![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 5. C 6. E |
Cevap: soru Alıntı:
|
Cevap: soru Hocam ben gramerde yeniyim. Nasara Ahmet nasran dediğimizde Ahmet herhangi bir yardım etti..cümlesini anlarız. Türkçede masdar -mek eki alır. Ama türkçe çeviride cümle içinde herhangi bir yardım etmek demedik. Herhangi bir yardım dedik.Türkçede gelmek masdardır,çünkü mek eki almıştır. Veya yardım etmek masdardır ama yardım masdar değildir.Türkçede böyle.Arapçada farklı mı? |
Cevap: soru Anladım..sağolun.. Hocam site kime ait?Bir cemaat falan mı? |
Bu cümlenin anlamı "Ahmet (büyük) bir yardımla yardım etti " anlamına gelir ve cümleye kuvvetlilik (tekit" verir. Yani yardımı kuvvetli , çok yaptığını belirtiyor Tekrar belirteyim Mastar tek olarak ele alırsak "mek*mak" ekini veririz. Cümle içinde "mek-mak" eki verilmez yani tercümede yazılmaz |
|
Cevap: soru Şundan dolayı sordum.İnternette her türlü bilgi dolaşıyor.İskender Mihr,Abdülaziz Bayındır vs. ben bu kişilerin olduğu yerden kaçarım.Hani siz fikir,itikad olarak Ehli Sünnet misiniz veya Bayındır,Yaşar Nuri gibi ilginç fikirleri olan kişilerin sitesi mi diye merak ettim. (Güvenilirliğini sorguluyorum kendi kendime) Beni hoş görün. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 5e 6c |
|
Cevap: soru Muhsin hocayı ilk defa duydum.Kimmişki? |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ayrıca "Abdülmelik" diye yazıyor |
Cevap: soru Bayındır,Y.n.öztürk,İskender Mihr gibilerine ait değil,değil mi? Ben bu gibilerden uzağım. |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 5. A 6. E |
5.sorunun cevabı DOĞRU 6.Sorunun cevabı YANLIŞ |
kale Kale fiilinin emr-i gaibini yazar mısınız? Nasarayı çekiyorlar hep kitaplar.2 heceli çektiklerini görmedim. Kalenin emir çekimleri yok kitaplarda.. |
Cevap: kale kale dediğiniz gaale fiilimi acaba?söylemek anlamında... |
Cevap: kale Evet |
Cevap: kale Kitaplarda gaale(söylemek) emr-i gaib ve gaibesi yok. |
Cevap: kale karolin fecr hocam geldiğinde en doğru cevabı verir onu bekleyin derim ben... |
Cevap: kale hoşgeldiniz aramıza sayın karolin c*..sizden ricam her sorunuz için konu açmayın lütfen..sorularınızı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kopnusunda paylaşabilirsiniz..yada'' arapçakısa bilgiler '' gibi açılmış konularda paylaşırsanız,daha iyi olacaktır...her soru için konu açmamanız sistemin selahiyeti açısından iyi olacaktır...paylaşımlarınız daim olsun..tekrar hoşgeldiniz..c* |
Cevap: kale Hoşbulduk sağolun..Sorularımı bu konu altında sorayım olmaz mı? |
Cevap: kale Fecr hocam gaib çekimler için fikriniz nedir? |
Cevap: kale Alıntı:
öylede olur..kolaylıklar...başlığı daha uygun bir hale getiririz inşallah.. |
Kaale (dedi) fiilinin emir çekimine gelelim: قُـلْ = Sen de -söyle(erkek muhatab) قُولَا = Siz ikiiz deyn-söyleyin (erkek muhatab) قُولُوا =Siz deyiniz-söyleyin (erkek muhatab) قُولِي = Sen de-söyle (bayan muhataba) قُولَا = Siz ikiniz deyin-söyleyin (bayan muhataba) قُلْنَ = Sizler deyin-söyleyin (bayan muhataba) Şimdi emri gaib yapma tekniğini söyleyelim: Muzâri fiilin başına لِ takısı getirilip son harfi cezm yapılır. Cemi müennes ن u hariç diğer ن lar düşer. Emri gaib çekimi şöyle yaparız Liyekul = O erkek söylesin Liyekula= O iki erkek söylesin Liyekulu = Onlar(erkekler) söylesinler Litekul = O kız söylesin Litekula = O iki kız söylesin Liyekulne= O kızlar söylesinler |
Cevap: kale Çok teşekkür ederim..Bu bilgiyi hemen not edeceğim. |
Cevap: kale Arapça bilgisi olarak yüzeysel bir şekilde emsile-bina-avamili bitirdim. İzhar çalışmaya gerek var mı? Kurandaki cümleleri baya anlamaya başladım..Emsile-bina-avamil yeterli mi Kuranı epeyce anlamak için? İmam-hatiplerde Arapçanın bütün bölümleri gösteriliyor mu?Maksud,İzhar vs. yani.. |
Cevap: kale kultü ene ilel Hasanü Ben Hasana dedim.. Yukarıdaki cümleyi ben kurdum..Fiilden sonra zamir gelebilir mi?Yani Kultü den sonra ENE gelir mi?Yoksa gizli mi kalır? |
|
Burada zaten fiilden sonra geliyor. Burada zamir "tü" dür |
d şıkkımı hocam |
Doğru cevap 6.sorunun anlamı: "Öğrenci öğretmenlere selam verdi" "selleme" (selam verdi) fiili "ala" ile kullanılır |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Emsile-bina-avalimi bitirdim..Maksud ve izhara gerek var mı? Şimdi Kuranı okuyunca anlamaya başladım.. Sizce devam edeyim mi?Yoksa Emsile-bina-avalim yeterli mi? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım yekulenne yektübenne fiilleri ACABA yekule+İnne ve yektübe+İnne den mi geliyor? Sıfat tamlamasında veledün sağirun (küçük çocuk) Bu tamlama İsim cümlesiyle karıştırılıp ''Çocuk küçüktür'' şeklinde okunamaz mı? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Eyyü marifelere gelir..Eyyühennefs gibi... Peki ''Ya'' özel isim ve nekrelere mi gelir?''Ya alim'',''Ya Kuddüs'' veya ''Ya Ali'' gibi? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım aleme (bilmek ) fiilinin tefil yani ettirgen fiilinin muhatab,muhataba,mütekellim,mütekellim maal gayr olmak meçhulunu yazabilir misiniz?İnternetten çok aradım bulamadım..Yardımcı olursanız sevinirim...Çok soru soruyorum,farkındayım ama Grameri halletmek üzereyim.. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aleme nin tefill babında malum meçhul muzari ve maziyi çekilmlerseniz sevinirim. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Fikri olan yok mu? |
SAAT: 06:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.