![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Muhammed bin Ka'v (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Birbirinin sıkıntısından dolayı acı çekmesi mü'minler üzerine haktır. Tıpkı bedenin sıkıntısından başın acı çekmesi gibi. Camiüssağir-2266 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allah’a Şirk Koşmak Allah’a şirk koşmak, haramların en büyüğüdür. Ebu Bekre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Size günahların en büyüğünü haber vereyim mi?’ dedi. Sahabeler üç kez: −Evet, ey Allah’ın Rasulü! dediler. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): -‘Allah’a şirk koşmak’ buyurdu.” Buhari, Müslim Şirkin haricinde her günahı Allah’ın bağışlaması mümkündür. Şirke ise özellikle tevbe etmek gerekir. Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: “Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bundan başka (günahları) dilediği kimse için bağışlar.” Nisa 48 Şirkin bir kısmı büyük şirktir. Kişiyi İslam dairesinden çıkarır ve şirk üzere ölürse cehennemde ebedi kalıcıdır. Büyük şirkin, Müslüman ülkelerde yaygın örneklerinden biri de kabirlere ibadettir. Muhammed Salih el-Müneccid [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Anne baba cennet kapılarının en ortancasidir.Bu kapıdan girme fırsatıni ister kaçırırsın ister yakalarsin." (Tirmizi,Birr ve sıla,3) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Yetişeceğim zannederek birşey için acele etme ! Allah (cc) onu sana takdir etmemişse asla yetişemezsin. Geçiktiğin zaman ona erişemem diye geri kalma ! Allah sana onu takdir etmişse mutlaka onu elde edersin. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Ümmetim hakkında ancak iman zafiyetinden korkuyorum. Camiüssağir-7795 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bütün insanlar hata eder. Hata edenlerin en hayirlisi ise çokça tevbe edendir. Hadis-i serif |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Gizli yapılan bir dua açıktan yapılan 70 duaya denktir. Camiüssağir-4206 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Cuma gününde öyle bir an vardır ki, kul, o saate denk gelecek şekilde Allah'tan bağışlanmasını isterse mutlaka bağışlanır. Camiüssağir-5914 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Mesud (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Miraca götürüldüğüm gece İbrahim'i (as) gördüm. Bana şöyle dedi: "Ey Muhammed! Ümmetine selam söyle ve onlara bildir ki, cennet toprağı hoş ve temiz, suyu tatlı ve kendisi düz ve boş bir arazidir. Bitkileri ise, "Subhanallahi velhamdülillah ve la ilahe ilallahu vallahu ekber vela hevle vela kuvvete illa billah"tır. Camiüssağir-4379 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Sehl bin Sa'd (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İzin isteme, evin içindekilerini izinsiz görmemek içindir. Camiüssağir-2590 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hadis-i Şerif '' Mirac gecesi ğöğe götürülürken insanlar gördüm. Ateşten makaslarla dudaklarını kesiyorlar. bunların kim olduklarını Cebrail'e (as) sordum. ümmetinin hatiplerinden , vaizlerinden , kendilerinin yapmadıklarını yapınız diyenlerdir'' dedi , buyuruldu. Hz. Muhammed (sav) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Ümame (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Bil ki, sen Allah'a her secde ettiğinde, mutlaka Allah bununla bir dereceni yükseltir ve bir günahını düşürür. Camiüssağir-1193 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kul, Allah hakkında ne düşünüyorsa, Allah katında aynı muameleyi görür. Kul, sevdiğiyle beraberdir. Camiüssağir-5669 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Şeytanın sürmesi, yalama şekeri ve enfiyesi vardır. Yalama şekeri yalan söyletmektir, enfiyesi öfkelendirmektir. Sürmesi de uykuyu sevdirmektir. Camiüssağir-2382 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Kafir bile olsa hiç kimsenin kalbini kırma ! Kalp kırmak Allah' ü Teala' yı incitmek demektir.. - Hadis-i Şerif |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sizden evvelkiler, şerefli biri hırsızlık yaptığında onu bırakmaları zayıf biri hırsızlık yaptığında da ona ceza uygulamaları yüzünden helak oldular. Allah’a yemin ederim ki, Muhammed kızı Fatıma dahi çalsaydı onun da elini keserdim”(Hadis) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Eyyube (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Şüphesiz öğle