Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  09 Ocak 2009 (10:52), Konuya Son Cevap : 20 Mart 2013 (20:41). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Ocak 2009, 10:52   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ



Şimdi önce şu soruya cevap arayalım:
Neden yahudiler bu zulmüyapıyorlar? Oysa kendileri yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaları yüzündenbütün dünya tarafından dışlanmış olmalarına rağmen, Müslümanlar onlarayurt vermiş, vatan vermiş barındırmıştır. Onlar ise nankörlüklerinitarih boyunca sergiledikleri gibi şimdi yine aynı şeyitekrarlamaktadırlar. Çünkü yahudi tahrif ettiği Tevrat'a inanmaktadır.Onun inancına göre yeryüzünde insan olarak asıl yaratılan yahudidir.Diğer insanlar sair varlıklar gibi yahudiye hizmetçi olarakyaratılmışlardır. Bu köleliği kabul etmeyenlerin ise ırzı, malı, canımubahtır. Dahası yahudi bir anneden doğmayan zaten yahudi olamaz. Yanibir insanın önce başka bir dine mensup iken sonradan yahudi olmasımümkün değildir. Yahudinin inancı işte budur.

Müslüman ise; ister yahudi, ister hristiyan, ister müşrik olsun,herkesin iman edip cennetlik olmasını ister. Hatta bunun için çabasarfetmek zorundadır. Müslümanların çok acı tecrübelerine rağmen beşyüz küsur yıl önce, İspanya'dan kovulan ve başka devletlerce kabuledilmeyen yahudilere yeniden kucak açmaları bu inanç sebebiyledir.

Boşuna dememişler: "Besle kargayı oysun gözünü" diye. İşte bu yahudide Filistin'e çöreklenmek için asırlarca çalışmış, her türlü desiseyi denemiş daha da olmayınca koca bir imparatorluğu dağıtmıştır. Sonundamukaddes belde olan Filistin'e ve onun kalbi durumundaki Kudüs'eyerleşti. Oraya yerleşmeye başladığı tarihten buyana da çeşitliterörist faaliyetlerle Filistin'in asıl sahibi durumundaki Filistinevlatlarının kanını akıtmayı ve ırzına kastetmeyi aralıksızsürdürmektedir.
Kur'an-ı Kerim'de, en çok bahsi geçen topluluk yahudidir. Çünkü osinsi ve tehlikelidir. Dolayısıyla insanlığın bu tehlikeden haberdaredilmesi gerekmektedir. Özellikle de Kur'an hep onlarınolumsuzluklarını anlatır. İsterseniz açın bir Kur'an fihristi veyahudilerin vasıflarına bir göz atın. Daha sonra da zaman buldukçakonularla ilgili ayetleri inceleyin.

İşte size Kur'an-ı Kerim'den, yahudilerin özellikleriyle ilgili bazı bilgiler:


1.Genel özellikleri:


a.Cimridirler:"Onlar cimrilik eder, insanlara da cimriliği önerir veAllah'ın kendilerine lütfundan vermiş olduğunu gizlerler." (Nisa, 4/37)"Yoksa onların mülkten bir payları mı var? Öyle olsaydı insanlara birçekirdek zerresi bile vermezlerdi." (Nisa, 4/53)

b.Yeryüzünde fesat çıkarırlar:
"Onlar ayrıca yeryüzünde bozgunculukçıkarmaya çabalarlar. Allah ise bozguncuları sevmez." (Maide, 5/64)

c.Korkaktırlar.
Üstelik Allah'tan gereği gibi sakınmadıkları haldeinsanlardan çok korkarlar: "Onların kalplerinde sizin saldığınız korkuAllah'ınkinden daha şiddetlidir. Bu onların anlamayan bir toplulukolmalarından dolayıdır. Onlar sizinle toplu halde ancak müstahkemşehirlerde veya surların arkasından çarpışabilirler. Kendi aralarındakiçekişmeleri ise pek şiddetlidir. Sen onları toplu halde sanırsın, oysakalpleri dağınıktır. Bu onların akıl etmeyen bir topluluk olmalarındandolayıdır." (Haşr, 59/13-14) (Dikkat edilirse burada mü'minlerkarşısındaki zayıflıkları ve korkaklıkları özellikle vurgulanmaktadır.)

