Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sorularla Sureleri Tanıyalım (https://www.forum.medineweb.net/203-sorularla-sureleri-taniyalim)
-   -   Medineweb Üyeleri Sorularla Sureleri tanıyor :) (https://www.forum.medineweb.net/sorularla-sureleri-taniyalim/28548-medineweb-uyeleri-sorularla-sureleri-taniyor.html)

Medineweb 25 Mart 2014 10:02

Cevap: Medineweb Üyeleri Sorularla Sureleri tanıyor :)

Alıntı:

azranur Üyemizden Alıntı (Mesaj 324335)
teşekkür ederimArO*

amin ecmain inş..sizin sureniz Nahl suresi.listeye ekledim bakabilirsiniz

Hâdimul İslam 25 Mart 2014 12:23

Alıntı:

azranur Üyemizden Alıntı (Mesaj 324320)
selamun aleyküm artık dayanmıycam bende katılmk istiyorum (:zaten sınavdan sonra sıra gelicekmiş eğer kabul ederseniz:)

hoş geldin (:allah razı olsun

nurşen35 25 Mart 2014 16:57

Hocam kabul ediyorum benide eklerseniz memnun olurum, Allahü Teala razı olsun.

Medineweb 25 Mart 2014 20:37

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 324368)
Hocam kabul ediyorum benide eklerseniz memnun olurum, Allahü Teala razı olsun.

amin ecmain inş. :):) ekledim abla isminizi size İsra suresi geliyor sıralamada..her hafta bir sure işliyoruz abla sırası gelen üye kendi haftası içerisinde kendisine düşen sureden soru hazırlıyor hafta içerisinde soruyor biz diğer grup üyeleride cevaplıyoruz..siz şu anda en sonuncusunuz sorularınız için zamanınız var rahat rahat hazırlayabilirsiniz..hayırlı olsun ayrıca :):)

Medineweb 25 Mart 2014 20:38

dua dilencisi abla önümüzdeki hafta sizin sıranız ama siz sürekli aktif olamadığınızı söylemiştiniz daha önceden..önümüzdeki hafta uygunmusunuz bize bi haber verirseniz ona göre hazırlanalım lütfen

nurşen35 25 Mart 2014 21:45

Başeditörüm İsra suresi için teşekkür ederim.

Medineweb 28 Mart 2014 11:54

Arkadaşlar dua dilencisi abla soru hazırlayamayacağını belirtti onu sıralamadan çıkartacaz ama cevaplara katılmak isterse sorulara cevap verebilecek. Bu durumda pazartesi günü konu açma sırası mihrinaz ablaya geçiyor. Abla sıralamadan gideceğimiz için dua dilencisine verilen sureyle devam edecez. Şu an pcde değilim açınca düzenlemeleri yapacam. sureye hazırlanabilmen için şimdi yazıyorum

Hâdimul İslam 28 Mart 2014 12:56

tamamdır editörüm..benim için sıkıntı yok..nasipse pazartesi günü açarım konumu..selametlec*

Medineweb 28 Mart 2014 19:34

Alıntı:

mihrinaz Üyemizden Alıntı (Mesaj 324654)
tamamdır editörüm..benim için sıkıntı yok..nasipse pazartesi günü açarım konumu..selametlec*

evet000 tmm ablacım c*

sıralamayı düzenledim herkes kendi sırasına bakarak hangi sureyi çalışacağına bakabilir

Hâdimul İslam 28 Mart 2014 22:46

medineweb ben Yusuf suresini yarısını çalışmıştım zaten..şimdi hud suresini nasıl yaparım bilemedim...iki günde tefsir çalışması hazırlamak içime sinmiyor açıkçası...zamanımı verimli kullanmak adına konumu çalışmıştım..sorularımı özetlerimi hep not almıştım..şidi hud suresini iki günde hazırlayıp yarım yamalak sunmak çok içime sinmiyor...ben Yusuf suresinden devam etmek istiyorum...

Medineweb 29 Mart 2014 09:44

Abla o zaman şöyle yapalım herkes ilk verilen surelere çalışsın ikinci kez dağıtırken hud suresini ilk sıradakine verelim.

