![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
mürşit5 den alıntı abi :) neden? elmalılı,bilmem,diyanet vakfı |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Genelde Fizilal - Muhammed Esed ve Mustafa İslamoğlundan beslendiğim için bazen verilen meal metinleri farklı çıkıyor ondan sordum... |
mealde hata var diye soruyosunuz sandım |
O’nu bırakıp taptıkları şeyler şefaat edemezler. Ancak bilerek hakka şâhitlik edenler şefaat edebilirler. zuhruf 86 Allah, onların önlerindekini de arkalarındakini de (yaptıklarını da yapacaklarını da) bilir. Onlar, O’nun razı olduğu kimselerden başkasına şefaat etmezler ve hepsi O’nun korkusuyla titrerler. enbiya 28 Göklerde nice melekler vardır ki onların şefaatleri; ancak Allah’ın izniyle, dilediği ve hoşnut olduğu kimselere yarar sağlar. necm 26 |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Yani kısaca Şefaat izninin verilmesi Gaybi bir mevzu olup Hiçkimseye böyle bir izin verilmemiştir Din gününün sahibinin indindedir...Şefaat dağıtıcıların dayanaksız konuştukları açıkça ortaya çıkıyor ...Doğru cevap 1. Soru için... |
bu soruya direk link veriyorum :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Tamam kardeşim doğru cevap Kur'anda Kader geçer. Lakin Kader İman esasları arasında geçmez ... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'ani kerim'de Allah'a ulaşmak için neler vesile kılınmalıdır ? |
En güzel isimler Allah'ındır. O'na o isimler ile dua ediniz… (A’raf-180) Siz ey imana ermiş olanlar! Allaha karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun, Ona daha yakın olmaya çalışın ve Allah yolunda gayret gösterin ki mutluluğa erişebilesiniz. (Maide-35) İmdada çağrılan bu ilahların Allah'a en yakın olanları dâhil olmak üzere hepsi Allah'a yaklaşmanın yolunu ararlar. O'nun rahmetini diler ve azabından korkarlar. Çünkü Rabbinin azabı korkunçtur. (İsra-57) Onlardan sonra gelenler, "Ey Rabbimiz!" diye yalvarırlar, "Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve imana ermiş olan(lardan hiçbiri)ne karşı kalplerimizde yersiz ve uygunsuz düşünce veya duygulara yer bırakma. Ey Rabbimiz! Sen şefkat sahibisin, rahmet kaynağısın!" (Haşr-9-10) Allah katında geçerli olan din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine bilgi geldikten sonra karşılıklı ihtirasları yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkar ederse bilsin ki, Allah'ın hesaplaşması çok çabuktur. (A’li İmran 16-17-18-19) yitiksevdadan alıntı :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da evlilik konusunda; İyi erkek eş-Kötü kadın eş Kötü erkek eş-İyi kadın eş Kötü erkek eş-Kötü kadın eş İyi erkek eş-İyi Kadın eş Olarak hangi örnekleri bize veriyor? |
iyi erkek eş kötü kadın eş Allah, inkâr edenlere, Nûh’un karısı ile Lût’un karısını örnek gösterdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kişinin nikâhları altında bulunuyorlardı. Derken onlara hainlik ettiler de kocaları, Allah’ın azabından hiçbir şeyi onlardan savamadı. Onlara, “Haydi, ateşe girenlerle beraber siz de girin!” denildi. tahrim 10 iyi erkek eş iyi kadın eş hz adem hz havva hz yusuf hz züleyha hz süleyman ve eşi belkıs kötü erkek eş iyi kadın eş Allah, iman edenlere ise, Firavun’un karısını örnek gösterdi. Hani o, “Rabbim! Bana katında, cennette bir ev yap. Beni Firavun’dan ve onun yaptığı işlerden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar!” demişti. tahrim 11 |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular (Kural olarak,) yozlaşmış kadınlar yozlaşmış erkeklere; yozlaşmış erkekler de yozlaşmış kadınlara yaraşır. Tıpkı lekesiz kadınların lekesiz erkeklere; lekesiz erkeklerin de lekesiz kadınlara yakıştığı gibi. (Allah, bu sonrakilerin,) haklarında çıkarılan kötü söylentilerin hepsinden masum ve uzak olduklarını (bildiğine göre), günahlarından ötürü bağışlanma ve büyük/üstün bir rızık onların hakkıdır! (Nur-26) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İbrahim suresinde Yaratılmışların yalnızda güvenmesi/dayanması gereken kimdir ? |
