![]() |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü sınavı başarıyla geçenlere mülakatıda hayırlısyla vermeyi nasip ylesin mevlam .benim bu sınavda doğruları silip ikilemde kalarak işaretlediğim yanlışlar sebebiyle 53 netle barajı aşamadım.66,25 le başka sınava kaldı belgeyi almak.nasip diyorum artık ... Kısacık zamanda elimdeki kaynakların çoğuna bile bakamadım,sınavın tatil ve ramazana denk gelmesi ,eşimin ameliyatı..pek çok olumsuzluğun üstüste gelmesiyle bu kadar bilgiyle bu sonucu almak bile bana mucize gibi geldi.üç net daha alsam belge sahibi olacaktım ama yeterli olacak mıydım aslaaaa !! Bunu bile bilede sadece belgeyi almak beni rahatsız ederdi açıkcası.üzgünüm sadece tekrar bu sınavın stresini yaşayacağım için huzursuzum.şuan için kpss ve dgs sınavlarına odaklı çalışmalara başladım.anlatabildim mi bilmem ama beni üzen belgeye bu kadar yaklaşıpta alamamam oldu.şimdi bir yandan ilmihal ve tefsir okuyorum.ama ders gibi değil bu konuları bilmem gerek diyerek okuyorum.amaç öğrenmek oluncada rabbim ferahlık veriyor açıkcası.rabbim faydalı olanlardan eylesin hepimizi.hayırlı,nurlu cumalar.. |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü bende geçemedim sınavı notumu hiç yazmıyorum bile ilk sınavdan 62 almıştım bu kolay sınavdan çok kötü bir not aldım bende senin gibi düşünüyorum makbergülü yeterli olmayınca bu belgeyide alamıcaz sanırım ben kuran kursuna başlıyorum inşallah sıkı bi şekilde hazırlanmayı düşünüyorum çalışma sayfası açarsanız katılırım inşallah herkeze kolay gelsin... |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü sadece yeterlilik sınavıyla kurs öğreticiliği yapma imkanımız var mı |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
evet okullarda ek ders karşılığı ( din dersi,kuran ve siyer vede ihl deki meslek derslerine ) öğretmenlik yapabilirsiniz.aynı şekilde diyanette ek ders karşılığı kurs açabilirsiniz. günde 6 haftada 30 saat ayda 120 saat ders verirsiniz.aylık ortalama 1050 lira alırsınız. diyanette ihl mezunu ve yeterlilik varsa tamamdır. okularda en az iki yıllık ilahiyat şart.yeterlilik şart değil. |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü yeterlik sözlü sınavının sonuçları açıklanmış..atamalara göre taban puanlar şöyle KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ GRUP ADISÖZLÜ TABAN PUAN İ.H.L. + Diğer LisansKPSS TABAN PUAN 71,000 İ.H.L. + Diğer Ön Lisans84,22159 71,666 İlahiyat Ön Lisans + Diğer Lisans + Hafız79,24885 75,000 İ.H.L.66,51081 82,000 İlahiyat Ön Lisans84,78368 77,000 İ.H.L. + Hafız79,00799 88,333 İ.H.L. + Diğer Ön Lisans + Hafız76,61660 75,000 İlahiyat Ön Lisans + Diğer Lisans63,07220 75,000 İ.H.L. + Diğer Lisans + Hafız70,87896 75,000 İlahiyat Fakültesi + Hafız51,36580 90,000 İlahiyat Fakültesi64,20629 75,666 İlahiyat Ön Lisans + Hafız64,80687 86,000 70,83327 |
Cevap: Yeterlilik Sınavı Bilgilerimizi Burada Paylaşalım Mart ayında yeterlilik sınav kesin var mı ? |
Cevap: Yeterlilik Sınavı Bilgilerimizi Burada Paylaşalım Alıntı:
kesin bir bilgi yok henüz ama şubat sonu yada mart başı gibi bekleniyor sınav..bekleyip görecez :):) |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü ben yeterlilik sınavına çalışmaya başladım sınav ne zaman olur bilmem ama zaten gün içerisinde çok fazla konu çalışamam ama çaba göstereceğim hem de dini bilgilerim tazelenmiş olacak ben çalışmalarımı kafama takılanları burda paylaşacağım siz de katılırsanız çok sevinirim |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü yüksek ihtimalle martda olur goknur abla bu arada bu sene meal ve surelerin devamını tamamlama gibi sorular eklendi geçen senelerde bu yoktu bu yüzden duhadan aşağısı Yasin tebareke amme fetih hucurat bu surelerin az çok meallerinide bilmek gerikiyo sure isimlerinin ne anlama geldiği filan nurdan on soru filan Var bunlara da çalışalım inşallah |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Rüyamda yeterliliği girmiştim... sınava girmeye niyetim var inşaallah hem derslerim hem yeterlilik artı kpss biraz zor olucak ama en azından denemiş olucam... |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü mart ayında ki yeterlilik sınavında başarılı olmak istiyorum.nasıl nerden başlayacağımı bilmiyorum.panikteyim:( öneriniz var mı? |
şimdiden başalyın çalışmaya..çok güzel kaynakalr var piyasada yeterlikle ilgili onlardan yararlanabilirsiniz.diyanetin iki ciltlik ilmihal kitabı var o ikisinide okuyun.ibrahim sarıçam ın hz.Muhammed ve evrensel mesajı kitabını okuyun..tecvit bilginiz varsa birazda meal çalışın..başarılı olursunuz inş. |
Kafam çok karıştı ! Selamun Aleyküm. Arkadaşlar bu yeterlilik sınavı noldu şimdi hiçbir şey anlamadım, Durum nedir bilgisi olan ? |