Ben soru hazırlayamam diyen varsa lütfen şimdi ayrılsın konuya birkaçgün kala söyleyince herşey altüst oluyor böyle

azranur 29 Mart 2014 10:16

Alıntı:

Medineweb Üyemizden Alıntı (Mesaj 324770)
Abla o zaman şöyle yapalım herkes ilk verilen surelere çalışsın ikinci kes dağıtırken hud suresini ilk sıradakine verelim.

Ben soru hazırlayamam diyen varsa lütfen şimdi ayrılsın konuya birkaçgün kala söyleyince herşey altüst oluyor böyle

ArO*böyle çok iyi olmuş .

Hâdimul İslam 29 Mart 2014 14:33

Alıntı:

Medineweb Üyemizden Alıntı (Mesaj 324770)
Abla o zaman şöyle yapalım herkes ilk verilen surelere çalışsın ikinci kes dağıtırken hud suresini ilk sıradakine verelim.

(:allah razı olsun..yusf suresinden devam inşallah...

Medineweb 07 Nisan 2014 11:43

arkadaşlar abdulmelik hoca bu hafta müsait olamayacaktı soru hazırlamaya.onun için biz sıralamamızı değiştirdik.bu hafta ben konumu açtım haftaya bi aksilik çıkmazsa abdulmelik hoca konusunu açacak inş..ibrahim suresiyle devam

nurşen35 07 Nisan 2014 13:25

Alıntı:

Medineweb Üyemizden Alıntı (Mesaj 325800)
arkadaşlar abdulmelik hoca bu hafta müsait olamayacaktı soru hazırlamaya.onun için biz sıralamamızı değiştirdik.bu hafta ben konumu açtım haftaya bi aksilik çıkmazsa abdulmelik hoca konusunu açacak inş..ibrahim suresiyle devam

Sayın editörüm ben nasıl konu açıldığını bilmiyorum . Benim sıram geldiği zaman ne yapmalıyım.

lütfen bana bilgi verin.

Medineweb 07 Nisan 2014 14:19

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 325809)
Sayın editörüm ben nasıl konu açıldığını bilmiyorum . Benim sıram geldiği zaman ne yapmalıyım.

lütfen bana bilgi verin.

sizinle iletişime özelden geçelim abla.anlatayım sana ordan.hiç yapamazsan herhangi bir konudan cevaplayarak yazarsın ben ayırırım konunu..özelden yazarım sana abla

FECR 08 Nisan 2014 17:39

Düşündüm de sorularla sureleri tanıyalım kısmına bütün üyelere cevaplama hakkı verilse daha güzel ve daha katılımlı olabilir. Ayrıca bazı kişiler soru hazırlayamama korkusuyla veya başka bir nedenle gruba dahil olmak istemeyebilir. Bazı kişiler de soru hazırlamayı sever.
Bu sadece bir öneridir.

Medineweb 08 Nisan 2014 17:47

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 326024)
Düşündüm de sorularla sureleri tanıyalım kısmına bütün üyelere cevaplama hakkı verilse daha güzel ve daha katılımlı olabilir. Ayrıca bazı kişiler soru hazırlayamama korkusuyla veya başka bir nedenle gruba dahil olmak istemeyebilir. Bazı kişiler de soru hazırlamayı sever.
Bu sadece bir öneridir.

ilk başladığımızda tüm üyelerimiz katıla biliyordu cevaplara zaten hocam..ama sonra grup içindekilerin katılımına fırsat dahi olmadı :) sizede danışarak almıştık bu kararı zaten ama değiştirilemez bir karar değildir :)

üyelerimizin istekleri doğrultusunda değişime gidebiliriz..her türlü fikre açığız

FECR 08 Nisan 2014 17:50

Biliyorum, daha önce katılanlar cevaplasın diye karar almıştık. Ama diğer üyelerin sanırım bu karardan biraz incinmişler hissi bende uyandı.

Medineweb 08 Nisan 2014 17:53

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 326031)
Biliyorum, daha önce katılanlar cevaplasın diye karar almıştık. Ama diğer üyelerin sanırım bu karardan biraz incinmişler hissi bende uyandı.

peki hocam dediğim gibi her fikre açığız kimsenin mağdur olmasını istemeyiz..bakalım yorumlara göre karar veririz inş.

