www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi MERVE DEMR,Al Tarihi: 28Haziran 2009 (20:26), Konuya Son Cevap : 16 Aralk 2011 (22:29). Konuya 82 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:21 |
Durumu: ![]() Medine No : 16627 yelik T.:
11 ubat 2012 | ![]()
Tamam hocam barmayn sesiniz taa buralara geldi ![]() Sorulara geelim; 1-slami forumlarn byk bir blmnde yneticilerinde kontrol saalayamad bir husus var, bol tekfirli ar ithamlar..! zellikle forumlardaki yelerin paylatklar yorumlarn/konularn muhteviyatnda tekfir ieren sloganvari cmlelerin oluu bir din adam olarak sizi ne derece rahatsz ediyor? 2-slami adan shhatli bir yaplanma iin bireysel(ahsi) ve toplumsal (cemaatler) olarak neler yapabiliriz? 3-slami ilimler iinde yaplan yenilik araylarn nasl deerlendiriyorsunuz?Biliyorsunuz slami kesimde nemli alimlerden bilinen M.slamolunun bile hayzl iken oru tutulabilir diye bir aklama yapt...Diyanetinde gncel meselelerle ilgili istiare toplantlar yaplyor bu durumun eksileri/artlar nelerdir? 4-Normal bir src iin bile ehliyet ve liyakat aranyorken, din ile ilgili yeterli bir donanm olmamasna ramen slami konularda muhakkak bir sylecei olan kendini fetva mevkii olarak gren ve bunlar yaparkende sonucunda doacak mesuliyet/vebali aklnn ucundan bile geirmeyen zat ahaneler hakknda fikirlerinizi alabilirmiyiz? 5-Antistatik bir etnik blnme olabilir mi? ![]() 6-Aadaki kavramlar size ne ifade ediyor? Medineweb: Siyaset: Maslahat: Son olarak Malazgirt: imdilik bunlar fi emanillah... |
![]() | Mesaj No:23 | ||
Durumu: ![]() Medine No : 5446 yelik T.:
30 Kasm 2008 | ![]() Alnt:
HOCAM ABDULMELK imamhatip lisesi deilde neden retmen lisesi sizin ibi birer din grevlisi olmasn istemezmisiniz HOCAM BRAZ ZEL OLDU AMA ben bir an yle dndm SAYGILAR | ||
![]() | Mesaj No:24 |
30 Kasm 2008 | ![]()
imamlk erefini korursanz imamlk sizi [LEFT][SIZE=3]ereflendirecektir,eer korumazsanz rezil edecektir.pheniz olmasn.. c) sakn ola ki,imaml bir kazan kaps,bir ekmek kaps olarak gryorsanz,ekmek yiyeceiniz kap oktur,denemeyn derim.. d) imam iseniz,giyiminizle kuamnzla,edebinizle,adabnzla,ilminizle,ahlak nzla ve en nemlisi takvanzla rnek olmak zorundasnz.. e) imam iseniz,gnlk olarak kendinizi gncellemek,donanmak,kltrletirmek, ilim adam olmak zorundasnz..hi bir gnnz dn gibi olmamal..kitapkolik [LEFT]olmanz lazm..aksi takdirde krelirsiniz hantallarsnz.. f) imam iseniz,cemaatinize muhtarsnz,hemiresiniz,kaymakamsnz, babasnz,[LEFT]hastabakcsnz,ambulansnz, psikologsunuz, sosyologsunuz, hatipsiniz,vaizsiniz, retmensiniz, aklnza gelebilecek her alanda cemaatinizin beklentilerine muhatapsnz... donanml olmak zorundasnz..siz sadece camii namaz kldrma grevlisi deil, toplumun her alanna ihtiya duyulan bir ndersiniz... hatta adminsiniz.. Allah bu erefli onurlu grevi her gnll layk insanlara nasip buyursun.. ![]() |
![]() | Mesaj No:25 |
Medineweb Site Yneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() 1:Bulunduunuz mahalde nasl bir tebli metodu izlemektesiniz? ocuklara nem veriyorum her eyden nce..gerek yaz kuran kurslar gerek 4 mevsim okumak iin gelen talebeler bana gre ok ama ok nemlidir..u an kaytl rencim 126...ben kuran kerimi yznden yada ezberlettirmekten ok,onlara kuran ieriinden hadis snnet konusunda bilin salamaya alrm..gnlk verdiim yznden kuran okuma derslerini mutlaka meal tefsir izahnda vermeye alrm ki,ocuk kuran papaan olmasn...cemaatimden kuran su gibi okuyanlar var ama ierikten haberi yok...bu manzara ne kadar ac olduu phesizdir...benzer manzaralar nlemek adna rpnmalyz..kuran ezberleteceime kurandan 100 ayet mealini retmey kavratmay daha elzem bulurum..kuran okumakla hayata yansmaz renmekle yansr phesiz.. 2:En ok yararlandnz kaynaklar Elbette Birincisi Kuran'dr bunun dnda ne tr kaynaklardan yararlanmaktasnz? bata her trl(rivayet,dirayet,siyasi,ve gramer) tefsirler olmak zere,fizilal ana kaynak olarak kullanrm..said havva,el benna,kutup,ezher kkenli alimler,imam humeyni,dr eriati,islamolu,abdurrahman ceziri,kardavi,mevdudi,teymiye,arabi gibi alimleri okuyorum..bunun yannda ktphanemde incil,marx,stalin dahil her eseri bulunur.. 