirmiş düz çevirmiş okuyamamış. Yoldan geçen birine sormuş: - Yahu demiş, şu mektubu okusana. Adamda okuyamamış. 3 kişiye daha sormuş onlarda okuyamamış. Daha sonra birine sormuş: - Ne yazıyor burda? Adamda bilememiş. Hocaya demiş ki: - Yaşından başından utan çok bilirim diye kavukla gezersin sonrada bir mektup bile okuyamazsın yuh sana. Hocada sinirlenmiş: - Çok biliyorsan al bu kavuğu tak kafana hoca ol sen oku bakalım. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Rus fizikçiler yerin 100 metre altında bakır tel bulduklarını, bunun atalarının bundan 1000 yıl öncesinde telefon şebekelerinin olduğunu kanıtladığını duyurmuşlar. Bu olaydan bir hafta sonra Amerikan gazetelerin de ilginç bir manşet: Amerikan bilim adamları yerin 200 metre altında 2000 yıl öncesine ait fiberoptik kablolar bulduklarını, bunun, Amerikan toplumunun Ruslardan 1000 yıl öncesinde gelişmiş dijital haberleşme sistemleri olduğunu söylemişler... Bir hafta geçmeden Trabzon, Araklı' da yerel Taka gazetesinde yeni bir manşet: Trabzonlu bilim adamlarının yerin 5000 metre altına kadar kazdıklarını ve hiçbir şey bulamadıklarını, bunun sebebinin ise Atalarının 5000 yıl öncesinde kablosuz(wireless) iletişim sistemlerini kullandığının ispatı olduğunu belirtmişlerdir... gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Rize'de gencin biri yeşil elbiseli kıza laf atar: -Yeşiluda çok severum.. Kız cevap verir : + Söyle anana da bağlasun seni çayira :)) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Soyguncunun biri bir bankaya girmiş. Çekmiş silahını havaya ateş etmiş. Herkesin yere yatmasını istemiş. Kasalardaki paraları toplamış ve kapıya doğru yönelmiş. Tam çıkacakken oradaki bir adama sormuş: 'Beni gördün mü ?' Adam şaşkınlıkla: 'Evet gördüm.' deyince çekmiş tabancasını adamı alnından vurmuş. Tam tekrar kapıya hamle etmiş ki, kapının yanında bir karı koca duruyor. Adama sormuş: 'Beni gördün mü ?' Adam , gayet soğukkanlı bir şekilde cevaplamış: 'Valla ben hiçbirşey görmedim, ama benim Karim gördü sanıyorum....) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) :)) Camide hoca efendi vaaz verirken,cemaate seslenmiş; -'Karısından korkanlar ayağa kalksın' demiş! Herkes ayağa kalkmış,sadece bir kişi ayağa kalkmamış! Hoca ayağa kalkmayan birisini görünce sevinerek sormuş; ... -'Sen karından korkmuyor musun?' demiş. Adam; -'Karımın adını duyunca dizlerimin bağı çözüldü,kalkamıyorum' demiş! gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Temel ile Dursun askerdir.. Komutanları helikopterden atlama talimatı verecektir.Anlatır: -aşağıya atladıktan biraz sonra 1. paraşüte dokunur açılmasını beklersiniz. Eğer açılmadıysa 2. paraşütü açın. Eğer oda açılmazsa 3. paraşütü açarsınız. aşağıya indiğiniz zaman sizi askerler bekleyecek. Onlarla beraber savaş alanına gidiniz. -Tamam der Temelle Dursun atlarlar:=)) 1. paraşüte dokunurlar açılmaz, 2. parasüte dokunurlar yine açılmaz. Bir yandan uzaktan uzağa konusurlar (nasıl oluyorsa fıkra işte...:=)) neyse 3.paraşütü açarlar yine açılmaz... Birbirlerine bakarlar ve temel dursuna bağırır... -Ula dursun habu komutanın dedikleri hiç doğru çıkmıyor Allah bilir aşşağıda bizi askerler de beklemiyordur.... :=)) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Dursun iş için müracatta bulunmuş. İşe alınması ıçın bazı evraklarla birlikte 8 adet de vesikalık fotoğraf istemişler. Ancak Dursun vesikalık fotoğrafın ne olduğunu bilmiyormuş. Hemen akıl hocası Temel’ ın yanına koşmuş. Durumu anlatmış. Temel: “bildıgım kadarıyla vesikalık fotoğraf belden yukarı çekılen fotograftır. Sen şuraya çukur kaz içıne gir. Ben de fotoğraf makinası getireyim. Fotoğrafını çeker veririz” demiş. Dursun başlamış çukur kazmaya, Temel fotoğraf makinası getirmeye gitmiş. Temel bir de gelmiş ne görsün. Dursun 8 tane çukur kazmış. Temel: “ula Dursun nıye 8 çukur kazdın” demiş. Dursun: “8 vesikalık lazım ya" Temel: “ula ben zaten 8 tane fotoğraf makinası getirmiştim” demiş. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) emel'le bir adam parkta oturuyormuş. Temel de sigara içiyormuş. Adam dumandan rahatsız olmuş. Dönmüş Temel'e ve sormuş: - Kaç yıldır sigara içiyorsun? Temel cevap vermiş: - 30 yıl. Adam başlamış nasihata: - Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi. Temel dönmüş ve sormuş: - Sen sigara içiy musun? Adam cevaplamış: - Ben hiç sigara içmedim. Temel tekrar sormuş: - Peçi şu villa ve lüks araba senin mu? - Hayır ! Temel eklemiş: - Fazla konuşma o zaman. Onlar penum... :) :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Nasrettin Hoca pazarda zeytin satıyormuş... İki üç sokak ileride oturan yarıbuçuk tanıdığı bir kadın gelmiş. Kadın: - Zeytinin iyi mi? Hoca: - Tadına bak. Kadın: - Ben orucum. ... Hoca: - Madem oruçlusun zeytini al git parasını sonra ver. Hocanın birdenbire aklına düşmüş; Ramazanlık değilmiş çünkü... Hoca: - Tuttuğun oruç ne orucu ki? Kadın: - Üç sene önceden borcum vardı da onları tutuyorum. ... Hoca tam zeytinleri veriyormuş vazgeçmiş... Kadın: - Biraz önce al git dedin nolduda vazgeçtin Hoca? Hoca: - Get anam get... Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan bizim borcu ne zaman getirirsin kimbilir. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Ramazana uygun bir espri ''rizeliler kızmasın'':))))) Bir ilimizde yanlışlıkla iftar vakti atılan top o gün erken atılır, herkes yanlışlıkla iftiranı açar, sonra olay İmam tarafından halka anons edilerek düzeltilir, tabi buna rağmen oruç yenmiştir, Müftü bey bu olay üzerine bir gün daha kaza edileceğini söyleyerek son noktayı koyar, aradan çok geçmeden müftü bir tlf alır, arayan Almanya'dan aramaktadır, "müftü bey bende kaza edecek miyim çünkü bende o ildenim (Rizeliyim) der. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Erzurumlu dede uçağa binmiş uçak havalandıktan sonra dede lavaboya gidip abdest almış sonra hostesi çağırıp kızım buraya bi seccade serde namaz kılayım demiş , hostes şaşırmış ne diyon dede burada namaz kılınmaz demiş , dede sinirlenmiş ve sert çıkmış hostese başın açık dudağın boya eteğin kısa bana fetvamı verirsen get şoföre de uçağı kibleye çevirsin demiş |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Dursun, uzun yıllardır görmediği yaşlı dedesi Temel ve ninesi Fadime’nin evlerine misafir olmuş. 75 yaşındaki Temel, karısından bir fincan daha çay isterken, “Çiçeğim, bir bardak daha verir misin” demiş. Sonra da “Peteğim, şekersiz lütfen” diye eklemiş. Karısının getirdiği çayı alırken de “Bebeğim, sana çok zahmet oldu” demiş güler yüzle. Dursun dedesinin karısına kullandığı sözlerden çok etkilenmiş: - Dedeciğim kaç yıllık evlisiniz?.. - Kırk seneyi geçti evlat… -Çok enteresan. Nineme sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz galiba. Yanakları pembeleşmiş nine, “Doğru, birkaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor” deyip mutfağa doğru yöneldiğinde, Temel torununun kulağına doğru eğilerek fısıldamış: - Şişşşt… Çaktırma iki sene oldu adını unutalı!...gülümseyen000gülümseyen000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Alıntı:
gülümseyen000gülümseyen000gülümseyen000 dedeye bak sen çiçeği böceği unutmuyo adını unutuyo Ağzı-Açık000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) imam kıza laf atarsa .Genç imamlar aralarından birine 'sen hiç bir kıza laf atamazsın' derler. O da 'hayır atarım der'. O zaman otobüs durağına gidelim' derler. Durakta genç bir kız otobüs beklemektedir. Genç imam kıza yaklaşarak... Şşşt kız sen SUBHANEKEYİ BİLİYON MU... :)))) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Erzuruma Trafik Lambaları Yeni Konulmuş Trafik Polisi Kırmızı Işıkta Geçen Erzurumlu Teyzeyi Durdurur ; Teyze Teyze Dur Nereye Gidiyorsun ? Vışşş Devamsız Senene Eltimigile Gidirem Eriminde Heberi Var :) :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Öğretmen sınıfta uyuyakalmıştı. Uyanınca hatasını örtbas etmek için, rüyalar ülkesinin kralıyla randevum vardı, dedi. Ertesi gün uyuyakalan bir öğrenciyi sopayla uyandırıp: - Sınıfta nasıl uyursun, diye bağırdı. Öğrenci de kendini savundu: - Benim de rüyalar ülkesi kralıyla randevum vardı. Öğretmen, kralın ne dediğini sordu. Öğrenci cevapladı: - Kral, ben sizin öğretmeninizi dün hiç görmedim, dedi!..:) ********************************* Delileri uçağa bindirmişler, bir şehirden ötekine naklediliyorlardı. Ama o kadar çok gürültü yapıyorlardı ki, sonunda pilot dayanamadı, uçağı ikinci pilota teslim ederek içeride ne olup bittiğini görmek istedi. Deliler uçakta hep bir ağızdan bağırıp çağırıyorlardı.Baktı, en başta, bir deli, ötekilere uymamış, akıllı, uslu oturuyordu. -Sen neden bağırmıyorsun? diye soracak oldu. Adam : -Ben bunların öğretmeniyim, diye cevap verdi.Onlarda benim öğrencilerim.Şimdi teneffüsteler de onun için ses çıkartmıyorum. Pilot, çaresiz yerine döndü. Bir süre geçti.Bir an geldi ki sesler büsbütün kesiliverdi. Pilot: -Aman çok güzel! diye sevindi.Herhalde kendinin öğretmen olduğunu sanan deli, ötekileri derse almış olsa gerek, diye düşündü. Ama dakikalar geçiyor, arkadan hiç bir ses seda çıkmıyordu.Pilot biraz daha bekledikten sonra merak etti.Gidip bakmak istedi. Bir de ne görsün! Uçağın kapısı açık ve içeride öğretmenden başka kimsecikler yok değil mi! Dehşetle sordu : -Öğrencilerin nerede?, diye... -Dersler bitti.Hepsini evlerine gönderdim! :)))) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar: -Aranızda Müslüman olan var mı? Korkudan... kimse bişey diyemez. Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar: -Ben müslümanım. Der. Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip: -Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım ede...r misin? Der. Yaşlı adam baya bir hayvanı kestikten sonra 'ben yoruldum başka birini bul' der. Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar: -Aranızda başka Müslüman var mı? Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar, imam: -Ne bakı yosunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen Müslüman mı olduk. |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş. Etrafındaki esnafları seyrediyor, bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş. Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra: - bana senmi vurdun? demiş adama. Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş. Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş Adam: - ciddi vurdum napacan?! Hoca:- Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da . |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Öğrenci sınıfa yeni gelmişti. İkinci günü öğretmenine sordu: - "Öğretmenim, insana yapmadığı bir şey için ceza verir misiniz?" - "Olur mu evladım?", dedi öğretmen. "Yapmadınsa ceza da olmaz. Niye sordun bunu?" - "Efendim dün verdiğiniz ev ödevini yapmamıştım da ceza verirsiniz sanıyordum.." |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Arabasını park edip lokantaya giren adam, çıktığında arabasını akordeona dönmüş bir halde bulur. Cam sileceğinin altında bir kağıt vardır. Kağıdı açtığında şu satırlarla karşılaşır: “Ön vitesle geri vitesi şaşırıp arabanıza sert bir şekilde çarptım. Arabanızda gördüğünüz gibi büyük hasar var. Olayı gören kimseler de şu an, ben bu satırları yazarken çevremde toplanmış bulunuyorlar ve bu kağıda adımı ve adresimi yazdığımı sanıyorlar. Ne halin varsa gör!” gülümseyen000gülümseyen000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Atıcılardan biri yine becerilerini sergilemektedir; - O gün iki geyik vurmuştum, fazlası fazla dedim, yola koyuldum. Fakat birden ne göreyim, hemen önümden bir arslan yürüyor, manda kadar mübarek. Hemen tüfeği indirdim, arkasından naramı attım, heybetle bana döndü, göz göze gelmiştik. Tam bana doğru havalanmıştı ki, tek kurşunla, tam alnının ortasından yapıştırdım. Biri sorar; - İyi de abi, neden gaflet anında vurmadın da, nara atarak aslanı kendine saldırttın, tehlikeli olabilirdi? Hafifçe kasılarak der ki: - Bak koçum, şunu unutma; yiğit adam avı bile arkadan kalleşçe vurmaz. ********************** Dursun sormuş Temel'e: -Ula Temel, sen kaç dua biliysun Temel: -Dört tane dua piliyrum, demiş. Dursun: -Hancilerini pilisun? demiş. Temel: -Üç İhlas bir Elham'i piliyrum daaa. ************* eczaneye eli silahlı, yüzü kadın çoraplı iki soyguncu girmiş ve ellerindeki silahi eczacıya doğrultup: - Çabuk kasadaki herşeyi ver ! - Özür dilerim, reçetesiz hiçbirşey vermiyoruz. gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Amerikada -22 nolu karayolunda, devriye görevi yapan bir otoyol polisi arabasından yolu takip ederken, bir araba görmüş. Bu aracı radarla incelemiş ve minimum 50 km. ile gidilmesi gereken yolda bu aracın tam 22 km./saat'le gittiğini farketmiş. Bu araba yolu tıkıyormuş. Ve aracı durdurup sürücüyü uyarmaya karar vermiş. Ve aracın peşinden gidip aracı durdurmuş, birde ne görsün. Aracı kullanan çok yaşlı bir teyze. Ve aracın arkasındaki koltuklarda da çok korkmuş 3 tane yaşlı teyze daha var. Polisi görünce yaşlı sürücü: Polis bey çok mu hızlı gidiyordum? diye endişe ile sormuş. Polis demiş ki; hanımefendi, hızlı değil, aksine çok yavaş gidiyorsunuz ve bütün otoyol trafiğini etkiliyor! Radardan gördüğüm kadaruyla 22 km. hızla gidiyorsunuz. Yaşlı teyze: Ama, otoyolun girişinde 22 yazıyordu ve bende bu hızla uymak istedim! Polis: teyzeciğim demiş, o 22 otoyolun numarası. Bu yolda min. 50 km hızla gitmelisiniz. Kadın tamam, bundan sonra hızlanacağım demiş. Polis tam kendi arabasına giderken, gözü yine arkada oturan, hiç konuşmayan ve çok korkmuş 3 yaşlı teyzeye kaymış. Ve sormaya karar vermiş sürücüye. Teyzeciğim birşey sorabilirmiyim? Bu ardada oturan kişlerin nesi var? Çok korkmuş gözüküyorlar, sanki dillerini yutmuşlar gibi! Kadın şöyle cevap vermiş: Valla bende anlamadım, 199 nolu karayolundan çıktıktan beri böyleler :) :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Temel ile Dursun, İstanbul'da minibüsle bir yere gidiyorlarmış... Şoför "Levent, Fatih, Eyüp" diyormuş. Dursun sıkılmış ve Temel'e: "Ula Temel, ne zaman ineceuk?" demiş... Temel de demiş ki: "Çatlama ula, ismimuz okunsun ineruk!...":)))) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Bolu'da bir ilçeye bir kaymakam atanmış. Kaymakam yanına