Hâdimul İslam 08 Nisan 2014 18:46

hocam bende naçizane fikrimi söylemek isterim..herkese açık olması tabiki hoş olabilir lakin biz bir gurup kurarak bir iradede ortaya koyduk diye düşünüyorum..gurup çalışması yaparken ilgili sureyi aynı titizlikle hazırlanıyoruz..herkese açık hale geldiğinde her bilen bildiğini cevaplayacak ve ,nasılsa cevaplayan çıkar havası oluşacak..buda hep kendi adıma düşünerek söylüyorum titiz bir çalışmayı ortadan kaldıracak..

ilk defa tefsir çalışması ve bu konuda sorular hazırlayıp,aynı titizlilikle cevaplamaya uğraşan birisi olarak söylüyorum..guruba katılmadaki tek sıkıntı nasıl soru hazırlarımsa önceki çalışmalrın buna çok güzel örnek olduğunu düşünüyorum..hepimizin herkesin yapabileceğini gösterdik aslında..Bu çalışma Kuranla aramıza koyduğumuz duvarları yıkmak adına çok önemli..ve bu davete icabet adı gurup olunca değişmemeli diye düşünüyorum..

keşke gurup olalım deyip irade ortaya koyduğumuzda herkes aynı katılımı gösterebilseydi sayımız her geçen gün artsaydı...ben böyle düşünüyorum...

FECR 08 Nisan 2014 19:24

Sen de haklısın :)

İslaminesil 08 Nisan 2014 19:57

grup gruplaşmayı meydana getirir,gruplaşan gruplar diğerleride grup olarak görmeye başlar,anlayacagınız grup,grub sloganlar atılmaya başlar,sonra gruptaki arkadaşı savunmalar başlar sonra ayrımcılık olur,sonra dövüş olur,sonra giden olur,bazılarıda küser niye bizi guba almıyorlar diye münakaşa çıkar ,daha sonra kırgınlık olur grupdan birilerinin konu ve yazışa yorum yapılmaz ve uzar gider uzadıkça uzar sonra bir bakmışssınız ,gruplar fes edilir :)))

azranur 08 Nisan 2014 20:12

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 326045)
Sen de haklısın :)

bende grubun dışındakilerin cevap vermemesinden yanayım.bizde katılmamıştık önce cevap veremiyince katılmak zorunda kaldık.(:.bence cevap vermek isteyenler gruba katılsınlar,güzel güzel sorularınıda hazırlayıp bu güzel çalışmadan hakkıyla yararlansınlar.tabi büyüklerim ne karar verirse itiraz etmem:)

nurşen35 08 Nisan 2014 21:35

Alıntı:

eRkam_turabii Üyemizden Alıntı (Mesaj 326046)
grup gruplaşmayı meydana getirir,gruplaşan gruplar diğerleride grup olarak görmeye başlar,anlayacagınız grup,grub sloganlar atılmaya başlar,sonra gruptaki arkadaşı savunmalar başlar sonra ayrımcılık olur,sonra dövüş olur,sonra giden olur,bazılarıda küser niye bizi guba almıyorlar diye münakaşa çıkar ,daha sonra kırgınlık olur grupdan birilerinin konu ve yazışa yorum yapılmaz ve uzar gider uzadıkça uzar sonra bir bakmışssınız ,gruplar fes edilir :)))

Erkam Turabi kardeşim, iki hafta önce bende senin gibi bu formun özelliğini bilmeden cevap verdiğimde bunun kabul olmayacağını belirttiler. Ancak gruba üye olursam devam edecektim. Bu gruba memnuniyetle katıldım. Bugün seninde verdiğin cevapları görünce bir arkadaşımız daha bizlere katılıyor dedim. Fakat sizden olumlu hiç haber alamadık. Eğer herkese bu forum açık olursa şu anki heyecanı ben yaşayamam. Çünkü; en çabuk cevap vermek için yarışıyoruz. Bu heyecanda küçük bir grupla yaşanır. Birazcıkta bu formun bir özelliği olsun. Bizlerden sonra tekrar bu bölümde hiç yer almamış arkadaşlar bu görevi üstlenirler diye düşünüyorum. Elbette kararı editörlerimiz verecektir. Benim için bu uygulama çok doğru bir karar. Erkam Turabi kardeşim senide aramızda görmekten mutluluk duyarız, lütfen sende katıl. Benim de bu gruba katılmamda öncülük eden Mihrinaz'a teşekkür ediyorum.

