![]() |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Küçük cocuk dedesinin kucağında otururken birden ; Dedeciğim! Gözlerini Bir Yumsana der. -Neden yavrucum. +Annem Geçenlerde "Deden Gözlerini bi yumsa çok zengin olacağız" diyordu da:) :) :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Karı-koca birlikte tatile çıkarlar.Gittikleri yerde kamp kurarlar... Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip uykuya dalarlar. Bir kaç saat sonra kadın uyanır ve kocasını da uyandırır.Adam uyku sersemidir; Güzel bir rüyadan uyandırıldığı için biraz kızgındır: "Ne oldu, ne istiyorsun?" diye sorar. Karısı: "Yukarıya bak ne görüyorsun söyle." der... Adam gökyüzüne bakar ve yanıtlar: Bunun için mi uyandırdın beni?.Baktım işte bir sürü yıldız görüyorum, ışıl ışıl parlayan milyonlarca yıldız görüyorum. Karısı tekrar sorar: Peki bu sana neyi gösteriyor? Artık uykusu iyice kaçan adam biraz düşünür ve yanıtlar: -Teorik olarak Allah'ın kudretini ve bizim acizliğimizi görüyorum -Felsefi olarak evrenin sonsuzluğunu ve onun karşısındaki önemsizliğimizi görüyorum. Gibisinden bir sürü şey söyler... -Niye sordun bunu bana? Sana neyi gösteriyor? Kadın: -Necati çadırımızı çalmışlar ... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) ÇOK GÜZELgülümseyen000gülümseyen000hyyyyy |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Hasankaleli Fevzi Emi, oturmuş arkadaşlarıyla cinler periler üzerine sohbet ederlerken, dinleyenlerden biri muziplik amacıyla, gidip bir çarşafa bürünmüş; elini, kolunu sallaya sallaya ortaya çıkmış. Fevzi Emi, hayaleti görünce Mehmet'e seslenmiş: -"Ula Mehmet oku!" Mehmet, bildiği bütün duaları okumuş, nafile hayalet daha da hızlanarak üzerlerine gelmiş. Fevzi Emi bağırmış: -"Ula Mehmet ohuma, dur! Bu ohudukça gudurir!"[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Aşırı sinirli biri,havalimanında bavul kabul bankosundaki etmediği hakareti bırakmamış. Müşterinin abartılı davranışı karşısında,banko memuru sakin ve nazik davranıyor,hiç cevap vermeden işine devam ediyormuş Adam işi bitip, gidince bir arka sıradaki müşteri: -sizi tebrik ederim.demiş memura,hiç tahrike kapılmadan, nezaketinizi sürdürdünüz.Ama bu kadarı da fazla.Yapabileceğiniz birşeylerde olmalı. demiş Olmaz olurmu ,tabiki var,efendim.demiş memur gülümseyererek, -kendisi new york a gidiyor,Bavulları ise Bangkoka !..:)gülümseyen000gülümseyen000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Köylüler aralarında söz birliği etmişler,köyün imamına bir şaka yapmayı kararlaştırmışlar.Numaradan köylünün biri ölmüş,cenazenin yıkanması için hocayı çağırmışlar.Hoca cenazeyi yıkamak için içeri girmiş, kapıyı kapamış.Yarım saat geçmiş...Bir saat geçmiş...İki saat geçmiş..Herkesi bir merak sarmış. Her ölüyü 15 dakikada yıkayıp paklayan hocaya ne oldu? İki buçuk saat sonra Hoca Efendi kan ter içinde dışarı çıkmış.Hemen koşup sormuşlar: Hoca Efendi ne oldu? Hoca kızgın: Yarı ölü, yarı diri insanları bana yolluyorsunuz, işini bitirip,ruhunu teslim ettirinceye kadar canım çıktı! |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Kadının biri vefat etmiş cenaze namazı kılınmış. -Cemaat tabutu sırtlamış tam camiden cenazeyi çıkartacaklar tabut caminin kapısına carpmış. Tabuttan bir inilti duyulmuş tam acmışlar tabutu öldü sanılan kadın yaşıyormuş. -Hemen hastaneye götürmüşler ve kadın 10 sene daha yaşamiş 10 sene sonra kadın ölmüş. Yine aynı camide cenaze namazı kılınmış tam tabutu cami kapısından çıkartacaklar. -Kadının kocası Kapının yanına gelmiş. -Gözünüzü seveyim kapıya dikkat edin ! gülümseyen000gülümseyen000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Alıntı:
