www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi YASEMN ATAMAN,Al Tarihi: 29 Austos 2011 (21:57), Konuya Son Cevap : 28 Aralk 2011 (20:24). Konuya 33 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
Durumu: ![]() Medine No : 11916 yelik T.:
02 Mart 2010 | ![]() Ey, kulluunu ifa etmek iin ryasnda bir ak sakall nur yzl piri faninin elinden bade nu etmeyi gzleyenler! Bu tavrlarnz hep birer Yahudileme alametidir.Yahudilemeyin. manda pazarlk olmaz. man etmek gk oluunun altna ba tutmaktr.O oluktan ne akarsa kabul etmektir. man etmek kaytsz artsz ALLAH'a teslim olmaktr, tpk brahim (a.s.) gibi: Rabbi kendisine teslim ol!dediinde Dedi: "Teslim oldum alemlerin Rabbine"[Bakara 131]
__________________ ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 |
Durumu: ![]() Medine No : 13855 yelik T.:
22 Mays 2011 | ![]() irkin temeli, insanlarn Allah'a tam manasyle inanmamalar, O'nun emir ve yasaklarna gerektii gibi uymamalar ve ondan sonra yukarda arzedilen sfli bir duruma dmelerine dayanr. Bu husus birok yette dile getirilmitir (el-A'raf, 7/80, 81, 85, 86; Yusuf, 12/23, 25, 28, 29, 30, 31, 35; el-Hicr, 15/3 vb). Yce Allah Kur'an'da: "Muhakkak ki irk byk bir zulmdr" (Lokman, 31/13) Allah'a ortak komadan, halis olarak Allah' birleyenler olun. Kim Allah'a ortak koarsa, o sanki gkten dm de kendisini ku kapyor veya rzgr onu uzak bir yere srklyor gibidir" (el-Hacc, 22/31 ) . Yine ortaklar, mriklerden ouna evlatlarn ldrmeyi ssl (gzel bir eymi gibi) gsterdi ki (bylece) hem kendilerini mahvetsinler hem de dinlerini kartrp bozsunlar. Allah dileseydi bunu yapamazlard. O halde onlar, uydurduklaryla ba baa brak!" (el-En'am, 6/137). Allah, kendisine ortak koulmasn elbette balamaz. O'ndan baka gnahlar diledii kimse iin balar. Kim Allah'a ortak koarsa, bsbtn saptmtr" (en-Nisa, 4/116). Onlar (mrikler, irk koanlar insanlar) atee arr. Allah ise izniyle Cennete (girmeye) ve mafirete arr" (el-Bakara, 2/221). Kitb ehlinden ve (Allah'a) irk koanlardan kfir olanlar, Cehennem ateindedirler. Orada ebed kalacaklardr. Onlar, halkn en erlileridir" (el-Beyyine, 98/6). Biz insana anne-babasn tavsiye ettik. Anas onu zayflk stne zayflk ekerek (karnnda) tamtr. Onun (memeden) ayrlmas da iki yl iinde olmutur. (Bunlarn hepsi, g eylerdir. Onun iin biz insana) '-Bana ve anne-babana kret. Dn banadr, (diye t verdik). Eer onlar seni hakknda bir bilgin olmayan bir eyi bana ortak koman iin zorlarlarsa, onlara itat etme. Onlarla dnyada iyi gein ve bana ynelen kimsenin yoluna uy. Sonra dnnz banadr. (O zaman ben) size yaptklarnz haber vereceim" (Lokman, 31/14,15). irkin dndaki gnahlarn affedilecei, imn sahibi olan bir insann bu gibi gnahlar iledii takdirde, cezasn ektikten sonra mutlaka cennete gidecei, ancak irke giren insanlarn, tevbe etmeden ld takdirde, affedilmeyecei Raslllah (s.a.v) tarafndan haber verilmitir: "Cebrail bana gelerek u mjdeyi verdi: "-mmetinden kim Allah'a erik (ortak) komad halde lrse, Cennet'e girer". Bunun zerine ona dedim ki: "-Zina da etse, hrszlk da yapsa ..?" Cevap verdi: "Evet, zina da etse, hrszlk da yapsa..." Peygamberimiz (s.a.s)'in bildirdiine gre, Cebril (a.s)'a bu soruyu defa sormu ve her seferinde ayn cevab almtr (Buhr, Cenaiz, 1, Libas, 24, sti'zan, 30, Rkak, 13,14, Tevhid, 33; Mslim, mn, 153, 154, Zekat, 32,33; Tirmiz, mn, 18; Ahmed b. Hanbel, V, 152, 159, 161, VI, 166) Kim Rabb'ine kavumay umuyorsa, artk salih bir amelde bulunsun ve Rabb'ine ibdette hi kimseyi erik klmasn (ortak tutmasn)" (el-Kehf, 18/110). Bu yette geen, ibdette Allah'a irk komaktan gaye, ibdette ihlasl ve samimi olmamak, Allah'n rzasnn dndaki riya, gsteri ve benzeri menfaat duygularn tamak demektir (el-Beydv, Envanu't-Tenzil ve Esranu't-Te'vl, Msr 1955, II, 14). |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
