![]() |
Neml-1 Yusuf-1 İkisi dışında ayetlerde Tilke Ayatullahi vb geçiyor abi... |
Alıntı:
Yusuf 1.ayette "tilke ayatul kitab" geçiyor. Geriye 3 tane ayet kaldı |
Fecr abim şu an bulabildiğim bunlar devamını ancak evde tek tek Kurana bakarak bulabirim ama eğer bulabilen varsa bekleyelim... |
Bekleyelim bakalım:) |
Tilke âyâtul kitabı"(İşte bunlar Allahın ayetleridir) Hicr-1 Kasas-2 Lokman-2 Ra'd-1 Şuara-2 Yunus 1 Neml 1. Yusuf 1 Benim tespitlerim 8 ayette geçiyor. Geriye kalan varsa bunlar, Bakara, Ali imran, Şura, İbrahim, Hud, Fussilet surelerinde olabilir |
Alıntı:
3 ayet daha var |
Alıntı:
Geriye 2 ayet daha kaldı |
Alıntı:
Tâ sîn, tilke âyâtul kur’âni ve kitâbin mubîn ( Neml 1 ) |
Benim sorduğum soru:"Tilke ayatul kitab" idi.Anlam olarak aynı olabilir.Ama ben özellikle soruda arapça okunuşunu da yazmıştım Abdulhamit abi |
İş bana düştü Bakara 252 A'li İmran 108 Fecr abi sizin sorduğunuz bu ayetler ayatullahı geçiyor ve soru son bulmuştur Bu halde 8 doğru cevap ama güzel bir araştırma oldu bana :) Casiye 6 Tilke Ayatullahi geçiyor abi 7 ye indi |
O zaman ben sorumu sorayım ''Tilke Ayatullahi '' Ayeti hangi surelerde geçer... |
Sanırım sorularla cevaplar birbirine karıştı. Bunları toplu halde yazalım ayetleriyle birlikte kaç tane diyedir diye olmaz mı ? |
Alıntı:
|
Alıntı: FECR: Neml 1.ayet hariç diğerleri doğru. BEDİİ HAMİT: Neden hariç dediniz ? Tâ sîn, tilke âyâtul kur’âni ve kitâbin mubîn ( Neml 1 ) FECR: Benim sorduğum soru:"Tilke ayatul kitab" idi.Anlam olarak aynı olabilir.Ama ben özellikle soruda arapça okunuşunu da yazmıştım Abdulhamit abi Alıntı:
???????? |
Bakara 252 A'li İmran 108 Neml-1 ve Casiye 6 da Fecr abinin sorduğu sorunun cevapları değil Yani Toplamda 7 ayette geçiyor 10 değil Ama Zeynebim verdiği cevap benim sormuş olduğum ''Tilke Ayatullahi'' cevabıdır...İnşaallah anlatabilmişimdir. |
Kur'an'da en çok peygamber isminin yer aldığı sure nedir ve kaç peygaberin ismi geçiyor? |
Meryem suresinde 12 tane peygamber ismi sayabildim.12 den daha fazla geçen sureler var. |
Enam 83-89 ayetlerinde 12 den fazla peygamber adı geçer |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
En'am-31-140 Yunus-45 |
Kur'an aile hayatı içinde her zaman mutlu,huzurlu ve uyumlu olamıyacağı gerçeğini kabul eder.Bu gibi durumlarda eşleri birer hasta gibi görür ve tedavi etmeye yönelik yöntemleri öğütler.Bu hastalık bazen erkek de bazen de kadın da olabilir.Eşler arasında kaprisleşme ve inatlaşmayı ifade eden bu kavram nedir? |
Kur'an'da geçen kavramı soruyorum Kıskançlık da bu kavramın içinde |
Hased değil |
Biraz daha açıklama yapalım: Sekeşlik yapma,geçimsizlik çıkarma,kadının kocasına karşı itaatsizlik etmesi,kadının kocasına karşı asi olmasını ifade eden islami hukuk terimidir.Bu gibi durumlarda önce öğüt,sonra yatağı ayırma gibi merhaleler takip edilerek,sorun yine çözülmezse o zaman da hakem olayına geçilir.Bu konudaki merhaleler ile ilgili ayetler mevcuttur.Geçimsizliği,eşler arasındaki tartışmayı,inatlaşmayı,kaprisleşmeyi ifade eden kavram nedir? |
Alıntı:
|
doğru cevap:NUŞÜZ buyrun |
Kötülüğün İnsanın kendi fiilinden olduğunu belirten ayetlerden bir tanesini veriniz ? |
Unutma ki, hakikati inkara şartlanmış olanlar için kendilerini uyarıp uyarmaman fark etmez; onlar inanmazlar. (Bakara-6) Evet doğru cevap buyrun... |
Kur'an'i kerim'de Kötü söz ve Hakaretin açıklanmasını sevmediği halde hangi durumda kimler için müstesna tutmuştur ? |
Nisa 148 En kısa ayet hangisidir? |
Aynı anda cevap verdiniz ikinizinde doğru Allah zulme uğrayanların dışında hiç kimsenin açıkça kötü söz söylemesini sevmez. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi işiten ve görendir. (Nisa-148) En kısa ayet derken çok var ta ha sin ra elif |
Kur'an'i Kerim'de Birbirinizin gizli şeylerini araştırmayanı belirten ayet ve o ayette geçen Kavram? |
Ayet doğru ama kavram farklı bu ayet içerisinde ? |
Evet doğru cevap Tecessüs kavramı buyrun ben çok soru sordum bugün .... |
LAHN mı? ....... |
Kıraat okuma hatalarından birisi olup,Kur'an okuyan kişinin teganni ve terünnümde bulunarak,med(uzatma) gerekmeyen durumlarda med yapmak veya med yapıolacak yerde de fazlaca uzatmak olan kavram nedir? |
doğru cevap |
(Ama) onların hepsi aynı değil: Geçmiş vahyin izleyicileri arasında, gece boyunca Allah'ın ayetlerini okuyan ve (O'nun huzurunda) secdeye kapanan dosdoğru insanlar da vardır. (A'li İmran-113) Onlar, Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanırlar; doğru olanı emreder, eğri olandan alıkoyarlar ve hayırlı işlerde birbirleriyle yarışırlar: işte bunlar dürüst ve erdemli kimselerdendir. (A'li İmran-114) Onların yaptığı hiçbir iyilik karşılıksız bırakılmayacaktır: çünkü Allah, Kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olanları iyi bilir ( A'li İmran-115) Doğrusu, geçmiş vahyin mensupları arasında (gerçekten) Allah'a iman edenler ve hem size hem de kendilerine indirilene inananlar vardır. Böyleleri, Allah'tan korkarlar, O'nun mesajlarını ufak bir kazanç için değiştirmezler. Onların mükafatı, Rableri katındadır; çünkü Allah, hesap görmede hızlıdır! (A'li İmran-199) Geçmiş vahyin izleyicileri arasında öylesi var ki, kendisine bir hazine emanet etsen sana (sadakatle) iade eder; ve öylesi de var ki ona ufak bir altın sikke emanet etsen, başında dikilmedikçe sana geri vermez; bu, onların, "Kitap ile ilgisi olmayan bu halk(a yaptığımız hiçbir şey)den dolayı bize bir suç yüklenemez" şeklindeki iddialarının bir sonucudur: (Böylece) onlar, (bile bile) Allah hakkında yalan söylerler. (A'li İmran-75) |
Bakara ve A'li İmran sureleri.... |
SAAT: 00:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.