d.Cennetin yalnızca kendilerine ait olduğu iddiasındadırlar:
"Onlar:"Cennete ancak yahudi veya hıristiyan olan girebilecektir" dediler. Buonların kuruntularıdır. De ki: "Eğer doğru söylüyorsanız deliliniziortaya koyun." (Bakara, 2/111)

e.Hayata düşkündürler:
"Onları insanların hayata en düşkünügöreceksin. Allah'a ortak koşanlardan bile daha tutkundurlar. Her biribin yıl yaşatılmayı arzular. Oysa uzun süre yaşatılması onu azaptanuzaklaştırmayacaktır. Allah onların yaptıklarını görmektedir." (Bakara,2/96)

f.Sihir yoluna sapmışlardır:
"Onlar, o iki melekten bir adamlakarısının arasını açmada yararlanacakları şeyleri öğreniyorlardı.Allah'ın izni olmadan kimseye bir zarar dokunduramazlardı. Onlaraslında kendilerine zarar verecek ve bir yarar sağlamayacak şeyleriöğreniyorlardı. Onu (sihri) satın alanların bundan dolayı ahirette birnasib elde edemeyeceklerini biliyorlardı. Nefislerini karşılığındasattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi!" (Bakara, 2/102)

g.İnsanların mallarını haksız yere gaspeder ve faiz alırlar:
"Yineyasaklandıkları halde faiz almalarından ve insanların mallarını haksızyere yemelerinden dolayı (böyle yaptık). İçlerinden inkarcılara acıklıbir azap hazırladık." (Nisa 161) "Ey iman edenler! Hahamların verahiplerin çoğu insanların mallarını haksızlıkla yemekte ve Allah'ınyolundan alıkoymaktadırlar. Altını ve gümüşü biriktirip de onları Allahyolunda harcamayanları acıklı bir azapla müjdele!" (Tevbe, 9/34)(Bilindiği üzere yahudilerin bugün yeryüzünün en zengin tabakasınıoluşturmalarının başta gelen sebepleri, insanların mallarını hileyoluyla ellerinden almak için çeşitli metodlar geliştirmek, tefecilikyapmak, dünya çapında mafya organizasyonları kurarak bu yolla çeşitliticari faaliyetlerden komisyon yani haraç almak ve faiz yemektir.Onların insanların mallarını haksız yere yemeleri konusunda ayrıca bkz.Ali İmran, 3/75)

h.Allah'ın fakir, kendilerinin ise zengin olduklarıiddiasındadırlar
: "Şüphesiz Allah: "Allah fakirdir biz ise zenginiz"diyenlerin sözlerini duymuştur. Biz onların sözlerini ve haksız yerepeygamberleri öldürmelerini yazacak ve: "Ateşin azabını tadın"diyeceğiz." (Ali İmran, 3/181)

2.Din ve inanç konusundaki tutumları
:


a.Allah'ın ayetlerini inkar ederler: "Onlar Allah'ın gazabınıhaketmişlerdir ve kendilerine miskinlik damgası da vurulmuştur. Onlarbunu Allah'ın ayetlerini inkar ettikleri ve haksız yere peygamberleriöldürdükleri için hak ettiler." (Ali İmran, 3/112) "Onlar: "Allah birinsana herhangi bir şey indirmemiştir" derken Allah'ı hakkıyladeğerlendiremediler." (En'am, 6/91)

b.Kendilerinin Allah'ın oğulları, dostları ve peygamberin torunlarıolduklarını söylerler:
"Yahudiler ve hıristiyanlar: "Biz Allah'ınoğulları ve sevdikleriyiz" dediler." (Maide, 5/18)

c.Geçmişte birçok kez dinlerinden dönmüş, Allah'ın kendilerinevahyettiği dinden çıkmışlardır:
"İman edip sonra inkar eden, sonrayeniden iman edip sonra tekrar inkar eden sonra da inkarlarınıartıranlar var ya, Allah onları ne bağışlar, ne de doğru yolayöneltir." (Nisa, 4/137)

d.Allah'ı cimrilikle itham ederler:
"Yahudiler "Allah'ın elibağlıdır" dediler. Kendi elleri bağlandı ve söylediklerinden dolayılanetlendiler!" (Maide, 5/64)

e.Münafıktırlar:
"Onlar iman edenlerle karşılaştıklarında "biz deiman ettik" derler. Ama birbirleriyle başbaşa kaldıklarında, "Allah'ınsize açmış olduğu şeylerden, bunları Rabbinizin katında size karşı birbelge olarak göstersinler diye mi söz ediyorsunuz! Aklınızı kullanmıyormusunuz!" diye konuşurlar." (Bakara, 2/76)

f.Cebrail (a.s.)'a düşmandırlar.
"De ki: "Kim Cibril'e düşmanolursa, (bilsin ki) o bunu (Kur'an'ı) Allah'ın izniyle, daha öncegelmiş olanları doğrulayıcı, iman edenler için de bir hidayet rehberive müjde olarak senin kalbine indirdi." (Bakara, 2/97)

g.Allah'a çocuk isnadında bulunmuşlardır:
"Allah oğul edindi" dediler. O bundan yücedir." (Bakara, 2/116)
Bütün bu özelliklerinin yanısıra, hakikatten sürekli yüz çevirme,kendilerine vahyedilmiş olan Tevrat'a bile uymama, Allah'ı bırakıpkendi bilginlerini ve ruhbanlarını rab edinme, sırf hasetlerinden vemevki hırslarından dolayı Kur'an'ı inkar etme gibi özellikleri debizzat Kur'an-ı Kerim'de tescil edilmiştir. Yine Kur'an-ı Kerim'debildirildiğine göre onlar Tevrat'ı tahrif ederek işlerine gelmeyenşeyleri çıkarmış ve işlerine gelen bazı eklemelerde bulunmuşlardır.Allah'ın kendilerine verdiği nimetlere karşı nankörlük ederektaşkınlıkta bulunmuş ve aşırı gitmişlerdir. Onların en önemliözelliklerinden biri de anlaşmalarına bağlı kalmamalarıdır. Bu konudaise Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "Bunlar kendileriyle antlaşmayaptığın (şu) kimselerdir ki her keresinde antlaşmalarını bozarlar, hiçsakınmazlar." (Enfal, 8/56)