02 Mart 2010 | ![]() Slayttaki yazda anlatlanlarn,yaanan ortamlarda fazlas vardr eksii yoktur. Amacmz kimseye iftira atmak deil,arpk anlaylar Kur'an ve snnet dorultusunda eletirmektir. Her iman edenin,Kitab ve Rasul belli ise,tabi olaca dorularda bellidir. Muhkem olan ayetleri,akl almaz tevillerle yorumlamak,Rasulullah(sav)'da olmayan fiilleri ondanm gibi gstermek ho grlecek bir anlay olamaz. Allaha ve Rasulne iftira atanlar,gerek bu dnyada gerekse ebedi alemde yzleri st srnecektir. efaat hakk gibi Allah(cc)n dilemesine ait haklar sahiplenen eyhlerde yada mritler, bunlara tabi olan mridler,dncelerini bir kez daha gzden geirsinler. Ak ve muhkem haberleri gerek anlamlarndan,batni gibi sama bir anlayla tevil edenlerin yaptklar bu amelin altnda kalacandan kimsenin phesi olmasn. Bu dinin bir kitab ve Rasulullah(sav) vardr. renilecek merci bellidir.Elbette bilmediklerimizi zikir ehline soracaz, ama kaytsz teslimiyet sadece Allah ve Rasulnedir.
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
02 Mart 2010 | ![]() Evet bana mail atan kardeime eyhlere tabii olma konusunu elimden geldiince anlattm. Yaznn bundan sonrasn sitemizin tevhidi bilince sahp hocalarna brakyorum. Ayrca bana ulaan kardeime teekkr ediyorum Rabbim hidayet versin, imann artrsn eyh tarikat ahtapotlarndan uzak tutsun. nallah aydnlanmsndr kardeim. Bir kardeimizi irk uurumundan kurtarmak bizi sevindirir. Gerei duyup bilenler gitmekte srarlysa bizim yapacak bir eyimiz yok. Tevhidide -irkide, batlda hakkda semek kiinin kendi elinde bizler anlatrz seim insanlarn.
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
Durumu: ![]() Medine No : 10660 yelik T.:
15 Eyll 2009 | ![]()
konu bana gre ok tutarsz.yle lanse edilmi ki adeta bir mritten ders almak,mride tapmak gibi verilmi.bu cinayettir gnahtr vebaldir kul hakkdr iticidir.leceksin sayn yazar.yazdklarn bir nebze doru da olsa,genelleme yapmak ho deildir.imam hanefinin mezhebini yayan,iki talebesidir.bu iki talebe imam tapyormuydu! imam alinin etrafnda toplanan bir gurup talebesi vardr,onu ve evlatlarn son nefesine kadar savunmulardr,ilim konusunda dizinin dibinden ayrlmamlardr.bunlar imam aliye tapyorlarmyd! konuya katlmyorum ve iddetle genellemesini red ediyorum. burada sitenizin reklamn bol bol yapyorsunuz.medineweb kurallarn okursanz,reklamn yasak olduunu greceksiniz.sitelerimiz islama hizmet etmektedir diyebilirsiniz.haklsnz da.sizin siteye uradm biraz nce.medinewebden aldnz makalelerin altndaki medineweb.net alntsn bilinlice kaldrmsnz.neden acaba ? makaleleri aynen kopyalamsnz ama altndaki kaynak silmisiniz.hocann iyi niyetli olduundan phem yok ve bunu kullanyorsunuz sanrm.sizinde iyi niyetli olmanz gerekmez mi ? hi bir site kendisinden alnan makalelerin altndaki alntsnn silinmesine izin vermez.DKKATNZ EKERM. editr filan deilim bu konu medineweb ynetimini ilgilendirir tabii.ka gndr yazaym dedim teredt ettim.dayanamadm ite. medineweb forum kurallar 2.madde aaya kopyalyorum.kural uygulanmyacaksa neden orda var?uygulanacaksa gerei neden yaplmyor ? 2. mzanzda her trl reklam yasaktr ! Buna kendi siteniz yada baka sitelerin linklerini eklemekte dahildir. |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 |
Durumu: ![]() Medine No : 164 yelik T.:
14 Eyll 2007 | ![]()
medineweb yazar ad altnda hizmet sunan sayn yasemin ataman, ltfen reklam icerikli imzanz kaldrnz...