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Erzurumlu Dede Uçağa Binmiş Uçak Havalanmış Biraz Gittikten Sonrada Dede Kalkmış Lavaboya Gitmiş Abdest Almış Hostesi Çağırmış Gızım Bitene Seccede Ser Namaz Gılacam Demiş Hostes Şaşırmış Ne Diyon Dede Burda Namaz Kılınmaz Demiş Dedenin Hersi Çıkmış Başın Acıh Dodağın Boya Geymişsen Gıssa Etegi Bene Fetvami Verirsen Get Şoföre De Uçaği Gıbleye Çevirsin!... :))) |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Bir ramazan günü Necip Fazıl ile Nazım Hikmet beraber yolculuğa çıkarlar. Üstad oruçludur, Nazım Hikmet ise oruçlu değildir. Bir ara yol kenarında zayıf bir inek görürler. Nazım Hikmet dalga geçmek için; Görüyor musun Necip, yazık değil mi hayvana oruç tuttuğu için bir deri bir kemik kalmış der. Üstad taşı gediğine kor ve şöyle der; Sen bilmez misin Nazım hayvanlar oruç tutmaz.:)))) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Profesör,öküz ve kuş Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturduğu masaya oturmuş.Profesör kaşlarını çatarak: -Öküzler ve kuşlar aynı masada oturamaz! |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Temel kamyonun direksiyonunda yokuş aşağı inerken kamyonun frenleri patlamış. Kamyon gitgide hızlanınca Temel sağa bakmış 500kişilik bir pazar yeri sola bakmış küçük bir çocuk. 500 kişi öleceğine 1 kişinin üzerine süreyim kamyonu demiş. 1 Hafta sonra Hakim Temel’ e soruyor: - Temel niye 1 kişi varken 500kişinin üzerine sürdün kamyonu. - Hayir haçim bey ben aslinda çocugun üzerine sürmiştim çocuk kaçinca onu kovaladim daaaa :) |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Uçak şiddetli bir şekilde sarsılır ve yere doğru düşmeye başlar. Yolcular panik halinde bağırışmaktadır. Pilottan ses gelir: - Sayın yolcular... Pardon... |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Geçirdiği çok kötü bir kaza sonrası komaya giren kadını yaşama döndürmekte zorlanan doktorlar son çare kocasını çağırmışlar. Kadının yatağının başında doktor üzücü durumu anlatmış: “Uyandıramıyoruz onu” demiş “Onunla konuşmaya çalışın.. Cevap vermezse yapacak bişeyimiz kalmıyor..” - “Bir şeyler yapın doktor..” demiş kocası “O daha 43 yaşında!..” Kadından mırıltılarla cevap gelmiş; - 35..............:):) |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Bir gün okulda öğretmen öğrencilere sorar: -kimler cennete gitmek ister parmak kaldırsın? temel dışında bütün sınıf parmak kaldırır. öğretmen temele sorar sen neden parmak kaldırmıyorsun? temel" haçen anam okuldan hemen sonra eve cel dedu" cevabını verir..:) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Köyün birinde bir çukur varmış ve herkes bu çukura düşerek yaralanıyormuş. Köyün ileri gelenlerinden 3 kişi toplanmış. Birincisi: -Çukurun yanında bir ambulans beklesin hastahaneye çabuk yetiştiririz. Demiş. İkincisi: -Çukurun yanına bir hastahane yaptıralım düşenlerin hastahaneye yetişmesi zaman almaz demiş. Sıra Temele gelmiş: -Sizde hiç akıl yok demiş: bu çukuru kapatalım hastahanenin yanına bir çukur açalım :)) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Savci morgdaki 3 cesedi incelemek üzere gelmisti 1.Ceset siritiyodu.Savc i nedenini sordu "mill piyangoda büyük ikramiye kazandi,sevinci nden kalp krizi gecirdi ve öldü"2.Cesette siritiyodu savci yine sordu" bunun da oglu oldu sevinÇten kalbine yenik düstü"diye aÇikladilar.3.C eset temelin kömür halindeki cesediydi.O da siritiyodu savci yine sordu bu neden öldü.Efendim buna yildirim Çarpti,savci peki neden siritiyor"fotog rafin Çekiyorlar sanmis" |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] NasıL GüLmeyeyiM... Üç arkadaş tren istasyonuna gitmişler. İçlerinden biri gişeye yaklaşıp bilet almış ve trenin kalkmasına ne kadar zaman olduğunu sormuş. -Bir saat on beş dakika. Arkadaşlarına dönmüş: Daha çok var, hadi gidip şu karşıki kafede çay içelim. Oradan buradan derken lâf lâfı açmış. Birden tren düdüğüyle kendilerine gelmişler. Koşarak dışarı fırlamışlar ama, nafile. Tren