3 şıkkın cevabı doğru ama "Kötü erkek eş-Kötü kadın eş" cevabı verilmemiş |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Onu bulamadım :) |
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ebu leheb i biliyordumda karısının kur'an da geçtiğini bilmiyordum.çift olarak onları hiç hatırlamıyorum..teşekkürler abi öğrenmiş oldum |
|
abi sen çok rahatlıkla arapça bilmenin de faydasıyla biliyosun ben daha öğrenciyim öyle hemen senin gibi şıp diye bilemem ben :) sayenizde dikkatim kacanlarida fark ediyorum yine sen sor abi yeni soru:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an'da çok geçen bir kavram. Bir anlamı da "borç " demektir. Bu kavram hiç çoğul olarak geçmez. Hangi kavramdır bu? |
Karz? |
Karz zaten borç demektir. Sorumda dikkat ederseniz " bir anlamı da borç" demektir. İpucu veriyim: Fatiha suresinde geçer |
|
|
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular FECR ABİ,Yusuf peygamber ve züleyha ne alaka,yusuf peygamberi evlatlık alan Aziz öldüğnde,karısı bayağı yaşlı birisidir,ayrıca nefsinin heva ve hevesinin esiri olmuş biriyle yusuf peygamberin evlilik yapmasını düşünmek bile zararlı bi fikirdir.... |
Bu arada evlilik vaki olmuşsa bu niye zararlı bir fikir olsun. Kişi kendisinden büyük bir kadınla evlenemez mi?. Hz.Peygamber'in Hz. Hatice ile evlenmesini hatırla |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular muhammed peygamber ile ,hatice annmizin arasında yaş farkı olsada her ikiside evlilik açısında genç insanlardı,yalnız yusuf peygamber ile azizin karısı aziz öldükten sonra olmuş olsa,azizin karısı[züleyha] nın yaşının bayağı ilerlemiş olmasıda kaçınılmazdır,Ayrıca azizin karısı ve yusuf peygamberin evlendiğini idda edenler ,azizin karısı daha sonra Allah tarafından ESKİ GENÇLİĞİNE döndürüldüğünü idda edip,öylece evlliklerinin olduğunuda söylerler... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Sahabe birbirlerinin yanından ayrılırken hangi sureyi okurlardı? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Asr Suresini okurlardı... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular doğru cevap ArO* |
Asr suresi midir |
|
mutfakla pc aynı anda idare edilemiyormuş, bunu farkettimgülümseyen000 |
Yukarda yazdığınız şey tefsirlerde yazar.Hiç bir tefsire itibar etmezmisiniz? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Bu bölümü tartışma bölümüne çevirmeyelim isterseniz.ltfn52 İsteyen başka bir başlık altında munazara edebilir. |
tefsirlere bu tür bilgilerin nasıl girdiğini,m.izzet dervezenin peygamberin hayatı veya et tefsirul hadis,kitaplarını veya prof.ibrahim sarmışın..Rivayet kültürü ve yanlış din anlayışı adlı kitaplarından birini okursanız çok daha iyi kavrarsınız inşaallah.. not.kusurumuza bakma fecr abi,amaç Allahın dininin katışıksız anlaşılmasıysa bi sorun yoktur inşaallah... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular İbrahim suresinde Yaratılmışların yalnızda güvenmesi/dayanması gerekenin kim olduğu hangi ayette geçer ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular «Bize yollarımızı gösteren Allah'a niçin güvenmeyelim? Bize ettiğiniz eziyete elbette katlanacağız. Güvenenler (TEVEKKÜL EDENLER )ancak Allah'a güvensinler.»(14/İbrahim-12) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Sanırım biz de soru sorabiliyoruz, Kuranı Kerimde,Bilge kişinin oğluna öğüt vererek Allaha ortak koşma! ,annene babana iyilik et,Namaz kıl ,iyiği emret kötülükten sakındır,kibirli yürüme ,sabırlı ol "Yavrucuğum! Haberin olsun ki, yaptığın bir hardal tanesi ağırlığınca olsa da, bir kaya içinde veya göklerde, yahut yerin dibinde gizlense, Allah onu getirir, mizanına kor. Çünkü Allah en ince şeyleri bilir, her şeyden haberdardır." Diyen kişi kimdir? Bu surenin adı nedir? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kişi :Lokman a.s Sure adı: Lokman |
SAAT: 12:52 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.