__________________ *Buda geer ya hu* |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
02 Mart 2010 | ![]() islamidirili.com sitesine alnan yazlar irfan beyin ve muhsin beyin yazlardr ki bunlar kendi isimleri ile yaynladm ve bilgileride var. Ayrca islami bilgileri aktarrken ad ve kiiler nemli deildir nemli olan anlatlan yazlanlardr. Sitenzn anasayfasnn alt ksmna bakn greceksiniz ki sitemin reklam var bunu site sahbnz ben demeden koydu ve islami sitelerin bir duvarn tulalar gb olmas gerektn vurgulad. slamidirili.com , medineweb gibi forum sitesi olsa belk bu isyannzda hakl olabilirsiniz fakat malesef forum sitesi deil gidenler grmtr. Ayrca unuda bilmenizi isterim ki forum sitemde var muhsin bey blyor fakat reklam sitenzde yok biz nasl hareket edeceimizi biliriz. mzamz kaldrrz sorun deil ama u bir gerekmi ki hala mminler davada karde olamamlar. Sitenin reklam, yazarl n plana alacanza mesajla bildirip konuya odaklanabilirdiniz. Evet lm var ve bu lm bugnn eyhleri ve mritleri dnsn hemde inceden inceye.... Cenneti vaad eden, gnah kartan, el veren tvbe alan insanlar smrenler dnsn. Gerek Allah iin hizmet verip, dava adam olan imamlara salihlere szmz yok, Bazlarnn eyhne sz gitmiki canlar yanm. Allahtan bakasna kul olunmaz.
![]() |
![]() | Mesaj No:19 |
02 Mart 2010 | ![]() Sitemize ho gelmisiniz unuda aklasaydnz sevinirdik "siteniz forum sitesi deil"mi ve irfan hocamn muhsin hocamn yazlarnnn altnda bakn adlar var yazlardan haberleride var.Kendi izinleri ile alnmtr. Bir insan emeini rzasyla veriyorsa dierine konumak dmez. Ayrca bir yaz bir sr sitede yaynlanyor siz sanyor musunuz ki burdaki yaz baka hibir sitede yok. Kendi yazlarmda dahiil pek ok yaz pek ok sitede var. Alanlardan okuyanlardan Allah raz olsun. Bizler yazlarmzla ilahlamak isteyenler deiliz sirkelenin ve dnn bir irfan hocann yazsnn altnda bu sitenn ad olmas m nemli yoksa bir mslman kardeimizin okuyup yararlanmas m??? "RemLe kardeim size din kardeiniz olarak bir uyar, eer iman ettim diyorsanz ncelikle bir mmine ikaz yazsn atmadan nce peygamberi bir hitap seinki kar tarafn gnln alarak uyarn tabi bu mslmanlarn yolu, sava aar bilmiliklerle attnz her adm size zarar verirken ister istemez dier taraf da rahatsz eder.. Tepkinizin sebebide inancnzda beni ilgilendirmiyor. zinsiz bu sitede hibir adm atlmamtr bunu unutmayn....