başçavuşu alıp, köylülerle tanışmak üzere köy, köy dolaşmaya başlamış, bakmışlar ki yolda bir adam kucağında bir eşek yavrusuyla(sıpa) gidiyor... Kaymakam Başçavuşa demiş ki.. --"Ben bu köylüye biraz sataşayım" Başçavuş kaymakamı uyarmış. -- "aman efendim, bunlar lafta altta kalmazlar. Dikkat edin ---Kaymakam bir şey olmaz. Ben yıllarca mektep okudum. Kültürlüyüm. Cahil bir köylü mü beni lafta yenecek demiş." arabayı durdurup köylüye yanaşmışlar kaymakam selam verip sormuş ---"nereye böyle kucağında yavrunuz la" köylü bir kaymakama bakmış, birde başçavuşa --"mektebe demiş..mektebe yazdırmaya gidiyorum..."çok okursa kaymakam, az okursa başçavuş olsun diye". |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girmiş. Alış veriş yaparken 'kahrolsun Amerika' diye ses dumuşlar. Etrafa bakınmışlar.Sesin bir papağandan geldiğini anlamışlar. Iraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde görürsek seni mahvederiz' demişler. Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlamış. Çünkü papağanı çok seviyormus.Derken aklına cami imamının papağanı gelmis. Hemen imamın yanına komus. Başından geçenleri anlatmıs. 'Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değişelim' demis. Hoca da kabul etmis. Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelmis. Papağanı görünce kizmislar. 'biz sana bunu yok edeceksin demedik mi ?' diye soylenmisler. Amca 'bu papağan o değil' desede inandıramamis. Sivri zekalı askerin biri, 'ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını' demis.Papağanın tekrarlamasını umarak bağırmis. 'Kahrosun Amerika !!' ses çıkmayınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söylemis. -Kahrolsun Amerika! (ses yok) -Kahrolsun Amerika! (ses yok) -Kahrolsun Amerika! Sonunda papağan -Amin evlatlarım.. :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) çok komik gülmekten bayılcaktım:)))))) |
hyyyyyhyyyyyAğzı-Açık000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Camı kırılan kadın camcıyı arar ve bir usta ister. Aradan birmüddet geçtikten sonra zil çalar, kadın megafondan kimo der... camcı be ya .... camcı içeri gelir, kadın kırık camı gösterir ve camcı işe koyulur... aradan beş dakika gecer tekrar zil çalar, kadın kim o der megafondan.. camcı be ya kadın..hayır camcı beş dk önce geldi yanlışlık var der...aşağıdan cevap gelir.... düştük be ya ... :) |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Azrail Temel'in canını almak için gelmişti. Temel hemen bir çare buldu. İsaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de çıkararak bebek taklıdı yaptı. Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş. Ertesi ve daha ertesi günü Temel yine aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş. Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış. Azrail yine gelmiş, Temel hemen yerde emeklemeye baslamış. Azrail Temel'e : -Temel gel attaaaa gideceğiz. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Çocuk babasına sorara Baba biz nasıl olduk...? Baba cevap verir...Maymunlar türeye türeye biz olduk... Tabi çocuk babasının lafına inanmamış Annesine biz nasıl olduk ? Demiş Annesi Allah Adem babayla Havva annemizi yaratmış nesilden nesile biz olmuşuz demiş.. Çocuk...Ama babam maymunlar tüereye türeye biz olduk dedi... Anne cevap verir....O babanın sülalesi bizi ilgilnedirmez :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) gülümseyen000Ağzı-Açık000alkış000alkış000alkış000alkış000 muhtemelen baba darwin olmalı gülümseyen000 |
SAAT: 03:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.