namazının vakti girdiğinde gök kapıları açılır. Öğle namazı vakti bitinceye kadar kapanmaz. O kapılardan benim için hayrın yükselmesini seviyorum. Camiüssağir-2169 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Bir erkekle bir kadın yalnız kalınca, aralarına şeytan girer. Yabancı bir kadınla sıkışık durmak, üstü pis bir hınzırla sıkışık durmaktan daha kötüdür. " Hadis-i Şerif Kaynak: Taberani "Ümmetim için en korktuğum şey, kadın ve içki fitnesidir." Hadis-i Şerif Kaynak: İ. Süyuti |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi '' Müminin durumu gıpta ve hayranlığa değer . Çünkü ; her hali kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir güzellik sadece müminde vardır. Sevinecek olsa şükreder , bu onun için hayır olur. Başına bir bela gelecek olsa , sabreder. Bu da onun için hayır olur .'' Hz. Muhammed (sav) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Müminin ferasetinden sakınınız; zira o Allah'ın nuruyla bakar." (Tirmizî, 5/298) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kalpler tıpkı demir gibi paslanır. Cilası ise istiğfardır. Camiüssağir-2389 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلى دِينِكَ Ey kalpleri çeviren!Kalbimi dinin üzere sabit kıl. __________________ |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi ALLAH ’ a ve ahirete inanan, ya hayır konuşsun veya sükut etsin Buhari |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Her dinin ahlaki bir özelliği vardır. Benim ümmetimin ahlaki özelliği hayadır. Camiüssağir-2411 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Yeryüzünde bir kötülük işlendiği vakit, ona şahid olan bunu kötülerse, o kötülüğü görmemiş gibi zararından kurtulur. (Kütüb-i Sitte) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim, İbni Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Koğuculuk, sövme ve ırkçılık cehennemdedir. Bunlar bir müminin kalbinde yer almaz. Camiüssağir-9324 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Nübeyt bin Şerit (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'ı anmak, Allah'ın bir nimetidir. Onun şükrünü eda ediniz. Camiüssağir-4351 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Gördüğünüzde size Allah'ı hatırlatan , konuştuğunda bilginizi artıran , ilmiyle size ahireti hatırlatan sizin için en hayırlı arkadaştır.... Hz. Muhammed (sav).... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Ümmetim adına en çok korktuğum şey Allah’a şirk koşmaktır. Ancak benim söylediğim, onların güneşe, aya, putlara tapmaları değildir. Benim korktuğum şirk, Allah dışındaki şeylerin hoşnutluğunu gözeterek ameller yapmak ve gizli şehvettir.” (İbn Mâce) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Said el-Hudri (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İslamın sembolü namazdır. Namaz kılarken kalbini başka düşüncelerden arındıran, onu farzlarına, vaktine ve sünnetilerine titizlikle uyarak kılan kimse gerçek mü'mindir. Camiüssağir-5472 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Muaz (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Öğrenmek istediğinizden neyi öğrenirseniz öğreniniz, bildiklerinizle amel etmedikçe, Allah sizi bundan faydalandırmaz. Camiüssağir-3323 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bana yakın olanlar soyumdan gelenler değil yolumdan gidenlerdir hz. Muhammed |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Şüphesiz Allah (cc) verdiği nimetin eserini kulunun üzerinde görmek ister. (Hadis-i Şerif) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bismillahirrahmanirrahim Ebu Said (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İyilik yapmak kötü ölümlerden korur. Camiüssağir-5893 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazret-i Aişe radiallahu anha şöyle buyurdu: "Rasulullah - sallallahu aleyhi ve sellem - [Ramazan ayı hariç] senenin hiçbir ayında, Şaban ayındakinden fazla oruç tutmazdı." Kaynak: Buhari, Kitabu's Savm 52, Sahih |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Ağırbaşlılık kazanç, onu terk etmek ise zarardır. Camiüssağir-4813 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Dünyadaki sıkıntı anları, ahiretteki sıkıntı anlarını yok eder. Camiüssağir-4618 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'ın, öldükten sonra mümine ilk mükafatı, cenazesine katılanların bağışlanmasıdır. Camiüssağir-2250 |
SAAT: 14:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.