![]() |
Cevap: soru Fecr hocam doğru muyum? |
Cevap: soru Düşünceniz nedir?Kafama takıldı...Arapça grameri çalışıyorum..Emsile,bina vs. |
Cevap: soru Alıntı:
1-فَعْلَةٌ -kalıbı: Nasara fiili için "nasratün" olur. Olayın bir kere yapıldığını yapılır. Yani bir kere yardım yapmak 2-فِعْلَةٌ -Kalıbı: Nasara fiili için " nisratun" olur.Buna mastar-ı bina nev'i denir ki mastarın durumunu bildirir.Yani yardımın şeklini bildirir. Nekre olarak kullanılması cümle içindeki durumuna bağlıdır. Mesela: "Nasara Ahmedun ila Mahmudi nasran kebiren " cümlesinde burada "nasran" tenvinli gelmiştir.Aynı cümlede hem fiili hem de o fiilin mastarı kullanılırsa o cümleye tekit verir. |
Cevap: soru O zaman nasran kelimesi masdar olarak kullanıldığı gibi nekre içinde de kullanılıyor.Haklı mıyım? (Arapça öğretmeni misiniz,bu arada?Siteye yeni kayıt oldum.) |
Arapça öğretmeni değilim, Arap Dili mezunuyum |
Cevap: soru Başka mesajım yok,Fecr hocam.Nasran Hem masdar hem nekre yani,öyle mi? |
Nasran kelimesi marife olmaz. Marifenin zıddı nekredir. Mastar ile nekre birbirinin zıddı değil. Sorduğunuz ya da anlamak istediğiniz şeyi tam olarak anlayamadım. Sanırım bir yanlış anlama/algılama var gibi |
Cevap: soru Nasran herhangi bir yardım demek,bu manada nekre olmaz mı?. Yardım etmek ise -mek eki alır. Nasran hem de yardım etmek demek,bu manada masdar. Yani iki ayrı mana masdar ile nekre.Hatam nerede? |
Cevap: soru Yani nasran için herhangi bir yardımdır dediğimizde -mek eki almıyor.Bundan dolayı masdar olmaz,burada çünkü -mek,-mak eki almamış.?? |
Burada iki ayrı mana diye bir durum yok ki. Tek mana zaten :) "nasran" nekredir, mastardır |
SAAT: 08:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.