![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kalu subhaneke la ilme lena illa ma allemtena, inneke entel alimul hakîm. "Sen kudret ve egemenlikte kusursuz ve eksiksizsin! Senin bize bildirdiğin dışında bir bilgimiz yoktur. Doğrusu yalnız Sensin her şeyi bilen, gerçek hikmet Sahibi!" diye cevap verdiler. (Bakara-32) Kalu subhaneke ma kane yembeği lena en nettehize min dunike min evliyae ve lakim metta'tehum ve abaehum hatta nesuz zikr, ve kanu kavmen bura. Onlar: "Sınırsız kudret ve yüceliğinle Seni tenzih ederiz!" diye cevap verecekler, "Senden başka dostlar, efendiler edinmek bize yakışmazdı! Fakat, (bunlara gelince) Sen bunlara ve babalarına dünya hayatının tadını çıkarmaları için fırsat verdin; öyle ki, onlar da sonunda (Seni) anmayı büsbütün unuttular; çünkü bunlar her türlü iyilikten yoksun kimselerdi". (Furkan-18) Kalu subhhaneke ente veliyyuna min dunihim, bel kanu ya'budunel cinn, ekseruhum bihim mu'minûn. Melekler: "Sen, kudret ve egemenliğinde eksiksiz ve kusursuzsun!" derler, "Bize yakın olan (yalnız) Sensin, onlar değil! Hayır, onlar (bize ibadet ettiklerini zannettikleri zaman, aslında) duyuları ile kavrayamadıkları güçlere (körcesine) tapıyorlardı; çoğu onlara inanmıştı". (Sebe-41) Bu ayetler haricinde Ali imran 191 A'raf-143 Enbiya-87 Maide-116 Nur-16 Yunus 10 ayetlerde geçer.... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular ali imran 191 Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard(ardı), rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ(bâtılan), subhâneke fekınâ azâben nâr(nârı). Onlar (ulûl elbab, lüblerin, Allah'ın sır hazinelerinin sahipleri), ayaktayken, otururken, yan üstü yatarken (daima) Allah'ı zikrederler. Ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler (ve derler ki): "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru. Mecnun Kardeşim Allah'ın sır hazinlerinin sahipleri diye bir anlayış olamaz Lütfen Mealleri alırken dikkatli olalım Kardeşime tavsiyem Muhammed Esed Fizilal'i Kuran Mustafa İslamoğlu ve Elmalılı Hamdi Meallerinden faydalanması vb .... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Subhaneke geçen ayetler: 2/Bakara-32 3/Ali İmran-191 5/Maide 116 Bu ayetleri Mecnun doğru bildi 25/Furkan-18 34/sebe -41 7/Araf-143 10/Yunus-10 21/Enbiya-87 24/Nur-16 Bu ayetleri de Yitik Sevda doğru bildi Toplam 9 ayette geçiyor |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular başka :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Biraz da siz sorun:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
ben soramam :) demiştim ya sizlere soru soracak bilgide değilim ben..sizin öğrencinizim ben :) |
|
onu bu sitede sizlerin sayesinde yapmaya öğrenmeye çalışıyorum zaten abi..ben ilme açım soruları araştırırken dünyadan tamamen kopuyorum..o an soru ve cevap haricinde hiçbişeyin önemi kalmıyo benim için..tüm dertlerimden feragat ediyorum :) onun için çok iyi geliyo bana da ne sorsam bilmiyorum ki :) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Hadi biraz araştır bakalım:) Allah,münafıkların temizlenmesi için rasulullahtan ne yapmasını istiyor? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular maide 41 mi abi? |
SAAT: 03:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.