Medineweb 09 Nisan 2014 13:23

Alıntı:

eRkam_turabii Üyemizden Alıntı (Mesaj 326046)

o kadar çok grup kelimesini kullanmışsınız ki her kelimeyi grup diye okuyorum artık gülümseyen000
öncelikle şunu belirteyim.tefsir grubu oluşturalım diye düşünüp konu açtığımda konuları soru cevap şeklinde açacağımız belli değildi grup oluştuktan sonra böyle bir çalışmanın daha faydalı olacağı düşüncesiyle soru cevap hazırladık..hayr üzere olunca grubun fesedilmeyeceğinden de eminim.tüm surelerimizi tamamlamadan çalışmamıza son verilmemesi temennim Rabbim yardımcımız olsun.

bazıları küser bazıları bizi niye gruba almıyorlar diye münakaşa çıkar demişsiniz..kapımız her üyemize açık..gelmek isteyen olursa ekliyoruz zaten.sayı tamamlandı artık kimseyi almıyoruz diye bişey demedik.katılmak isteyen her üyeyi memnuniyetle ekliyoruz ve temennimizde daha çok katılımın olması

umarım açıklayıcı olmuştur..size tekrar ve son defa soruyorum :) katılmak isterseniz ekleyelim isminizi

Medineweb 09 Nisan 2014 13:23

ablalarım düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.biraz daha düşünecem bu konuyu sonra kararımızı açıklarım inş.

İslaminesil 09 Nisan 2014 18:06

Allah razı olsun böylede takip ederiz inşallah sizlerin çalışmalarından faydalanmak isteyenlerdenim..

azranur 16 Nisan 2014 17:26

medineweb pazartesi benmi başlıycam,sureme?

Medineweb 16 Nisan 2014 17:32

Alıntı:

azranur Üyemizden Alıntı (Mesaj 327690)
medineweb pazartesi benmi başlıycam,sureme?

hicr suresi biterse evet abla sen başlayacaksın..tuba ablayla iletişim halinde ol sorularını tamamlayacaksa sen hazırlan bence

Medineweb 16 Nisan 2014 17:32

bu arada soru cevaplara grup içerisinden devam inş. katılmak isteyen olursa her zaman ekleme yaparız..bilgilerinize

bilinmez 16 Nisan 2014 18:24

katılmak isteyen elini taşın altına koyar ve kendi gücü nispetince bi uğraş sergilemek zorundadır.istenilen öyle zor bi işte değil .

öyle beleşçilik olmaz.

Burda kim nasıl soru hazırlamış veya ben ekserikli bi yarışta yok,yapabileceğini sadece ortaya koymak yeterlidir..

En azından her halukarda kendisi ile kuran arasındaki bi duvarı gücü nispetince yıkmış olur katılanlar..

Onun için katılımcılar cevaplasın,cevaplamak isteyenlerde türibinlerden sahaya inme zahmetini ve cesaretini göstersinler...

azranur 16 Nisan 2014 20:45

Alıntı:

Medineweb Üyemizden Alıntı (Mesaj 327692)
hicr suresi biterse evet abla sen başlayacaksın..tuba ablayla iletişim halinde ol sorularını tamamlayacaksa sen hazırlan bence

bende hazırlanayım diye sordum zaten,neyse Allah yardımcım olur inşallah.bu arada sorulara grup içi cevap vermek isabetli olmuş bence deevet000ArO*

Medineweb 16 Nisan 2014 20:48

Alıntı:

azranur Üyemizden Alıntı (Mesaj 327742)
bende hazırlanayım diye sordum zaten,neyse Allah yardımcım olur inşallah.bu arada sorulara grup içi cevap vermek isabetli olmuş bence deevet000ArO*

amin inş. abla.tuba abla sorularını tamamlamışmı bilmiyorum ama 4 günümüz var daha biter muhtemelen..sınav haftanız biliyorum çok zordasınız.Allah yardımcınız olsun

İslaminesil 16 Nisan 2014 20:55

Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 327707)
katılmak isteyen elini taşın altına koyar ve kendi gücü nispetince bi uğraş sergilemek zorundadır.istenilen öyle zor bi işte değil .