Onların Kur'an-ı Kerim'de zikredilen özelliklerinin tamamı bu kadardeğildir tabii ki. Ancak burada sayılan özellikleri onların gerçekkimlikleri hakkında genel bir fikir vermektedir. Onların burada sayılanve burada saymadığımız ancak Kur'an-ı Kerim'de zikredilen bütünözelliklerinin üzerinde tafsilatlı bir şekilde durma imkanımız yok.Fakat Mescidi Aksa'yı tehdit eden girişimleri, ümmet açısından büyüksorunlara yolaçan faaliyetleri hakkında daha isabetli düşünebilmemiziçin onların Kur'an-ı Kerim'de ortaya konan kimliklerini tanımamızgereklidir. Çünkü ümmetin kapanamayan bu yarası şimdi daha bir derindenkanamakta ve tüm mü'minlerin de yüreğini dağlamaktadır.
İşin gerçeğinde onların İslam karşıtı faaliyetlerinin özü Kur'an-ıKerim'in Tevbe suresinin 32. ayetinde şöylece dile getirilmektedir:"Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Ama kafirleristemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır."

İşte bu ayetten de açıkça anlaşılıyor ki yahudinin asıl amacı, budini ortadan kaldırmaktır. Hz. Süleyman mabediyle ilgili efsaneler buamaç uğrunda geliştirmiş oldukları idealleri için uydurdukları birbahaneden ibarettir. Hatta bununla da kalmayıp şayet emellerinigerçekleştirirlerse Nil'den, Fırat'a belki Toroslar'a kadar bu ümmetintopraklarına ("vaadedilmiş topraklar" iddiasıyla) sahip olurlarsaburalarda İslam'ın şiarı olan mescitleri de yıkıp yok etmektenkaçınmayacaklardır. Zira bugün Mescidi Aksa, yarın Eyüp Sultan, Fatih,Süleymaniye, Sultanahmet...
Nasıl ki haçlılar bugün üzerinde İspanya devletinin kurulduğuEndülüs'ü ele geçirdiklerinde oradaki milyonlarca Müslümana soykırımuygulayıp, İslam'ın alameti olan on binlerce camiyi, mescidi,medreseyi, kütüphaneyi ve çeşmeyi yıkmışlarsa, bugün aynısı Filistintopraklarında uygulanmaktadır.
Hatta daha da yakına gelelim. Daha dün aynı haçlılar "Biz Avrupa'nıngöbeğinde İslam'a müsaade etmeyiz" deyip Bosna'ya aynı vahşetisergilemediler mi? Ve hala yeni yeni toplu mezarlar ortaya çıkarılmıyormu? Makedonya da aynı tehdit altında değil mi?
Ancak yahudiler bu emellerine ulaşacak mı? İşte bunu da ayetindevamından anlıyoruz ki; hayır tam aksine, her ne kadar yahudiler vehaçlılar istemese de Allah (c.c.) nurunu tamamlayacaktır. O zamanmazlum ve mustazaflar zalimlerden hesap soracaktır.

Fakat şunu da çok iyi bilmeliyiz ki, bu ilahi vaadler kimseyigevşekliğe ve vurdumduymazlığa sürüklememelidir. Çünkü herkes izlediğitutumdan, takındığı tavırdan, görevini ne kadar yerine getiripgetirmediğinden hesaba sorulacaktır. Yüce Allah: "Ey iman edenler! Allah'a vePeygamberine hıyanet etmeyin ve bile bile size emanet edilen şeylerehıyanet etmeyin." (Enfal, 8/27) diye buyuruyor. İman şuuru içinde olanher Müslümanın bu gerçeği anlaması ve üzerindeki emanetin öneminikavraması gerekir.

Eğer Müslümanlar emanetlerine hakkıyla sahipçıkarlarsa siyonist yahudiler de buraları tehdit eden girişimlerine sonverirler. Çünkü onlar korkaktırlar ve korkaklıkları bizzat Kur'an-ıKerim'de tescil edildiği gibi tarih de bütün açıklığıyla ortayakoymuştur. Bu korkaklıkları yüzündendir ki, kendi güçlerini ortayakoymaktansa fitne ve desise yollarına başvurmak yani birtakım lobicilikfaaliyetleri yürütmek suretiyle zamanın süper güçlerini arkalarınaalarak durumlarını sağlamlaştırmaya çalışmaktadırlar.


