Medineweb Forum/Huzur Adresi yükleniyor...

Medineweb Anasayfası Medineweb Forum Bugünkü Mesajlar Forum Grupları Kimler Online
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Türkiye Lezzet Haritası -81 İl-
Üyemiz Ol Bugünkü Mesajlar Arama

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  Bugün (15:17), Konuya Son Cevap : Bugün (15:33). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt Bugün, 15:17   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.234
Konular: 1454
Beğenildi:13449
Beğendi:9738
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 01 Adana Ocakta

01 Adana Ocakta

Medineweb mutfağında 81 ilimizi tabiri caizse tencereye koyacağız

Türkiye Lezzet haritası konseptiyle 81 ilin yöresel, meşhur mutfak reçetelerini paylaşıcaz..


İl il biraz bilgi vererek, seçtiğimiz tarifleri sizlerle paylaşıcaz. Sizlerde katkı sunabilirsiniz.


Haritadan 01 Adana girsin tencereye Ülkemizin en zengin ve en lezzetli mutfaklarından. Adana'yı ocağa koyup pişirmekten onur duyarız

Adana’nın Meşhur Yemekleri

Adana Kebap
Şırdan Dolması
Analı Kızlı Çorbası
Yüksük Çorbası
Mumbar Dolması
Fellah Köfte
Gül Mantı
Adana Böreği
Avgan Pilavı
Bamya Dolması

Google den alınmış bilgi. Tariflerde paylaşıcaz inşallah.
su damlası beğendi.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...



Konu Hâdimul İslam tarafından (Bugün Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
01 Adana Ocakta Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Hâdimul İslam 2 17 18 Aralık 2025 15:17
iyi ki Üye Oldun Su Damlası su damlası/Kişisel Esma_Nur 1 24 18 Aralık 2025 14:37
Sulandırdıkça Çoğalan Üniversiteler Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 12 17 Aralık 2025 19:07
Ruhunuzu Dinlendirecek Kıraat Sesli-Görüntülü-Dinle Hâdimul İslam 0 17 17 Aralık 2025 17:12
TBMM de Taciz Skandalı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 1 33 15 Aralık 2025 18:49

Alt Bugün, 15:27   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.234
Konular: 1454
Beğenildi:13449
Beğendi:9738
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Adana deyince bir kebap iki munbar ve şırdan üç bici bici dört taş kadayıf beş

01 Adana Taş Kadayıf

Adana yöresiyle özdeşleşmiş bir tatlı olan taş kadayıf un ve irmik ile hazırlanan, şerbetli ve yoğun bir tatlıdır. Arap mutfağında da kendine yer bulmayı başarmış bir tatlı olan taş kadayıf, ismini dışının sert ve kıtır kıtır olmasından alır.

Yarım ay şeklinde hazırlandığı için bazı yörelerde yassı kadayıf ismi ile de anılır. Genellikle içi kuru yemişle doldurulan ve yağda kızartılarak hazırlanan taş kadayıf, tatlı ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılar. Bir porsiyonu yaklaşık 270 kalori olan taş kadayıf, şeker ve karbonhidrat değeri açısından oldukça zengin bir tatlıdır. Adana’da bulunan tatlıcılar da bulabileceğiniz bu lezzet, yöre halkı tarafından genellikle yemek sonrası tüketilir.


Denemeyenlerin çok şey kaybettiği o tarif


Taş Kadayıf Tatlısı Yapılışı İçin Malzemeler
Şerbeti için;

Malzemeler
Hamuru için;

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 buçuk su un
Yarım su bardağı irmik
1 tane kuru maya
Bir cimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için; ceviz

Şerbeti için;
3 bardak su
2 bardak şeker

Kızartmak için; sıvı yağ

Yapım aşaması

Taş kadayıf için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbetin iyice soğuk olması gerekiyor. Şekeri ve suyu karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin, kıvam alınca limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın.