kaçmışSormuşlar: -Sonraki tren ne zaman? -Bir buçuk saat sonra. Yine dönmüşer kafeye. Yine çay, yine lâf ve derken yine düdük sesi. Koşmuşlar ama bu defa da treni kaçırmışlar. Bir saat sonra bir tren daha varmış. Dönmüşler kafeye. Ama bu kez uyanık duruyorlar. Trenin sesini duyar duymaz kalkmışlar ve koşmaya başlamışlar. İçlerinden ikisi; biri bir vagona, diğeri baska vagona zar zor yetişmiş. Üçüncü ise geride kalmış ve yetişememiş. Bir süre dövündükten sonra başlamış katıla katıla gülmeye. Durumu gören istasyon memuru dayanamayıp sormuş: -Hem treni kaçırdın hem gülüyorsun! -Nasıl gülmeyeyim! Onlar beni uğurlamaya gelmişti..:) |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) çok güzel su damlası:) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Temel bir gün eczaneye girer ve - Abi tavuk var mı? diye sorar eczacı da -Burası eczane burda tavuk olmaz ilaç olur der bunun üzerine Temel hiç birşey demeden çıkar ve ertesi gün yine gelip -Abi tavuk var mı? diye sorar eczacı biraz sinirlenerek -Bak kardeşim dünde sordun ama burası eczane burda tavuk olmaz ilaç olur der ve Temel yine hiç birşey demeden dükkandan çıkar ve hergün gelip aynı soruyu sorar Eczacı artık Temel'den bıkmıştır ve kocaman bi kağıda "TAVUK YOKTUR" yazarak cama asar Temel ertesi gün tekrar gelir camdaki yazıyı görür ve içeri girip sorar -Abi Tavuk ne zaman gelecek? |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Bir gün okulda öğretmen öğrencilere sorar: -kimler cennete gitmek ister parmak kaldırsın? temel dışında bütün sınıf parmak kaldırır. öğretmen temele sorar sen neden parmak kaldırmıyorsun? temel" haçen anam okuldan hemen sonra eve cel dedu" cevabını verir[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) İki deli yolda gidiyorlarmış 1. deli susamış demişki ; ben susadım su içmeye gıdıyom 2. deli demiş hazır gitmişken benım yerımede iç, tmm demiş gitmiş biraz sonra gülerek gelmiş 2. deli sormuş neden gülüyorsun 1. deli kendi yerime temiz senın yerıne pis su içtim :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Adamın biri bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem" diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et" demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem"deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım." :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) ROMAN YAZMIŞ Bir akıl hastanesinde bir deli, öteki deliye: - Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş. Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş. Öteki deli, bir hafta boyunca okumuş romanı. Sonunda arkadaşı deliye: - Romanın çok ilginç, demiş; yalnız biraz kalabalık, çok isim var içinde. Kitabı veren deli: - Al, demiş, ikinci cildini de oku. Ve kalınca bir kitap daha vermiş. Yine aradan bir zaman geçmiş. Romanın ikinci cildini de alan deli: - Bunu da okudum, demiş; gerçekten çok ilginç ama, bu da çok kalabalık; çok isim var içinde... O sırada akıl hastanesinin doktoru gelmiş üstlerine: - Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini. Ne zaman aldınız bunları; ben de kaç gündür onları arıyordum |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Tebessüm Nasrettin Hoca pazarda zeytin satıyormuş... İki üç sokak ileride oturan yarıbuçuk tanıdığı bir kadın gelmiş. Kadın: - Zeytinin iyi mi?... Hoca: - Tadına bak. Kadın: - Ben orucum. ... ... Hoca: - Madem oruçlusun zeytini al git parasını sonra ver. Hocanın birdenbire aklına düşmüş; Ramazanlık değilmiş çünkü... Hoca: - Tuttuğun oruç ne orucu ki? Kadın: - Üç sene önceden borcum vardı da onları tutuyorum. Hoca tam zeytinleri veriyormuş vazgeçmiş... Kadın: - Biraz önce al git dedin nolduda vazgeçtin Hoca? Hoca: - Get anam get... Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan bizim borcu ne zaman getirirsin kimbilir. alkış000gülümseyen000 |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Anadolunun küçük bir ilçesine yeni atanmış olan kaymakam şöförüyle birlikte köylere doğru geziye çıkarlar. Yolda giderken bir amcanın eşeğini ipinden çekerek götürdüğünü görürler.Daha önce köy hayatını pek bilmeyen kaymakama eşek ve amca komik gelir.Şöförüne; ''amcanın yanında duralım biraz amcaya takılayım'' der: -Hayırdır amca çocuğu nereye götürüyon? hahaha -Okula götürüyorum evlat. -Ha ha ha ilahi amca çok güldürdün bizi...Hiç eşek okula gider mi? -Valla ben götürüp yazdırayım da okursa kaymakam olur okumazsa şöför. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Bir gün iki deli bir akıllı üç kişi oturuyormuş. Birinci delinin canı sıkılmış ve bir oyun önermiş. Oyunda aklında tuttuğu hayvanı bilmeye çalışacaklarmış. Deli demişki: -Aklımdan çok küçük bir hayvan tuttum bilin bakalım nedir? İkinci deli hızlıca cevap vererek: -Kesin ayıdır değil mi,demiş. Bu cevaba şaşıran akıllı adam hemen karşılık vermiş. -Yok deve , demiş. Soruyu soran deli adama dönmüş demiş ki: -Nerden bildin. :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) KONUŞMAMA CEZASI Bir karı koca evde problemler yaşamaktaydı ve birbirlerine konuşmama cezası uygulamaktaydı. Aniden adam ertesi gün karısının kendisini sabah 5:00 da iş için bir uçuşu olduğundan uyandırması gerektiğini hatırladı. Sessizliği ilk bozan ve kaybeden kendisi olmamak için, bir kağıdın üzerine 'Lütfen beni sabah 5:00 da uyandır.' yazdı ve notu karısının bulabileceği bir yere bıraktı. Ertesi sabah, adam uyandı ancak saatin 9:00 olduğunu ve uçuşu kaçırdığını fark etti. Çok kızdı, tam karısının onu neden uyandırmadığını soracakken, yatağın yanında bir parça kağıt buldu. Kağıtta 'Saat 5:00 uyan' yazmaktaydı. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) FIKRA : ORUÇ BORCU Nasrettin Hoca pazarda zeytin satıyormuş... İki üç sokak ileride oturan yarıbuçuk tanıdığı bir kadın gelmiş. Kadın: - Zeytinin iyi mi? Hoca: - Tadına bak. Kadın: - Ben orucum. Hoca: - Madem oruçlusun zeytini al git parasını sonra ver. Hocanın birdenbire aklına düşmüş; Ramazan değilmiş çünkü... Hoca: - Tuttuğun oruç ne orucu ki? Kadın: - Üç sene önceden borcum vardı da onları tutuyorum. Hoca tam zeytinleri veriyormuş vazgeçmiş... Kadın: - Biraz önce al git dedin noldu da vazgeçtin Hoca? Hoca: - Git hanım git... Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan bizim borcu ne zaman getirirsin kim bilir. alıntıdır. |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) ŞAPKA SATICISI... Şapka satarak geçinen bir adamın yolu birgün bir ormana düşmüş... Bir süre yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş. Sapkalarla dolu sepetini de yere koymuş ve uykuya dalmış... Birkaç saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmış. Bir de bakmış ki yanındaki sepet bomboş, şapkalar gitmiş. Bir de kafasını kaldırıp ağaca bakmış ki, ağacın dallarında bir sürü maymun var. Her birinin başında da kendi şapkaları... Adam düşünmeye başlamış: - "Ben şimdi ne yapacağım? Şapkaları bu maymunlardan nasıl alacağım?" Düşünceli bir şekilde başını kaşırken bir bakmış maymunlar da adamın taklidini yapıyolar. Onlar da başlarını kaşıyolar... Adam ellerini havaya kaldırmış, maymunlar da aynısını yapmışlar. Derken adam ne yapacağını bulmuş. Kendi başındaki şapkasını çıkarıp yere atmış, tabiî maymunlar da başlarındaki şapkaları hemen yere atmışlar. Adam böylece bütün şapkaları toplayıp sepetine koymuş bir bir... Aradan 50 yıl geçmiş... Artık adamın bir torunu varmış. O da dedesi gibi şapka satıcısı olmuş. Günlerden birgün onun da yolu aynı ormana düşmüş. Hava yine çok sıcakmış ve genç adam bir ağacın altına oturmuş, şapkalarla dolu sepetini de yanına koymuş ve uykuya dalmış. Bir saat sonra uyanmış bir de bakmış sepetin içinde şapkalar yok... Derken tuhaf sesler