Geçmişte Filistintopraklarına yerleşebilmek ve burada bir işgal devleti kurabilmek içino zamanın süper gücü durumundaki İngiliz İmparatorluğu'nu, bugün dekurmuş oldukları işgal devletini ayakta tutmak amacıyla ABD'niarkalarına almaları bu yüzdendir. Ancak şunu gayet açık ve net birşekilde ortaya koymalıyız ki günümüz yahudileri en çok, Müslümanlarındağınıklıklarından ve kendilerine emanet edilen mukaddes varlıklaragereği gibi sahip çıkmamalarından cesaret almaktadırlar.

Konumuzu Maide suresinin 51. ayetiyle bağlayalım. Şöyle buyuruyorYüce Allah: "Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dostedinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dostedinirse o onlardandır."

1996_VAHDET SELAHATTİN/FATİH
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2710 01 Ocak 2013 16:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2626 02 Kasım 2010 01:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4605 16 Temmuz 2010 01:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2098 24 Nisan 2010 15:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2054 02 Mart 2010 22:27

Alt 09 Ocak 2009, 11:41   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

1-Yahudiler,Allah’ın ayetlerini inkar ederler
Onlar(yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine veinsanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça kendilerine zillet(damgası) vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkumedilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar vehaksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş vehaddi aşmış bulunmalarındandır.3/Ali İmran-112
2-Yahudiler,Allah’ı Cimrilikle İtham Ederler
Yahudiler,«Allah'ın eli sıkıdır» dediler; dediklerinden ötürü elleri bağlandı,lanetlendiler. Hayır, O'nun iki eli de açıktır, nasıl dilerse sarfeder.And olsun ki, sana Rabbinden indirilen sözler onların çoğununazgınlığını ve inkarını artıracaktır. Onların arasına kıyamete kadarsürecek düşmanlık ve kin saldık. Savaş ateşini ne zaman körükleselerAllah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar. Allahbozguncuları sevmez.5/Maide-64
3-Yahudiler,Kendilerinin Allah’ın Oğulları ve Sevgili Kulları Olduklarını Söylerler
Yahudilerve hıristiyanlar, «Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz» dediler.«Öyleyse günahlarınızdan ötürü size niçin azabediyor? Bilakis siz O'nunyarattığı insanlarsınız» de, Allah dilediğini bağışlar, dilediğine azabeder. Göklerin, yerin ve ikisinin arasındakilerin hükümranlığıAllah'ındır. Dönüş O'nadır.5/Maide-18
4-Yahudiler,Peygamberlerden inanmayacakları şeyleri istemişlerdir
Ehl-i kitap senden, kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor.Onlar Musa'dan, bunun daha büyüğünü istemişler de, «Bize Allah'ı apaçıkgöster» demişlerdi. Zulümleri sebebiyle hemen onları yıldırım çarptı.Bilâhare kendilerine açık deliller geldikten sonra buzağıyı (tanrı)edindiler. Biz bunu da affettik. Ve Musa'ya apaçık delil (ve yetki)verdik.4/Nisa-153
5-Yahudiler,Kıskançlıkları Nedeniyle Peygamberleri inkar ederler
Allah'ınkullarından dilediğine, bol ihsanından indirmesini çekemeyerek,Allah'ın indirdiğini inkar etmekle, kendilerini ne kötü bir şeykarşılığında sattılar. Bu yüzden gazab üstüne gazaba uğradılar.Kafirlere alçaltıcı bir azab vardır.2/Bakara-90
6-Yahudiler,Allah’a Verdikleri Sözlerde Durmamışlardır(Ki İnsanlara Verdikleri Sözler de Hiç Durmazlar
İsrailoğullarından,«Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, anne babaya, yakınlara, yetimlere,düşkünlere iyilik edin, insanlarla güzel güzel konuşun, namazı kılın,zekatı verin» diye söz almıştık. Sonra siz pek azınız müstesna,döndünüz; hala da yüz çevirip duruyorsunuz.2/Bakara-83
7-Yahudiler,İyiliği Emredip Kötülükten Sakındırmazlar
İşledikleri bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmezlerdi. Gerçekten ne kötü iş yapıyorlardı!.5/Maide-79
8-Yahudiler,Müminler Aleyhine Müşriklerle Dostluk Kurarlar
Çoğununinkar edenleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin önlerinesürdüğü ne kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir, onlar azabtatemellidirler. Eğer Allah'a, Peygambere ve ona indirilen Kuran'ainanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi, fakat onların çoğufasıktır.5/Maide-80-81
9-Yahudilerin Bir Çoğu Haindir
