Medineweb Forum/Huzur Adresi yükleniyor...

Medineweb Anasayfası Medineweb Forum Bugünkü Mesajlar Forum Grupları Kimler Online
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Köfteler
Üyemiz Ol Bugünkü Mesajlar Arama

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  05 Nisan 2022 (12:04), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2022 (12:04). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Nisan 2022, 12:04   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.402
Konular: 728
Beğenildi:9257
Beğendi:11126
Takdirleri:32059
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Soslu Köfte

Soslu Köfte

Malzemeler
700 gram kıyma
1 tane kuru soğan (rendeleyip suyunu sıkalım)
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı dolusu galeta unu
Yarım su bardağı su
2 tane küp doğranmış patates

Sosu için;

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
3 su bardağı kadar su (az gelirse ilave edebilirsiniz)
Üzerine;

1 kase kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı;

Kıymayı ve bütün malzemeyi karıştırma kabına alarak 10 dakika güzelce yoğuruyoruz. Zamanınız varsa yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Dinlenen kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak güzelce yuvarlıyoruz.
Yağımızı tencereye alarak kızdırıyoruz ,önce patatesi sonra da köftelerimizi yarı pişmiş şekilde kızartıyoruz.
Kızaran köfte ve patateslerimizi güveç kaplarımıza yerleştiriyoruz.
Üzerinin sosu için salçamızı güzelce kavuruyoruz.
3 su bardağı suyu ilave ederek bir kaç dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Hazır olan sosumuzu köftelerimizin üzerlerine paylaştırarak döküyoruz.
Köftelerimizin üzerine yağlı kağıt kapatalım.
Önceden ısıttığımız 180° derecelik fanlı fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra yağlı kağıdı alarak kaşar rendesi üzerlerine serpiştiriyoruz.
Kaşar peynirler kızarana kadar tekrar fırına veriyoruz.
Fırından aldığımız köftelerimizi sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
Hâdimul İslam beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
03 Afyonkarahisar yemekleri🍜 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- su damlası 0 22 19 Aralık 2025 16:29
02 Adıyaman yemekleri.. 🍲 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Kara Kartal 2 29 18 Aralık 2025 20:29
Ben hala yüreğinde miyim?​ Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 29 12 Aralık 2025 22:46
Bir sustum, bin sustum.... Dua Bölümü su damlası 0 41 10 Aralık 2025 15:21
Öğrenmekte güzeldir... Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 2 72 07 Aralık 2025 19:45

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi su damlası Et Yemekleri 0 16 Mart 2024 15:39
Orman meyveli soslu kek... su damlası Pastalar 7 05 Ekim 2023 20:12
Şeftalili Ve Soslu Yaz Keki su damlası Pastalar 0 12 Ekim 2022 21:41
Vişne Soslu Pirinç Unu Muhallebisi su damlası Tatlılar 0 17 Mart 2021 22:59
soslu poğaça tarifi talibetün Börekler ve Hamur İşleri 0 06 Şubat 2012 23:24

Yeni Sayfa 1 Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.