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
02 Mart 2010 | ![]() islamidirili.com da yaynlanan bir yaz" rfan kardeimizin izni ve bilgisi ile ve yaznn altna bakn yazarn ad. Bu yaz yalnzca medineweb de deil baka sitelerdede kardeimiz ad ile var bilmem bilginiz var m. Ayrca islamidirilie atlan konularn bu tarafada atldn blyor muydunuz??? "RemLe" kardeim amacmz Allahn kelamn her yere duyurmak, herkese ulamak. Karnzdak site forum sitesi deil, ye almak gibi bir ama yok size ar gelen Hak szn yaynlanmas m?? Ortaya bir ey atarken azck dnn bu gn insanlarn binlerce sorunu varken burda olmalar elence deil...lahlk makam an veya zaman geirmekte deil.. "REMLE" kardeim SU ZANDA bulundunuz..... Tarkatta olabilirsiniz, eyhnzde olabilir veya la diyerek sadece Allah'a kul da olabilirsiniz btn bunlar sizi ilgilendirir. Benim grm bu gnk tarkatlarn irk yuvas olduu.steyen istediine inanr.Herkes kendi hesabn verecek... Eer bir insan kuldan medet umup, Allah n ve resulunun vermedii derslerle ibadet ediyorsa, dine din katyorsa, saylarla imann glendirdiini ve yapt zikrleri birileri ile yolluyorsa, LA demesin... irkle ibadet olmaz. 1.KISIM GZ Kimi gzler vardr ki;Vahye kar perdelidir.(2/Bakara-7) Allah, onlarn kalplerini ve kulaklarn mhrlemitir; gzlerinin zerinde perdeler vardr. Ve byk azap onlaradr. (Bakara Suresi, 7) Kimi gzler vardr ki;Byclerin,sihirbazlarn yaptklarndan etkilenmilerdir.(7/Araf-116) (Musa ![]() onlar dehete drdler ve (ortaya) byk bir sihir getirmi oldular. (Araf Suresi, 116) Kimi gzler vardr ki;Karsndaki Mslman orduyu Allah onlara ok grdrr.(8/Enfal-44) Kar karya geldiinizde, Allah, 'olaca olan ii gerekletirmek' iin, onlar gzlerinizde az gsteriyor, sizi de onlarn gzlerinde azaltyordu. Ve (btn) iler Allah'a dndrlr. (Enfal Suresi, 44) Kimi gzler vardr ki;Kyamet gn gzler dar frlayacaktr.(14/brahim-42) (Ey Muhammed,) Allah' sakn zulmedenlerin yapmakta olduklarndan habersiz sanma, onlar yalnzca gzlerin dehetle belirecei bir gne ertelemektedir. (brahim Suresi, 42) Kimi gzler vardr ki;Byyle perdelenmitir.(15/Hicr-15) Mutlaka: "Gzlerimiz dndrld, belki biz bylenmi bir topluluuz" diyeceklerdir. (Hicr Suresi, 15) Kimi gzler vardr ki;Allah’n ayetlerini grdklerinde tahamml edemezler.(18/Kehf-101) Ki onlar, Beni zikretme (konusun)da gzleri bir perde iindeydi. (Kur'an') dinlemeye katlanamazlard. (Kehf Suresi, 101) gzler vardr ki;Kyamet vakti-lm vakti gelince donakalr.(21/Enbiya-97) Gerek olan va'd yaklamtr, ite o zaman, inkar edenlerin gzleri yuvalarndan frlayacak: "Eyvahlar bize, biz bundan tam bir gaflet iindeydik, hayr, bizler zalim kimselerdik" (diyecekler). (Enbiya Suresi, 97) Kimi gzler vardr ki;Allahn mucizelerine/ayetlerine sihir gzyle bakarlar.(27/Neml-13) Ayetlerimiz onlara, gzler nnde sergilenmi olarak gelince dediler ki: "Bu, apak olan bir bydr." (Neml Suresi, 13) gzler vardr ki;lm korkusu gzlerinden hissedilir.(33/Ahzap-19) (Geldiklerinde de) Size kar 'cimri ve bencildirler.' ayet korku gelecek olsa, lmden dolay stne baygnlk km kimseler gibi gzleri dnerek sana bakmakta olduklarn grrsn. Korku gidince, hayra kar olduka dknlk gstererek sizi keskin dilleriyle (eletirip inciterek) karlarlar. te onlar iman etmemilerdir; bylece Allah onlarn yaptklarn boa karmtr. Bu Allah'a gre pek kolaydr. (Ahzab Suresi, 19) Kimi gzler vardr ki;Hain hain bakarlar.(40/Mmin-19) (Allah,) Gzlerin hainliklerini ve gslerin sakladklarn bilir. (M'min Suresi, 19) Kimi gzler vardr ki;Zillet ierisindeki olduklar fark edilir.(68/Kalem-43) Gzleri 'korkudan ve dehetten dk', kendilerini de zillet sarp-kuatm. Oysa onlar, (daha nce) sapasalam iken secdeye davet edilirlerdi . (Kalem Suresi, 43) Kimi gzler vardr ki;Bakalarnn servetine gz dikmilerdir.