Sözlerinibozdukları için onlara lanet ettik, kalblerini katılaştırdık. Onlarsözleri yerlerinden değiştirirler. Kendilerine belletilenin bir kısmınıunuttular. İçlerinden pek azından başkasının daima hainliklerinigörürsün, onları affet ve geç. Allah iyilik yapanları şüphesiz sever.5/Maide-13
10-Yahudiler,Kendilerine Gelen Peygamberleri Yalanlamışlardır
Andolsun ki İsrailoğullarından söz aldık ve onlara peygamberler gönderdik.Nefislerinin hoşlanmadığı bir şeyle onlara her peygamber gelişte, birkısmını yalanlarlar ve bir kısmını da öldürürlerdi.5/Maide-70
11-Yahudiler,Kendilerine Gelen Peygamberlerden Bazılarını Öldürmüşlerdir
Andolsun ki İsrailoğullarından söz aldık ve onlara peygamberler gönderdik.Nefislerinin hoşlanmadığı bir şeyle onlara her peygamber gelişte, birkısmını yalanlarlar ve bir kısmını da öldürürlerdi.5/Maide-70
12-Yahudiler,Davut a.s ve İsa a.s Diliyle Lanetlenmişlerdir
İsrailoğullarındaninkar edenler, Davud'un ve Meryem oğlu İsa'nın diliylelanetlenmişlerdi. Bu, baş kaldırmaları ve aşırı gitmelerindendi.5/Maide-78
13-Yahudiler,İsyankar ve Aşırı Giden Toplumdur
Onlar(yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine veinsanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça kendilerine zillet(damgası) vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkumedilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar vehaksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş vehaddi aşmış bulunmalarındandır.3/Ali İmran-112
14-Yahudiler,Cimridirler
Yahudiler,«Allah'ın eli sıkıdır» dediler; dediklerinden ötürü elleri bağlandı,lanetlendiler. Hayır, O'nun iki eli de açıktır, nasıl dilerse sarfeder.And olsun ki, sana Rabbinden indirilen sözler onların çoğununazgınlığını ve inkarını artıracaktır. Onların arasına kıyamete kadarsürecek düşmanlık ve kin saldık. Savaş ateşini ne zaman körükleselerAllah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar. Allahbozguncuları sevmez.[I]5/Maide-64
15-Yahudiler,Kibirli Bir Topluluktur
Kendilerinegelmiş kesin bir delil olmaksızın, Allah'ın âyetleri hakkında mücadeleedenlerin göğüslerinde ancak yetişemeyecekleri bir kibir vardır. Senhemen Allah'a sığın. Çünkü her şeyi işiten ve gören O'dur.40/Mümin-56
16-Yahudiler,Sihir Yoluna Sapmışlardır
ŞeytanlarınSüleyman'ın hükümdarlığı hakkında söylediklerine uydular. Oysa Süleymankafir değildi, ama insanlara sihri öğreten şeytanlar kafir olmuşlardı.Babil'de, melek denilen Harut ve Marut'a bir şey indirilmemişti. Buikisi «Biz sadece imtihan ediyoruz, sakın inkar etme» demedikçe kimseyebir şey öğretmezlerdi. Halbuki bu ikisinden, koca ile karısının arasınıayıracak şeyler öğreniyorlardı. Oysa Allah'ın izni olmadıkça onlarkimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek, faydalıolmayacak şeyler öğreniyorlardı. And olsun ki, onu satın alanınahiretten bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığındasattıkları şeyin ne kötü olduğunu keşke bilselerdi!.2/Bakara-102
17-Yahudiler,Dünya Hayatına Karşı Çok Hırslıdırlar
Andolsun ki, onların hayata diğer insanlardan ve hatta Allah'a eşkoşanlardan da daha düşkün olduklarını görürsün. Her biri ömrünün binyıl olmasını ister. Oysa uzun ömürlü olması onu azabdan uzaklaştırmaz.Allah onların yaptıklarını görür.2/Bakara-96
18-Yahudiler,Yalana Kulak Verirler ve Haram Mal Yerler
Onlaryalana kulak verirler, haram yerler. Eğer sana gelirlerse aralarındahükmet, yahut onlardan yüz çevir; yüz çevirirsen sana bir zararveremezler. Eğer hükmedersen aralarında adaletle hüküm ver. Allah adilolanları sever.5/Maide-42
19-Yahudiler,Müslümanlara Karşı Çok Zayıftırlar
Onlarmüstahkem şehirlerde veya siperler arkasında bulunmaksızın sizinletoplu halde savaşamazlar. Kendi aralarındaki savaşları ise çetindir.Sen onları derli toplu sanırsın, halbuki kalpleri darmadağınıktır.Böyledir, çünkü onlar aklını kullanmayan bir topluluktur.59/Haşr-14
20-Yahudiler,Batıl Yollarla İnsanların Mallarını Yerler
Kitapehli arasında kantarla emanet bıraksan onu sana ödeyen ve bir liraemanet etsen, tepesine dikilmedikçe onu sana ödemeyen vardır. Bu,onların: «Kitapsızlara karşı üzerimize bir sorumluluk yoktur»demelerindendir. Onlar bile bile Allah'a karşı yalan söylemektedirler.3/Ali İmran-75

-------------devam edecek-----------------------


FECR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ocak 2009, 13:13   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