duymuş. Bir de başını kaldırmış ki ağacın üstünde bir sürü maymun var. Hepsinin başında da birer şapka.... Adam düşünmüş: - "Dedem yıllar önce bana bir hikaye anlatmıştı. Bu yüzden ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum.” Adam başını kaşımaya başlamış, maymunlar da aynısını yapmışlar. Adam ellerini havaya kaldırmış, maymunlar da ellerini kaldırmışlar. Ve adam gülümseyerek kendi başındaki şapkayı çıkarmış yere fırlatmış. O anda maymunlardan biri ağaçtan inmiş, adamın yere attığı şapkayı kapıvermiş. Adama da bir tokat atmış ve: - "Sadece senin mi deden var sanıyorsun?" demiş. :) :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Amerikalı Mühendis 1950'li yıllarda Amerikalı mühendisler gelmiş Türkiye'ye.. Kayseri'de bir kısım imar çalışmalarına rehberlik edeceklermiş.. Türkiye'de o zamanlarda yol güzergâhını belirleyecek alet ve eleman yokmuş.. Türk mühendisler eşeği yokuşa sürüyor, arkasından elemanlar şeritmetre çekiyor ve eşeğin ayak izlerine kazık çakıp istikamet belirliyorlarmış.. Bunu gören Amerikalı mühendis pratiği kavrayamamış ve sormuş, - Ne yapıyorlar böyle? Türk mühendis cevap vermiş, - Rampada yolun güzergâhını belirliyorlar. - Anlayamadım? - Eşek rampayı en uygun yoldan çıkar, biz de eşeğin izinde kazık çakıp rampada yol güzergâhı belirliyoruz.. Amerikalı katılarak gülmeye başlamış.. Yatışınca da sormuş, - Peki eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz? Türk mühendis bozuntuya vermeden cevap vermiş, - Amerika'dan mühendis getirtiyoruz.. |
|
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) İki avcı ormanda birlikte yürüyorlarmış. Avcılardan biri bir anda yere yığılmış. Arkadaşı yere yığılan avcının nefes almadığını ve nabzının atmadığını görünce panik yapmış ve hemen 112 Acil Servisi aramış. - “Arkadaşım öldü, ne yapabilirim?” diye sormuş. Acil serviste telefonu açan bayan cevap vermiş. - “Beyefendi, öncelikle panik yapmayın. İlk olarak arkadaşınızın öldüğünden emin olmamız gerekiyor” demiş. Bayan bunu söyledikten sonra telefonda kısa bir sessizlik olmuş. Hemen ardından bir el tüfek sesi gelmiş. Adam tekrar konuşmaya başlamış : - “Evet, artık arkadaşımın öldüğünden kesin olarak eminim. Şimdi ne yapmalıyım” :) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Otuz Senedur Temel büyük bir yük gemisinde kaptandır ve sürekli okyanuslarda dolaşır. Bir gün Trabzon'a yolu düşmüş, köyüne gelmiş, köy kahvesinde can arkadaşı Dursun'u görmüş ve Dursun'a; -Ula Tursun gel getureyim seni gemilan uzak denizlere!" demiş Dursun kabul etmeye yanaşmamış ama nihayetinde zor da olsa ikna etmiş. Yola çıkmışlar. Büyük okyanusun ortalarına gelmişler. Dursun bide ne görsün küçücük bir adanın kenarında, saçı sakalı uzun sefil durumda yaşlı bir adam el kol sallayarak gemiye doğru bağırıyor. Dursun Temel'e sormuş: -"Ula Temel ha bu adamda kimdur?" -"La ne bileyim otuz senedur haburdan gelur giderum, o adam bana hep oyle el sallar delimidur nedur anlamadum ki." :))) |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?” Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?” “Hiç” demiş Hoca, “hiç kimseyim.” Dudak bükülüp önemsenmediğini görünce, sormuş Hoca: “Sen kimsin?” “Mutasarrıf”ım demiş adam kabara kabara. “Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasreddin Hoca. “Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam... “Daha sonra?..” diye üstelemiş Hoca. “Vezir” demiş adam. “Daha daha sonra ne olacaksın?” “Bir ihtimal sadrazam olabilirim.” “Peki ondan sonra?” Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp “Hiiiç.” Demiş “Daha niye kabarıyorsun be adam, demiş Hoca.. ben şimdiden, senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: ‘hiçlik makamı’ında |
Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 03:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.