Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi:  21 Mart 2024 (17:26), Konuya Son Cevap : 21 Mart 2024 (17:26). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen Kara Kartal
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Mart 2024, 17:26   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.634
Konular: 430
Beğenildi:3256
Beğendi:3722
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Zorlu, Limak vs bunlarda boykot edilmeli

Zorlu, Limak vs bunlarda boykot edilmeli

Gazze’de soykırım büyürken İsrail’e ihracat şubatta yüzde 20.7 arttı, ocakta 41 milyon dolarlık gıda sevk edildi. Gemiler çelik, silah parçası, çimento ve dikenli tel gibi vahşete ‘malzeme’ olabilecek yükleri taşırken ‘Ticareti kesin’ haykırışlarına Ankara sessiz kaldı. Ticareti sürdüren şirketlere de çağrılar arttı. Vicdanlara hitap edenler ‘Kazanılacak hiçbir para bu yüke değmez. Dev firmalar İsrail’in kirli parasına muhtaç değil. İnsanlık görevini kârın önüne koyun’ dedi.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ŞİRKETLER ‘NEDEN HÂLÂ TİCARET YAPIYORSUNUZ?’ SORUSU KARŞISINDA SESSİZ
Resmi verilere rağmen şirketler ticaretin devam etmediğini ileri sürdü. MÜSİAD ‘İsrail ile ticaret iddiaları mesnetsiz. Filistin’de zulüm varken kimsenin ateşe yakıt taşıyacağına inanmıyoruz’ açıklaması yaptı. Sanko Holding’e bağlı Çimko da çimento ürünlerinde İsrail’in ihracat ağlarında bulunmadığını savundu. Akçansa, Nuh Çimento, Limak (Limakport), Tosyalı Grup, Zorlu Grup, İçdaş, Eren Holding ve Pamukkale Kablo ise gazetemizin konuya ilişkin soruları karşısında geri dönüş yapmadı.

Ocak ayında yüzde 18.5 düşen ihracat şubat ayında yeniden yüzde 20.7 artarak 422.2 milyon dolar sınırına ulaştı. Neredeyse 41 milyar dolarlık gıda sevkiyatının yapıldığı İsrail’e gemilerin aynı zamanda çelik, çimento, silah parçası, dikenli tel taşıdığı resmi verilere yansıdı. Hükümet bu ticarete sessiz kalırken dikkatler şirketlere çevrildi. SANKO, SOCAR, Pamukkale Kablo, Eren Holding, İÇDAŞ, Zorlu Holding, Tosyalı, Akçansa, Nuh Çimento ve Eyvap gibi dev şirketlerin İsrail ile ticareti ve Limak Holding'in limanı aracılığıyla bu ülkeye gemiler göndermeye devam etmesi gündem haline geldi. Ticarete konu olan ürünlerin tekstil, enerji, kablo, çimento, inşaat, demir-çelik, çelik dikenli tel, silah parçaları, hava taşıtlarını fırlatma aksamlarından oluştuğu kamuoyuna yansıdı.

Zorlu Holding’in yöneticileri, yatırımlarını geri çekmiyor ve bu sermaye düşkünlüğüyle suça ortaklık ediyor. Zorlu Holding, işgal gücünün hizmetine sunduğu faaliyetleri sebebiyle, Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın ortaklarından birisidir. Mavi Marmara olayında Zorlu Holding’in yaptığı açıklamada ‘Bu ülkede çeşitli ortaklarla enerji yatırımı işine girdik. Şu an devlete elektrik satıyoruz. Birçok yerde ciddi yatırım ve taahhütlerimiz var. Bırakıp dönmek gibi bir lüksümüz yok. Geçmişte yaptığımız 1 milyar dolarlık yatırımın haricinde, kredileri İsrail bankaları tarafından yeni çıkmış 300 milyon dolar tutarında bir yatırımımız daha var. Bu yatırımları yarıda bırakamayız’ ifadeleri kullanılmıştı. 14 binden fazla çocuk ve 30 binden fazla insanın katledilmesinde payınız varken, ailelerinizin yüzüne bakabiliyor musunuz? Zorlu Enerji’nin yüzde 25 oranında ortak olduğu Dorad Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, İsrail’in en büyük özel sektör enerji santrali olup ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 7’sini karşılamaktadır. Bu elektrik santrali, İsrail Savunma Bakanlığı, havacılık ve uzay sanayii, bankalar, sanayi şirketleri ve İsrail’deki birçok şirkete elektrik sağlıyor. İsrail’in elektrik tedarikçisi Zorlu’ya soruyoruz: Gazze’de hastanelerde elektrik olmadığı için kuvözlerde bebekler ölürken, Gazzeli insanlar yakınlarının cesetlerini aramak için güneşin doğmasını beklerken, onlara bu zulmü reva gören siyonist vahşilerle ticaret yapmak, sizi soykırımın ortağı yapmıyor mu?"

HACİM SAVAŞ ÖNCESİNE YENİDEN ULAŞTI
İsrail’e ihracat savaşın başladığı dönemlerde 462 milyon dolara yakındı. Ekim’de 328 milyon dolara geriledi. Kasım’da da 301 milyon dolar seviyesinde seyretti. Türkiye ocak ayında İsrail’i hedef ülkeler arasından çıkarmasına rağmen şubat ayındaki artışla beraber ihracat neredeyse savaş öncesi hacme ulaştı. Aralık ayında bir önceki aya göre ihracat yüzde 34.5 artarak 429 milyon dolara çıkmıştı. Ocak ayında yüzde 18.5 düşen ihracat şubat ayında yeniden yüzde 20.7 artarak 422.2 milyon dolara ulaştı. Diğer yandan, İsrail Tarım Bakanlığı’nın kayıtlarına göre Türkiye, Ürdün ile birlikte 7 Ekim’den bu yana İsrail’e en çok sebze ve meyve gönderen ilk iki ülke oldu.
su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Kamuda tasarruf dönemi başladı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 3 27 Nisan 2024 15:02
Alerjisi ve astımı olanlar çöl tozuna dikkat Sağlık / Beslenme Kara Kartal 0 10 26 Nisan 2024 18:03
Kızıl ordu utancı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 1 15 25 Nisan 2024 00:22
Patiswisi küflü çikolata değil, zehirli dil yıktı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 10 24 Nisan 2024 17:16
Türkiye yüzyılını THY yaşıyor Gündem/ Manşetler Esma_Nur 2 22 24 Nisan 2024 12:29

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yaşasın Boykot Kardeşliğimiz zeynepnur Serbest Kürsü 9 06 Şubat 2024 23:03
Evde yoğurt mayalarken nelere dikkat edilmeli? su damlası Diğer Tarifler/ Bilgiler 6 20 Ocak 2023 07:44
Çocuklara isim koyarken nelere dikkat edilmeli gökçen0421 Çocuk ve Aile Sağlığı 1 14 Ekim 2019 14:41
Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli mekkelim Anket'ler-Röportaj'lar 26 29 Aralık 2015 12:01
Mübarek günlerde oruç tutulurken nelere dikkat edilmeli? NUR Oruç-Ramazan 0 14 Temmuz 2009 17:39

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.