21-Yahudiler,Allah’ı Fakir,Kendilerini Zengin Kabul Ederler
Andolsun ki, Allah: «Allah fakir; biz zenginiz» diyenlerin sözünüişitmiştir. Dediklerini ve haksız yere peygamberleri öldürdüklerinielbette yazacağız, «Yakıcı azabı tadın» diyeceğiz.3/Ali İmran-181
22-Yahudiler,Cebrail’e Düşmandırlar
Deki, «Cebrail'e düşman olan kimse Allah'a düşmandır», çünkü O, Kuran'ıAllah'ın izniyle kendinden öncekini tasdik ederek, yol gösterici veinananlara müjdeci olarak senin kalbine indirmiştir.2/Bakara-97
23-Yahudiler,Hakikatten Yüz Çevirmeyi İş Edinmişlerdir
KendilerineKitapdan bir pay verilenleri, görmedin mi? Onlar aralarında hükümvermek için Allah'ın Kitabına çağırılmışlar, sonra onlardan bir takımıdönmüşlerdir. Onlar temelli yüz çevirenlerdir.3/Ali İmran-23
24-Yahudiler,Cehenneme Girseler Bile Az Bir Süre Kalacaklarını Düşünüyorlar
Onlarınbu tutumları: Bize ateş, sadece sayılı günlerde dokunacaktır,demelerinin bir sonucudur. Onların vaktiyle uydurdukları şeyler dedinleri hakkında kendilerini yanıltmıştır.3/Ali İmran-24
25-Yahudiler,Tevrat’ın Hükümlerine Bile Uymazlar
KendilerineTevrat öğretildiği halde, onun gereğini yapmayanların durumu, sırtınakitap yüklenmiş merkebin durumu gibidir. Allah'ın ayetlerini yalanlayankimselerin durumu ne kötüdür! Allah zalimleri doğru yola eriştirmez.62/Cuma-5
26-Yahudiler,Bilginlerini Rabb Edinirler
OnlarAllah'ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih'i rableriolarak kabul ettiler. Oysa tek Tanrı'dan başkasına kulluk etmemekleemrolunmuşlardı. Ondan başka tanrı yoktur. Allah, koştukları eşlerdenmünezzehtir.9/Tevbe-31
27-Yahudiler,Allah’a Çocuk İsnad Ederler
«Allah oğul edindi» dediler; haşa, oysa, göklerde ve yerde olanlar O'nundur. Hepsi O'na boyun eğmişlerdir.2/Bakara-116
28-Yahudiler,İnsanları Kendi Dinlerine Davet Ederler
«Yahudiveya Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız» dediler. «Doğruyayönelmiş olan ve Allah'a eş koşanlardan olmayan İbrahim'in dinineuyarız» de.2/Bakara-135
29-Yahudiler,Tevrat’ı Tahrif Etmişlerdir
Sizeinanacaklarını umuyor musunuz? Oysa onlardan bir takımı Allah'ın sözünüişitiyor, ona akılları yattıktan sonra, bile bile onu tahrifediyorlardı.2/Bakara-75
30-Yahudiler,Yaptıkları Anlaşmalara Uymazlar
Onlar, kendileriyle antlaşma yaptığın, sonra her defasında hiç çekinmeden ahidlerini bozan kimselerdir.8/Enfal-56

-------------devam edecek-----------------------


FECR
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ocak 2009, 15:43   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

31-Yahudiler,Allah’ın Nurunu-İslamı Söndürmek İsterler
Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Kafirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır.9/Tevbe-32

32-Yahudiler,Hz.Meryem’e İftira atmışlardır

Sözleşmelerinibozmaları, Allah'ın ayetlerini inkar etmeleri, peygamberleri haksızyere öldürmeleri, «Kalblerimiz perdelidir» demelerinden ötürü Allah,evet, inkarlarına karşılık onların kalblerini mühürledi, onun içinbunların ancak pek azı inanır. Kalblerinin mühürlenmesinin diğer birsebebi de İsa'yı) inkâr etmeleri ve Meryem'e büyük bir iftiradabulunmalarıdır.4/Nisa-155-156

33-Yahudiler,Yahudi Olmayanlara Düşmandırlar

Ehl-ikitaptan bir gurup şöyle dedi: «Müminlere indirilmiş olana sabahleyin(görünüşte) inanıp akşamleyin inkâr edin. Belki onlar (böylecedinlerinden) dönerler. ] Sizin dininize uyanlardan başka hiçbir kimseyeinanmayın.» (Resûlüm!) De ki: Doğru yol ancak Allah'ın yoludur. Yine(onlar, kendi aralarında şöyle dediler «Size verilenin benzerininbaşka herhangi bir kimseye verildiğine, yahut Rabbinizin huzurundaonların size karşı deliller getireceklerine de (inanmayın).» De ki:Lütuf ve ihsan Allah'ın elindedir. Onu dilediğine verir. Allah'ınrahmeti geniştir ve O her şeyi hakkıyla bilir.3/Ali İmran-72-73

