![]() |
Cevap: kale Kitaplarda gaale(söylemek) emr-i gaib ve gaibesi yok. |
Cevap: kale karolin fecr hocam geldiğinde en doğru cevabı verir onu bekleyin derim ben... |
Cevap: kale hoşgeldiniz aramıza sayın karolin c*..sizden ricam her sorunuz için konu açmayın lütfen..sorularınızı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kopnusunda paylaşabilirsiniz..yada'' arapçakısa bilgiler '' gibi açılmış konularda paylaşırsanız,daha iyi olacaktır...her soru için konu açmamanız sistemin selahiyeti açısından iyi olacaktır...paylaşımlarınız daim olsun..tekrar hoşgeldiniz..c* |
Cevap: kale Hoşbulduk sağolun..Sorularımı bu konu altında sorayım olmaz mı? |
Cevap: kale Fecr hocam gaib çekimler için fikriniz nedir? |
Cevap: kale Alıntı:
öylede olur..kolaylıklar...başlığı daha uygun bir hale getiririz inşallah.. |
Cevap: kale Alıntı:
Kaale (dedi) fiilinin emir çekimine gelelim: قُـلْ = Sen de -söyle(erkek muhatab) قُولَا = Siz ikiiz deyn-söyleyin (erkek muhatab) قُولُوا =Siz deyiniz-söyleyin (erkek muhatab) قُولِي = Sen de-söyle (bayan muhataba) قُولَا = Siz ikiniz deyin-söyleyin (bayan muhataba) قُلْنَ = Sizler deyin-söyleyin (bayan muhataba) Şimdi emri gaib yapma tekniğini söyleyelim: Muzâri fiilin başına لِ takısı getirilip son harfi cezm yapılır. Cemi müennes ن u hariç diğer ن lar düşer. Emri gaib çekimi şöyle yaparız Liyekul = O erkek söylesin Liyekula= O iki erkek söylesin Liyekulu = Onlar(erkekler) söylesinler Litekul = O kız söylesin Litekula = O iki kız söylesin Liyekulne= O kızlar söylesinler |
Cevap: kale Çok teşekkür ederim..Bu bilgiyi hemen not edeceğim. |
Cevap: kale Arapça bilgisi olarak yüzeysel bir şekilde emsile-bina-avamili bitirdim. İzhar çalışmaya gerek var mı? Kurandaki cümleleri baya anlamaya başladım..Emsile-bina-avamil yeterli mi Kuranı epeyce anlamak için? İmam-hatiplerde Arapçanın bütün bölümleri gösteriliyor mu?Maksud,İzhar vs. yani.. |
Cevap: kale kultü ene ilel Hasanü Ben Hasana dedim.. Yukarıdaki cümleyi ben kurdum..Fiilden sonra zamir gelebilir mi?Yani Kultü den sonra ENE gelir mi?Yoksa gizli mi kalır? |
SAAT: 17:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.