3:mam olarak toplumsal dayanmada nasl bir rol almaktasnz? geen misafirlikte ayn soru sorulmutu...imam iseniz,cemaatinize muhtarsnz,hemiresiniz,kaymakamsnz, babasnz,hastabakcsnz,ambulansnz, psikologsunuz, sosyologsunuz hatipsiniz,vaizsiniz, retmensiniz,aklnza gelebilecek her alanda cemaatinizin beklentilerine muhatapsnz...donanml olmak zorundasnz..siz sadece camii namaz kldrma grevlisi deil,toplumun her alanna ihtiya duyulan bir ndersiniz... hatta gerekirse adminsiniz.. imamlk fedakarlk gnlllk samimiyet ihlas mesleidir..en nemlisi peygamber mesleidir... ok dikkat edilmesi gereken,imamlk cenaze memuru yada namaz kldran kii veya kartel medyasnn izdii bilinli gsterilmeye allan tipsiz,frk,sahtekar,yalanc,dzenbaz (!) profilini yok etmektir... eer imamlk yrekten,gnll olarak yaplmyacaksa,bu davaya ihanet etmi,dnya ahiret akilerden olmakla edeerdir... siz imamlk erefini korursanz imamlk sizi ereflendirecektir,eer korumazsanz rezil edecektir.pheniz olmasn.. 4:Grevinizi yaparken geleneksellemi din anlaylar karsnda nasl bir metod uyguluyorsunuz? gerek cemaatime gerek deiik camilerde iratla grevlendirildiimde,yaadnz islamn yars hurafe olduunu,bilinsiz kltrsz geersiz ve en nemlisi geleneklerin islam sanld bir islam srekli gncel tutuyorum...erkek egemen fkh eletiriyorum...tasavufa ilimsiz bulamamalarn srarla anlatyorum..islamn ilk emri oku yu srarla dile getiriyorum..bir babadan ocuu kapmak camiye getirebilmek iin elimden geleni yapyorum.. imam humeyni inkilap yaptnda u cmlesi manidardr ;"ben bu inklab bu gn doanlar ve 20 yl sonra meyvesini verecek genler iin yaptm ve onlar bana lazm demitir.." u an elimdeki 126 renci yarnn 126 babas yada anasdr...bu gzle bakmak lazm.. ve biz niyet ve yaptklarmzdan sorumluyuz neticeden deil... sayglar... |
![]() | Mesaj No:26 |
Medineweb Site Yneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() HOCAM ABDULMELK imamhatip lisesi deilde neden retmen lisesi sizin ibi birer din grevlisi olmasn istemezmisiniz HOCAM BRAZ ZEL OLDU AMA ben bir an yle dndm SAYGILAR soru gzel teekkr ediyorum memet abi.. mslman her alanda olmaldr bence..dini eitim eitim konusunda olumu imam hatip lisesi mezunundan te yetitirdiimi dnyorum inaallah..ocuum bir imam alternatifine hak hukuku efkati merhameti n planda olan bir kaymakam neden olmasn yada vali veya mstear... bu ocuum kuran kerimi yznden bilir,fizilal bitirmi,riyazu salihin okumu bir delikanl..ihl de bu kadar eitim verilmez...:( ve ocuun tercihine karmamak lazm ayrca... ondan bir ya kk kzm ise bu sene hafzla ve imam hatip lisesine kayt ettim.. bana gre aile eitirse,okul nemli deildir... sayglar... |
![]() | Mesaj No:27 | |
30 Kasm 2008 | ![]() Alnt:
| |
![]() | Mesaj No:28 |
![]()
Abiciim Alah siz ve sizin gibi davay islamiyeye gnl vermilerin yar ve yardmcs ola ne kadar gzel bir ile megulsunuz cami de imam evde hoca efendi medinede de admin Allah hak iin almalarnz daim eylesin Ayrca inallah yakn zamanda ola ki evlenir de kzm olursa olunuza talibiz son beik olunuza ![]() Allah bizlerive neslimizi namaza devam edenlerden klsn Selam ve dua ile | |
![]() | Mesaj No:30 |
![]()
Zor iti zaten be hep ilk ocuum kz olsun diye geerdi iimden tabii ki hayrls hikmetini imdi aladm ama damat gitti de sen kime aldn ecrinn Latife idi muhsin abi Rabbim evladnzn yznn gzelliini zne de yanstsn ve asla zamann fitne ve tuzaklarna aldananlardan klmasn Selam ve dua ile | |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Kii okuyor. (0 ye ve 2 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Haftann misafiri | Gl sas | Hafta'nn Misafiri | 5 | 07 ubat 2013 16:53 |
Haftann Misafiri Ravza'm | Esma_Nur | Hafta'nn Misafiri | 20 | 01 Ocak 2012 18:51 |
56.Haftann Misafiri ''Esrack '' | Yitiksevda | Hafta'nn Misafiri | 19 | 28 Ocak 2010 23:52 |
26.Haftann Misafiri Nas | Yitiksevda | Hafta'nn Misafiri | 37 | 11Haziran 2009 10:27 |
1.Haftann Konuu Abdulmelik | MERVE DEMR | Hafta'nn Misafiri | 65 | 03 Aralk 2008 09:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|