34-Yahudiler,Allah’ın Rahmetinden Kovulmuşlardır,Lanetlenmişlerdir

«Kalplerimiz perdelidir» dediler, hayır, Allah inkarlarından dolayı onları lanetlemiştir. Onların pek azı inanırlar.2/Bakara-88

35-Yahudilerin Dostlukları Yoktur

İnananlaraen şiddetli düşman olarak, insanlardan yahudileri ve Allah'a eşkoşanları bulursun. Onlardan, inananlara sevgice en yakın «Bizhıristiyanız» diyenleri bulursun. Bu, onların içinde bilginler verahibler bulunmasından ve büyüklük taslamamalarındandır.5/Maide-82

36-Yahudiler,Cenneti Kendi Tekellerinde Görürler

«Yahudi veya Hıristiyan olmayan kimse elbette cennete girmeyecek»dediler; bu onların kuruntularıdır. De ki: «Sözünüz doğru isedelillerinizi getirin».2/Bakara-111

37-Yahudiler,Buzağıyı İlah Edinmişlerdir

And olsun ki, Musa size mucizeler getirdi, sonra ardından kendinize yazık ederek buzağıyı tanrı olarak benimsediniz.2/Bakara-92

38-Yahudiler,Cibte-Puta veTağuta İman Ederler,Güvenirler

KendilerineKitap'tan nasip verilenleri görmedin mi? Putlara ve bâtıla (tanrılara)iman ediyorlar, sonra da kâfirler için: «Bunlar, Allah'a imanedenlerden daha doğru yoldadır» diyorlar!.4/Nisa-51

39-Yahudiler,”İşittik ve İsyan Ettik” Derler

Hatırlayınki, Tûr dağının altında sizden söz almış: Size verdiklerimizikuvvetlice tutun, söylenenleri anlayın, demiştik. Onlar: İşittik veisyan ettik, dediler. İnkârları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisidolduruldu. De ki: Eğer inanıyorsanız, imanınız size ne kötü şeyleremrediyor!.2/Bakara-93

40-Yahudiler,Kendilerine Beyineler-Apaçık Deliller Gelmesine Rağmen İhtilafa Düşmüşlerdir

Ama, kendilerine kitap verilenler, onlara apaçık belge geldikten sonra ayrılığa düştüler.98/Beyyine-4

41-Yahudiler Ölçüsüz Talepleri Olmuştur(Allah’ı Açıkça Görmek İstemeleri Gibi)

«Ya Musa! Allah'ı apaçık görmedikçe sana inanmayacağız» demiştiniz de gözleriniz göre göre sizi yıldırım çarpmıştı.2/Bakara-55


Bu özelliklerden hangileri bugün Müslümanlarda bulunuyor?

------------devam edecek-----------------------

FECR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2009, 09:59   Mesaj No:5
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cvp: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

Bu özelliklerden hangileri bugün Müslümanlarda bulunuyor?
Kur’an’da Yahudilerin özelliklerinden bir çoğunun bugün kendilerini Müslüman olarak addeden kimseler de olduğu gerçeğini maalesef müşahede etmekteyiz.
-Öyle değil mi ki;Sözlerle,lafızla Allah’ın ayetlerini inkar etmediklerini söyleseler de pratikte Allah’ın ayetlerini hiç kaale almıyorlar.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin içerisindeki kin ve nefretin benzeri,Müslüman ekol/mezhep/ grubların birbirlerine karşı takındığı hoşgörüsüz bir anlayışta olmaktadır.
-Öyle değil mi ki;Aynı Yahudiler gibi her İslami grub/mezhep/cemaat kendi grubunun kurtuluşta olduğunu,diğerlerinin sapıklıkta olduğunu ve Cennete sadece kendilerinin girecekleri anlayışındadırlar.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Peygamberlerden inanmayacakları şeyleri istedikleri gibi,bugün de Müslümanlar da zillet içerisinde yaşamalarından kurtulmaları için çaba,gayret sarfetmeyip gökten mucize gelse veya Mehdi-Mesih gelse de zilletten kurtulmayı düşlerler.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Müşriklerle dostluk,ilişki kurduğu gibi,bugün de Müslümanlar birbirleriyle kurması gereken ilişkiyi,dostluğu Ehli Kitab, Avrupa,Amerika ile kurmanın yollarını aramaktadır.
-Öyle değil mi ki;Müslümanlar namazlarında birlik/vahdet duaları yaparlar da bir türlü kıskançlık,egoistlik,mezhebsel ,grubsal taassub vs başka sebeplerle bir türlü vahdeti gerçekleştiremezler.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslüman Önderler/Liderler/Başkanlar münkerden/ kötülükten insanları alıkoymak için çaba göstermiyorlar.Kendi statükolarına zeval gelmesin diye uğraş veriyorlar.