öyle beleşçilik olmaz.

Burda kim nasıl soru hazırlamış veya ben ekserikli bi yarışta yok,yapabileceğini sadece ortaya koymak yeterlidir..

En azından her halukarda kendisi ile kuran arasındaki bi duvarı gücü nispetince yıkmış olur katılanlar..

Onun için katılımcılar cevaplasın,cevaplamak isteyenlerde türibinlerden sahaya inme zahmetini ve cesaretini göstersinler...

Abi özür dileyerek kac kelam edebilirmiyim...Sizin bu yorumunuza katılmıyorum,Amaç grup hazırlamasında öte bir şeyi atlatıyoruz,herkes neden müdahil olmasın ki sonuçta amaç insanlar bişilerden faydalnsın değil mi?
İnsanların özgüvenine öyle ihtiyaç varki bir bebeğe kebab yediremessiniz neden ir yaratılış silsilesi vardır ,bunuda bununla kıyaslamak lazım bence olaya müdahil olmak için ilk önce katılım lazım köşeden bucadan,Konu açanlar gurp olabilir herkes kendi zamanında dediği konuyu alır lakin yorumlara herkesin iştirak etmesi demek herkesi araştırması demektir ve buda şu demektir arastırıken öğrenmesidir.ve araştırmaya bilmedende olsa insanları sevk etmek de öğreneceği ameli noktadaki güzel şeylerde hisse sahibi olmak demektir.
Fikrimi beyan etmek istedim Af ola..

tecelli 16 Nisan 2014 21:07

çok güzel düsünülmüş tesekkürler katılan izleyen okuyan herkes için faideli olur insaALLAH bizde hiç kaçırmadan okuyucu olup faideneliriz ALLAHIM razı olsun

Medine-web 16 Nisan 2014 21:46

Medineweb Üyeleri Sorularla Sureleri Tanıyor Meal Gurubuna Üyelik serbesttir. Yasaktır dersek malum halkımız yasakları çiğnemeye bayılırlar. Yasaktır diyelim mi acaba :)
Dileyen kardeşimiz Baş editöre iletir guruba dahil olur. İşi duygusallığa alınganlığa aktarmaya gerek yoktur. Çalışmamıza katılmak isteyen herkes katılabilir. Katılmayanlar okumak faydalanmak ile iktifa eder.
Guruba Üye olan kardeşlerimizin "Meal Gurubu yazısı" rütbesine işlenmiştir.
Rütbeli olan(Başeditör,Editör,Kuran Kürsüsü gibi) üyelerimizin maalesef rütbeli olduklarından teknik olarak ikinci rütbe eklenemiyor.
Yeni Katılacak kardeşlerimiz Baş Editörden "Meal Gurubu yazısını" rütbesine ekletebilir.

gün ışığı 16 Nisan 2014 21:47

bu üyeler ne yapıyor meal grubu üyeeleri. Siz mi yapıyorsunuz?

azranur 16 Nisan 2014 22:05

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 327768)
Medineweb Üyeleri Sorularla Sureleri Tanıyor Meal Gurubuna Üyelik serbesttir. Yasaktır dersek malum halkımız yasakları çiğnemeye bayılırlar. Yasaktır diyelim mi acaba :)
Dileyen kardeşimiz Baş editöre iletir guruba dahil olur. İşi duygusallığa alınganlığa aktarmaya gerek yoktur. Çalışmamıza katılmak isteyen herkes katılabilir. Katılmayanlar okumak faydalanmak ile iktifa eder.
Guruba Üye olan kardeşlerimizin "Meal Gurubu yazısı" rütbesine işlenmiştir.
Rütbeli olan(Başeditör,Editör,Kuran Kürsüsü gibi) üyelerimizin maalesef rütbeli olduklarından teknik olarak ikinci rütbe eklenemiyor.
Yeni Katılacak kardeşlerimiz Baş Editörden "Meal Gurubu yazısını" rütbesine ekletebilir.

ArO*hocam.Rabbim rütbemizin hakkını verebilmeyi nasip etsin(:

gün ışığı 16 Nisan 2014 22:06

hayırlı olsun Azranur...

SAAT: 14:53

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320