(15/Hicr-88) Sakn onlardan bazlarn yararlandrdmz eylere gzn dikme, onlara kar hzne kaplma, m'minler iin de (efkat) kanatlarn ger. (Hicr Suresi, 88) Kimi gzler vardr ki;Dnya ssne gz dikmilerdir.(20/Taha-131) Onlardan baz gruplara, kendilerini denemek iin yararlandrdmz dnya hayatnn ssne gzn dikme. Senin Rabbinin rzk daha hayrl ve daha sreklidir. (Taha Suresi, 131) 2.KISIM GZ Kimi gzler vardr ki;Firavun ve saltanatnn yok oluuna ahitlik etmitir.(2/Bakara-50) Ve sizin iin denizi ikiye yarp sizi kurtardmz ve Firavun'un adamlarn -gzlerinizin nnde -boduumuzu hatrlayn. (Bakara Suresi, 50) Kimi gzler vardr ki;Vahyin gerekliine ahitliinden dolay gzya boalr.(5/Maide-83) Eliye indirileni dinlediklerinde hakk tandklarndan dolay gzlerinin yalarla dolup tatn grrsn. Derler ki: "Rabbimiz inandk; yleyse bizi ahidlerle birlikte yaz." (Maide Suresi, 83) Kimi gzler vardr ki;Cehennemlikleri grnce “Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluu ile beraber bulundurma! derler.(7/Araf-47) Gzleri cehennem halkndan yana evrilince: "Rabbimiz, bizi zalimler topluluuyla birlikte klma" derler. (Araf Suresi, 47) Kimi gzler vardr ki;nfak edecek bir ey bulamaynca gzya dklr.(9/Tevbe-92) Bir de (savaa katlabilecekleri bir binee) bindirmen iin sana her gelilerinde "Sizi bindirecek bir ey bulamyorum" dediin ve infak edecek bir ey bulamayp hznlerinden dolay gzlerinden yalar boana boana geri dnenler zerinde de (sorumluluk) yoktur. (Tevbe Suresi, 92) Kimi gzler vardr ki;Yitikleri yznden gzlerine ak dmtr.(12/Yusuf-84) Ve onlardan yz(n) evirdi ve: "Ey Yusuf'a kar (artan dayanlmaz) kahrm" dedi ve gzleri zntsnden (aardka) aard. Ki yutkunduka yutkunuyordu." (Yusuf Suresi, 84) Kimi gzler vardr ki;Baklmas haram olanlar grnce gzlerini evirirler.(24/Nur-30) M'minlere syle: "Gzlerini (harama evirmekten) kandrsnlar ve rzlarn korusunlar . Bu, onlar iin daha temizdir. Gerekten Allah, yaptklarndan haberdardr. (Nur Suresi, 30) Kimi gzler vardr ki;Hidayet olmadnda yol bulamazlar.(36/Yasin-66) Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice eylerden btn iftleri yaratan (Allah ok) Ycedir. (Yasin Suresi, 36) Kimi gzler vardr ki;Cennette verilenlere honutluklarn belli ederler.(43/Zuhruf-71) "Onlarn etrafnda altn tepsiler ve testilerle dolalr; orada nefislerin arzu ettii ve gzlerin lezzet (zevk) ald herey var. Ve siz orada sresiz kalacaksnz." (Zuhruf Suresi, 71) Kimi gzler vardr ki;Karsndaki Kafirler ordusunu Allah Mslmanlara az grdrr.(8/Enfal-44) Kar karya geldiinizde, Allah, 'olaca olan ii gerekletirmek' iin, onlar gzlerinizde az gsteriyor, sizi de onlarn gzlerinde azaltyordu. Ve (btn) iler Allah'a dndrlr. (Enfal Suresi, 44) Kimi gzler vardr ki;Kainatta dzensizliinin olmadna ve Allah’n gcne ahitlik ederler.(67/Mlk-3) O, biri dieriyle 'tam bir uyum (mutabakat) iinde yedi gk yaratm olandr. Rahman (olan Allah)n yaratmasnda hibir 'eliki ve uygunsuzluk (tefavt) gremezsin. te gz(n) evirip-gezdir; herhangi bir atlaklk (bozukluk ve arpklk) gryor musun? (Mlk Suresi, 3) rfan KESER [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] inanmayan baksn linke..
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
""Evlenince Bir ift Ayakkab m Olacaz?"" | su damlas | Gnlden Dklen Nameler | 3 | 15 Nisan 2023 14:55 |
Allah'm, kanad krk kular gibiyiz! Bizi sensiz brakma Allah'm! | enderhafzm | Videolar/Slaytlar | 0 | 25 Aralk 2013 13:42 |
Evlenince Bir ift Ayakkab m Olacaz ? | YASEMN ATAMAN | Makale ve Ke Yazlar | 4 | 02 Ocak 2013 23:09 |
Allah Yarattklarndan Akndr, Ycedir, Allah’n el-Mtel smi/Muhsin yi | muhsin iyi | Makale ve Ke Yazlar | 0 | 10 Kasm 2011 18:15 |
Vaaz:Allah'a man ve Allah'n Sfatlar | Emekdar ye | Tebli-rad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | 0 | 25 Nisan 2008 01:38 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|