-Öyle değil mi ki;Bugün Irak’ta Sünniler Şia mensuplarını,Şia Mezhebinden olanlar da Sünni Müslümanları katletmekten çekinmeyerek Müslümanlara hainlik/hiyanet yapmaktadırlar
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar vahyi yaşamada,aktarmada,tebliğde metotsuzluğun,usulsüzlüğün ceremesini çekmektedirler.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar aynı Yahudiler gibi dünyaya karşı hırslı,sanki hiç ölmeyecekmiş gibi tutunmuşlar.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanım diyen insanların arasında yalan,üçkağıt,alavere –dalevere yaygın ve dünyalık /iktidar/güç elde etmek için her yolu mübah sayan bir anlayış içerisindedirler.
-Öyle değil mi ki;Çevremizde Müslümanım deyip de helal ve haram sınırlarına riayet eden kaç kişi var.
-Öyle değil mi ki;bugün Müslümanız deyip de toplumu sarmış olan faiz belasına bulaşmaya kılıf bulmaktadırlar.
-Öyle değil mi ki;Hakikati duydukları veya hakikat/vahy kendilerine iletildikleri halde duymazlıktan gelmektedirler
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Tevrat’ı tahrif ettikleri gibi,Müslümanlar da Kur’an’ın metnini tahrif etmemekle birlikte anlamını tahrif etmişlerdir.Kendi hevalarına uygun yorumlar çıkarmışlardır
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar,kendi grup/mezhep/ekolundan olmayan Müslüman kardeşlerini düşman,sapık/kafir olarak görmekte sakınca görmemektedir
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin insanları kendi dinlerine davet ettikleri gibi,Müslümanlar bugün bırakın Allahın dinine-İslama davet etmeyi,kendi mezhebine/grubuna/tarikatına/derneğine/vakfına davet etmektedir

-Öyle değil mi ki;Yahudiler buzağıyı ilah edinmişken bugün Müslümanların buzağıları/kutsalları çoğalmıştır.

-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar aynı Yahudilerin dediği gibi “Cehenneme girsek bile az bir şey yanar çıkarız,Cennete gireriz” anlayışı hakimdir

-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Hz.Meryem’e iftira attıkları gibi,Müslümanım diyenler de Allah Rasulunun söyleyemeyeceği Kur’an’a aykırı sözleri,Peygamber söylemiş diye ona iftira atmaktan sakınmazlar.
Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanların vahdeti oluşturamadıkları yüzünden bir rahmet ,bir bereket,bir ortak hareket,bir ortak tepki meydana gelmiyor.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar Allah’ın vaadinden daha çok,insanların/otoritelerin/merkezi güçlerin vaadine iman ediyorlar/güveniyorlar.

Öyle değil mi ki;Elimizde Beyyine-apaçık delil olmasına rağmen Müslümanlar arası ihtilaflar/zıtlıklar devam etmektedir.
-Öyle değil mi ki;Biz Allah’ın Kitabını okuyoruz da “işittik “diyoruz ama bir türlü “itaat ettik” diyerek kulluk safhasında sıkıntılar yaşıyoruz.
-Öyle değil mi ki;Müslümanlar aynı Yahudilerin Hahamlarını rab-otorite-eleştirilemez kabul ettikleri gibi,liderlerini,alimlerini,kanaat önderlerini,şeyhlerini ,ağabeylerini,hocalarını vs kimseleri eleştirilemez saymaktadır
-Öyle değil mi ki;Bugün kimi Müslümanlar Allah’ın ayetlerinde apaçık belirttiği emirlere uymaktan kaçınırlar,kendilerine göre mazeretler ileri sürerler.Allah’ın yasakladığı işleri yapmaktan da kaçınmazlar,helal olanda yarışmaları gerekirken,haram olan işlerde yarışmaya çalışmaktadırlar.
Sonuç olarak,Biz Müslümanlar,Yahudilerde olan özellikleri yapıp onların zihniyetine sahip olduğumuz müddetçe ne Bosna’mız ,ne Çeçenistan’ımız ,ne Afganistan’ımız, ne Filistin’imiz ,ne Irak’ımız ne de dünyanın değişik yerlerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin sorunu çözülür.Çözülmesini bir kenara bırakın,yeni yeni zulüm gören Müslüman topluluklar çoğalır.
Bu yüzden Yahudileşme temayüllerinden uzak duralım
“Bir millet-topluluk kendini bozmadıkça-değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez”.13/Rad-11
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Mart 2013, 20:41   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
KUR'AN'A GÖRE İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ AŞK'ÜL İSLAM Kur'ân-ı Kerim Genel 10 29 Aralık 2017 13:21
KUR'AN'IN ÖZELLİKLERİ NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 1 19 Mart 2013 18:21
MEKKİ VE MEDENİ SURELERİN ÖZELLİKLERİ NUR Tefsir Çalışmaları 1 29 Mart 2012 15:44
Kuran okumak ve dua etmek mi, yoksa Kuran ilmi öğrenmek mi daha faziletlidir? _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 15:46
PEYGAMBERİMİZİN AHLAKÎ ÖZELLİKLERİ KalbinNûru Hz.Muhammed(s.a.v) 14 17 Mayıs 2008 19:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.