![]() |
Siz devam ettirin. Konu yazmakla meşgulum şu an. Ama gözüm sizde .Sıkı takipteyim. |
Arapça dil kurallarına göre selam verme şeklinin en doğrusu aşağıdakilerken hangisidir? A-Selam Aleyküm B-Es-Selamun Aleyküm C-Selamun Aleyküm D-Selamin Aleyküm E-Es Selamu Aleyküm F-Selam ul Aleyküm G-Es Selam Aleyküm |
C-Selamun Aleyküm |
Alıntı:
|
Doğru cevap E |
UMMUL KURA mı?(MEKKE) |
Kabe güvenli bir barınak mıdır ? |
Orada apaçık deliller vardır, İbrahim'in makamı vardır; kim oraya girerse, güvenlik içinde olur; oraya yol bulabilen insana Allah için Kabe'yi haccetmesi gereklidir. Kim inkar ederse, bilsin ki; doğrusu Allah alemlerden müstağnidir.(3/Ali İmran-97) |
Alıntı:
maide 97 de de var |
Kitabı mukaddes iki bölümden oluşur.Bu bölümlere ne ad verilir? |
Arapçasını da yazarsanız daha iyi olur? |
Alıntı:
|
1.Ahd'i Kadim.Ahd'i Atik (Her İkiside Eski anlaşma anlamında) 2.Ahd'i Cedid (Yeni anlaşma anlamında) |
Kur'anda Ölçü ve Ahenge Bir kaç Örnek veriniz ? |
Evet buyrun.... |
Kur'an'da ölçü ve ahenkten kasıt şunlar olabilir mi? -Kur'an'da dünya ve ahiret kelimeleri 115'er kere geçiyor -Kur'an'da şeytan ve melek kelimeleri 88'er kere geçiyor -Ölüm ve hayat kelimeleri türevleriyle birlikte 145'er kere geçiyor. -Basar(görme) ve basiret kelimeleri ile kalp ve fuad kelimeleri 148'er kere geçiyor -Fayda ve fesad kelimeleri 50 şer kere geçiyor -Sayf(yaz) ve Harre(sıcak) kelimeleri ile Şita(kış) ve Berd(soğuk) kelimeleri 5 er kere geçiyor -Ba's(dirilmek) ve sırat kelimeleri 45 er kere geçiyor -Salih amel ve salihat türevleri ile seyyiat(kötülükler) türevleri 167 şer kere geçiyor -Cahim(cehennem) ve ikab(azap) kelimeleri 26 şar kere geçiyor -Fahişe(çirkin iş) ve Gazap kelimeleri 24 şer kere geçiyor -Lanet ve kerahat(beğenilmeyen,çirkin işler) 41 şer kere geçiyor. -....... ..... Kur'an'da buna benzer konularda ahenk ve uyum sözkonusudur |
Evet abim ölçü ve ahenk olarak sorduğum soru sizin verdiğiniz örnekler ile alakalı. Gece ile Gündüz Sıcak ile Soğuk vb kavramlar teşekkürler örneklemeler için... |
Biz, yeni itikatların hiç birinde böyle (bir iddia) duymadık! Bu, (fani bir insanın) uydurmasından başka bir şey değildir!(Sad-7) Bu ayeti kerimede hangi kavram geçer ? |
Mâ semi’nâ bi hâzâ fîl milletil âhıreh(âhıreti), in hâzâ illâhtilâk(illâhtilâkun). Sad/7 Millet kavramı geçiyor |
"maza" edatı kaç yerde geçer? |
Sure ve ayet numaralarını yazarsanız kontrol ediyim.Ben de o kadar gözükmüyor.:) |
Doğru cevap Femaza ve Emmaza yı dahil etmemiştim.Extra olmuş:) |
EYNE 2/Bakara-22 16/Nahl-27 28/Kasas-62 28/Kasas-74 41/Fussilet-47 75/Kıyamet-10 81/Tekvir-26 "EYNEMA" 19 yerde geçer |
"Heb"(ver,bahşet) Kur'an'da kaç ayette geçer? |
doğru cevap |
4 yerde geçer: 7/Araf-194 34/Sebe-32 40/Mümin-28 57/Hadid-13 |
Kem(kaç) yerine "küm"e bakmışım:) Ama "kem"i bulamadım.Merak ettim hangi ayetler |
o ayetlerde "kaç" anlamına değil de "nice" anlamına gelen "kem" geçiyor herhalde.Ben de soru zamiri olan "kaç"a bakıyordum:) |
Allaha gönülden bağlı olmayı ifade bir kavram olup;düzgün ,geniş,basık ve alçak arazi anlamına gelen ......kelimesinden if'al kalıbından türemektedir ve yumuşaklık ve tevazu göstermek anlamına gelir. Bu kavram nedir? |
değil maalesef |
Emn kökünden if’al ölçüsünde bir masdar olan iman, bir kişiyi söylediği konuda tasdik etmek, söylediklerini kabullenmek, gönül yatışkanlığı ile benimsemek, karşısındakine güven vermek, şüpheye yer vermeyecek şekilde kesin olarak içten ve yürekten inanmak anlamına gelir... İMAN........ |
Değil maalesef |
değil maalesef Ayrıca Kur'an'da geçen kavramı soruyorum.Türkçe bir ifade değil |
değil maalesef |
Hacc 34.ayette ve Hud 23.ayette geçiyor.:) |
ahbetû olabilir mi |
Alıntı:
|
Alıntı:
İHBAT |
muhbitîne= kalplerine ihbat konmuş olanlar |
Ne kadar zor soruymuş ! Ayet numarası vermeseydin bilemeyecektik |
SAAT: 06:16 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.