![]() |
Cevap: kale Alıntı:
|
Cevap: kale Alıntı:
Burada zaten fiilden sonra geliyor. Burada zamir "tü" dür |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
d şıkkımı hocam |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Doğru cevap 6.sorunun anlamı: "Öğrenci öğretmenlere selam verdi" "selleme" (selam verdi) fiili "ala" ile kullanılır |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Emsile-bina-avalimi bitirdim..Maksud ve izhara gerek var mı? Şimdi Kuranı okuyunca anlamaya başladım.. Sizce devam edeyim mi?Yoksa Emsile-bina-avalim yeterli mi? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım yekulenne yektübenne fiilleri ACABA yekule+İnne ve yektübe+İnne den mi geliyor? Sıfat tamlamasında veledün sağirun (küçük çocuk) Bu tamlama İsim cümlesiyle karıştırılıp ''Çocuk küçüktür'' şeklinde okunamaz mı? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Eyyü marifelere gelir..Eyyühennefs gibi... Peki ''Ya'' özel isim ve nekrelere mi gelir?''Ya alim'',''Ya Kuddüs'' veya ''Ya Ali'' gibi? |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım aleme (bilmek ) fiilinin tefil yani ettirgen fiilinin muhatab,muhataba,mütekellim,mütekellim maal gayr olmak meçhulunu yazabilir misiniz?İnternetten çok aradım bulamadım..Yardımcı olursanız sevinirim...Çok soru soruyorum,farkındayım ama Grameri halletmek üzereyim.. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aleme nin tefill babında malum meçhul muzari ve maziyi çekilmlerseniz sevinirim. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Fikri olan yok mu? |
SAAT: 17:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.