Süt ve suyu koyun içine şeker ve kuru mayayı çırpın.
Sonra tuz ve yağ tekrar çırpın .
Sonra irmik ve un ekleyin, 3 dakika çırpın.
Yapışmaz davaya yarım kepçe dökün ,pankek gibi son tek yüzünü kızartın.

Sonra arasına ceviz koyup ağzını kapatın .

Kızgın yağda kızartın sonra soğuk şerbete koyun .

5 dakika sonra servis tabağına koyun servise hazır.

🤌🤌🤌🤌🤌
su damlası beğendi.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla
Alt Bugün, 15:33   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.234
Konular: 1454
Beğenildi:13449
Beğendi:9738
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bici bici

Adana’nın en meşhur tatlısı olan ve ünü dünyaya ulaşmış bici bici, içerisinde nişastalı bir muhallebi olan ve şerbetli şekilde servis edilen tatlıdır. Adana yaz aylarında çok sıcak olduğu için yöre halkı hazırladıkları yemeklerde kendilerini ferahlatacak farklı alternatiflere ihtiyaç duyar. Bu alternatiflerden biri olan bici bici soğuk şekilde servis edilir.


Nişasta, su ve şeker bir muhallebi haline getirilir ve donduktan sonra küçük parçalara bölünür.

Gül suyu, soğuk su ve şeker ile hazırlanan şerbetin içerisinde parçalara bölünen muhallebiler ilave edilir.

Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Sıcak yaz günlerinde içerisinde buz da ilave edilir.

Bici biciyi girdiğiniz her sokakta, seyyar satıcılarda bulabilirsiniz. Seyyar satıcılar neredeyse her sokakta bulundukları için bici bici ararken zorlanmazsınız


Bici Bici Tarifi İçin Malzemeler
2 litre su
1,5 su bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
Şerbet (Karsambaç) için;

2 litre su
1 tatlı kaşığı bici boyası
2 yemek kaşığı gül suyu
2 su bardağı şeker

2 litre su ve 1 çay bardağı şeker kaynatılır.
Nişasta 1 su bardağı soğuk suda eritilip kaynayan suya azar azar sürekli karıştırılarak dökülür ve 5 dk sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Ocaktan alınıp tepsiye dökülür.
Soğuduktan sonra buzdolabına alınır.
Şerbet(Karsambaç) için;

2 litre suya tüm şerbet malzemeleri eklenir.
Karıştırılıp buzdolabına alınır ve donması beklenir (bu karışımdan bicinin üzerine dekor amaçlı damlatılır).
Sunum aşamasında bici küp küp doğranıp üzerine donan şerbet buz rendesi yardımıyla rendelenip üzerine eklenir (Rnde olmadığı için yemek kaşığıyla sıyırıp yapılabilir).
Son olarak buzun üzerine isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı pudra şekeri ve birkaç damla gül suyu eklenir. Afiyet olsun.


Zehrlenme vakaları çok artmisken bici biciyi seyyar satıcılardan sokak satıcılarından almak kahramanlık.))
Kahraman olmak yerine hayatta kalmayı seçenler tariflerimizi evde denesin.
Ünü dünyayı sarmış şu bici biciyi yapmadıkya yazık bize.)))
İsmi çok cici. Bici bici
su damlası beğendi.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla
Cevapla

« - | - »

Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Adana konferansı Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 2 07Haziran 2025 18:11
Medineweb Üyelerine Mutfakta Pratik Bilgiler Medineweb Diğer Tarifler/ Bilgiler 27 19 Ağustos 2024 22:07
Mutfakta Yanık Kokusu Nasıl Giderilir? Hâdimul İslam Pratik / Faydalı Bilgiler 8 30 Kasım 2022 22:21
Mutfakta NİLGÜN YAZAR Makale ve Köşe Yazıları 0 25 Kasım 2011 19:52
mutfakta banyo yapabilir mi? MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 10 Nisan 2009 08:35

Yeni Sayfa 1 Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.