Cevap: Kafam çok karıştı ! bi kaç güne netleşecekmiş ilan verilecekmiş... imamlar ve kuran kursu hocalığı için yeterlilik sınavı üç gurup seviye olacakmış. ihl,önlisans ve lisans. bu sene seviye belirleme,yeterlilik sınavları olacak.muhtemelen mart ayında. doğruysa diyanetten aldığım en son bilgi bu. |
Cevap: Kafam çok karıştı ! Alıntı:
|
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü s.a ihl mezunu olmayan,henüz ilahiyat önlisansı tamamlamamış bir 2.sınıf öğrencisi yeterliliğe girebiliyor mu? |
2. sınıf olunca mezun olabilir durumda olunuyor |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü s.a arkadaşlar bende bişey sorcam bu yeterlilik muhtemelen eylülde olcak diyolar doğrumudur birde aöf mezunlarına ayrı sınav yapılcakmış yani sınava girerken aöf kitaplarınamı çalışalım ilmihallere devammı? |
Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Aleykum selam. Birsürü söylenti var ama kesin birşey yok. Bi açıklama yaparlar diye bekliyoruz. Sizin dediğiniz mezuniyete göre soru sorulacak yani ihl mezununa ayrı önlisans mezununa ayrı lisans mezununa ayrı sorular sorulacak.tabi ösym yaparsa. Ösym nin soruları hazırlayacağına dair bir duyuru yapılmıştı. Hakkımızda hayırlısı olsun diyerek bekliyoruz |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü başlığa yeni sistem olan DHBT ekledinim..burdan sınav sistemiyle ilgili bilgilerinizi paylaşabilirsiniz |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü yeterlilige yeni giren konular var tefsir hadis meshepler tarihi vs.. bunların özetleri onlisans bolumunda var lakin bunlar yeterlilik ozetleri bölümüne kopyalansa nasıl olur |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü Alıntı:
tekrar kopyalamanın gereği varmıki ilgili derslerden baksak yeterli olmazmı.. |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü bilmem hani yeni gelen birisi direk yeterlilik konu ozetlerine baksa bulamaz ya böyle daha kolay olur gibime geldi ama siz bilirsiniz:) gerek yoksa |
çok karmaşık olur diye düşünüyorum bende..aynı konu iki bölümdede olmaz sanki düşünceli000 bi düşünelim bakalım |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü tamam o zmaan |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü Ben anlamadim kpss tamam da 1 dhbt ne demek 2. Dhbt sözlu mu yoksa test mi ayrica sözlüde olacak mı anlayan anlatabilirse sevinirim |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü 1. Dhbt ihl onlisans ve ilahiyatların ortak çözeceği alan 2.dhbt mezun olunan okula göre cevsplıycagımız sorular yani onlisans mezunu isen ikinci bölümde onlisans müfredatından sorular gelecek ihl isen ihl müfredatı |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü Ben bu sene birinci sinifim ilahiyatta lise olarak mi giricem kpss ye? Bir de benim gecen seneden yeterliligim var zaten 2 yil gecerli diye biliyirum sadece simdi kpssye girersem yine yeterlilik sorularindanda mesuul muyum lutfen bi bilen cevaplasin . Simdiden Allah razi olsun |
birinci sınıfsanız ihl mezunuysanız eğer ihl mezunu olarak kayıt yapın.yani kpss lise düzeyi olacak..yeterlik belgeniz geçerli olurmu bilmiyorum araştırmak lazım ama sanırım tekrardan girmeniz gerekecek çünkü yeni alım için kpss ye girmeniz şart girmişken alan sorularınıda alın siz her ihtimale karşı |
|
sözlü sınav olacakmış yine.yani kpss ve alandan yeterli puanı alanalr yine puanlarına göre sözlü sınava çağırılacaklarmış |
|
|
|
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü Benim bildiğim daha önce yeterliliği olanlar yani süreleri devam edenler sadece kpss ye girebilirler. Tabi yanlış bilgide vermek istemem kesin bir bilgi yok Allah herkesin yardımcısı olsun .. |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü mayısdaki sınava belgesi olanlR iyi çalışsın belgeler yeni sınavla beraber iptal olacak büyük ihtimalle ama yinede diyaneti arIyıp bilgi almakta fayd var |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü benim ikinci sınıftan ilk dönem den Arapça kaldı ikinciden inkılap kaldı şimdi inkılaba çalışsam çok geçsem Arapça kalıyor ya tek ders sınavı olacak mı ona göre dhbt ye başvursam yada tek ders sınavı olmasa bile ocakda sınava girip Arapça yı versem onlisans olarak başvurdugumda sınavım geçerli olur mu biri beni aydınlataa bilirmi ????? |
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü nedir bu ya ben epey yabancı kaldım nedir bu son olanlar ? |
|
Cevap: diyanet yeterlilik DHBT sınavı istişare bölümü s.a ya bu yeni yeterlilik hakkında bir kaç sorum olacaktı... konular gene aynı ilmihal we peygamberin ewrensel mesajı adlı kitaplardanmı çalışacağız?? ayrıca puan hesaplaması nasıl olacak kpss we dhbt ikisinin ortalaması şeklindemi olacak mesela kpss den 40 aldım dhbt dende 40 aldım 80 alıp geçiyormuyum??? |
SAAT: 19:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.